2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298
Kızlaaar nasılsınız?

nasıl geçiyor günleriniz, hareketlerinizi kısıtladınız mı (ev işleri, günlük yaşantı vs) ? Mide yanmalarınız var mı benim zaten boğazıma çıkan bir reflüm vardı artmaya başladı :KK43: Ama iyi haber tekmeleri hissediyorum ve ilk kez bugün bildiğiniz tekmeyi yedim:). 20+4 gündeyiz 2 hafta ileride oğluşum. Çok heyecanlanıyorum tekme attığında. Bir de okuduğum kitabı size de önermek isterim, çok araştırdım ve aldım normalde de çok kitap okurum. Bilimsel ve gerçekten bir şeyler katan bir kitap okumak istedim bebiş için. Ekliyorum fotosunu. Yalnız dipnot olarak söyleyeyim kırtasiyelerde, kitapçılarda bulamadım, internetten kitap yurdundan sipariş verdim.

Eklentiler

• 3791EE5F-E12A-4875-B927-BB9E5E9CB7DE.jpeg
    3791EE5F-E12A-4875-B927-BB9E5E9CB7DE.jpeg
    76,8 KB · Görüntüleme: 31
  • 9AC21EE3-F9B5-4925-ABC8-36A3F5FEF636.jpeg
    9AC21EE3-F9B5-4925-ABC8-36A3F5FEF636.jpeg
    134,6 KB · Görüntüleme: 28
  • B9FDB8B4-C8DC-4936-9708-904970BAF306.jpeg
    B9FDB8B4-C8DC-4936-9708-904970BAF306.jpeg
    119,2 KB · Görüntüleme: 35
Kızlaaar nasılsınız?

nasıl geçiyor günleriniz, hareketlerinizi kısıtladınız mı (ev işleri, günlük yaşantı vs) ? Mide yanmalarınız var mı benim zaten boğazıma çıkan bir reflüm vardı artmaya başladı :KK43: Ama iyi haber tekmeleri hissediyorum ve ilk kez bugün bildiğiniz tekmeyi yedim:). 20+4 gündeyiz 2 hafta ileride oğluşum. Çok heyecanlanıyorum tekme attığında. Bir de okuduğum kitabı size de önermek isterim, çok araştırdım ve aldım normalde de çok kitap okurum. Bilimsel ve gerçekten bir şeyler katan bir kitap okumak istedim bebiş için. Ekliyorum fotosunu. Yalnız dipnot olarak söyleyeyim kırtasiyelerde, kitapçılarda bulamadım, internetten kitap yurdundan sipariş verdim.

Ben çalışıyorum allahtan masa başındayım o yüzden çok zorlanmıyorum ama yürürken penguen gibi sağa sola sallanmaya başladım 🤭 eşimden allah razı olsun yemek yapmak dışında çoğu şeyi kendisi yapıyor 😇 tekmeleri de 16. Haftadan beri net hissediyordum geçen hafta eşim de dıştan hissetti çok güçlü bizimkisi maşallah 🤭

Ben çalışıyorum allahtan masa başındayım o yüzden çok zorlanmıyorum ama yürürken penguen gibi sağa sola sallanmaya başladım 🤭 eşimden allah razı olsun yemek yapmak dışında çoğu şeyi kendisi yapıyor 😇 tekmeleri de 16. Haftadan beri net hissediyordum geçen hafta eşim de dıştan hissetti çok güçlü bizimkisi maşallah 🤭
Masallah ne güzel ya, rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş. Ben evde her işi yapıyorum valla eşim ağır şeyleri taşımama yardım ediyor, market vb ev içinde taşımalar gibi. Cam silmek dışında hepsini yapıyorum. Yürüyüşlerimi düzenli yapabilsem daha iyi olacak.

Yemeklerden sonra baş dönmesi oluyordu, ağırlık çöküyordu. Bir hafta açlık tokluk şekerimi ölçtüm, normal çıktı. Yani şekerden değilmiş. Şimdi tansiyon ölçmeye başlayacağım.
Sanki kafamın içi karıncalanıyor. Özellikle ön tarafı. Neden olur acaba

Tansiyondan olabilir. Ölçtün mü hiç bu ara?
Detaylı ultrasonda doktor bana damar yapın bozuk yüksek tansiyon olacaktır 1-2 ay sonra tuzu kes tansiyon takibi yap dedi. Annem daha 21 yaşında bana hamileyken tansiyonu çok çıkıyormuş meğerse. Hiç bilmiyordum.
Sen de gir bakalım detaylıda belki gözükür böyle bir şey.

Selam kızlar😍

Ayrıntılı ultrasonum güzel geçti çok şükür bir problem yokmuş.2 hafta sonra kontrole gitcem tekrar.

