2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Gunaydin kizçeler nasilsiniz ??? Ben kiyafet alisverisini oyle gelisi guzel aldim ama bebegi nasil giydirecegim onu bilmiyorum. Uzun kollu citcitli zibinlar aldim mesela onlarin uzerine t-shirt ya da buliz almam lazimmi? Yoksa zibin yeterlimi? Ve ne kadar aldiniz acaba sayi olarak kafam cok karisik. Ben sifir aylik icin sadece 2 tane zibin almisim baskada bisey yok. Digerleri hep 56 beden yani 1-2 aylik. Help please 🤗🤗
Citcitli zıbın uzerine bi tulum giydirmek gerekir ilk ay, eviniz soguksa yelek de gerekebilir sıcak olursa gerekmez. Bedeni de bebegin büyüklügü ile alakalı dogum yaklasınca bebegin boyu 50 cm civarında olursa 1 2 aylıkları rahat giyer. Daha kücük olursa sıfır aylık gerekebilir. Onlari dogum yaklasınca tamamlayabilirsiniz.

Canim 5li ya da 10lu hastane çıkışları var uzun kollu onlardan al yenidogandan. Yenidogan çocuğun sıcak tutulması lazım sadece zibin olmaz ama senin ilk gebeligin değildi sanırım unuttun mu yoksa nasil giydirildigini🙈bir de hastane için penye ve kalın battaniye gotur yanında.
Ben 1tane yenidogan takim aldim dogunca giydirmek icin. 3 tane de 0 3 aylık 5li takim aldim. Icine giydirmek icin çoraplı altlardan aldim. 2tane havlu çorap 6tane de soket çorap aldim. Doguma kadar biseyler daha alınır.
Benim de zibin eksiğim var lcwda gordum ondan alicam galiba
Ilk bebegim cancan 🤗🤗❤️❤️ Sagol cevap verdigin icin not aliyorum

Yoo google a yazınca çıkıyor.Çok aramaya gerek yok. Plasenta aşağıdayken vajinal muayane bakılmaz diye.. Hemde ilk başlarda.Konuyla ilgili bilgim yok. Ama yazınca çıktığını gördüm.
Bende alttan muayeneyle bakılmaz diye biliyorum.
Bazı durumlar dediğiniz nedir? Alttan muayene kalp atışı karından duyulamayacak kadar erken haftalarda belki? mecburdur. Ve açılma var mı yok mu gibi rahim ağzı ölçümü için doğuma yakın zamanda yapılabilir. Yanlış bilgi veriyorsunuz diyerek başka arkadaşları yanlışa yönlendirmeyin bilmediğiniz açık. Siz plasenta previa hakkında bilgi sahibi misiniz? Olmadığınız çok açık. Yıllardır bu işin içinde ve fazlaca deneyim sahibi biri olarak uyardım ister vajinal ister karından muayene ettirin siz kendinizi. Ama başka arkadaşları etkilemeyin bilip bilmeden. Onlarca dr la görüştüm siz dr dan iyi bilemezsiniz alttan muayene kanama da ya pıl maz..
aynen katılıyorum. Dr Banu Çiftçi bile netteki yazısında vajinal muayene yasaklanacaktır demiş.

Eklentiler

• F35C5CE0-D2D6-41E4-BE0B-14C398CA67B5.jpeg
    F35C5CE0-D2D6-41E4-BE0B-14C398CA67B5.jpeg
    114,5 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Yok canim şapka da takmak lazım. Zaten bunlar o takımların icinde oluyor ayri almaya pek gerek kalmıyor. Benim kizim kasımda dogdugu icin kalin kalin giydirirdim ama bunda sadece 1aylik mi kalin giyecek devamında nasil giydiricem emin olamadığım için suan 1aylik alisveris yaptim bende

ben öyle takım almadım hep tek tek parçalar doğana kadar da ek yapmayayım daha dedim. Şapka hediye gelir belki birilerinin getirdiği bir şeylerin içinde 😀

Benim büyük kızımda haziran dogumlu. Ilk bir ay zıbın üzerine tulum giydirirdim. Temmuz ve agustosta evimiz cok sıcak oldugu icin kısa kollu cıtcıtlı ayagınada corap giydirirdim. Evinizin sicaklıgı ile cok alakalı giydirdiginiz seyler. Ona göre alabilirsiniz. Terlerse de isilik oluyor kaşıntıdan huysuzlanıyor cocuk.
Sapka hic giydiremedim giydirdigimde rahatsız olup ağlıyordu. Simdi de sıcagı hic sevmez hemen terler.

