2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Anlattığın gibi oldu dondu gözlerini fal taşı gibi açtı hemen aldım ters manevra yaptım 10 saniye falan sürdü sonra hemen kusmaya başladı toparlanması 1 dakikayı geçti bu durumlarda maalesef soğuk kanlı olmak lazım yoksa iş ciddi boyutlara varabiliyor kızım bayramda şeker kabuğu yutmuştu ben mutfaktaydım görümcemin kucağındaydı o ara boş bırakmış yutmuş gittiğimde nefes alamıyordu hemen midesini dizimin üstüne koydum manevra yapmaya başladım çıkana kadar uğraştım sonunda kustu kusmuğunda o parça vardı orda 10 kişi vardı ama herkes donup kalmıştı ben allahtan soğuk kanlı durdum yavrum kurtuldu ölüyordu tabi o parça çıktı ben yere yığıldım düştüm elim ayağım boşaldı eğer ben yapmasaydım allah korusun kızımı düşünemiyorum
Allah yardım etmiş kuzum. Ama senin bebeğin kusmuş bizimkinde öyle bişi olmadı bilmiyorum ya. İnşallah önemsiz bişidir. Şimdi iyice tedirgin oldum gözlemleyip duruyorum. 😕

Tikandiginda donup kalmasi normal bir kac kez oglumda tikandi nefes alamadigi icin gozleri sabit kaldi. Panik yapmamak elde degil ama hemen kucagina alip yuzustu cevir canim. Ilk yardim kurallarini iyi ogrenmek lazim cok korkuyorum sudan sebep tikanip acamamaktan.
Canım tıkanma gibi değildi. Emzirme sonrası olması insanın aklına onu getiriyor ama bana çok farklı geldi. Tıkansa sonradan kusma olur öksürme olur ağlar mesela. hiç öyle bişi olmadı kendine gelimce normal bebek oldu😭

Onu demiyorum canım diyet açıcam falan dedin onu diyorum en erken 4 ayda açılıyor
Evet aynen ben yanlış anlamışım 😊
Gittik doktora bir ay sonra gel diyete cok güzel uymuşsun dedi ABur cubur hatta sosislerin sucukların bile sütle marine edilmişinden kac dedi ve liste verdi kızlar sizlerede bir faydası olur belki atayım

4DB94E9D-65CD-489A-9BB0-DEC2A7B2EE53.jpeg
D0696568-D3FE-41C3-AAB3-E19B54A2B5E5.jpeg

Kızlar bana bu listeyi incelememi söyledi doktorum ve bu şekilde ilerliyoruz cok cok zor ama bebeğimin hic bir sıkıntısı kalmadı gaz problemi huysuzluk kabiz ishal ağlama krizleri falan bitti egzama döküntüleri azaldı en önemlisi gece uykusu düzene girdi ve gaz damlası kullanmıyorum eğer zorlanan varsa doktorunuza danışın devam edin çünkü cok zor bir diyet listesi

Kızlar bana bu listeyi incelememi söyledi doktorum ve bu şekilde ilerliyoruz cok cok zor ama bebeğimin hic bir sıkıntısı kalmadı gaz problemi huysuzluk kabiz ishal ağlama krizleri falan bitti egzama döküntüleri azaldı en önemlisi gece uykusu düzene girdi ve gaz damlası kullanmıyorum eğer zorlanan varsa doktorunuza danışın devam edin çünkü cok zor bir diyet listesi
Neyse ki sonu güzel bitiyor 😍 az sabret 🙏🌼

Kızlar rota asisini alerjisi yüzünden yaptıramıyorum. Banyo yaptırırken doktorumuz kaynatılmış su kullanın dedi ama her defasında bunu kaynatıp soğutmak falan zor oluyor siz nasıl yaptırıyorsunuz normal Çeşme suyuyla mi duş suyuyla mi damacana mi arıtma ile mi yıkıyorsunuz

Kızlar rota asisini alerjisi yüzünden yaptıramıyorum. Banyo yaptırırken doktorumuz kaynatılmış su kullanın dedi ama her defasında bunu kaynatıp soğutmak falan zor oluyor siz nasıl yaptırıyorsunuz normal Çeşme suyuyla mi duş suyuyla mi damacana mi arıtma ile mi yıkıyorsunuz
Ne alerjısı?

Normal cesme suyu ile hep yikiyorum kizimi da.oglumu da canim.neden artilmis.suyu onerdi?

Anlattığın gibi oldu dondu gözlerini fal taşı gibi açtı hemen aldım ters manevra yaptım 10 saniye falan sürdü sonra hemen kusmaya başladı toparlanması 1 dakikayı geçti bu durumlarda maalesef soğuk kanlı olmak lazım yoksa iş ciddi boyutlara varabiliyor kızım bayramda şeker kabuğu yutmuştu ben mutfaktaydım görümcemin kucağındaydı o ara boş bırakmış yutmuş gittiğimde nefes alamıyordu hemen midesini dizimin üstüne koydum manevra yapmaya başladım çıkana kadar uğraştım sonunda kustu kusmuğunda o parça vardı orda 10 kişi vardı ama herkes donup kalmıştı ben allahtan soğuk kanlı durdum yavrum kurtuldu ölüyordu tabi o parça çıktı ben yere yığıldım düştüm elim ayağım boşaldı eğer ben yapmasaydım allah korusun kızımı düşünemiyorum
Okurken ben heyecanlandım titredim yaa maşallah size darısı benim gibi panik bi anneye inşallah ben de siizn gibi sakin soğukkanlı olabilirm

Günaydın canım oğlum 5 aylıkken fln sünnet yaptırmıştık normal bez kullandık külot kullanmadık bişey olmadı
Tesekkur ederim canim. Bende almıyorum o zaman😉daha cok kucukler o bolgeye dokunacak rahatsiz edecekhareketleri olmaz birde cabuk geciyor diyorlat bakalim c.tesi gorecegiz

Bizde çarşamba günü yaptırdık doktor bardak koydurttu. Köpük bardağın ortasından taban olan kısmını kestik attik kalan kısmını koyup üzerine bezini kapattık bezi değmediği için rahat oluyor.
Gecmis olsun canim nasil simdi toparladi mi oglun? Kantaron surmus esimin arkadaslari cok iyi gelmis

Gecmis olsun canim nasil simdi toparladi mi oglun? Kantaron surmus esimin arkadaslari cok iyi gelmis
Bebeğim iyi cok şükür ilk çıktığında kötüydü çok ağlamıştı şimdilik unuttu ağrısı için fitil pipisi için de bir krem verdi onları kullanıyoruz canim. Sadece bende travma oldu hayatımın en kötü günüydü diyebilirim. Öyle ağlarken kendimi çok çaresiz, yetersiz hissettim değişik bir psikolojiye soktu beni. Lohusayken gizlediğim duygular sünnetle ortaya çıktı sanırım.

Tesekkur ederim canim. Bende almıyorum o zaman😉daha cok kucukler o bolgeye dokunacak rahatsiz edecekhareketleri olmaz birde cabuk geciyor diyorlat bakalim c.tesi gorecegiz
Evet çok küçük olduklarından acı eşikleri yüksek oluyormuş ve çabucak toparlıyorlar inşallah sizinde öyle olur canım şimdiden çok geçmiş olsun

X