2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Oksapar kullanan arkadaşlar doktorunuz doğum şekli ile ilgili bişey dedi mi ? İlla normal doğum olsun diye takıntım yok ama şartlar uygun olursa tercihim normal olur. Oksapar kullanıyosun sezaryen en mantıklısı normal doğumla risk almayalım fln dedi. Oksapar kullanıp normal doğum yapan var mı ?
Ne alaka...bennde oksapar kullaniyom ama benim doktor demedi oyle birsey...yani millet de cok ilginc yemin ederim🙄doktorlar daki bu tutarsizliklar bizi tedirginlige surukluyor

Arkadaslar merhaba ...bende gebelik sekeri cikmis vediyetisyenle devam etmemin dogru olacagini soylemisti doktorum...gayet iyi gidiyorduk..sekerim yaptigim olcumlerde gayet iyiydi...bugun kontrolumuz vardi ve doktor bebegin kilosunun da suyunun da fazla oldugunu soyledi...32haftalik gebelikle uyumluymus yani 2hafta ilerdeymis bebegim ve bana ilac baslatti....gunluk de kalori olarak 1500olmasi gerekiyor dedi...bunlar onemli degil ama bebegim.icin cok endiselendim...benim gibi olan varmi?daha sinra kontrol altina alindi mi?

Ne alaka...bennde oksapar kullaniyom ama benim doktor demedi oyle birsey...yani millet de cok ilginc yemin ederim🙄doktorlar daki bu tutarsizliklar bizi tedirginlige surukluyor
Aynen her doktor farklı söylüyor. İğne kullanan bi arkadaşımla konuştum son haftalarda 2 güne 1 kullanmış normal doğum yaptı sorun yaşamamış. İğneyi kesersem kan akışı yavaşlar, iğne kullanırken de normal doğumda kanama sorunu yaşayabiliriz dedi. Sağlıklı doğum olsun sezaryen , normal önemli değil ama direkt böyle söyleyince demoralize oluyor insan. Sezaryenden de korkuyorum :KK43:
Bir sonraki kontrolünde sorar mısın sende canım senin doktorunun fikri ne acaba ?
Şekerin için de geçmiş olsun, ilaçla diyetle toparlarsın inşallah stres yapma kendine🙏🏻

Arkadaslar merhaba ...bende gebelik sekeri cikmis vediyetisyenle devam etmemin dogru olacagini soylemisti doktorum...gayet iyi gidiyorduk..sekerim yaptigim olcumlerde gayet iyiydi...bugun kontrolumuz vardi ve doktor bebegin kilosunun da suyunun da fazla oldugunu soyledi...32haftalik gebelikle uyumluymus yani 2hafta ilerdeymis bebegim ve bana ilac baslatti....gunluk de kalori olarak 1500olmasi gerekiyor dedi...bunlar onemli degil ama bebegim.icin cok endiselendim...benim gibi olan varmi?daha sinra kontrol altina alindi mi?
Ben gebelik şekeri çıktığında direkt insüline başladım diyetisyene yönlendirmedi bile. Insulinle şekerim dengelendi ama bebeklerin suyu artmaya devam ediyor diye 35.haftada alacak bebekleri. Ben anlamadım bu su neye gore artıyor nasıl düzeliyor.

Ben gebelik şekeri çıktığında direkt insüline başladım diyetisyene yönlendirmedi bile. Insulinle şekerim dengelendi ama bebeklerin suyu artmaya devam ediyor diye 35.haftada alacak bebekleri. Ben anlamadım bu su neye gore artıyor nasıl düzeliyor.
İnanin ben de bilmiyorum ve suan panik.durumdayim resmen ..bir hap verdi sabha aksam kullancakmisim ...2hftya duzene girmezse insulinn baslatcakmis...yani tedirginlik yasiyorum remsen...bebegim iyi olsun da ihne felan gozumde degil

Aa geçmiş olsun. :KK43:( insüline başlatmadılar mı ya? Bu durumda sanki riski azaltmak için düşük doz insüline başlamak gerekiyor diye görüyorum hep. Ayrıca bir endokrin doktoru takip ediyor mu? Eğer etmiyorsa bence mutlaka gidin ben çok faydasını gördüm. 2 hafta çok aşırı ileri değil ama zamanında yakalamış. Hemen dengelersin.

ciğer geliştirici neden yapılıyor ki? Erken doğum riskin mi var. Büyük oğlumda yapıldı plasenta yaşlanması olayı yaşamıştık 36. Haftada iğne yapıldı ve hastaneye yatışım yapılmıştı. 37+0 da sezaryen olmuştum. SGK karşıladı öyle para falan ödemedik hatta iğneyi hastane verdi biz gidip eczaneden almadık yani. ama ben tıp fakültesinde yaptım doğumu özellerde nasıl onu bilmiyorum. İğne için ayrı bi test falan yapılmıyor zaten bebeğin gelişimi durunca tedbir amaçlı yapılıyor. 2 doz şeklinde uygulanıyor.
Evet tansiyon problemim var o yüzden erken doğum olabilir.

