2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Evet artık ben de bunu deneyebilirim sanırım canım bakalım hayırlısı olsun 🤗

Benim de doğum yaklaştıkça endişelerim arttı kızlar göğüs ucum hiç yok nasık emzireceğim, ya sütüm gelmezse diye stres yapıyorum şuan. Emzirdikçe büyür diyolar canım. Yengem de silikon uç kullandı ama ben kullanmak da istemiyorum. Mecbur kalırsak yapacak bişey yok tabiki

Evet canım yine temkinli olup doktora söylemek gerek böyle durumları 🤔 inşallah sıkıntı yaşamayız

Canım sağlıkla kucağına al inşallah 🤗😍 bunları duydukça çok heyecanlanıyorum ya bizim kız da beklemezse tarihi diye 😁😁

Evet ben de duymuştum ama çok riskliymiş Allah korusun bebeğin boynunu kırma ihtimalleri varmış canım

Sağlıkla gelsin inşallah canım bizim de öyle, doğum pozisyonuna dönmediği sürece yapılabilecek çok da bişey yok malesef 🙃

Canımm ben de hep doğurduğumu görüyorum. İşte hamilelik psikolojisi 😍😍😍

Hayırlı olsun canım sağlıkla sıhhatle suhuletle büyütün yavrunuzu 😍 ben de inanamıyorummm anne mi olucam şimdi ben diyr hayaller kuruyorummm 🤗🤗 sağlıkla nasip olsun hepimize inşallah
Aynen psikolojik olarak doğumda yaklaştığı için görüyoruz 🤭

Ben 1 penye kundak, 1 küçük nohut battaniye, 1 adet kalın uyku tulumu, 1 adet eve gelirken giydirwceğim içi peluş gibi olan dışarı tulumu, 1 tane havlu kundak koydum.
Canım baya baya koymuşsun çok deil mi
Ben 1 adet kalın battaniye 1 adet penye kundak 1 adet pazen kundak koydum yeter diye düşünüyorum. Bir de müslin koydum. Çıkarken puset üzerine atarim diye. Puset örtüsü falan diktirmemiştim.
Aynen bende puset örtüsü almadım diktirmedim de. Müslin örterim. 2 tane de müslin aldım valize. Birini orda bebeğin beşiğine die hijyen açısından , birini de pusetle cıkar Ken.

Aynen her daim penye battaniyeye sarili kalicaklar belli sure zaten disariya cikarkende kalin battaniye atmak yeterl.Birde suna cok inaniyorum cocugu sicaga alistirinca cok hasta oluyor ben okadr ince giydirmeye alistirdm ki suan 8 yasinda corapdan hala nefret eder ince giyinir gece asla ustunu ortmez 🙈cok sukur bagisiklik kazandi soğuklara karsi usutmez kolay kolay masallah 🥰
Bence de çocuğu sıcağa alıştırmak diye bişey var 😁 ben hiç sevmiyorum gelemiyprum da sıcağa bebeğim de öyle olsun isterim. Kolay kolay hasta olmaz inşallah alışırsa soğuğa
Tek başına kilosu geriden gelse hiç önemsemezdim ama ölçümler biraz sıkıntıydı hatta detaylı ultrasondaki doktor küçük bir ihtimal bile olsa gelişim geriliği olabilir bir hastalığı olabilir deyince çok üzülmüştüm o ay suyu da azalmıştı bebeğimin, 2 ay suyu düzelsin diye yapmadığım kalmamıştı. Herşey üst üste gelmeye başlayınca yıpratıcı bir dönem geçirdim. Şükür sağlık sorunu yok, kilosunu da zayıfsa bile doğunca toparlar diyip takmıyorum 🙈
Maşallah umarım sen de annene benzersin bu konuda 🤗 Benim annemin 2. Doğumunda hiç dikiş olmamış o şekilde doğurmuş.😊
Çok şükür sağlık sorunu yok canım. Doğunca emer emer toparlar kilosunu da hiç kendine dert edinme annesi 😍😍 Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağımıza almayı nasip etsin 🤗🤗 annesi minyonmuş daha ne olsun

Yeterli bencede. Hastaneler çok sıcak oluyor zaten kalınlara ihtiyaç bile olmaz sadece çıkarken lazım olur.
Puset örtüsü olarak müslin iyi fikir 👍👍👍
Aynen canım kalın battaniyeyi çıkarken sararız diye düşündüm bende 🙈
Aynen bende puset örtüsü almadım diktirmedim de. Müslin örterim 2 tane de müslin aldım. Birini orda bebeğin beşiğine die hijyen açısından , birini de cıkar Ken.
Aynen bi örtü atıveririm diye düşündüm😄
Hastane beşiğine sermek için yastık kılıfı koyanları duymuştum bak iyi hatırlattın unuttum ben de kılıf atayım 1 tane çantaya 🤗

