2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Hanımlar bugün 32. Hafta çalışabilir raporu almak için hastanede çalışan başka bir doktora gittim. Ultrasonla bakarken bebeğin sol böbreğinin büyük olduğunu söyledi. Zaten 21. Haftada detaylı ultrasonda çıkmıştı ama benim doktorum hiç sorun etmemişti. Bu doktor mutlaka takip edilmeli, doğduktan sonra da ultrasonla böbreğine bakılmalı deyince endişe ettim 😞 Aynı durumu yaşayanlara doktorlarının yaptığı yorumu merak ettim, bu endişelenecek bir durum mu, zamanla düzelecek bir durum mu acaba?

Acikcasi baska doktora gorunmek istemiyorum cunku doktorum perinatolog zaten yani ancak baska bir perinatologa gorunursem denk olur gozumde...bir de suyumun cm sini soylemedi..yani dusunuyorum hani cok riskli olsaydi demezmiydi hemen endikrine git veya hemen insuline baslayalim diye of sabahtandir sinirim bozuk🙄ben mi cok evham yapiyorum bilemiyirum...1750gr dedi bebek 32 haftayla uyumlu dedi..suyun ust sinirin biraz yukqrisinda dedi..bu da sekeri yeterince kontrol altina almadigimizi gosteriyor dedi...karbonhidrati minimuma cekip ,gunluk 1500 kalorili bir liste ile devam edecegiz dedi...1ilac yazdi sabah aksam birer tane icelim olmzsa 2hafta sonra gelirsin insulin baslatacagiz dedi
1750 gram 32+0haftayla uyumluysa benim bebek 32 haftada 2000 gramdı ama doktor bana çok fazla oldugunu soylemedi haftasina gore gayet normal oldugunu soyledi ve 30+6 haftalarda benim kizimda 1900 du sende 30 hafta içindesin bence gayet iyi kilosu

Kizlar selam🙋🏻‍♀️Kontrol günümüzdü yine bugün benim mini boy 31+6 yani 32 diyelim 1968 Gr civarlarında boyu yaklaşık 43 cm olmuş🥰
Yanlız ara ara bana şey oluyor hani bacaklarimiz çok yürüdüğümüzde koparcasina ağrır ya onu karnimda hisediyorum nefesim darlaniyor karnim kopuyor çekiliyor gibi..yani yorulmuşumda nefesi zor alıyorum her an yigilacakmişim gibi.Ney olduğunu anlamadim ayriyetten ara ara sertleşiyor karnım.
Size oldumu böyle şeyler?

Kanunen 32. haftada bildirimde bulunmak zorundayız. 24. Hafta idari izin rapor verdiyseniz onunla da tutarsızlık ortaya çıkabilir.
Doktor 32 haftalık diye rapor verecek 33 te, o yüzden kanunen bir sorun olmaz da evet 24. Hafta idari izin raporu verdim ama iş yerimde onu sorun etmezler, hala çekmecemde duruyor kimse bakıp 1 hafta geç almışsın demez. Benim merak ettiğim bir hak kaybım olur mu, ben de 32 de almak istiyorum aslında ama doktorum yok başka doktora da gitmek istemiyorum ama hak kaybım olacaksa mecbur gideceğim.

1750 gram 32 haftayla uyumluysa benim benek 32 haftada 2000 gramdı ama doktor bana çok fazla oldugunu soylemedi haftasina gore gayet normal oldugunu soyledi ve 30+6 haftalarda benim kizimda 1900 du sende 30 hafta içindesin bence gayet iyi kilosu
Ama ben suan 30 haftadayim...29+4 um yani ve dedigi 1750 gr 32 haftalik gebelikle uyum gosteriyor bilemedim..diyorum ya acaba beni normal uyardi da ben mi evham yaptim asiri🙄sadece krbonhidrati minimuma indir dedi e ilac baslatti...ama burdan bakiyom bazi arkadaslar hemen insulin baslatilmis veya endokrine yollatilmis...gercekten doktorum a guvenmezsem doktor degistirecegim ama ailemde baska.branslarda doktorlar da var hani onlara da sorarim onlar da baska doktora.git.demiyorlar....2tanesi dahiliye uzmani tum kan sonuclarimi onlqrla da paylasirim ....yani bilemiyorum saglikla minnoslarimiz gelsin baska bisey istemiyorum🙄🙏yuzduk yuzduk kuyruguna geldik Rabbim hepimzin bebegini bagislasin bize

