2021 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    302
Arkadaşlar çocuk hazır değilse çişini sağa sola yapar. Çünkü beze yapmaya alışkın ve kas gelişimi henüz yeterli değil demek ki. İlk birkaç gün zorlanmak normal ama sürekli yapıyorsa hazır değil demek ki. Hazır olsa saatlerce tutabilir çişini, hatta sizden daha iyi tutar emin olun. Kendinizi üzmeyin, el aleme de bakmayın. Her çocuğun gelişimi farklı deyin, kapayın çenelerini.
 
Arkadaşlar eşiniz ve kendiniz aynı anda tatil olursanız o zaman deneyin böylece tek yorulmuş olmazsınız.Merak etmeyin eninde sonunda nasıl olsa öğrenecek oturmuyor ise zorlamaya gerek yok bence oturuyor ise uykudan uyanır uyanmaz sabah ve öğlen oturtturun kaka da hemen hemen aynı vakitte yapıyorlar genelde sabah ise sabah akşam ise akşam gibi o saatlerde biraz daha iyi gözlemleyip anladiginizda oturtturabilirsiniz.Havalar hala sıcak bahçe var ise bahçe de yoksa balkonda oynatıp evin az kirlenmesini sağlayabilirsiniz.Balkonu şakır şakır yıkama şansı var.Elaleme gerçekleri söylemenize gerek yok.Size yapma diyen pek çok kişi size yapma dediklerini yapıyor ve doğruları söylemiyor bu çocuk işinde bunu keşfettim özellikle kimse ayranim ekşi demiyor sizde demeyin boş verin.Buyuyorlar kuzucuklarin keyfini çıkarın.Acin bebeklik fotoğraflarina bakın yav sen ne zaman büyüdün diyeceksiniz
 
3 yaslarina 1 ay kala basladim ben de tuvalet egitimi icin , ilk 3 gun gercekten zor oluyor, ama 3 gunu atlattiktan sonra artik ogrenmeye basliyyorlar, bir kere egitime baslayinca beze asla donmemek lazim, surec uzuyor oyle olunca, bir de 3 yasina yakin ogretince daha kolay oluyor. Bizim oyle oldu acikcasi. Ilk gunler tum halilari kaldirin, lazimliklar hrp yaninizda olsun, ara ara sorun var mi diye, tuvalet egitimi sticker alabilirsiniz, motive edici olur. Surekli anlatin soyle yapicaz boyle yapicaz diye. Eninde sonunda ogreniyorlar. Bir de yuzey mendillerinden alin bol bol , kacirilan cisleri silmek icin pratik oluyor.
 
Biz dün tuvalet eğitimine başladık kızlar. Arada fire veriyoruz tabi ama artık söylüyor çok şükür. Henüz büyük tuvaletini yapmadı, inşallah kabız olmaz her gün yapardı çünkü. Bir de gece yine bez bağlıyorum. Dedim ki paketteki bezlerin bitene kadar gece de bağlıcam sabah çıkarcam ama bez bitince gece de çişin gelirse söyliceksin çünkü sen büyük abi olduğun için artık senin popona göre bez satılmıyor 10 gün sonra falan da gece bezini de bıraktırmayı planlıyorum. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama kendisi istekli olmadığı için ve genelde böyle değişimleri çok stres yaptığı için hem gece hem gündüz aynı anda kesmek istemedim. Başka bir öneriniz varmı
 
Allah kolaylık versin canım.
Başlarda iki- üç günde bir kaka yapabiliyorlar. Endişelenme. Çiş düzene girse dahi kakayı öğrenmek zaman alıyor. Nacizane gece de takmamanı tavsiye ederim. Hatta gece çiş için bile uyandırmamak lazım. Nasıl başlarsan öyle devam ediyor. Kendin için en iyisini sen bilirsin tabi. Benim tek tecrübem kızım.
 
Allah kolaylık versin, inşallah hemen alışır kuzucuk bende senin gibi gece takmayı düşünüyordum ama o şekilde kafasının karışacağını düşündüm ve aynı anda çıkardım. Benimki zaten söylüyordu ve gündüz bezini çıkardıktan sonra bir daha hiç takmak istemedi o yüzden zorlanmadım. İlk gece dahil hiç uyandırmadım çok az altına kaçırmıştı sonra bir daha hiç kaçırmadı ve geceleri çiş için uyanmıyor.

Her çocuğun karakteri farklı olduğu için senin gözlemin daha önemli, belki seninki gece takarak daha kolay alışır. Ama naçizane tavsiyem bence gece de takma bu defa kafası karışabilir. İnanki alıştıktan sonra bizden daha iyi çiş tutuyorlar.
 
Ben de biraz daha tutma konusunda başarılı olsun diye bekliyorum çünkü hala oturtamadık bazen 2 damla için gidiyoruz bazen çiş yok deyip 30 saniye sonra var diyor gidene kadar kaçırıyor falan. Hala bezsizliğe istekli değil sabahları çıkarmak istemiyor ve çok dolu bezle uyanıyor bilemedim gece uyansa asla wc gitmez çok sinirlenir. Gündüz bile kendisi çiş var demeden ısrarımla asla gitmiyor gitse çok kızıp oturmadan geliyor. Sanki biraz daha kabullenmesi lazım gibi hissediyorum
 
En iyisini annesi olarak sen bilirsin canım, senin gözlemin daha önemli. Ama şunu söyleyeyim bezi dolu uyanma olayı bizde de vardı, hiç kuru bezle kalkmadı. Belki biraz daha zamana yayarak daha rahat atlatırsın, önemli olan kaç günde bittiği değil ikinizinde yıpranmaması
 
Gece bezini birakin bence gunduzle beraber, cocuk biraz altina yapabolir ama alisiyor. Benim oglumda xok fazla yapti hem gece, hem gunduz, ben yine de baglamadim, geceleri 2 kez cise kaldiriyoruz ama, o cok iyi oldu. Bayadir gece göl olmalarindan kurtulduk. Ve ebebekteki kaydirmaz su gecirmez ortulerden almistim onlardan seriyorum hep altlarina ikizler bir de.
Kaka icin de probiyotik kullandim ilk gunlerde onun baya faydasi oldu. Bazi cocuklarin alismasi aylar suruyor. Kizim nerdeyse 1 gunde ogrendi. Oglum 2 ayda. Ve hala daha gunduzleri kaciriyor arada. Disarda falan bir suru yedek kiyafetle geziyorum. Ve portatif lazimlikla.
 
