-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #40.221
Evet evet kızarak isteyerek söylüyor bazen kendini anlatmka için.ben kelimsi cok az ona takılıyorum sizde nasılOğlum hiç erkenden uyumadı ki. Gece uyanmaları da genelde oldu. Bu ara daha sık uyanıyor huzursuz uyanıyor. Belki geçen gün düştü bi yeri açıyor olabilir, aşı yapıldı yan etkisi olabilir, kan verdi o da olabilir bilmiyorum ama bi haller var. Atak haftalarına hep daha önce girdi, bu ara başladığına göre yakında bi atak vardır muhakkak diye düşündüm ben. Günden güne kendisini anlatma çabası artıyor iki yaş sendromun doğru hızla ilerliyoruz cümleten. Bu ifade etme çabalarının sonu oraya varacak :) döndü, oturdu, emekledi, yürüdü, koştu, konuştu derken bakmışım boyumu geçmiş
Daha 13 aylık ne kadar çok ya da ne kadar az olabilir ki? Çocuktan çocuğa değişebilecek şeyler bunlar bence kıyaslanamayacak çalışın. Hiç kelimesi olmasa da çok kelimesi olsa da benim için bi anlam ifade etmiyor. Onun n yapıp yapamadığından çok benim neler yapabildiğimi odaklanıyorum açıkçası, Misal devamlı konuşmaya çabalıyorum yaptığım şeyleri anlatıyorum ilgisini çeken çekmeyen şeyleri gösteriyorum, müzik dinleyip dans ediyorum, kaygılarımdan sıyrılıp mutlu biri olmaya çalışıyorum bol bol seviyorum gibi…Evet evet kızarak isteyerek söylüyor bazen kendini anlatmka için.ben kelimsi cok az ona takılıyorum sizde nasıl
Bi doğduğunda Axa yaptırmıştık, bu sene de Allianz yaptıracağız. Tavsiyem sürekli gittiğiniz hastanede hangi sigortalar geçiyor önce ona bakın.Kızlar bebişi için özel sağlık sigortası yaptıran var mı ?
Yok canım benim kollarda olmuyor sadece bacaklarda var. Önce diz altı morarmaları oldu pek önemsemedim bir yere çarpmışım dır dedim canımın hiç kıymeti yokBen de gittim cuma gunu ...beni laboratuvara yinlendirdi p.tesi gidip kan vereccegim...sonra regl olunca da horminlarina bakalim dedi ...sizin bacak ve kollarda mi oluyor morarmalar ?
Ya evet cok sevindim onaKızlar burada bir smalı bebek paylaşmıştım Arden Ömer 3.5 kiloydu bir yaşında olmasına rağmen… kampanyası tamamlandı ilacına kavuşacak inşallahsizinle de paylaşmak istedim
Onu ben bilimsel olarak duymadım ama annem kızıma diyor çıkar şu emziğide konuş biraz diye demek doğru diyormuş gündüzleri kestim bende uyuycağı zaman veriyorum sadeceKizlar emzik kullaniminin gec konusmaya neden olabilecegiyle ilgili bi yaziya denk geldim, bizim kiz surekli emzik kullaniyor. Gercekten de konusma istegi hic yok, artik bunu kafaya takmaya basladim. Zaten bu yuzden arastirirken denk geldim bu yaziya.
1yasindan sonra gunduz emzik kullanimini birakip sadece uykuya geciste kullanmayi oneriyorlarmis fakat bizimkinin sureklu agzinda. Keske bu yaziya daha once denk gelseydim ama neyseki daha gec olmadan farkettim. Emzigi biraktiricam ve bunu biranda yapicam. Tavsiyeniz, bu konuda tecrubeniz varsa yazin lutfen.
Konusma konusunda yasadigimi gecikmeyi emzige bagladim ama insallah baska bisey yoktur
Aslinda ben kendim farkettim ilk basta, gun icinde surekli emzigi agzina aliyor ve herhangi birsey istediginde de agzinda emzik oldugu icin ı-ıh diye bagirarak ve isaret ederek gosterip istiyor. Derdini de anlatabiliyor. Hic ses cikarmiyor, mama anne falan var sadece. Boyle olunca da sanki konusmasi gecikecek gibi geldi bana. Bilimsel calismalarda konusma gecikmesi olur demiyorlar ama 2yas sonrasinda da kullanimi cene kaslarina zarar verip konusma gerilemesi, bozulmasi ve pelteklige neden olabiliyormus.Onu ben bilimsel olarak duymadım ama annem kızıma diyor çıkar şu emziğide konuş biraz diye demek doğru diyormuş gündüzleri kestim bende uyuycağı zaman veriyorum sadece
Canım benim sonucum çıktı. Beyaz kanım yüksek, trombosit değerim neredeyse hiç yokmuş. Hematolojiye yönlendirdiler. Kırmızı kanda az . Büyük ihtimal kemik iliğinde düzensizlik var ya da altında bi hastalık var dedi bakalım hayırlısı olsun.Ben de gittim cuma gunu ...beni laboratuvara yinlendirdi p.tesi gidip kan vereccegim...sonra regl olunca da horminlarina bakalim dedi ...sizin bacak ve kollarda mi oluyor morarmalar ?
