-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #40.301
Merhaba komsu topicteb geliyorumCanım sabah güne erken başlayıp 12-13:00 arası uyku yapması gerekiyor
Uyandıktan 5 saat sonra gibi düşünebilirsin
Uyandıktan 5 saat sonra da gece uykusu
5,5 saatte olabilir ama önemli olan fazla yorulmaması yorgunluk gece uykusunu bozuyor maalesef
Gece bölünme fazla ise gündüz uykusu az geldiği içindir.
Tek uyku yeteli değil diye düşünüyorsan
Sabah ilk uykusu erken işaret alıyorsan
İlk uyku yarım saat yaparak yorgunluğu engelliyip. 2. Uykuyu uzun uyutabilirsin zamanla ilki tamamen düşer ben şuan öyle yapıyorum çünkü uyanınca 3-3,5 saat sonra hala uykusu geliyor uzun uyursa 2. Yi uyumuyorYarım saat uyutarak çözdüm
Kaç aylık şuandaMerhaba komsu topicteb geliyorumsize danismak istedim. 2 kere 1,5 saat uyuyan bebegim, 2 haftadir uyumuyor. Ozellikle ilk uyku artik kisa 30-40 dk. Sizce bu tek uykuya dusus belirtisi mi? Es zamanli olarak 7.30 civari kalkarken 8-8.30 gibi kalkmaya baskadi. Ilk basta gec kalkmasina ragmen iyi uyuyordu, sonradan gitti uykular:/
Canım senin kalkış ve yatış saatine 1 uyku çok zorYa bu tek uyku bana mı sadece garip geliyo
Mesela benim kızım akşam 10-gibi yatıyor(10u geçmez) sabahları da 7:30- gibi kalkıyor.. İlk uykusuna 12 gibi geçiyor 2 ye doğru uyanıyo.. Akşam üzeri 6 gibi tekrar bir şekerleme istiyor bi 40 dk falan uyuyor 6:40-45 gibi uyanıyor.. Sonra 10 da komple yatış.
Yani öğlen 2den sonra 10a kadar asla tutamam herhalde kızçemi ben
Cok tesekkur ederim yanitiniz icinKaç aylık şuanda10 günden fazla bu durum sürüyorsa tek uyku olabilir ama makulu 15 ay sonrası tabi ki bu bir kanun değil ama 15 ay öncesi istisna olan oluyor en geçte 18 ay.
Ama ilk uyku sadece kısa ise uyku aralıkları açılıyor erken yatırıyorda olabilirsiniz. Erken yatış uyku reddi başlatır bebişte.
Deneme yanılma yapmak gerekir siz 2 uyku planlaması yaparak devam edin
8 öncesi güne başlayın ilk uyku işaretinde uyutun yeni uyanıklık süresini belirlemiş olursunuz
Ayını ve 2 uyku düzeninizde ki uyanıklık süresini paylaşırsanız daha detaylı yardımcı olabilirim
Biraz daha açılmış olabilir uyku aralıklarıCok tesekkur ederim yanitiniz icin
13 aylik oldu tam. Uykular arasinda uyaran alirsa 4,5 saat bile miziklanmadsn duruyor ama genelde 3-3,5 saat arayla (cogunlukla 3,5) gunduz uykulari, gece de 4-4,5 son zamanlarda 5 saat arayla uyuyor. Ilk uykulari uyuyor ama kisaltti. Bir sure yine erken kalkip deneyim belki gecici biseydir
Kaçta yatsada 7 bucuk 8 arası kalkıyor bugun tek uyku yaptı daha iyi dayandı gibi ama aslında erken tek uyku icinDün yine 09:30 da uyandı 1’de uyuttum bir saat uyudu sonra uyandı ama ben yanına gidene kadar tekrar yattı ve 2.5 saat uyudu harikaydı ve tek uyku yaptık 3:30’dq kalkınca 8:30-9 gibi yatması lazımdı ama yemek falan yedik gecikti gece de iyiydi keşke hep böyle olsa ama olmuyor
Dışarı çıkacaksak muhakkak evde bir öğlen uykusu yaptırıyorum yoksa dışarda mümkün değil uyumuyor sadece evde ve arabada( o da çok uykuluysa) erken kalkmamız pek yok bizim genelde 9:00-11:00 arası e böyle kalkınca da iki uykuyla uyku saati gece yarısını buluyor ben de erken yatması için tek uyku yaptırıyorum bu kez de öğün sayısı düşüyor of yaaa of
Aynen bizim de öyle sabah kaçta kalkıyorsunuz siz
O zaman o yola girdik heralde, umarim hemen gecmeyiz. Yardimlariniz icin cok TesekkurlerBiraz daha açılmış olabilir uyku aralıkları
Birde sabah ilk uyku kısalması aslında makul o uyku düşecek çünkü
