2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    302
Hemoroid bende de oldu dogumdan sonra. Oturamiyordum cok agri yapiyordu, sislik vardi. Hametan krem kullandim gecti uc dort gun sonra cok sukur.
 
"bu cocuk aç" mıı ??? Anlayamiyorum. cilginlar gibi emiyor memede uyuyakaliyor. Memeden alinca uyaniyor yine araniyor. Kakasi cisi iyi.
Tecrubeli anneler yardim.
Mama vermeli miyim ?
 
Sütün dogum sekliyle alakasi yok canım bebek ve plesenta birbirinden ayrılınca süt salgilanmaya başlar. Önce damla damla gelir bol bol emzir artar 2-3 gün içinde. Telas yapma. Hastaneyle anlasmana bağlı testler vs bizim dogum paketimiz vardi, k vitamini ve hepatit b aşısı yapıldı 1 gece kaldık hastanede. Sezeryan kimine cok kolay kimine cok zor geliyor valla herkesin bünyesi farkli, bana çok zor geldi çok zorlandım ama başkası bu sekilde her sene dogururum ne varmis bunda diyo. Kendini şartlama. Dogum sonrasi hemen ağrı kesici veriyolar serumla falan epey idare edersin. Sonrası senin gayretine kalmis bol bol yürümeye çalış, karın açıldığı için cok gaz oluyor o cok rahatsiz edici. Gaz çıkarmadan katı gıda vermiyolar hastanede. Bana gazdan önce komposto ve çorba verdiler.
Ben dogumdan sonra da çok bocaladim hormonların etkisiyle sürekli aglar moddayım, kendimi yetersiz hissediyorum, doya doya uyumayi çok özledim, eski bos halimi özledim. Annem hep yanımda kalsin istiyorum ama 1 haftadan sonra gitti, ara ara yine geliyor ben yine de sürekli ağlıyorum.. annelik hüznü dedikleri sanırım bu
 
"bu cocuk aç" mıı ??? Anlayamiyorum. cilginlar gibi emiyor memede uyuyakaliyor. Memeden alinca uyaniyor yine araniyor. Kakasi cisi iyi.
Tecrubeli anneler yardim.
Mama vermeli miyim ?
Tek başına aç diyemeyiz. Sütün yetip yetmediği bebeğin ortalama kilo alıp almadığı ile anlaşılır. Bizim kilo alımı iyi, ama durmadan emiyor memede yaşıyor. Boşaltıyor sonrasında da resmen ucuyla oynuyor. Dediğin gibi memeyi çekince uyanıyor. Mama verirsen de zaten almam demez onu da içer, oradan da anlayamazsın canım
 
"bu cocuk aç" mıı ??? Anlayamiyorum. cilginlar gibi emiyor memede uyuyakaliyor. Memeden alinca uyaniyor yine araniyor. Kakasi cisi iyi.
Tecrubeli anneler yardim.
Mama vermeli miyim ?
Benim kızım da aynı. Sürekli memede, aktif bir şekilde emiyor, hemen yorulmuyor ya da memeyi ağzında tutup uyumuyor. Karnı doyunca meme ağızda ama açken emiyor. Kaka ve çiş de iyi. Kilo da alıyor. Meme üstüne 60 ml mamayı günde 1 kez içiyor. Birkaç gün vermiyorum ama sonra sanki açlıktan katılır gibi ağlıyor mecbur kalıp veriyorum. Fazla gelip kusmuyor da mamayı. Aç mı değil mi ben de hep bunu düşünüyorum.
 
Hemen süt geliyor sen yeter ki sabırla emzir.
Emzirme hemşiresi geliyor zaten aklında ne varsa not al sor.ama doğum öncesi ama sonrası ve refakatçi kim olacaksa ona da söyle not alsın.
Topuk kanı alıyorlar hastanede bize işitme testi ve kalp ritmi kontrolü de yaptılar
Burun tıkanacak diye şartlama kendini bizim tıkanmadı
Allah veriyor kolaylığını sen merak etme
Hayırlı doğumlar sağlıcakla kavuşmalar olsun inşallah
Aç karınla mi gittiniz doğuma
bana aç gel dedi ama annem bir şeyler ye git o sırada çok zor oluyor aç kalmak titreme oluyor dedi
Aa sakın narkoz veya sedasyon etkisiyle normal sezaryen farketmez kusma vs oluyor
Tansiyonu da etkiliyor
Su bile içmemen gerekiyor
Hadi yedin içtin Mutlaka doktora söyle ona göre bilsinler hareket etsinler
 
Benm de üç günüm kaldı 40 olmasına ama doktorum 41e kadar iki günde bir kontrole gelirsin bekleriz 41de suni sancı veririz dedi sizin doktorlar 40ta suni verme taraftarı mı
Benimki suni sancıdan hiç bahsetmedi, hala kendi sancımla normal doğum bekliyor. Sanırım benim suni sancı fikrine biraz uzak olduğumu da anladı, açmıyor o konuyu.
Bir de benim bebeğim kanala girmedi daha, belki o yüzden de suni sancıyı gereksiz buluyordur.
 
Yakın zamanda benimde kanala inmedi bekledim insin diye ama keske beklemedeyim gerek yok us sezeryan cok rahat ve konforlu us ertesi gun ayaga kalktım evet agrı var ama cok cok fazla değil dayanbılınır ki benimde canım tatlıdır. O an bebegın görüyorsun herseyı unutuyorsun. Sezeryan dan korkma
 
Benim dogdugu gun sutümGeldi emdıkce arttı. Yemek olarak ilk gun gazçıkardıktan sonra katı gıdaya gecerım. Burnu tıkanıyor sureklı serum fızyolojık kullanıyoruz İnternete videoları izle. Evde de soguk yememeye calısıyprdum incir dut kurusu yiyorum rutin hayatım devam ediyor bebegım cok sukut cok gazlı değil. Korkma herseyı yaparsın
 
Aynısını banada dediler doğumdan beri uyumuyorum bişi olacak diye öylece izliyorum aman yan yatırmayada dikkat et birde uyurken pozisyonunu değişmen lazım mış arada. Basur içinde aynısını bende yaşıyorum kabak çiçeği gibi açmış ve şişmiş durumda bazı basur ilaçları varmış hap ve krem olarak bir süre onu kullanıcam 2 hafta gibi çok basit bi lazarle sanırsam alıyolarmış aldırıcam şimdi desler şimdi gidicem benimki o derece kötü hiçbirşeyden şikayetçi değilim ama şu basur beni çıldırtıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…