Evet sertlesme bende de gaz yuzunden oluyor anliyorum, bazen sivrilme de oluyor ama o da gercekten bebis poposuyla falan yapiyor onu da anliyorum elimle dokununca balik gibi kayiyor baska tarafa😊 Adet agrisi gibi agrilarim oluyor arada ama hiç kasılma diye dusunmemistim normal heralde 😊
Benim başından beri oluyor kasilmalarim o yüzden hemen anlıyorum artık 😊 ara ara olması normalmiş doğuma hazırlık için ama sık olursa sorun oluyor galiba, geçen hafta 3 gün çok sık hissettim adet olacakmışım gibi oldu kontrole gittim ultrasonda kasılma çıktı ama açılma, kisalma felan yoktu, nst ye girdim sancı da çıkmadı 🤷‍♀️

Dr.Banu ciftci covid asisiyla ilgili yeni bisey paylasmis arkadaslar...instgram sayfasinda...bilginize

Eklentiler

• Screenshot_2021-06-21-19-38-41-78.jpg
    Screenshot_2021-06-21-19-38-41-78.jpg
    117,9 KB · Görüntüleme: 69
Keşke öyle olsa ya 🙄 ama ingilterede 7 haziranda gazetede cikan haberi gördükten sonra biraz daha beklemeye karar verdim. Burada paylasmak istemedim doğru mu değil mi bilmedigim icin. Dün Kağan Kocatepe canli yayinda ben size ayaginiza kadar gelen bir aşıyı olmayın diyemem dedi(biraz tedirgin oldum bu cümleyle) Almanyada 5-6 aydır hamilelerde uygulanıyor dedi. O bile net konuşamıyor tatmin olmadım. Çıkıp demiyorlar ki evet hamilelerde yapilan calismalar tamamlandi, hiç bir zarari yok, gonul rahatligiyla herkes aşısını olsun diye. Hala kimse bilmiyor uzun vadede etkilerini.
Merhaba, benim de cuma gunu kontrolum vardi doktora sordum asiyi. Hamilelerde etkisinden ziyade 3 4 yil sonra bebekte nasil bir etki yapacagini bilmiyoruz, bununla ilgili herhangi bir bilgi olmadigi icin bebegi riske atmayalim dedi. Zaten yuzduk yuzduk sonuna geldik, dogumdan sonra olursun dedi. Ayrica hamileyken covid plasentadan bebege bulasmiyormus, bunun icin de endise etme dedi.

Ama ben suan 30 haftadayim...29+4 um yani ve dedigi 1750 gr 32 haftalik gebelikle uyum gosteriyor bilemedim..diyorum ya acaba beni normal uyardi da ben mi evham yaptim asiri🙄sadece krbonhidrati minimuma indir dedi e ilac baslatti...ama burdan bakiyom bazi arkadaslar hemen insulin baslatilmis veya endokrine yollatilmis...gercekten doktorum a guvenmezsem doktor degistirecegim ama ailemde baska.branslarda doktorlar da var hani onlara da sorarim onlar da baska doktora.git.demiyorlar....2tanesi dahiliye uzmani tum kan sonuclarimi onlqrla da paylasirim ....yani bilemiyorum saglikla minnoslarimiz gelsin baska bisey istemiyorum🙄🙏yuzduk yuzduk kuyruguna geldik Rabbim hepimzin bebegini bagislasin bize
30 haftalık gebelik benim 1780 Gr di. Bence gayet normal değerleriniz çünkü geçen hafta 32 haftalıkken gittiğimde de 1940 Gr di bebeğim. 😊

Hanımlar bugün 32. Hafta çalışabilir raporu almak için hastanede çalışan başka bir doktora gittim. Ultrasonla bakarken bebeğin sol böbreğinin büyük olduğunu söyledi. Zaten 21. Haftada detaylı ultrasonda çıkmıştı ama benim doktorum hiç sorun etmemişti. Bu doktor mutlaka takip edilmeli, doğduktan sonra da ultrasonla böbreğine bakılmalı deyince endişe ettim 😞 Aynı durumu yaşayanlara doktorlarının yaptığı yorumu merak ettim, bu endişelenecek bir durum mu, zamanla düzelecek bir durum mu acaba?
Böbrek kanalı genişliği mi canım? Benimde çıkmıştı. 28. Haftada gittiğimde normal sınırlara dönmüştü. Ama yine de doğumdan sonra ilk idrardan sonra bakılacakmış. Burda bi kaç arkadaşa daha aynı şeyi söylemişler genişlik var diye. Genelde oluyormuş bebeklerde. Benim doktorumda sorun edilecek bir şey değil dedi. Takip sonrası yine düzelmezse de tedavisi olan bir şey.

