2021 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar benim canım coooook tatlı istiyor ya normalde tutarım kendimi kilo almamak için ama şu anda önümde koca bir pasta olsa oturup tek başıma yerim hepsini.paşaminda besin alerjisi var o yüzden evde patekli gıda yok yani çikolata bile yok evde
 
bu aksam bulantim tuttu yine ama bukez cok fena tuttu kustum kusacam. agladim bisuru gittim karanlikta yattim biraz iyi geldi corba vardi icemedim icseydim iyi koca bigun yedigim sey;

kahvalti; 2yumurta peynir zeytin maydonoz avuc ici kdr ekmek

oglen bulanti icin leblebi

ikindiye dogru kurufasulye yogurt roka

aksam hicbisey

az once 1 dilim ekmek uzeri peynir erittim tost benzeri bisey yesilzeytin ihlamur

cok mu kotu besleniyorum Allah askina bisey diyin esim cok strese koyuyo beni onu yemedin bunu yemedin zaten yiyemiyorim yiyebilcek olsam yerim
 
Şu an senin için önemli olan folik asit almak onuda ilaç takviyesi için aliyorsundur.bebek senden alacağını alıyor zaten sen yesende yemesende.bulanti için de Dr ilaç veriyor doktoruna danış istersen
 
folikasot aliyorum evet bigun deneme yaptim acaba o mu bulandiriyor yok alaksi yok. progestandan boleyim saniyodum onuda gece 1fitile dusurduk yok onla da alakasi

gece uykudan yemek kokusuna uyanip kuscak gibi oluyorum herseyden tiksiniyorum bulasik kokusu cop kokusu pisen yemek kokusu

bulanti ilaclqri bana yaramiyor daha kotu yapiyor zaten karacigerimi yeterince yoruyorum tiroidle progestanla
Şu an senin için önemli olan folik asit almak onuda ilaç takviyesi için aliyorsundur.bebek senden alacağını alıyor zaten sen yesende yemesende.bulanti için de Dr ilaç veriyor doktoruna danış istersen
 
 
Progestani 7 ay troidi 12 ay kullandım.hiç onları düşünme.aslibda birde nane denesen tamda zamanı.yemeklerden önce taze nane mideni rahatlatabilir gerçi zararı olur mu bilmiyorum ama
 
Bence suan burdaki cogu kisi ayni durumda kotu hissetme.
Iç kalkikligindan insanin bir sey yiyesi gelmiyor bebegi dusunup ne yiyebilirim diye agzimiza bir seyler atmaya calisiyoruz. Gececek bu gunler insallah ozenip agiz tadiyla yedigimiz bebisleri besledigimiz gunlere giricez
 
bence faydali bile besleniyosunuz. acikcasi ben oruc da tutunca sadece aksam yemeğinde ne yiyosam o. hamileligin ilk 3 ayi bebek annenin yediklerinden beslenmez derler. oyuzden stres olmayın. sadece maydanozu cok tuketmeseniz iyi olur riskli bi yesillik gebeligin ilk haftalari
 
aslinda maydanoz aklimdaydi ama kaynqtip suyunu icince sorun olur diye dusundum esim alinca birsey hergun soruyor yedin mi. benim de sevdigim bi yesil oldugu icin yiyorum bugun yemeyeyim.
 
Ay ben maydnz yemekten çok korkyum ya korkutylar beni
 
İlk Trimestrde ( İlk 3 ay) beslenme nasıl olmalıdır?
Ülkemizde bir gelenek olarak gerek anne adayları gerekse baba adayı dahil tüm yakınlar, ilk günden itibaren anne adayının beslenmesine aşırı önem verirler. Biz toplum olarak anne adayı beslenmezse bebek sağlıksız olur diye yanlış bir öngörü içindeyizdir. Oysa ki ilk 3 ay bebek "beslenme çantası" olarak niteleyebileceğimiz yolk sac adı verilen bir yapıdan ihtiyacı olan besinleri alır.

