2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Cnm benim BPd haftasıyla uyumlu geçen pzt AC geri çıkmıstı bu çarşamba günü gittiğimde ise BPd haftasıyla uyumlu AC yine bir hafta geri çıktı Fl de 1 hafta ileri çıktı. Karman çorman anlayacağın. ama Dr herşey ii görünüyor dedi. Senin Dr ne dedi.
Cevabın için teşekkür ederim canım. Endişelenecek bir durum yok dedi ancak yine de rapora yazarken hafif oligosefali yani baş hafif küçük gibi bir şey yazdı. Ama insan üzülüyor stres yapıyor. Ben şuan 23+6yım bpd 22+2 çıktı. HC, FL, AC bunlar hep haftasıyla uyumlu

Canım ölçümler bu şekilde ister istemez takıldım..😟Normalde 28+3 üm.
Fl ve Ac haftasına göre geri çıkıyor.Bazi ölçümler dahada önde ama sonuçta Fl ve Ac geride olması gelişim geriliği değil mi?
Cnm bende senin gibiyim Dr herşeyi ii görünüyor normal sınırlar içerisinde dedi hatta kilosu bile normal ama AC geri çıkıyor işte yaptığım araştırmalara göre ac değeri daha çok tahmini kilo ölçüsünü veriyor belli ki çok kilolu bebişler doğurmuyacaz.
Mesela benim AC geri Fl uzun çıktı ben şöyle düşünüyorum eşim uzun boylu belki zayıf uzun boylu Bi bebişimiz olacak. sizinde AC ve fl kısa eşinle boyunu bilmiyorum ama belki zayıf minnoş Bi bebeğin olacak

Mayıs 18 de bi arkadasım 35 hafta itibariyle tüm ölçüleri geri çıkmıstı hemde 2, 2,5 hafta kadar ki buna kilosu da dahil ama oğlu 39 hafta da doğdu 2700 gr 46 cm doğdu. Ki çocuk gayet saglıklı çok şükür sadece minnoş Bi bebek

Son düzenleme:
Kizlar bu koronadan dolayi asiri stres yapan var mi benim gibi..
Hele ölüm haberi aldigimda kahroluyorum..
Ben galiba asiri takiyorum kafama..
Nasil bas ediyorsunuz yakin cevrenizle gorusuyor musunuz?

Cevabın için teşekkür ederim canım. Endişelenecek bir durum yok dedi ancak yine de rapora yazarken hafif oligosefali yani baş hafif küçük gibi bir şey yazdı. Ama insan üzülüyor stres yapıyor. Ben şuan 23+6yım bpd 22+2 çıktı. HC, FL, AC bunlar hep haftasıyla uyumlu
İşte ne kadar ii deselerde insanın içi rahat etmiyor. Ama 1 haftayı önemsemiyor Dr genetik te olabilir yada ölçüm hatası hatta bir sonraki kontrolde haftasını yakalamış bile olabilir. İnş hepimizin bebişleri haftasını yakalar 🙏

İşte ne kadar ii deselerde insanın içi rahat etmiyor. Ama 1 haftayı önemsemiyor Dr genetik te olabilir yada ölçüm hatası hatta bir sonraki kontrolde haftasını yakalamış bile olabilir. İnş hepimizin bebişleri haftasını yakalar 🙏
Amin. İnşaallah. Devlette iyi bir profa gidiyorum yani belki de cihazdan kaynaklı bile olabilir. İnşallah hepimiz güzel haberler alırız. Tekrardan çok teşekkür ederim

1.derece yakınlarımdan bikaç kişi görüşüyorum. Ama bütün dünyayı sarmış bi hastalık stres yapsamda yapmasamda elden bişi gelmiyor. Allaha sığındık. Rabbim şifasını versin herşeyin hayırlısını nasip etsin inşallah. Ölüm yaşam bunlar bizim belirleyebilceğimiz bişi değil dikkat ediyorym maske mesafe hijyen. Takdir yaradanın

Ekoprini 34 de bırakma fikride tedirgin ediyo beni 38 de doğum olacağını düşünürsem 4 hafta kullanmadan bir şey olmaz inş tabiki doktorlar risk olsa bıraktırmaz da ne bileyim her şeyden tedirgin oluyorum
Doktor bana 32. haftada bırak, iğneye geçicez dedi ama, ne düşünsem bilemedim şimdi, benim kız ağustosu beklemicek mi acaba

Cnm bende senin gibiyim Dr herşeyi ii görünüyor normal sınırlar içerisinde dedi hatta kilosu bile normal ama AC geri çıkıyor işte yaptığım araştırmalara göre ac değeri daha çok tahmini kilo ölçüsünü veriyor belli ki çok kilolu bebişler doğurmuyacaz.
Mesela benim AC geri Fl uzun çıktı ben şöyle düşünüyorum eşim uzun boylu belki zayıf uzun boylu Bi bebişimiz olacak. sizinde AC ve fl kısa eşinle boyunu bilmiyorum ama belki zayıf minnoş Bi bebeğin olacak

Mayıs 18 de bi arkadasım 35 hafta itibariyle tüm ölçüleri geri çıkmıstı hemde 2, 2,5 hafta kadar ki buna kilosu da dahil ama oğlu 39 hafta da doğdu 2700 gr 46 cm doğdu. Ki çocuk gayet saglıklı çok şükür sadece minnoş Bi bebek
Ac 3-4 gün geri,
Fl ise 8-9 gün.Eşimle boy ortalamiz iyi o 1.82 civarı fln bende 1.67 aslında ikimizde kısa değiliz ama.
Bakalım bir sonraki kontrolüm haftaya beslenmeme daha çok dikkat edicem çay,kahveyi biraz fazla tüketiyorum galiba suçluluk duygusu bastı şimdi.