Geçmiş olsun, iyi düşünün iyi olsun. Hamilelik ve doğumla hormonlar tepetaklak olduğu için vücudun diğer yerlerinin de dengesi bozulabiliyor, takviye vs ile düzelecek bir şeydir inşallah.Canım benim sonucum çıktı. Beyaz kanım yüksek, trombosit değerim neredeyse hiç yokmuş. Hematolojiye yönlendirdiler. Kırmızı kanda az . Büyük ihtimal kemik iliğinde düzensizlik var ya da altında bi hastalık var dedi bakalım hayırlısı olsun.
İnşallah canım
R rinanoyBen oğlumun doğum alışverişini de hep Next direct ten yaptım. 4-5 ayda bir toplu alışveriş yapıyorum çok güzeller. Gümrük %30 vergisi var biraz maille fln takip gerekiyor ama 4-5 teslimatım da sorunsuz oldu. Bu ay kışlık alışverişini yapcam
Sepet yaptım ama almadım daha ben de. Bilemedim, gümrükçü tanıdıklara sormak lazım üst limiti, öğrenirsem yazarım. Kocam amerikaya gitti bi araştırma için, oradan alışveriş yapar diye next'ten almadım ama pek bişey bulamamış. Bu arada ben bi hello baby mont aldım indirimden, gayet iş görür. Bütün çıtçıtlı body lerimiz de hello baby ama hayaller next tabi: )
Cok gecmisbolsun..beya kan dediginiz wbc degeri mi?kac cikti ?Canım benim sonucum çıktı. Beyaz kanım yüksek, trombosit değerim neredeyse hiç yokmuş. Hematolojiye yönlendirdiler. Kırmızı kanda az . Büyük ihtimal kemik iliğinde düzensizlik var ya da altında bi hastalık var dedi bakalım hayırlısı olsun.
Cok tesekkur ederim burda iyiyiz ama asiri stresleniyorum kolay degil evi duzeni bozup geldik...turkiyeyle 7 saat farki var...insan ha deyince gelemiyor ama yavrumun guvenli gelecegi icin geldik....sttresten mide agrilarim artik kaburgalarima kolunclarima vuruyor...ben hastalik hastasiyim bi de....vucudumda da morarmalar olustu kan verdim sonucu bekliyorum...Rabbim nerde bir hasya varsa sifa versin
Canım merhabalar ben bırakmadım bir tavsiye veremem ama emzik ile aynı zamana getirmesen iyi olabilir. Okuduğum bütün uzmanlar sırayla bırakmaları öneriyor örneğin bez bırakma emzik bırakma sürecindeyken gece emmesini kesme diyorlar. Bunların arasında 1 ay olmasını ve bebeğin önce ilk bırakılana alışmasını tavsiye ediyorlar. Şu an madem emzik bıraktırıyorsun meme desteği devam edebilir emziksizliğe alışsın sonra gece beslenmesini gibi gibi… anlatabildim mi bilmiyorum çok karışık olmadı umarımKizlar nasilsiniz herkes iyidir umarim...
Uykularinda duzelme olan var mi? 14 aylik olacagiz 1hafta sonra ama hala uykusuzluk yasiyorum. Gece emzirmesini birakmaya karar verdim cunku tatilde 2 gece emmeden kendi kendine uyudu ve 6saat deliksiz uyudu, simdi sutum rahatsiz ediyor gibi geliyor cunku gece uyandiginda gegiriyor cok agliyor. Su an bir yandan da emzik birakmaya calisiyoruz, pazartesiden beri sadece uykularinda veriyorum. Gunduz 1uyku yapiyor zaten, epey yol katettik sanirim. Gece emzirmesini de birakmayi dusundugumden gece bir sure daha emzik kullanacagiz gibi gorunuyor.
Bu aralar uykusuzluk yuzunden perisan haldeyim. Gece emzirmesini birakmak ekstra guc gerektiriyor ve ben o gucu nasil bulacagim bilmiyorum. Birakan arkadaslar gece emzirmesini nasil biraktiniz? En kolay yolu nedir bunun? Kolay yolu var midir