Çok şükür sağlık sorunu yok canım. Doğunca emer emer toparlar kilosunu da hiç kendine dert edinme annesi 😍😍 Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağımıza almayı nasip etsin 🤗🤗 annesi minyonmuş daha ne olsun
Amiiinnn🙏🙏 Aynen öyle canım sağlık sorunu olmasın da gerisi gerçekten bir şekilde çözülür 😍 Ya evet biraz da ben minyonum eşim de öyledir bu sebepten de içim rahat bizden de minyon bir bebe çıkardı zaten 😂🙈

hastanede kızımı yatıracağım yere alt açma örtülerinden sererim diye düşündüm bende.🤣 Kendime yastık Alezi ve pike takımı aldım. Hayatta yatamam her yere taşırım nevresim yastık Alezi vs😅😅 10lu takımdaki battaniye, pazen kundak, örgü battayine, birtanede kalın battaniye koydum bende.

Butun bunlari ayni anda giydiremeyeceginz icin cok degilmi🙈ben kizimi martta dogurdum ne puset vardi ne arabamiz taksi cevirdik hastanenin onunden ozman ona ragmen bukadar doldurmadim🙈bi penye battaniyeye sardim birde kalin pelusa sardim hastanenjn onune cikarken cok fazla almayin bence hastaneden donunce iciniz rahat etmez herbirini yikamaya atinca elinizin altinda battaniye kalsin pandemi donemi oldugu icin diorm her bir esyayi hastaneye sokmayin diye🥰
Penye kundağı doğumhaneden çıkarken sararlar diye koydum. Havlu kundağı da lazım olabilir doğumhanede bebeği silebilir veya kullanabilirler dediler o yüzden koydum. Battaniyeyi de ne olur ne olmaz, belki çok soğuk olur diye aldım. Duruma göre ayaksız uyku tulumunu veya battaniyesini kullanırım diye uyku tulumunu da aldım. Onun dışında hastaneden çıkarken kundakla çıkarmayacağım dışarıya çıkarken giydirmek için aldığım tulumunu giydireceğim. Pusete kundakla koyamam. Zaten evde kurutma makinem var o yüzden yıkayıp kurutmak benim için sıkıntı değil 😂☺️evde 3 battaniye 1 kundak 1 yorganı var daha.

Aynen canım kalın battaniyeyi çıkarken sararız diye düşündüm bende 🙈

Aynen bi örtü atıveririm diye düşündüm😄
Hastane beşiğine sermek için yastık kılıfı koyanları duymuştum bak iyi hatırlattın unuttum ben de kılıf atayım 1 tane çantaya 🤗
Bende puset örtüsü yerine müslini aldım. Puset örtüsü ve puset minderi almadım ben. Puset örtüsü yerine bebek arabasına yağmurluk alırım diye düşünüyorum, aynı işi Müslin de görüyor ama belli de olmaz 😂

Butun bunlari ayni anda giydiremeyeceginz icin cok degilmi🙈ben kizimi martta dogurdum ne puset vardi ne arabamiz taksi cevirdik hastanenin onunden ozman ona ragmen bukadar doldurmadim🙈bi penye battaniyeye sardim birde kalin pelusa sardim hastanenjn onune cikarken cok fazla almayin bence hastaneden donunce iciniz rahat etmez herbirini yikamaya atinca elinizin altinda battaniye kalsin pandemi donemi oldugu icin diorm her bir esyayi hastaneye sokmayin diye🥰
Hepsini bir günde neden giydireyim, arkadaş 2 gün kaldı doğum yaptığım hastanede ben her ihtimale karşı aldım. Düşer kirlenir vs, diye yedek aldım.

😲 bayaa koymusssun 😂
Bana az geldi. Bir arksfaş 3 tane kundak koymuş 😂 bence normal. 1 kundak aldım o da doğumhanede bebeği sarıyorlar diye. Bir bebek havlu kundağı aldım o da bebeği silebilirler doğumhanede kullanabilirler dediler ondan dolayı yanıma aldım, uyku tulumu da ayaksız yani ayak kısımları tamamen kapalı torba gibi duranlardan, onu kullanırım uyurken diye düşündüm ama eğer hava çok soğuk olursa veya hastaneden çıkarırken giydirecrğim dışarı tulumunun üstüne örterim diye aldım. Hastaneden çıkarken kundağa sarılı çıkarmayacağım.