Damarda terslik varmış canım ama tam emin değildi çünkü bebek dönmedi hiç 3 kere girdim ultrasona ama bir türlü dönmedi olabilirde olamayabilirde dedi araştırma hastanesine gideceğim bakalım hakkımızda hayırlısı
Canım gittin mi araştırma hastanesine. Dr un dediği doğru muymuş ?

ben de carters tan bir tane kısa kollu gömlek tulum aldım. Bayramda 40ı çıkmış oluyor babanesine götüreceğiz orada bir fotoğraf çekmelik giydiririm dedim 🤣🤣
Ama başka süslü bir şey almadım. Hediye gelir belki 😂
Ayy evet ya 1aylıktan sonra pek korkmuyorum hem temmuz olmuş oluyo fistolu elbisesi hem kendi aramızda mevlidinde külotlu çorapla hem bayramda giyer diye heves ettim 😄 yenidoğanda zaten sarmalamaktan çocuğu içine giydirdiğimiz görünmeyecek. Ev de, yeni taşındım yazın sıcak olur ama herhalde teras kattayız havaya göre karar veririz artık.hediyeye bende güveniyorum fazla alıp elde kalmasın üzülürüm cicilere 😍 bi iki ekleyim heveslenen olur belki ebebekten gelecek ciciler. Allah sağlıkla giydirmeyi nasip etsin hepimize 🥰

Eklentiler

• 20210213_135754.jpg
    20210213_135754.jpg
    70,9 KB · Görüntüleme: 49
  • 20210213_135811.jpg
    20210213_135811.jpg
    67,8 KB · Görüntüleme: 41
  • 20210213_135841.jpg
    20210213_135841.jpg
    71,4 KB · Görüntüleme: 48
Ayy evet ya 1aylıktan sonra pek korkmuyorum hem temmuz olmuş oluyo fistolu elbisesi hem kendi aramızda mevlidinde külotlu çorapla hem bayramda giyer diye heves ettim 😄 yenidoğanda zaten sarmalamaktan çocuğu içine giydirdiğimiz görünmeyecek. Ev de, yeni taşındım yazın sıcak olur ama herhalde teras kattayız havaya göre karar veririz artık.hediyeye bende güveniyorum fazla alıp elde kalmasın üzülürüm cicilere 😍 bi iki ekleyim heveslenen olur belki ebebekten gelecek ciciler. Allah sağlıkla giydirmeyi nasip etsin hepimize 🥰

kız bebek giydirmek de ayrı zevkli ❤️😍

S.a Arkadaşlar dün kontrolüm vardı ,en son cinsiyet için gitmiştim ,dün gitmişken tekrar soruyum dedim erkek dedi 💙 başka birşey demedi ,insan bi kilosu şöyle boyu böyle bak annesi falan diye bebeği anlatır iki dk da olsa ,iyi de demedi kötü de demedi ,anormal birşey olursa söylüyor yoksa gıkları çıkmıyor,zaten en son çıkarken ultrason kağıdını verdi baktım ki bebeğimin resmi yok sadece kilo ,boy vs. bilgiler yazıyor ona da canım sıkıldı, neyse sağlıklı sıhhatli ya 4 ay daha sabretcez artık ,sonra bol bol göreceğim inş..
Bu arada benimkinin hareketleri kuvvetlendi biraz daha ,net hissediyorum ,çok güzel bir duygu 🥰 hatta dün dinlenmeye geçtiğim bir vakitte yine tekme atmaya başladı hemen eşimi çağırdım elini koydum karnıma öyle şiddetli vurdu ki eşim bile hissetti ,sanırım babasına özel 😍beraber hareketlerini hissetmek daha bir güzel ve heyecanlı oldu..❤

