Kızlar ben 2 gecedir tek taraflı kasık ağrısıyla uyanıyordum. İlki orta, ikincisi yüksek şiddette idi. İkincisi de olunca bugün kadın doğum acile gittim akşam üstü. İdrar yolu enfeksiyonum olduğunu söyledim, ondan kaynaklanabilir dedi, bugün gece yatmadan monurol şase kullanacaktım tam dedim, iyi olur dedi. Her açıdan baktılar doğum da başlamış olabilir diye. NST, açılma var mı, ultrasonda bebeğin durumu nasıl, amniyon sıvısı yeterli mi ve idrar tahlili. Hepsi normal çıktı. Doğum başlamamış. İdrarda enfeksiyon bile çıkmadı. Daha 3 gün önce test yaptırmıştım, bakteri çıkmıştı dedim, temizlenmiş olabilirmiş. Daha hiç ilaç kullanmamıştım ama suyu 3 litreye çıkarmıştım belki de ondan geçti, ben yine de monurolü kullanacağım bu arada.
Neyse bu doktor da bebeğin gelişiminin çok ileride olduğunu söyledi. Defalarca kez tekrar etti hem de. Takibimi yapan doktorlar da aynısını söylüyor (biri de meşhur prof perinatolog) deyince rahatladı. Yine de her hafta kontrollerine gitmeyi ihmal etme dedi. Her an doğurabilirsin mi diyorsunuz dedim, aynen öyle dedi.
Şu an 33+2 haftalık ilen ultrasonda 36 çıktığımı söyledi. Ben sanırım kasımın ortasını zor göreceğim. Hadi hayırlısı.