Tek başına kilosu geriden gelse hiç önemsemezdim ama ölçümler biraz sıkıntıydı hatta detaylı ultrasondaki doktor küçük bir ihtimal bile olsa gelişim geriliği olabilir bir hastalığı olabilir deyince çok üzülmüştüm o ay suyu da azalmıştı bebeğimin, 2 ay suyu düzelsin diye yapmadığım kalmamıştı. Herşey üst üste gelmeye başlayınca yıpratıcı bir dönem geçirdim. Şükür sağlık sorunu yok, kilosunu da zayıfsa bile doğunca toparlar diyip takmıyorum 🙈
Maşallah umarım sen de annene benzersin bu konuda 🤗 Benim annemin 2. Doğumunda hiç dikiş olmamış o şekilde doğurmuş.😊
Anladım. Bana da detaylıda doktor bu haftasından küçük çıkıyor onun dışında bir sıkıntı yok demişti. Kendi doktorum da aynı şekilde ama bu son haftalar uzaması ve kilosu yavaşlayınca açıkçası üzüldüm. Gelişim geriliği vs yok dedi doktor gayet sağlıklı diyor ama yinede insan bi telaş edşyor. Annem bende öyleymiş dikiş vs atılmamış ama ilk çocuğunda yani abimde yüksek kapı eşiklerinden geçemezdim dikişlerim çok acırdı diyor.

Bana az geldi. Bir arksfaş 3 tane kundak koymuş 😂 bence normal. 1 kundak aldım o da doğumhanede bebeği sarıyorlar diye. Bir bebek havlu kundağı aldım o da bebeği silebilirler doğumhanede kullanabilirler dediler ondan dolayı yanıma aldım, uyku tulumu da ayaksız yani ayak kısımları tamamen kapalı torba gibi duranlardan, onu kullanırım uyurken diye düşündüm ama eğer hava çok soğuk olursa veya hastaneden çıkarırken giydirecrğim dışarı tulumunun üstüne örterim diye aldım. Hastaneden çıkarken kundağa sarılı çıkarmayacağım.
Peki sen bilirsin :) bız fıkrımızı söyledık 😬

Ben ilk bebeğime ilk kullandığım 10 lu takımla eve geldik üstüne bir kalın battaniye sardık çıkarken. O kadar çok eşyanın hepsini kullanma ihtimalin çok çok düşük canım ama için nasıl rahat ediyorsa öyle yap çantada gezecekler nasılsa 🌸

Bana göre aşırı fazla battaniye ile dolmuş canta 😀
Bana kalsa ben sadexe 1 havlu kundak 1 uyku tulumunu alıp gideceğim de sonuçta hastanede kaç gün kalacağım belli değil ve o hastanede doğumhane servisinde gçeen sene 2 gece yattım ve çok da sıcak değildi o yüzden öyle aldım. Normalde bende çocuğu sıcağa alıştırmaya karşıyım.
Neyi ne için aldığımı yazayım.
*1 adet penye kundak doğumhaneden çıkarken sararlar diye.
*1 adet havlu(havlu kundak diye de geçiyor) doğumhanede bebeği silmek için kullanabilirler dediler. Ondan dolayı onu da aldım.
*1 adet ayak kısmı torba gibi olan uyku tulumu odaya geldiğinde kundağında değil tulumunun içinde yatırabilirim belki diye.
*1 adet dışarıya çıkarken giydirmek için aldığım 0-1 aylık kapşonlu tulumu hastaneden çıkarken giydireceğim.
*1 adet ince nohut battaniyelerden aldım hastaneden çıkarken üstüne örterim diye.
*alt açma bezi
*2 adet zıbın biri kısa biri uzun kollu
*1 adet ince tulum, 1 adette alt üst takım
*çorap
*bebek bezi
*depend
*ıslak mendil
*biberon ve emzik

Ben ilk bebeğime ilk kullandığım 10 lu takımla eve geldik üstüne bir kalın battaniye sardık çıkarken. O kadar çok eşyanın hepsini kullanma ihtimalin çok çok düşük canım ama için nasıl rahat ediyorsa öyle yap çantada gezecekler nasılsa 🌸
Ben 10 lu takım almadım. 1 kundak aldım ona uygun ince tulumlardan bir tane birde alt üst takımdan 1 tane aldım. 2 tane de zıbın aldım biri uzun biri kısa kollu.

X