2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar benim idrar kulturum bugün sonuçlandı bakteri uremis malesef moralim cok bozuldu direk Dr a gittim antibiyotik verdi sulcid 375 mg. Aranizda antibiyotik kullanan oldu mu ya korkuyorum bebeğe zararı olur diye 😢
Benim düşük yaptigim gebeligimde 6.haftada ureme olmustu idrar kulturunde. Doktorlar sasirmisti uygun antibiyotik bile zor buldular degisik bir bakteriydi ve asiri fazlaydi. Daha yeni gebelik oldugu icin daha riskliydi durumum, biliyosun ilk 3 ay ilaç kullanmak daha tehlikeli ve zarari olur mu diye sordugumda doktor kâr zarar olarak bakiyoruz demisti. Enfeksiyonun kötü etkileri daha çokmuş. Riskli zamani gectik merak etme doktoruna güven.

Kızlar benim idrar kulturum bugün sonuçlandı bakteri uremis malesef moralim cok bozuldu direk Dr a gittim antibiyotik verdi sulcid 375 mg. Aranizda antibiyotik kullanan oldu mu ya korkuyorum bebeğe zararı olur diye 😢
Merak etme canım zarar veren bişey olsa zaten vermezler. Ben 1000 mg kullandım en yüksek dozdan . Sadece bol su iç. Antibiyotikler ağır ilaçlar ama maalesef idrarda bir enfeksiyon çıkınca kullanmak durumunda kalıyoruz.

Kızlar demir seviyeleriniz ne durumda? Bugün baktirdim 39 çıkmış benim alt sınır 33. İlaç kullandığım halde, et vitamin kuru üzüm yumurta vb yememe rağmen hep düşüyor anlamadim🤧 sadece kahvaltıda çay içiyorum birakamiyorum onu. 1 aya falan toparlar mı çayı kessem?

Kızlar demir seviyeleriniz ne durumda? Bugün baktirdim 39 çıkmış benim alt sınır 33. İlaç kullandığım halde, et vitamin kuru üzüm yumurta vb yememe rağmen hep düşüyor anlamadim🤧 sadece kahvaltıda çay içiyorum birakamiyorum onu. 1 aya falan toparlar mı çayı kessem?
Hemoglobin degerine bakiliyor genelde diye biliyorum demir icin hgb kisaltmasi, o kac cikmis? Ben de demir kullandigim halde artacagina dusuyor ama normal sinirda 13,4 cikti. Hapım yanında bu ay Hünnap markasinin keciboynuzu özünü kullanmistim ekstradan o arttirmis benim demirimi.

Haptan 2 tane içebilirsin bebekte çekmeye başlıyor benim doktor öyle demişti ben de kahvaltıda çay içtiğim için gece yatmadan önce alıyorum

Hemoglobin degerine bakiliyor genelde diye biliyorum demir icin hgb kisaltmasi, o kac cikmis? Ben de demir kullandigim halde artacagina dusuyor ama normal sinirda 13,4 cikti. Hapım yanında bu ay Hünnap markasinin keciboynuzu özünü kullanmistim ekstradan o arttirmis benim demirimi.
Valla benim 11.5 canım o da düşük baya. Ay ben de alayim bari teşekkür ederim tadı nasıl bişey🤣

Valla benim 11.5 canım o da düşük baya. Ay ben de alayim bari teşekkür ederim tadı nasıl bişey🤣
Cok dusuk degil ama sinirda tabi doguma kadar biraz yukselmesi lazim. Tadı bildigin pekmez. Seviyosan zorlanmazsin ama daha yoğun ve keskin. Eczanede satiliyor bazen marketlere de geliyor gunde bir kasik yesen yeter şifa olsun 😊

A

Anladım canım bilmiyordum çok geçmiş olsun o zaman sezaryan mantıklı tabi. Ben de medilife ta düşünüyorum sezaryende 1 gece kaliniyormus yeni öğrendim yeterli mi bilemedim. Umarım sağ saglim atlatiriz. Hakkımızda hayırlısı artık 🙏
Amin canım..Ben soramadım onu ne kadar kalıyoruz ama en fazla 2gün olur sanırım.Ama bende 1gün kalınıyor diye duymuştum.Fiyatta 2800 fln demişlerdi diye hatırlıyorum.Sende ordami düşünüyorsun?

Bebeğin iyi olmasına sevindim.hayırlısı ile eve gelince daha rahat edersin.merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamazsanız neden kucağına almıyorsun. Emzirmeye falan başladınız mı?
Gidemiyorum hastaneye her gün gidiyorum ama 20 dk durup geliyorum evde bir kızım daha var kimseye bırakamıyorum ondan gidip bir saat duramıyorum orda

Canım ben de bugün gittim FL değerim benim de 28+0 çıktı. Haftam 29+1. Diğer değerler de ileride çıkıyor. FL geri duruyor ama 7 ile çarpınca 39 cm falan ediyor benim. Normal ortalama boy yani Doktor da normal dedi. Bir hafta önce de kontrole gitmiştim FL değerim normal aralıktaydı. Bebeğin pozisyonu falan da etkiliyo ölçümleri galiba Anlamadim ne iş boyu ne uzatır ki ne yesek🙄😂
Kiloya çare var da ona yok sanırım 😅 doğduktan sonra düşünürüz artık basket yüzme derken uzar giderler 🤣 aynen pozisyon kesin etkiliyordur canım doktordan doktora bile ölçümler değişiyormuş. Sağlıcakla gelsinler de kilosunu falan aldırırım ben bebeğime 🥰