Bence bezi komple bırakmak daha etkili ama tabi sen kendin daha iyi bilirsin. Biz ilk gün sabahtan çıkardık bezi hiç söylemedi neredeyse biz sürekli sorduk klozete gittik bazen denk geldı bazen gelmedi gece de 2 3 defa kaldırdık yaptı uyudu. 2.gün ilk günden daha kötü geçti neredeyse hep yerlere işedi ama 3.günden sonra artık yavaş yavaş söylemeye başladı. Şuan neredeyse hiç kaçak olmuyor gece de gündüzde tabi biz bırakalı 2aya yakın oldu. 1 aydır da geceleri hiç kaldıramıyoruz. En çok ilk uyandığı zaman çiş yapıyor o sıra yakalama şansın daha yüksek
 
Merhaba kızlar önerileriniz ve yorumlarınız çok teşekkür ederim. Gündüz çiş söyleme ve tutma konusunda iyiyiz çok şükür kaçamaklar olsa da genelde söylüyor, bazen de biz duruşundan anlayıp hızlıca götürüyoruz ama kaka sorunumuz var malesef. 1 hafta oldu bez bırakalı ama bezliyken her gün bir kez kakasını yapan çocuk şimdi yapamıyor. Klozete oturunca kaka yok ama sürekli çamaşırına fazla fazla bulaşıyor. Tamam kalanını klozete yap diyorum oturuyor ama bişey gelmiyor. Sonra yine çamaşırına bulaşıyor. Bu 1 haftanın içinde 2 gün sabahtan akşama kadar defalarca bunu yaşadık. En son dayanamadım rahatlasın diye kakanı yapman için bez takalım sonra çıkaralım dedim kabul etti yaptı rahatladı çocuk ama dün ve bugün hiç kaka yok. Çok üzüldüm güvende hissetmiyor sanırım inşallah uzun sürmez kabızlığa yol açmaz bu durum..
Dün gece de bezsiz uyumak istedi kabul ettim, uyuduktan 2.5 saat sonra yatağı ıslattı. Artık gece de bez bağlamıcam ama uyandırıp çişe götürdüğümde kızıp yapmamasından korkuyorum. Çok inatçı çünkü..
Lazımlığı odaya koyup banyoya kadar gitmeden uykusu açılmadan loş ışıkta yaptırıp hemen geri yatırsam diyorum ne dersiniz?
 
Hanımlar biz bezi bırakmaya başladık 4 gün oldu ilk gün hep çiş kaçırdı pedli külotlar var onlardan kullanıyorum alışana kadar 3 gün oldu. 2 gündür gece bezleri hariç külodunda hiç çiş olmadan geçiyor. Geceleri bezlemeden nasıl yaparım bilemedim hamileyim hızlı hareket edemiyorum oğlum da uyanıp çişim var demiyor gece hareketlenip yapıyor çişini sürekli çişi tutmayı öğrendi uyandığından yatana kadarki külotları hep kuru 2 gündür yıldız kazanarak ilerliyoruz her çişte bir yıldız yapıştırıyoruz duvara bu sayede tutmaya başladı. Ama gece bezlememeye cesaret edemiyorum dediğim gibi hala çok işiyor gece. Benim de çok çarşafım alezim yok sürekli değiştirecek yardım edenim de yok bilemiyorum. Bir yıldır kakayı tuvalete yapıyor sadece zaten. Ama 5 ay kadar önce sünnet oldu o zamandan beri kabızlık yaşıyoruz
 
Ben de gece bezliyodum ama oğlum istemedi ben de çıkardım. Çarşafın altına alt açma örtüsü serdim yatağa geçmesin diye. Çarşafın üstüne de eski başka Bi çarşafı iki kat serdim. İlk gece hiç uyuyamadım kaçta çiş yapıyor baktım ama İlk çişten sonra bez taktım gece ortası. Ertesi gece uyuduktan 2 saat sonra çişe kaldırdım odanın içine lazımlıl koydum uykusu açılmadan yaptı yattı. 2 saatte bir kaldırmak istedim ama çişi olmayınca kalkmadı kızdı bana. Bide sabaha karşı altına kaçırdı. Dün gece de 2 kez kaldırıyım dedim yine yattıktan 2 saat sonra kaldırdım itiraz etmedi yaptı uyudu. Bir de sabaha karşı denedim yine kalkmadı resmen gece 2den sabah 10a kadar hiç çiş yapmadan tuttu. 1 kere bile kuru bezle kalkmamıştı ama tahminimizden daha kolay öğreniyorlar. İlk birkaç gece senin için gözlem gecesi olsun alabileceğin tüm önlemleri alarak biraz da risk alarak bezsiz devam et bence. Sonra kendisi de tutuyor bizim gibi zamanla tabi.
Bizde de kaka sorunu var tamamını yapmıyor tuvalete ama aşacağız inşallah
 
Bir deneyeyim yatağa alt açma örtüsüyle eski çarşafı ama çok deli yatıyo
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…