Kızlar 32. Haftada çalışmaz raporu alıyoruz ya.ayni zamanda çalışabilmek için de mi rapor almamız gerekiyor?.birde yaz tatili doğum iznine ekleniyor mu ya boşu boşuna çalışmayım.ogretmen arkadaşlar sizler ne yaptınız?idarecileriniz bununla ilgili bir bilgi verdi mi?
Aynen çalışır ya da çalışamaz raporu alıyoruz 32 haftada. Yaz tatiline denk geldiği için de maalesef aktarma durumumuz olmuyor😔 ben de şu an idari izin kullanıyorum 32de de çalışamaz raporu alacağım nasılsa bana hiç bir faydası olmayacak

Bilemiyorum cnm bende baska doktora da danış bende de şeker var 1 ay diyetten sonra sadece gece 10 doz alıyorum ve diyete devam ediyorum

Merhaba, benim de cuma gunu kontrolum vardi doktora sordum asiyi. Hamilelerde etkisinden ziyade 3 4 yil sonra bebekte nasil bir etki yapacagini bilmiyoruz, bununla ilgili herhangi bir bilgi olmadigi icin bebegi riske atmayalim dedi. Zaten yuzduk yuzduk sonuna geldik, dogumdan sonra olursun dedi. Ayrica hamileyken covid plasentadan bebege bulasmiyormus, bunun icin de endise etme dedi.
Evet simdi bir kez daha emin oldum dogumdan sonra aşı olma konusunda tesekkur ederim 😊

Kızlar ben çok aşırı derecede terliyorum. Oturduğum yerde resmen su akıyor üzerimden. Bir de havalar serin 20-22 derece falan 30 derecelerde ne olurum bilmiyorum. Gece uyurken su içinde kalıyorum. Özellikle de saç diplerim ve boynum. Sizlerde durumlar ne?

Ben hem reflü hem babynest olarak kullanılan bu tarz bişey aldım yataştan. Kullananlar çok memnun görünüyo tek sıkıntısı 4 ay fln kullanılıyormuş. Resim ekledim canım

Benim sabah kontrolüm vardı, rapor aldım. Bugün normalde 32+2 yim ama 2 gün boşa gitmesin diye evrakı hazırlayan kişi Cumartesi gününden başlattı. Siz onlara söyleyin ayarlayabiliyolar demek ki günleri.Detayını incelemedim raporun araba kalmış tekrar alınca atarım resmini atan arkadaşlar olmazsa. 37. hafta ile ilgili bişey yazmıyordu sadece 37. haftaya kadar kendinizi çalışacak gibi hissetmezseniz gelin çalışamaz raporunu veririz o haftayı beklemek zorunda değilsiniz dedi
Ben mesela bugün bebeğin haftasına göre 32.haftadayim ama sata göre 31+2 erken yumurtlama olduğu için.
Bugün 37ye kadar çalışır raporu alicaktim.O yüzden raporu veremediler sistemde sıkıntı oluyormuş takip ediliyormuş bunlar.
Kızlar 32. Haftada çalışmaz raporu alıyoruz ya.ayni zamanda çalışabilmek için de mi rapor almamız gerekiyor?.birde yaz tatili doğum iznine ekleniyor mu ya boşu boşuna çalışmayım.ogretmen arkadaşlar sizler ne yaptınız?idarecileriniz bununla ilgili bir bilgi verdi mi?
Evet canım çalışabilecek raporu aliyorsun.

Aynen çalışır ya da çalışamaz raporu alıyoruz 32 haftada. Yaz tatiline denk geldiği için de maalesef aktarma durumumuz olmuyor😔 ben de şu an idari izin kullanıyorum 32de de çalışamaz raporu alacağım nasılsa bana hiç bir faydası olmayacak
Çok kötü zamana denk geldi desene 😒.tam okullar kapandı 32. Hafta geldi.

Kızlar ben çok aşırı derecede terliyorum. Oturduğum yerde resmen su akıyor üzerimden. Bir de havalar serin 20-22 derece falan 30 derecelerde ne olurum bilmiyorum. Gece uyurken su içinde kalıyorum. Özellikle de saç diplerim ve boynum. Sizlerde durumlar ne?
Tiroitlerinize bir baktırın bence

Banada aynı şeyi söyledi doktorum doğduktan bir hafta sonra ultrason ile bakılsın dedi ama endişelenecek bir durum değil dedi ölçümü kaç baktınız mı?

X