Canım ben de bugün gittim FL değerim benim de 28+0 çıktı. Haftam 29+1. Diğer değerler de ileride çıkıyor. FL geri duruyor ama 7 ile çarpınca 39 cm falan ediyor benim. Normal ortalama boy yani Doktor da normal dedi. Bir hafta önce de kontrole gitmiştim FL değerim normal aralıktaydı. Bebeğin pozisyonu falan da etkiliyo ölçümleri galiba Anlamadim ne iş boyu ne uzatır ki ne yesek🙄😂
Kuzucum normal de bir cok arkadasimin bebegi 50 52 cm arasi dogmustu benim oglan 46 cm mi neydi dedim herhalde bu boyle kalacak yapcak bisi yok
Su an 8 yasinda yaşıtları benim oglanin nerdeyse omzuna geliyo dev gibi bisi oldu
Ben de cok kafama takmistim ama hic oyle olmadi 😀

Sakin ihmal etme canim
Oglumdayken 31. Haftada aynisini yasadim doktorum ısrar etti biz bebege zarari olan ilac verir miyiz hic dedi
Ben de dinlemedim acikcasi
Sonuc 34. Haftada erken dogum cigerleri tam gelisemeden dogdugu icin hala ciger problemi yasiyoruz inan bana kopek gibi pismanim

Hamileliğin başlarında 4-5 kere kullanmak zorunda kaldım. Enfeksiyon daha tehlikeli sonuçta. Bir an önce tedavi en iyisi. Doktorlar yarar zarar dengesine göre veriyor ilaçları. Öyle zararı olacak olsa zaten vermez. Antibiyotik hem senin hem bebeğinin sağlığı için önemli.

canım bende tam 28+0 da gittim bazı ölçümleri bi kaç gün geri ama doktor herhangi bir sorun olduğunu söylemedi 1 haftaya kadar gayet normal dedi. Benimde kilosu 1122 gram ölçüldü doktorum muhtemelen 3500 gram gibi doğacak dedi. Boyu da yine kendisi söylemedi ama fl ölçümü 5.21 di yani 35 cm falan benimki de. Her bebek kendine has 😊 aslında sorun yok ama ben yine de günlük nesquikte yemeye başladım. O da bebeğe kilo aldırıyormuş sanırım bi yerde okumuştum. Önceden sütü her gün içmezdim yoğurt peynir çok tüketiyorum ihtiyacımı karşılıyorumdur diye ama şimdi onu da ekledim gündüz içiyorum
Canım ölçümler bu şekilde ister istemez takıldım..😟Normalde 28+3 üm.
Fl ve Ac haftasına göre geri çıkıyor.Bazi ölçümler dahada önde ama sonuçta Fl ve Ac geride olması gelişim geriliği değil mi?

Eklentiler

• IMG_20210528_204026.jpg
    IMG_20210528_204026.jpg
    62,2 KB · Görüntüleme: 88
Canım benim demir henüz normal (52) alt sınır 37 , ama ferritin yani demir depolarim azalmış 9a düşmüş.
Çay ve kahveyi bende tüketiyorum vazgeçemiyorum kahvaltıda olmazsa olmasın 😟İlaçları kahvaltidan 45 dk 1 saat sonra almaya çalışıyorum yok karina alinani,gerçi decaviti kestirdi bugün artık OMEGA vs yazmış birde maltofere devam.Pekmez varsa aç karna onu ye sabahları 2tatli kaşığı.

Mrb kızlar nasılsınız epeydir yazmıyorum sessiz sessiz okuyordum.
Dün dış çekimi yaptık çok yorucu geçti. Yapmayı düşünenler varsa havalar daha ısınmadan ve karnınız iyice büyümeden Bi an önce yapın derim çünkü çok yorucu ve sıcak geçti.
Ögleden sonra Dr gittik şimdilik Bi sıkıntı yok fakat BPd Ölçüsü 23+2 hafta uyumlu çıktı ama ben 24+4 haftalığım böyle bişey le karsılasan oldu mu?
Canım baya önce yazmışsın forumda arama yaparken buldum. benimde şuan aynı ölçülerim var 1buçuk hafta geriden çıktı bpd. HC değeri haftasıyla uyumlu. Şu an ölçülerin nasl acaba

Canım baya önce yazmışsın forumda arama yaparken buldum. benimde şuan aynı ölçülerim var 1buçuk hafta geriden çıktı bpd. HC değeri haftasıyla uyumlu. Şu an ölçülerin nasl acaba
Cnm benim BPd haftasıyla uyumlu geçen pzt AC geri çıkmıstı bu çarşamba günü gittiğimde ise BPd haftasıyla uyumlu AC yine bir hafta geri çıktı Fl de 1 hafta ileri çıktı. Karman çorman anlayacağın. ama Dr herşey ii görünüyor dedi. Senin Dr ne dedi.

X