2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Merhaba, Eylül annesiyim nasipse ama tecrübenizden faydalanmak için daha çok sizinleyim :) Diğer gruba da yazmıştım ama size de sormak istedim.
Bugün devlet hastanesine gittim, gecen hafta idrar kültürü testi vermiştim. Hem sonucu sorarım hem de yarin fetal dna için kan vericem bi kalp atışı göreyim tekrar dedim. Sat a göre 10+4üm ama doktor 11+1'sin, ikili tarama zamanin gelmiş, şimdi yapıcam dedi. Ben şok oldum, devlet hastanesinde gebe pol.de boyle pat diye hic hazır değildim. Hatta riskli çıkacak diye cok korktuğum için direkt fetal dna olsun demiştim. Doktor olculer iyi kan ver, 15 gun sonra gel dedi. Ben de merak ettim ense kalinligi ne, burun kemiği var mi vs 🙈 şu ana kadar karşılaştığım en anlayışlı doktor olabilir kendisi, endişelerimi gözümden anladi sağolsun, psikolojik yönden de rahatlattı beni. Yarin yine fetal dna için kan vericem ama ikili test için 45 mm olmasi lazım yazıyor internette, bizimki 42.3 mm. Yaptığı teste oh diyip rahat uyuyabilir miyim birkaç gün fark olsa da :) Bir de bakıp bakıp cinsiyeti erkek dedi, bu kadar erken belli olması mümkün mü?
Canim merhaba. Ben de devlet hastanesinde kontrole gidiyordum. Bahsettigin durumlarin cok benzerini ben de yaşadım. 11+0 da doktorum ikili test için kan ver dedi verdim. Bebegimin crl si bana verdiği ultrason görüntüsünde 41.9mm. Ikili test raporunda 43mm di. Ben de senin gibi araştırıp huzursuz olmustum. Doktoruma danistigimda biraz geveledi gibi gelmişti 45 mm ve uzeri olmasi gerek yaziyor dediğimde. Neyse zaman gecti memlekete geldik burada ozelde iyi bir doktora göründüm dün. O sırada da sonucumu gösterdim. Hatali test olmaması gerek 45 mm üzeri doğrudur dedi. Ama doktor olarak tavsiyemi sorarsan aldirmicaksan fetal vs yaptirma dedi.

İngiltere.Medeniyetin başkenti 😅20 haftadan sonra elle muayene ediliyoruz😂
Ya Bende newyork ta yasiyorum orasida ayni. Cok sansliyimki gebeligimi turkiyede ogrendim herseyimi yapip oyle gidicem. Gidincede kalp sesi donlemek icin cihaz alicam. Kendi isimi kendim yapicam.Ne bicim sistemleri var bilmem .

Canim merhaba. Ben de devlet hastanesinde kontrole gidiyordum. Bahsettigin durumlarin cok benzerini ben de yaşadım. 11+0 da doktorum ikili test için kan ver dedi verdim. Bebegimin crl si bana verdiği ultrason görüntüsünde 41.9mm. Ikili test raporunda 43mm di. Ben de senin gibi araştırıp huzursuz olmustum. Doktoruma danistigimda biraz geveledi gibi gelmişti 45 mm ve uzeri olmasi gerek yaziyor dediğimde. Neyse zaman gecti memlekete geldik burada ozelde iyi bir doktora göründüm dün. O sırada da sonucumu gösterdim. Hatali test olmaması gerek 45 mm üzeri doğrudur dedi. Ama doktor olarak tavsiyemi sorarsan aldirmicaksan fetal vs yaptirma dedi.
Benim uykularım kaçıyor hep bir aksilik çıkacak diye. Aslında belirsizlikten çok etkilenip, kurdukça kafamda çıkmaza giriyorum. Fetal tercih etmemin sebebi de o. Bilmek sadece.
Senin ikili testin o şekilde yapılmış oldu yani di mi o boyutta kabul edildi. En iyisi kurcalamamak ama lanet olsun şüpheci kişiliğime 🙈

yani zor bir durum zaten daha hassasız. bende telkin ediyorum, birşey olmaz falan diye normalleşiyorum. yarım saat sonra saçma sapan birşeye ağlarken buluyorum kendimi. sizin doktor amniyosentezden bahsetmedi mi?
Ona daha cok erkenmiş 12. Haftadayım en erken 15-16. Hafta daha çok var bide onun sonucunun cıkması derken o kadar zaman tedirgin beklemek çok azaplı