Ben çok takıyorum kafama. En son pikte hamileyken yakalanan bir tanidigimizi kaybettik İstanbulda, yaşı biraz vardi ve koah hastasiydi. Bebegi sezeryanla almislar saglikli ama cok aglamistim cok etkilenmistim o bebegin annesiz kalisina 😔 O günden beri markete bile cikmiyorum herseyi eve siparis verdim. Bebek alisverisini bile internetten yaptim. Simdi biraz rahatladim acik havaya cikiyorum ama yine de dogumgunleri kutlayanlara piknik yapip ev gezmelerine gidenlere cok kiziyorum. Kayinvalidem ve gorumcemler cok fazla insanlarla iç içe anlatamiyorum kendimi uyariyorum ama dinlemiyorlar, eşim de beni hic ciddiye almiyor ve yarin onlarla gorusmek zorunda kalicam uzun zamandan sonra 😓 cok stresliyim.

Benim düşük yaptigim gebeligimde 6.haftada ureme olmustu idrar kulturunde. Doktorlar sasirmisti uygun antibiyotik bile zor buldular degisik bir bakteriydi ve asiri fazlaydi. Daha yeni gebelik oldugu icin daha riskliydi durumum, biliyosun ilk 3 ay ilaç kullanmak daha tehlikeli ve zarari olur mu diye sordugumda doktor kâr zarar olarak bakiyoruz demisti. Enfeksiyonun kötü etkileri daha çokmuş. Riskli zamani gectik merak etme doktoruna güven.

Merak etme canım zarar veren bişey olsa zaten vermezler. Ben 1000 mg kullandım en yüksek dozdan . Sadece bol su iç. Antibiyotikler ağır ilaçlar ama maalesef idrarda bir enfeksiyon çıkınca kullanmak durumunda kalıyoruz.

Sakin ihmal etme canim
Oglumdayken 31. Haftada aynisini yasadim doktorum ısrar etti biz bebege zarari olan ilac verir miyiz hic dedi
Ben de dinlemedim acikcasi
Sonuc 34. Haftada erken dogum cigerleri tam gelisemeden dogdugu icin hala ciger problemi yasiyoruz inan bana kopek gibi pismanim

Hamileliğin başlarında 4-5 kere kullanmak zorunda kaldım. Enfeksiyon daha tehlikeli sonuçta. Bir an önce tedavi en iyisi. Doktorlar yarar zarar dengesine göre veriyor ilaçları. Öyle zararı olacak olsa zaten vermez. Antibiyotik hem senin hem bebeğinin sağlığı için önemli.
Cevaplarınız için çok sağolun kızlar biraz olsun moral oldu onun canını riske atmaktansa içerim daha iyi zararı konusunda kanıtlanmış birşey de göremedim nette. Umarım daha sonra tekrarlamaz. Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin hepimize 🙏

Amin canım..Ben soramadım onu ne kadar kalıyoruz ama en fazla 2gün olur sanırım.Ama bende 1gün kalınıyor diye duymuştum.Fiyatta 2800 fln demişlerdi diye hatırlıyorum.Sende ordami düşünüyorsun?
Bende yeni sordum 1 gece kalınıyor dedi fiyat olarak sezaryen 2.850. epidural olursa +600 TL ydi sanırım.bende yakın olduğu için orayı düşünüyorum doktora da alıştım sayılır

Kızlar doktordan çıktım herşey şükür yolunda gözüküyor haftasıyla uyumu dedi doktor.Tahmini doğum tarihi 17agustostu ama benim planlı sezaryan olacağından ağustosun ilk haftası alırız dedi heyecanlandım😍
Ben 37de izne ayrilacaktim bu durum izin tarihlerimi etkiliyor mu 38+3 38+4 doğum olacak gibi.İzinlerim aktarılıyor dimi doğum sonrasına.
Birde sizlerin 28hafta içinde bebeğinizin boy kilo vs ölçümleri nasıldı.Doktor bana haftasıyla uyumlu dedi ama geri olan ölçümleri var sanki 28+3 üm kilosu 1116 boyu 35 cm gibi birşey dedi.
Kadınlar klubunde araştırırken aynı haftalarda daha kilolu ve uzun bebekler var.
Herşeyin yolunda olmasına sevindim canım benim 28+4 haftalıken 1330 gram 39cm demişti doktor

Canim benim, iyiyim keyifsizim 3 gündür ama nedensiz. geceleri pek uyuyamiyorum nefes almak zorlasti .gündüzde modum hep düşük oluyor.
Cnm geceleri bende aynı durumdayım gündüzleri de muhtemelen stres yapıyorsun buda ruh haline yansıyor o yüzden yapmamaya çalış bak pzt 31 haftalık olacaksın nerden nereye geldin.

Ac 3-4 gün geri,
Fl ise 8-9 gün.Eşimle boy ortalamiz iyi o 1.82 civarı fln bende 1.67 aslında ikimizde kısa değiliz ama.
Bakalım bir sonraki kontrolüm haftaya beslenmeme daha çok dikkat edicem çay,kahveyi biraz fazla tüketiyorum galiba suçluluk duygusu bastı şimdi.
Valla cnm öyle kötü düşünme sen beslenmene dikkat et inş gelecek haftaya kadara herşey düzelecek sen içini ferah tut

X