Eşimin annesine olan aşırı düşkünlüğü

Öncelikle evim havalimanına yakın kayınvalideme yakın değil.Evim ve kayın validemin evi arasında 1 saat mesafe var.Diğer kaynımla kayınvalidemin evi birbirine 10 dakika uzaklıkta.Onun kalkıp annesini alması gerekirken bu işlere hep eşimin bakıyor olması ister istemez beni rahatsız ediyor.Çünkü eşim çok ağır bir işte çalışıyor yoruluyor bende birkaç saat daha dinlenmesini istedim.Uykusunu bölüp 3,4 saatlik uykuyla annesini havalimanından alıp eve bırakıp ordan işe uykusuz gitmesini istemedim.Tüm bu sorumlulukların sadece eşime yüklenmesi beni rahatsız ediyor o ayrı bir konu.Bir diğer konuda mesajlaşma konusu.Düşünün ki kahvaltı yapıyorsunuz adam bir dilim ekmek alıyor ağzına şık şık şık mesajlaşıyor,çayından içiyor şık şık mesajlaşıyor.Telefonu masaya koyuyor ekranda annem annem annem diye yüz tane mesaj.Yaşamayan bilemez davulun sesi uzaktan hoş duyuluyor.Gece 2 de bile konuşuyorlar yatağın içinde kızdığımda ise ben yazmıyorum annem yazıyor cevap veriyorum bende diyor.Peki soruyorum size karşı taraf hiç mi düşünmez bu adamın karısı var bir ailesi var özel hayatları var gecenin 2 sinr kadar mesaj atılmaz diye düşünmüyor mu ? Onun herşeyi yapmaya hakkı var ama ben burda rahatsızlıklarımı dile getirince kayınvalideme karşı gereksiz kıskançlık beslemiş oluyorum
Mesajlasma konusunda hak veriyorum zaten gun icinde ben olsam karismam ozellikle de gece vakti anliyorum ama havaalani konusunda yinede hak veremiyorum. Tamam kayniniz daha uygunmus anliyorum. Ama belkide annemi birakir donuste de direk eve gecerim icim rahat eder diye dusunmustur. Ben kendi annem soz konusu olsa farkli davranamazdim esime de davran diyemem ki bizde yasariz boyle seyler genelde ama hic rahatsiz olmamistim bugune kadar. Hatta arada bir iki gun sesleri cikmasa esime sorarim sakayla karisik anan niye aramadi diye. Yani kendimiz iyi anlasiyoruz birbirimizinde ailelerde yakinligi hosumuza gidiyor. Belkide bu bir tavir farkliligidir. Malesef aileyi aklimda cok ozel bir konuma koydugum icin sizi anlamiyorum.