Maşallah maşallah 🧿 Sağlıkla doğuralım
Benim kız erken doğdu suyum bitmişti gelişimi durmuştu 2100 gr dı.Her açıdan çok zor oluyor küçük bebeğin bakımı
Benimde kizim erken dogmusdu 2120 gr di birde sisdi tabi eve geldiginde minnacikdi cok zordu bakmasi ama sukur saglikli 4 gun yogun bakimda kaldi kakasini yaptigi icin siz kac haftalikken dogum yapmistiniz bunlar zamaninda saglikla dogar ins

Yok canım randevu alamadım çarşamba kendi doktor kontrolüm var birde özelde fetal eko çeken bir yer buldum oraya gideceğim
Anladım canım. İnşallah dr yanılmıştır da güzel haberler alırsın 🤲

Siz hangi ilaçları multivitamin, omega 3, demir vb kullanıyorsunuz acaba?
Selamlar,
Ben günde 15 damla devit3 damlatıp içiyorum, hamileliğimin başından beri devam ediyorum.
3. Ay sonu itibariyle midemde sorunlu olduğu için Solgar’ın Demir hapına başladım 17 mg çok memnunum, kabızlık veya mide sorunu yaşatmadı.
5. Ayım itibariyle doktorum eğer düzenli balık tüketemiyorsam omega3 alabileceğimi söyledi hem bebek için hem de annenin ruh durumu için de çok iyi geliyormuş. Krilom marka 50lik (100lüğü de varmış lohusayken de mutlaka önerdi) günde 1 tane almaya başladım.
Günde 3 porsiyon kalsiyum süt, yogurt veya ayran/kefir tüketmeye çalışıyorum. Maden suyu 1 tane içiyorum. Bol su içiyorum. Protein ağırlıklı besleniyorum. Kendimi şimdilik iyi hissediyorum✨

S.a Arkadaşlar dün kontrolüm vardı ,en son cinsiyet için gitmiştim ,dün gitmişken tekrar soruyum dedim erkek dedi 💙 başka birşey demedi ,insan bi kilosu şöyle boyu böyle bak annesi falan diye bebeği anlatır iki dk da olsa ,iyi de demedi kötü de demedi ,anormal birşey olursa söylüyor yoksa gıkları çıkmıyor,zaten en son çıkarken ultrason kağıdını verdi baktım ki bebeğimin resmi yok sadece kilo ,boy vs. bilgiler yazıyor ona da canım sıkıldı, neyse sağlıklı sıhhatli ya 4 ay daha sabretcez artık ,sonra bol bol göreceğim inş..
Bu arada benimkinin hareketleri kuvvetlendi biraz daha ,net hissediyorum ,çok güzel bir duygu 🥰 hatta dün dinlenmeye geçtiğim bir vakitte yine tekme atmaya başladı hemen eşimi çağırdım elini koydum karnıma öyle şiddetli vurdu ki eşim bile hissetti ,sanırım babasına özel 😍beraber hareketlerini hissetmek daha bir güzel ve heyecanlı oldu..❤
Detaylı mı normal kontrol mü canım? Normal kontrolse eğer memnun değilsen doktorundan, doktorunu değiştir. İletişimi daha iyi olan, sorularına yanıt alabileceğin bi doktora git.

Çok güzeller ya

Detaylı mı normal kontrol mü canım? Normal kontrolse eğer memnun değilsen doktorundan, doktorunu değiştir. İletişimi daha iyi olan, sorularına yanıt alabileceğin bi doktora git.
Normal kontrol ,değiştirsem bile devlet hastanesinde özeldeki gibi davranan doktor bulabilir miyim acaba :/ burada özel hastanede yok ,şuan ki gittiğim doktora mecbur iyi diye gidiyorum ,ilk gebeliğim ,tecrübesizim ,heyecanlıyım istiyorum ki doktora gittiğimde o heyecanı yaşayım bebeğimi görüyüm ,o kadar ultrasona giriyoruz ,yani ben mi çok beklentiye giriyorum yoksa devletteki doktorlar hep mi böyle bilmiyorum ,özeldekilere para verince bir güzel yağlayıp ,ballıyorlar normal olarak ,bu işte para olduğu için değilde görevleri olduğu için yapsalar ,devlette de özelde ki gibi ilgi görürüz ..

X