Diğer deyişle anne adayı dünyanın en güzel besinlerini günde altı öğün yese de sonuç aynıdır, gününü peynir ekmek tost etimekle geçirse de sonuç aynıdır bebek için.
O nedenle ilk 3 ay bebeğin gelişimini değil annenin konforunu düşünmemiz aşırı kilo vermesini , susuz kalmasını önlememiz gerekir.
Bunu anne üzerinde baskı kurarak ısrar ederek değil anne adayının suyuna giderek sevdiği besinleri az az sık sık yemesini azar azar su içmesini destekleyerek yapabiliriz.
Böylelikle özellikle gebeliğin ilk döneminde bulantı kusma, kokulardan rahatsızlıkla mücadele eden anne adayını yaşamı boyu hiç yemediği içmediği( pekmez, süt) ürünleri tüketmeye zorlamamalıyız.
Oysa bu beslenme konusundaki aşırı ısrar özelikle ilk aylarda hiçte gerekli değildir.
Bu dönemde embriyo yani bebek yolk sak denilen bir kesecikten beslenir. Bu dönemde anne adayının aldığı gıdalar bebek gelişimine katkı sağlamaz.
Bu dönemde bulantı kusmalarla uğrasan kokulara karsı duyarlılığı son derece artmış anne adayına yemek konusunda ısrarcı olmak gereksiz bir davranış olacaktır. Anne adayı sevdiği rahatsız olmadığı gıdaları tüketmelidir.
Ancak;
-tüketmemesi gereken besinler konusunda uyanık olunmalıdır.
- etimek peksimet tost sandiviç tarzı kokusuz hafif gıdalar sık sık alınmalıdır,
-azar azar su sıvı gıda alınmalıdır,
-Dünya sağlık örgütü gebeliğin ilk 3 ayı sadece folik asitin önemini vurgulamıştır. Bu nedenle bu aylarda ek olarak folik asit içeren tabletler alınabilir.

Folik asit doğal olarak hangi besinlerde bulunur;

portakal suyu,
yeşil yapraklı sebzeler,
baklagillerde, fasulye, barbunya, mercimek
Turunçgiller
Kuşkonmaz
Brokoli
Ayçekirdeği
Tahıllı Ekmek
Avokado
Domates suyu
ceviz, tahıllarda bulunur.



Baba Adayları ve Aile bireyleri !

Lütfen eşinizi birsey yemesi için zorlamayınız!!

Gebeliğin başından itibaren alınmaması gereken sakıncalı gıdalar ve alışkanlıklar nelerdir?

  • Tatlı, yağlı gıdalar, pasta, kek, kurabiye, beyaz ekmek gebelıkte aşırı kılo almaya neden olurken bebek uzerıne olumlu bir etkisi yoktur.
  • İçerisinde kimyasal madde bulunan işlenmiş et( sosis salam), hazır çorba, kola, fanta tarzı gıdalar tercih edilmemelidir.
  • Sebzelerde bulunabilen tokoplazma adı verilen organizma gebeliğin ilk döneminde bebekte bir takım sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle meyvelerin iyice yıkanması, sebzelerin sirkeli suda bekletilip durulandıktan sonra tüketilmesi, dışarıda gıda tüketiminde salataların tercih edilmemesi önerilir.
  • Toksoplazmaya duyarlılığı olan anne adaylarının çiğ etle temas etmemesi, çiğ etten yapılmış çiğ köfte, suşi tüketmemesi uygun olacaktır.
  • Aşırı tatlı, yağlı ağır gıdalar sadece anne adayında gereksiz kilo alınımına neden olur. Bebeğin gelişimine katkı sağlamaz.
  • Midye ,karides gibi deniz ürünleri
  • Aşırı kahve çay Alkol
  • Sigara
  • Sosis salam hazır çorbalar
  • Aşırı nane ve adaçayı
  • Sakatatlar

Eğer bulantı kusma gibi yakınmalar mevcutsa;

  • Anne adayı canı ne isterse onu yemelidir.
  • Sık sık, azar azar beslenmelidir.
  • Yemek kokusu, sigara, parfum kokusu, rahatsızlık verebilir. İlk aylarda evde yemek pişirilmeyebilir. Baba adayı, başının çaresine bakmalıdır.
  • Etimek, peksimet, galeta, çubuk kraker tarzı gıdalar mideyi sıkı tutar. Bu gıdalar faydalıdır.
  • Aşırı kilo kaybı, ağızdan beslenme sorunu varsa doktorunuza başvurmalısınız. Serum ve ilaç tedavisi gerekebilir.
  • Kafein,acı ,ekşi gıdalar mide yakınmalarını arttırabilir.
  • Kafein; kahve, kola, çay, çikolata ve bazı ilaçlarda bulunur.
  • Anne adayı günde 1-2 bardak kahve ya da 2-3 bardak açık çay tüketebilir.
Doktora danışmadan ilaç tüketilmemelidir. Gebeliğin ilk dönemi için özel bir beslenme listesi önermemekteyiz.
İlk dönemde hedefimiz;
bu zor dönemi annenin daha kolay aşması, bulantılarla, mide yakınmaları ile daha kolay mücadale etmesi organ gelişimi gerçekleşen bebeğin zararlı gıdalarla karşı karşıya kalmasının önlenmesidir.
Beslenme önerileri, önerilen gıdalar, beslenme alışkanlıkları 13. Haftadan sonra önem taşır.

bu yazi iyi geldi

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…