2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Merhaba komsu topicteb geliyorum size danismak istedim. 2 kere 1,5 saat uyuyan bebegim, 2 haftadir uyumuyor. Ozellikle ilk uyku artik kisa 30-40 dk. Sizce bu tek uykuya dusus belirtisi mi? Es zamanli olarak 7.30 civari kalkarken 8-8.30 gibi kalkmaya baskadi. Ilk basta gec kalkmasina ragmen iyi uyuyordu, sonradan gitti uykular:/

Ya bu tek uyku bana mı sadece garip geliyo
Mesela benim kızım akşam 10-gibi yatıyor(10u geçmez) sabahları da 7:30- gibi kalkıyor.. İlk uykusuna 12 gibi geçiyor 2 ye doğru uyanıyo.. Akşam üzeri 6 gibi tekrar bir şekerleme istiyor bi 40 dk falan uyuyor 6:40-45 gibi uyanıyor.. Sonra 10 da komple yatış.
Yani öğlen 2den sonra 10a kadar asla tutamam herhalde kızçemi ben

Kaç aylık şuanda 10 günden fazla bu durum sürüyorsa tek uyku olabilir ama makulu 15 ay sonrası tabi ki bu bir kanun değil ama 15 ay öncesi istisna olan oluyor en geçte 18 ay.
Ama ilk uyku sadece kısa ise uyku aralıkları açılıyor erken yatırıyorda olabilirsiniz. Erken yatış uyku reddi başlatır bebişte.
Deneme yanılma yapmak gerekir siz 2 uyku planlaması yaparak devam edin
8 öncesi güne başlayın ilk uyku işaretinde uyutun yeni uyanıklık süresini belirlemiş olursunuz
Ayını ve 2 uyku düzeninizde ki uyanıklık süresini paylaşırsanız daha detaylı yardımcı olabilirim

Canım senin kalkış ve yatış saatine 1 uyku çok zor
Aslında 1 uykuya baya yaklaşmış uyanıklık süreleri
2 de uyanınca 6 saat koyup 8 de gece uykusuna yatırman gerek şekerleme iptal
Ya da sabah biraz daha araları açıp 12 de değil de 1 de ilk uykuya yatırıp 3 te kalkınca yine 6 saat koyup 9 da yatırabilrisn
6 da şekerleme yaptığı sürece gece 12 de bile uyuyabilir
Bende bu ara tek uyku denemesindeyim ama uyanıklık suresı kısa çocuğun gece uykusu 7 ye denk geliyor ben zaten eve o civarda geliyorum işten o yüzden 9 a yaklaştırana kadar 2 uykuyu zorlamaya devam ediyorum yoksa çocuğumla vakit geçirmeyi geçtim görmeyeceğim neredeyse süt izni varken sorun olmazdı da

Cok tesekkur ederim yanitiniz icin
13 aylik oldu tam. Uykular arasinda uyaran alirsa 4,5 saat bile miziklanmadsn duruyor ama genelde 3-3,5 saat arayla (cogunlukla 3,5) gunduz uykulari, gece de 4-4,5 son zamanlarda 5 saat arayla uyuyor. Ilk uykulari uyuyor ama kisaltti. Bir sure yine erken kalkip deneyim belki gecici biseydir

Biraz daha açılmış olabilir uyku aralıkları
Birde sabah ilk uyku kısalması aslında makul o uyku düşecek çünkü
Hatta 2 uykudan tek uykuya düşüşte ilk uyku 30 dk ya düşürülüp sonra komple kalkıyor ritme alışsın bebiş diye geçiş uykusu şekerleme oluyor bir nevi
Gece 10-11 saat gündüz 2-3 saat uyuyorsa yeterlidir

Kaçta yatsada 7 bucuk 8 arası kalkıyor bugun tek uyku yaptı daha iyi dayandı gibi ama aslında erken tek uyku icin

O zaman o yola girdik heralde, umarim hemen gecmeyiz. Yardimlariniz icin cok Tesekkurler

8 de gece uykusuna yatıramam kiiii 7 de işten geliyorum çok az vakit geçirmiş oluyoruzz

Kızlar merhaba. Oda ısısı 22-23 derece oluyor, hello baby 1 tog uyku tulumu içine sadece çıtçıtlı atlet giydirdim. İçimden bi ses bu çocuk üşür diye beni dürtüp duruyor. Siz bu şekilde olduğunda içine ne giydiriyorsunuz? İçimdeki sese kulak verip içine bişey mi giydirsem?

Canım bizim odamız da 22-23 derece oluyor, ben 1.6 tog lcw uyku tutumunun içine sadece uzun kollu çıtçıtlı giydiriyorum.

Ben 23 drc iken geçen sene o hello baby'nin tulumunun altına uzun kollu çıtçıt giyindiriyordum canım..
Terlemiyordu, iyiydi yani

Canim ilk uykusunu 3 3,5 saat sonra uyuyup da uzun uyudugunda 2.yi uyumuyor dedin ya, bu defa uyaniklik suresi cok uzamiyor mu gece uykusuna kadar? Acaba ilk uykuyu uyutup yarim saat sonra ben uyandirsam nolur?

Bizim kiz tek uykuyla iyi aslinda gun icinde fazlasiyla uyanik kaliyor, hic uyku belirtisi vermiyor hatta. Ben de sasiriyorum buna nasil oldu bir anda diye. Uyutmaya calissam uyumayabilir. Ama demekki yoruluyor ki gece uykulari asiri bozuldu. Yine 2saatte bir uyanmaya basladi

Birde acaba ilk uykuyu uzun tutup gerekirse 2.yi yarim saatlik sekerleme yapsak ayni sey olur mu

Canım merhaba bende seni grupta ariyordum nasılsın doğum yaptin mi
Cidden ikinci bebeği bekleyen iki kişi vardı kimdi onlar diye düşündüm ben de… bu ara hormonlardan mıdır nedir içim bebek çekmeye başladı oğlumun yenidoğan hallerini açıp açıp iç geçiriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…