2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Şurada bebesinin dişi çıkmayan 3-5 kişi kalmıştık sanırım güncelleme yapayım 14 aylık olmaya 1 hafta kala alt dişlerden biri patladı şükür. bakalım devamı nasıl ve ne zaman gelecek :KK14:

R rinanoy
Acaba bu alışverişlerde bir üst limit var mı? 3 set bişey alsam bin lira olacak da, limiti geçer miyim diye çekiniyorum.
Next çok kaliteli, 5 tane orta kalite üründense 2 tane next alsam daha mantıklı oluyor benim için
Bildiğim kadarıyla bir üst limit yok ben en son 2000 tl lik aldım bir sorun yaşamadım.

Bebeği yürümeyen kaldımı bizimki ellerimizden tutup azda olsa yürüyor fakat hemen pes ediyor. Artık rüyalarıma giriyor oğlumun yürüdüğü. Emeklemek daha kolayina gidiyor ve daha hızlı varıyor gideceği yere

Canım merhabalar ben bırakmadım bir tavsiye veremem ama emzik ile aynı zamana getirmesen iyi olabilir. Okuduğum bütün uzmanlar sırayla bırakmaları öneriyor örneğin bez bırakma emzik bırakma sürecindeyken gece emmesini kesme diyorlar. Bunların arasında 1 ay olmasını ve bebeğin önce ilk bırakılana alışmasını tavsiye ediyorlar. Şu an madem emzik bıraktırıyorsun meme desteği devam edebilir emziksizliğe alışsın sonra gece beslenmesini gibi gibi… anlatabildim mi bilmiyorum çok karışık olmadı umarım 🙏🏻Bol kolaylıklar diliyorum
Tesekkur ederim canim, evet ben de arastirmalar sonucu kademe kademe birakayim dedim. Simdilik gunduz emzik kullanimini biraktik cok sukur, 1hafta olacak yarin ve hic zorlanmadik. Gece ve gunduz 1uykusunda emzik kullanmaya devam ediyoruz. Gunduz emzik kullanmamaya iyice alistiktan sonra gece emzirmeyi birakicam. Gece emzik kullanimini da en en en son birakcam cunku gece uyanmalarinda isime yariyor☺️

Bebeği yürümeyen kaldımı bizimki ellerimizden tutup azda olsa yürüyor fakat hemen pes ediyor. Artık rüyalarıma giriyor oğlumun yürüdüğü. Emeklemek daha kolayina gidiyor ve daha hızlı varıyor gideceği yere
Benim kızımda henüz yürümüyor canım
Bu hafta desteksiz 2-3 adım atmaya başladı
Tutunarak yürürken koşabiliyor ama emekleme hızı ayrı bir konu 😂 yürümeyecek koşacak kesin inanılmaz hiperaktif bu nedenle geç yürüme durumundan memnunum 🙈 18. Aya kadarda normalmiş 🥰

Kızlar önceki gün yemeklerini ısıtıp veriyor musunuz ? Ya resmen tıkandım artık ne pişireceğimi şaşırdım😬 kilosu iyi diye pilav makarna vermedim hiç, ee sebze de bitti her güne bulamıyorum. Hafta da 1 balık yediriyorum. Arada menülerinizi yazın lütfen 🌸
Katı gıdaya başlarken doktorumuz bir yemeği 2 gün verebilirsiniz demişti. Ben her gün taze yaptım bir süre, ama artık 2 bazen 3 günlük yemeği veriyoruz.
Son zamanlarda yaptığımız ve sevdikleri:
Etli kurufasülye ve pilav
Palamut çıktı çıkalı sık sık fırında palamut (bol yağ ve biraz su ile, altına domates dizerek)
Fırında kabak mücver.
Fırında karnabahar kızartması.

Hep bi katı yemek bir çorba şeklinde.. Tarhana, mercimek çorbası, yayla çorbası, şehriye bi de..