Öyle aman aman uzun sürmedi, 10 dakika ancak. Eşim de çıkınca şey dedi ee bizim doktor da bakıyor aynısını niye 577 lira verdik ki🤣 İndirimli fiyatı bir de bu. Cihaz da aynı cihaz🤭 Zaten yan yana odadalar benim doktorumla. Sonra o da aradı beni sonuçların güzel diye. Çok şükür bugünümüze 😍

Masallah ne güzel ya, rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş. Ben evde her işi yapıyorum valla eşim ağır şeyleri taşımama yardım ediyor, market vb ev içinde taşımalar gibi. Cam silmek dışında hepsini yapıyorum. Yürüyüşlerimi düzenli yapabilsem daha iyi olacak.
Yürüyüşü ben de düzenli yapmak istiyorum ama bir yandan kış ayları bir yandan iş güç zaman kalmıyor 🙄

Selam kızlar😍

Ayrıntılı ultrasonum güzel geçti çok şükür bir problem yokmuş.2 hafta sonra kontrole gitcem tekrar.

Öyle aman aman uzun sürmedi, 10 dakika ancak. Eşim de çıkınca şey dedi ee bizim doktor da bakıyor aynısını niye 577 lira verdik ki🤣 İndirimli fiyatı bir de bu. Cihaz da aynı cihaz🤭 Zaten yan yana odadalar benim doktorumla. Sonra o da aradı beni sonuçların güzel diye. Çok şükür bugünümüze 😍

çok şükür bir şey çıkmasın da.

ben de buna sinir oldum. Benim kendi doktorumun cihazı perinatologdan daha güzel gösterdi yavrumun yüzünü 2 hafta önce hem de. Ve kendi doktorum daha uzun muayene ediyor 😂

Tansiyondan olabilir. Ölçtün mü hiç bu ara?
Detaylı ultrasonda doktor bana damar yapın bozuk yüksek tansiyon olacaktır 1-2 ay sonra tuzu kes tansiyon takibi yap dedi. Annem daha 21 yaşında bana hamileyken tansiyonu çok çıkıyormuş meğerse. Hiç bilmiyordum.
Sen de gir bakalım detaylıda belki gözükür böyle bir şey.
Tansiyonumu yakında birkaç kez ölçtüm ama yemekten sonra özellikle ölçmemiştim. Yarın bakayım

Benim kanda enfeksiyon cikinca 3 tane antibiyotik yazdi. Korka korka kullaniyorum. Progestan olarakta duphaston yazdi gunde 3 kere. Senin bu seferde mi rahim agzinda kisalma oldu yoksa ilk gebelikte oldugu icin mi serklaj yaptilar canim?
Merhaba kanda benimde enfeksiyon çıktıda sizin kaç çıktı ve kadın doğumcu mu verdi antibiyotik ?

çok şükür bir şey çıkmasın da.

ben de buna sinir oldum. Benim kendi doktorumun cihazı perinatologdan daha güzel gösterdi yavrumun yüzünü 2 hafta önce hem de. Ve kendi doktorum daha uzun muayene ediyor 😂

Amaan ne bileyim bişey çıkmasın tabi önemli olan o ama daha komplike bir şey hayal etmişim sanırım😁 Bunda yüzü falan çok netti Allah var, o da bebişin duruşundan. Kendi doktorumla olan muayenelerde genelde sırtını dönüyor yüzünü kapatıyor.

Hele sizinki çok daha sinir bozucu, 3 bin verip kısacık muayne olduğunu düşünsene.. İyiki indiriminiz varmış.O fiyata doğum yapılıyor çoğu yerde🤦‍♀️

Kızlar ben bazen bebeğin hareketlerini çok aşağıda hissediyorum normal mi acaba endişe ediyorum🙁
Benimde öyle bazen baya aşşağıda bazende yukarıda
Hatta doktora sordum cuma günü bazen kasılmalar oluyor ağrı gibi normal mi dedim normal dedi sanırım o anlarda dönüyor içeride kalp atışlarım bile değişiyor garip oluyorum

Bende bazen cok asagıda bazen sagda bazen solda hissediyorum
Ben de öyle. Biraz önce solda hissettim. Sanki sola sırtını dayamış da ittiriyormuş gibi. Karnımı açtım, karnımın sol tarafı şişkin görünüyor mu diye. O kadar çok ittirme hissettim ki. 30’lu haftalarda ayaklarını uzattıklarını göreceğiz inşallah 🥰

Ben de öyle. Biraz önce solda hissettim. Sanki sola sırtını dayamış da ittiriyormuş gibi. Karnımı açtım, karnımın sol tarafı şişkin görünüyor mu diye. O kadar çok ittirme hissettim ki. 30’lu haftalarda ayaklarını uzattıklarını göreceğiz inşallah 🥰
Ay hadi insallah🥰🥰 kızımla arası cok oldugu icin unutmusum ilk hamilelik gibi geliyor bana😍

X