Hatta 2 uykudan tek uykuya düşüşte ilk uyku 30 dk ya düşürülüp sonra komple kalkıyor ritme alışsın bebiş diye geçiş uykusu şekerleme oluyor bir nevi
Gece 10-11 saat gündüz 2-3 saat uyuyorsa yeterlidir
8 de gece uykusuna yatıramam kiiiiCanım senin kalkış ve yatış saatine 1 uyku çok zor
Aslında 1 uykuya baya yaklaşmış uyanıklık süreleri
2 de uyanınca 6 saat koyup 8 de gece uykusuna yatırman gerek şekerleme iptal
Ya da sabah biraz daha araları açıp 12 de değil de 1 de ilk uykuya yatırıp 3 te kalkınca yine 6 saat koyup 9 da yatırabilrisn
6 da şekerleme yaptığı sürece gece 12 de bile uyuyabilir
Bende bu ara tek uyku denemesindeyim ama uyanıklık suresı kısa çocuğun gece uykusu 7 ye denk geliyor ben zaten eve o civarda geliyorum işten o yüzden 9 a yaklaştırana kadar 2 uykuyu zorlamaya devam ediyorum yoksa çocuğumla vakit geçirmeyi geçtim görmeyeceğim neredeyse süt izni varken sorun olmazdı da
Aynı sorun oluyor işte 9 a kaydırma sebebim benimde bu8 de gece uykusuna yatıramam kiiii7 de işten geliyorum çok az vakit geçirmiş oluyoruzz
Canım bizim odamız da 22-23 derece oluyor, ben 1.6 tog lcw uyku tutumunun içine sadece uzun kollu çıtçıtlı giydiriyorum.Kızlar merhaba. Oda ısısı 22-23 derece oluyor, hello baby 1 tog uyku tulumu içine sadece çıtçıtlı atlet giydirdim. İçimden bi ses bu çocuk üşür diye beni dürtüp duruyor. Siz bu şekilde olduğunda içine ne giydiriyorsunuz? İçimdeki sese kulak verip içine bişey mi giydirsem?
Ben 23 drc iken geçen sene o hello baby'nin tulumunun altına uzun kollu çıtçıt giyindiriyordum canım..Kızlar merhaba. Oda ısısı 22-23 derece oluyor, hello baby 1 tog uyku tulumu içine sadece çıtçıtlı atlet giydirdim. İçimden bi ses bu çocuk üşür diye beni dürtüp duruyor. Siz bu şekilde olduğunda içine ne giydiriyorsunuz? İçimdeki sese kulak verip içine bişey mi giydirsem?
Teşekkür ederim yarın içine ince bir şey giydireceğim gece boyu üzerine ince bişey örttüm çünkü içim durmadıCanım bizim odamız da 22-23 derece oluyor, ben 1.6 tog lcw uyku tutumunun içine sadece uzun kollu çıtçıtlı giydiriyorum.
Ben de bu gece giydireceğim elyaf dolguya güvenemedimBen 23 drc iken geçen sene o hello baby'nin tulumunun altına uzun kollu çıtçıt giyindiriyordum canım..
Terlemiyordu, iyiydi yani
Canim ilk uykusunu 3 3,5 saat sonra uyuyup da uzun uyudugunda 2.yi uyumuyor dedin ya, bu defa uyaniklik suresi cok uzamiyor mu gece uykusuna kadar? Acaba ilk uykuyu uyutup yarim saat sonra ben uyandirsam nolur?Canım sabah güne erken başlayıp 12-13:00 arası uyku yapması gerekiyor
5,5 saatte olabilir ama önemli olan fazla yorulmaması yorgunluk gece uykusunu bozuyor maalesef
İlk uyku yarım saat yaparak yorgunluğu engelliyip. 2. Uykuyu uzun uyutabilirsin zamanla ilki tamamen düşer ben şuan öyle yapıyorum çünkü uyanınca 3-3,5 saat sonra hala uykusu geliyor uzun uyursa 2. Yi uyumuyorYarım saat uyutarak çözdüm
Birde acaba ilk uykuyu uzun tutup gerekirse 2.yi yarim saatlik sekerleme yapsak ayni sey olur muCanım sabah güne erken başlayıp 12-13:00 arası uyku yapması gerekiyor
Banada yazın takip ediyimSen bize getir bebişibende oyun grubu arıyorum ikisi oynar durur
Bizde kaydırak top havuzu falan varhhbdhdbskj
Canım merhaba bende seni grupta ariyordumCanım bizim odamız da 22-23 derece oluyor, ben 1.6 tog lcw uyku tutumunun içine sadece uzun kollu çıtçıtlı giydiriyorum.
Cidden ikinci bebeği bekleyen iki kişi vardı kimdi onlar diye düşündüm ben de… bu ara hormonlardan mıdır nedir içim bebek çekmeye başladıCanım merhaba bende seni grupta ariyordumnasılsın doğum yaptin mi