Bizimki de yürümüyor daha. Elimizden tutup bizi gitmek istediği yere çekiştiriyor. Yani tutunarak yürüyor ama bağımsız yürümesş 3 adım: ) 14 aylık da oldu. Azı dişi de çıktı ama yürümüyor: )

Kızlar önceki gün yemeklerini ısıtıp veriyor musunuz ? Ya resmen tıkandım artık ne pişireceğimi şaşırdım😬 kilosu iyi diye pilav makarna vermedim hiç, ee sebze de bitti her güne bulamıyorum. Hafta da 1 balık yediriyorum. Arada menülerinizi yazın lütfen 🌸
Evet veriyorum ben dünün yemeğini hatta iki gün öncekinide vermişliğim var😁 bende tıkanıyorum vallaaa bugün bizde kıymalı patates yemeği var

Ben veriyorum canım doktor çorbasını da 2 günlük yap demişti en başta bile
Sadece patates içerikli ise 2 günü aşmamı söyledi diğer yemeklerde 3 günde olur dedi

Kızlar geçende konuşuldu kedi tırmalaması için aşı olan vardı sanki
Kızımıda bugün parkta kedi tırmaladı hatta anlamadım bile eve geldim çizik var
Doktoruna yazdım aşılanması lazım dedi sadece yarın gideceğiz de
Kaç doz oluyor yan etki vs var mı
Kedi site içinde sabit kedilerden kediyi de sanırım takip etmek gerekiyormuş

Canim bizim kiz yuruyor, sana o asama icin tavsiyem bol bol akranlarinin oldugu yerlere gotur. Belki yapiyorsundur ama ben kendimde ise yaradigi icin yazayim dedim. Bizimkinde hic yurume meraki yoktu, yaşıtı arkadasimin kizi var onunla oyun oynadilar ve bizim kiz eve geldigimizde yurume hevesiyle bagimsiz 3 4 adim atmaya baslamisti. Cok komik ya resmen kiskancligindan yurudu dedik😂😂
Yurumesi guclendikce emeklemeyi birakiyorlar.

İnsanlardaki rahatlık derecesinden istiyorum.
Bir instamom 8aylık bebegini kayinvalidesine birakip 10gunluk ingiltere tatiline gitmis.
Şoktayim.
2saat birakip islerimi halletmeye gitsem kokusunu ozluyorum. İnsanlar tatile gidiyor... Hem de 10 gun!

Canım ben british estetik Nişantaşı’na gidiyorum her işlemden memnun kaldım
Zaten okadar talep gören bir yer ki yapa yapa daha elleri alışkın bence 🤣🤣
Botox, mezotrtapi, masseter ve çene dolgusu yaptırdım
Dudak dolgusu bu ara bende düşünüyorum🤣🤣
Ya geçen instagram da önume çıktı rekLam olarak sonra biraz araştırdım hakkında pek iyi şeyler okumadım :KK70:
Kafamı karıştırdı benimde haliyle ama sende memnunum diyorsun :KK70: bilemedim bir de dudak yani sonra kangren olmayayım :KK70: ya da ördek gibi falan :KK70:

Canım benim kızımda yürümüyordu taaakiii 25 gün önceye kadar faLan..
Tatile gitmiştik, arkadaşlarla onLarın da 1 tane kızı var , benim kızımla arası 3 gün . O fıldır fıldır gidiyordu bizimki emekliyordu ama bütün gün orada o akranını takip etti bakıyo izliyor 1 hafta boyunca :KK70:
Tatilden eve döndük sabahı bir baktım yürüyor :KK70:
Mutlaka parka falan götür her gün her dakika :KK70: gördükçe hevesleniyorlar bence :KK70:

Seraygürellin kızını yumurta soyarken mi gördü bu gözler ?? Kendi yumurtasını kendi soyup yedi dökmeden saçmadan. Sürahiden dökmeden kendi bardağına su koydu şaka mı bu sanırım takipten cıkacağım …. 🤣
Seray'ı takip edersen psikolojin bozulur :KK70: Bak ben tanıyorum ama tanıdıgım haLde takip etmiyorum :KK70: hbsdjakksda

Geçen gün de söyledim tabiki her bebeğin gelişimi farklı ama ilgi,çevre vs bunlar çok çok önemli. Yine söylüyorum hepimiz evlatlarımız için ugrasıyoruz sabahtan akşama kadar. Ama kendi şahsım adına konuşayım her geçtiği ay için sürekli araştırıp ne oynar ne eder, piklerle mi oynar montessorimi yapmaLıyım vs düşünmedm, yapmadım mesela.. Seray bu konu da bence bir dünya markası :KK70: Her çocugun gelişimi farklı deyip çekiLemiyorum kenara :KK70: Biraz hatayı kendime de bağlıyorum :KK70:

Kızlar geçende konuşuldu kedi tırmalaması için aşı olan vardı sanki
Kızımıda bugün parkta kedi tırmaladı hatta anlamadım bile eve geldim çizik var
Doktoruna yazdım aşılanması lazım dedi sadece yarın gideceğiz de
Kaç doz oluyor yan etki vs var mı
Kedi site içinde sabit kedilerden kediyi de sanırım takip etmek gerekiyormuş
Geçmiş olsun. Aynı şekilde evin bahçesinde bakıcıdayken çizmiş anlamamış bile. Ağlamadı, korkmadı hala kedi peşindeydi. Az da olsa kanadığı için götürdüm ben. Kuduz yok ama riske değmez bence.
Bizde yan etki pek olmadı belki 1 gün sonrasında biraz huzursuzluk. Ben de korkmştum açıkçası.
Eğer kediyi takip edebiliyorsan 3 doz, takip edemiyorsan 4 doz oluyor.
3 gün 4 gün 1 hafta arayla aşılar.
Enfeksiyon bölümü bakıyor (bebek hasta öncelikli alıyorlar devlette sanırım hemen sıra geliyor o yüzden acilden girmeni önermiyorum) aşı günü h.sonuna gelirse acil mecburi tabi.
Bize acilde ilk başta antibiyotik de verdiler, kullanasım gelmedi pek, ben ertesi gün enfeksiyonla görüşünce gerek yok diye karar verdik doktorla. Batikonla temizle, yara geçiyor gibi değilse bakalım demişti. Ertesi gün kapanmıştı çiziği neredeyse.
6 ay içinde bir daha bir şey yaşanırsa 2 doz olunuyor. Biz bu kedi sevgisiyle bağımlısı oluruz gibi geliyor.

Seraygürellin kızını yumurta soyarken mi gördü bu gözler ?? Kendi yumurtasını kendi soyup yedi dökmeden saçmadan. Sürahiden dökmeden kendi bardağına su koydu şaka mı bu sanırım takipten cıkacağım …. 🤣
Hergün acaba takibi bıraksam mı dediğim hesap, sonrada meraktan takip ediyorum :olamaz: anne babanın aktif yaşamına çok güzel dahil oluyor kızları. Biz dışarı çıkınca işkenceye dönüyor. Yemek masasında 5 dk sabit oturmuyor, sürekli çığlık ata ata etrafı dolaşmak istiyor.
Yumurta örneğinden geçtim (acaba yapabilir mi bile demedim) bari sürahiden su koymayı öğreteyim dedim elini sokup oyun oynadı :KK48:

Ay ben kendisini takip etmiyorum iyi ki de takip etmiyorum o zaman😅 zaten her konuda kendime haksızlık yapiyorum oylelerini takip etsem deliririm heralde😳

Kizlar istanbul avrupa yakasinda bakirkoy civarinda oyun grubu bildiginiz var mi?
Ben kindyroo florya ile gorustum ilerleyen zamanda oraya goturecegim ama 13haftalik program kaydi yaptiklari icin simdilik kendimi baglamak istemiyorum. Hala ara ara yazliga gidip geliyoruz cunku. Uzun vadeli kayit gerektirmeyen yerler var mi bildiginiz?

Kizlar istanbul avrupa yakasinda bakirkoy civarinda oyun grubu bildiginiz var mi?
Ben kindyroo florya ile gorustum ilerleyen zamanda oraya goturecegim ama 13haftalik program kaydi yaptiklari icin simdilik kendimi baglamak istemiyorum. Hala ara ara yazliga gidip geliyoruz cunku. Uzun vadeli kayit gerektirmeyen yerler var mi bildiginiz?
Sen bize getir bebişi :KK70: bende oyun grubu arıyorum ikisi oynar durur :KK70:
Bizde kaydırak top havuzu falan var :KK70: :KK70: hhbdhdbskj

X