İyi geceler hanımlar 🌺
Çok uzatmadan konuya geçmek istiyorum.Eşimin annesine olan aşırı bir düşkünlüğü var.Ben 3 yıldır evliyim ve bu 3 yıldır bu şekilde.İlk etaplarda beni bu kadar rahatsız etmiyordu ama şimdilerde çok gözüme batmaya beni rahatsız etmeye başladı.Hergün gözünü açtığı gibi annesiyle mesajlaşmaya başlar gece uyuyana kadar bu şekilde devam eder.Gün içindede ara ara telefon konuşması olur.Annesi kendi evliliğinde pek mutlu olmadığı için eşime sarmış durumda.Eşim 2 kardeş 1 tanede erkek kardeşi var o da evli ama o hiç böyle biri değil gördüğüm kadarıyla.Annesi eşimi kendine bağımlı bir şekilde yetiştirmiş.Annesinin herşeyiyle eşim ilgilenir ilaç saatlerine kadar yazar arar hatırlatır.Uçak biletinden tutun havalimanı transferine kadar hep kendisi ayarlar mesaide değilse gidip kendi alır ilgilenir mesaideysede kendine göre ayarlar annesinin seyahatlerini gidip evinden alır havalimanına bırakır.Mesela geçenlerde annesi memlekete gidecekti uçuş saati sabah 6 ve eşimde o gün işe gidecekti sabah 8 de.Gitti annesini gece 4 te evinden aldı havalimanına bıraktı bavulunu verdi eve geldi uykusuz bir şekilde işe gitti.Ben artık kafayı yeme durumuna geldim.Kendinide düşün biraz uykusuz mesaiye gidiyorsun baban var o ilgilensin annenle birazda,dediğimde ise ben vijdansız bir insan oluyorum.O benim annemde olsa aynı şeyi yaparmış ama ben vijdansızlık yapıyormuşum vs. Bu arada bana karşı ilgisiz biri değil asla,aşırı ilgilidir bir dediğimi ikiletmez o konuda hakkını yiyemem,ama bu kadar anneci olmasına katlanamıyorum.Hep eşim ilgilendiği içinde diğer kardeşi sıyrılmış tüm işlerin içinden,sanki bu eşimin göreviymiş gibi davranıyorlar.Kayınpeder’de sıyrılmış asla ilgilenmiyor karısıyla,çünkü eşimin annesinin etrafında dört döndüğünü biliyor tüm sorumluluk eşimde.Önceleri gece 2 ye kadar mesajlaşırdı annesiyle,üzerine kavgalar ettim en son bu gece mesajlaşma olayını azalttı biraz ama gün içinde yine devam.Eşime cevap verme sen cevap vermezsen o da anlar yazmaz bu kadar sana diyorum “Ne yapayım ben yazmıyorum o yazıyor o yazdığımdada nasıl cevap vermeyeyim ayıp olur annemede”diyor.Annesinin konuştuğu konulara bir göz attım eşimin telefonuna baktım merakımdan,ne konuşuyorlar bu kadar diye.Hep boş şeyler kaynımın 2 yaşında olan kızının resimlerini atıyor eşime günlük yaptığı şeyleri anlatıyor temizlik yemek vs.. kendi kardeşlerinden bahsediyor falan.Kadın bağımlı gibi elinde 7/24 telefon eşimle mesajlaşıyor.Bugün çok büyük kavga ettik bu şekilde devam ederse bir aile birliğimizin olamayacağını ilişkimizin bu şekilde devam edemeyeceğini anlattım.Daha fazla dikkat edeceğini artık eskisi gibi davranmayacağını zamanla kendisinde olan bu değişimi göreceğimi söyledi.Ama ben hiç inanmıyorum ona çünkü bu lafları çok duydum 3 senedir değişmeyen adam,3 sene sonunda mı değişecek sanki.Bilmiyorum kafam çok karışık ne yapacağımı şaşırdım.Sizce kaynanamla konuşayım mı bizi biraz rahat bırakması konusunda bu şekilde evliliğimizin zarar gördüğünü konuşmalı mıyım sizce ?
Annesi memeden kesmemis mı halen?
Bosayın agzı süt kokan kocayı

Öncelikle evim havalimanına yakın kayınvalideme yakın değil.Evim ve kayın validemin evi arasında 1 saat mesafe var.Diğer kaynımla kayınvalidemin evi birbirine 10 dakika uzaklıkta.Onun kalkıp annesini alması gerekirken bu işlere hep eşimin bakıyor olması ister istemez beni rahatsız ediyor.Çünkü eşim çok ağır bir işte çalışıyor yoruluyor bende birkaç saat daha dinlenmesini istedim.Uykusunu bölüp 3,4 saatlik uykuyla annesini havalimanından alıp eve bırakıp ordan işe uykusuz gitmesini istemedim.Tüm bu sorumlulukların sadece eşime yüklenmesi beni rahatsız ediyor o ayrı bir konu.Bir diğer konuda mesajlaşma konusu.Düşünün ki kahvaltı yapıyorsunuz adam bir dilim ekmek alıyor ağzına şık şık şık mesajlaşıyor,çayından içiyor şık şık mesajlaşıyor.Telefonu masaya koyuyor ekranda annem annem annem diye yüz tane mesaj.Yaşamayan bilemez davulun sesi uzaktan hoş duyuluyor.Gece 2 de bile konuşuyorlar yatağın içinde kızdığımda ise ben yazmıyorum annem yazıyor cevap veriyorum bende diyor.Peki soruyorum size karşı taraf hiç mi düşünmez bu adamın karısı var bir ailesi var özel hayatları var gecenin 2 sinr kadar mesaj atılmaz diye düşünmüyor mu ? Onun herşeyi yapmaya hakkı var ama ben burda rahatsızlıklarımı dile getirince kayınvalideme karşı gereksiz kıskançlık beslemiş oluyorum
Mesajlaşma konusunda eşinizle konuşup saat gece 12den sonra ve yemek yerken kimse telefonu eline almayacak şeklinde anlaşın bence. Gün içerisinde istediği kadar konuşsun ama gece sizinle sohbet etmesi gerekiyor. Özellikle sofrada telefon bence çok yanlış. Çocuklara da kötü örnek olabilir. Havalimanı konusunda ise her evlat aynı değil. Belli eşiniz hayırlı evlat, diğeri hayırsız. Evet yoruluyor adam ama sonuçta "annesi" için.

X