Eve aldığınız cihaz hangisi acaba? Marka ve model nedir? Hayallerimdeki cihazı bulmuşsunuz 😍
Ben yurtdışında yaşıyorum onun için marka vermedim ama Google’a bebek kalbi dinleme cihazı yazınca bayağı bir çıkıyor bütçenize uygun birşey seçersiniz.Ben pahalı birşey almadım ama sesi güzel geliyor😇

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    83,9 KB · Görüntüleme: 54
Ya Bende newyork ta yasiyorum orasida ayni. Cok sansliyimki gebeligimi turkiyede ogrendim herseyimi yapip oyle gidicem. Gidincede kalp sesi donlemek icin cihaz alicam. Kendi isimi kendim yapicam.Ne bicim sistemleri var bilmem .
Allah’a emanet gidiyoruz burda.Birde ellerine metre alıp karnımızı ölçüyorlar sonraki haftalarda gebelik haftamızı belirlemek için🤦🏻‍♀️Noluyor diye bakıp kalmayın tam Osmanlı dönemi teknolojisi.

Benim uykularım kaçıyor hep bir aksilik çıkacak diye. Aslında belirsizlikten çok etkilenip, kurdukça kafamda çıkmaza giriyorum. Fetal tercih etmemin sebebi de o. Bilmek sadece.
Senin ikili testin o şekilde yapılmış oldu yani di mi o boyutta kabul edildi. En iyisi kurcalamamak ama lanet olsun şüpheci kişiliğime 🙈
Canim devletteki doktor kabul etti. Dedi ki hatali olsa sonuc çıkmazdı, biz 45mm ustu vs bakmiyoruz dedi ama geveledi. Dun gittigim doktor ise bu sonuc hatali. 45mm uzeri olmalıydı doğru olması için dedi. 15+3 günlük olunca ikili test için vaktim kaçmıştı, dedim ki fetal mi yaptırsam. Doktor da dedi ki 16. Haftanda 2linin kardesi 4lu test yapabiliriz fetal pahali bir test dedi. Ense kalınlığı uygunsa burun kemigin varsa aldirmayacaksan bence hic yapmayalım test dedi canim. Anlican elimde verisinin doğru olup olmadığı bilmediğim bir 2 li test sonucu var. Rabbim korktugumuzdan korusun canim hepimizin bebislerini, dert etme sen de.

Canim devletteki doktor kabul etti. Dedi ki hatali olsa sonuc çıkmazdı, biz 45mm ustu vs bakmiyoruz dedi ama geveledi. Dun gittigim doktor ise bu sonuc hatali. 45mm uzeri olmalıydı doğru olması için dedi. 15+3 günlük olunca ikili test için vaktim kaçmıştı, dedim ki fetal mi yaptırsam. Doktor da dedi ki 16. Haftanda 2linin kardesi 4lu test yapabiliriz fetal pahali bir test dedi. Ense kalınlığı uygunsa burun kemigin varsa aldirmayacaksan bence hic yapmayalım test dedi canim. Anlican elimde verisinin doğru olup olmadığı bilmediğim bir 2 li test sonucu var. Rabbim korktugumuzdan korusun canim hepimizin bebislerini, dert etme sen de.
Anladım canım, cok benzermiş gerçekten ikimizin durumu. Iyi ki sormuşum. Özele 2 hafta sonra gidicem bi de ona sorarım artik.

Allah’a emanet gidiyoruz burda.Birde ellerine metre alıp karnımızı ölçüyorlar sonraki haftalarda gebelik haftamızı belirlemek için🤦🏻‍♀️Noluyor diye bakıp kalmayın tam Osmanlı dönemi teknolojisi.
Merhaba ben de Ingilteredeyim ve 3. Gebeligim. Oncekilerde o kadar cok soyleniyordum ki sistemlerine..ama simdi alistim. Hatta Turkiye de ki bazi kontroller bana gereksiz gelmeye basladi buradan okudukca.

Merhaba ben de Ingilteredeyim ve 3. Gebeligim. Oncekilerde o kadar cok soyleniyordum ki sistemlerine..ama simdi alistim. Hatta Turkiye de ki bazi kontroller bana gereksiz gelmeye basladi buradan okudukca.
Evet haklısınız ben ilk hamileliğimde Türkiye’ye gitmiştim kontrol ettiler “ bebeğin göbek kordonu uzun normal doğum yapamazsın “dediler.Hemen buraya gelince söyledim dalga geçtiler nasıl bir teknoloji var sizde bebeğin kordonunu ölçmüşler dediler🤪Cidden sonuçta bir problem çıkmadı normal doğum yaptım.

X