Neden ciger gelirştirici vurmak istiyor ?
ben 27/28 hafta arasında oldum o da hastanede yatigim icin erken dogum riskim oldugu icin vurdular ciger gelistirici 48 saat icinde 2 defa vuruyorlar biraz can acitiyor bebegin cigerleri daha cabuk gelismeye baslamasi icin ama size neden vuracaklar anlamadim
Eve erken doğum olabilir önlem amaçlı yapalım dedi

İnanin ben de bilmiyorum ve suan panik.durumdayim resmen ..bir hap verdi sabha aksam kullancakmisim ...2hftya duzene girmezse insulinn baslatcakmis...yani tedirginlik yasiyorum remsen...bebegim iyi olsun da ihne felan gozumde degil
Şekerin anne karnında değil de doğum sonrası bebeğe zararı var aslında o yüzden dengede tutmak istiyorlar. Kordon kesilince bebeğin şekeri bir anda düşüyormuş kuvöz ihtiyacı oluyormuş.
Bana gebeliğin devamı konusunda bir sey demedi açıkçası 35te alcaz dedi. Şeker olmasaydı daha ne kadar beklerdik onu da bilmiyorum gerçi ikiz diye en başından beri 34.haftayi görsek yeter mantığıyla bakıyordu olaya. Kuvöz konusunu da sormadım yarın kontrolüm var bi sorayım şeker dengede olsa bile suları fazla diye kuvoze girme durumları olabilir miymiş.

Ben yaptırdım haftaya tekrar yapılacak. Ciğer geliştirici dediği aslında kortizon iğnesi 12 saat arayla yapılıyor sgk karşılıyor. 33.haftadan önce doğum riski varsa yapılıyor ama 33.haftadan sonra pek tercih edilmiyor. Şeker cıktı mı sende?
Yok bende şeker çıkmadı ama bebeğe giden damarda kan akımı yavaş olduğu için tansiyon problemim çıktı 25.haftada.bu da erken doğumu tetikliyor önlem amaçlı ciğer geliştirici yapacak Dr.

Kızlar merhaba. Nst yorumlayabilenler bir bakabilir mi sancı var degil mi? Bence çok siddetli değildi ama 100 görünce çok şaşırdım. Simdi tekrar istediler
Günümüz aynı merak ettim neden Nst ye aldılar ? Rutin mi yoksa baska bir durum mu var? yorumlamayı bilmiyorum ama merak edip simdi Kağan Kocatepeyi izledim yine. Linkini de yapistirdim merak edenlere, baya açıklayici anlatmis. Braxton-Hicks kasılması olabilir mi seninki de ?

Oksapar kullanan arkadaşlar doktorunuz doğum şekli ile ilgili bişey dedi mi ? İlla normal doğum olsun diye takıntım yok ama şartlar uygun olursa tercihim normal olur. Oksapar kullanıyosun sezaryen en mantıklısı normal doğumla risk almayalım fln dedi. Oksapar kullanıp normal doğum yapan var mı ?
Merhaba günde 1 tane oksapar kullanıyorum geçen kontrolde doktora sordum.normal doğum için sakınca var mı diye hayır hayır dedi hicbir sorun olmaz.asprin kullansan sorun olur ama oksapar etkilemiyormuş normal doğumu öyle çok fazla da kan kaybı olmazmış.

Günümüz aynı merak ettim neden Nst ye aldılar ? Rutin mi yoksa baska bir durum mu var? yorumlamayı bilmiyorum ama merak edip simdi Kağan Kocatepeyi izledim yine. Linkini de yapistirdim merak edenlere, baya açıklayici anlatmis. Braxton-Hicks kasılması olabilir mi seninki de ?

Kasılmalarım oldu haftasonu epey çok, birkac haftadır oluyor ama bu sefer zorladı. O nedenle baktılar bu sekilde çıktı. Serum taktılar serum bitince tekrar nst çekecekler bakalım. Video icin teşekkürler bir bakayım.

Kasılmalarım oldu haftasonu epey çok, birkac haftadır oluyor ama bu sefer zorladı. O nedenle baktılar bu sekilde çıktı. Serum taktılar serum bitince tekrar nst çekecekler bakalım. Video icin teşekkürler bir bakayım.
İnsallah önemsiz kasilmalardır, magnzeyum falan kullaniyor musun? Rahim agzi uzunluguna baktilar mi? Kasilma hala yaşamadım sanırım ya da yaşıyorum da anlamıyorum nasil bisey oldugunu bilmedigimden. Geçmiş olsun 😊

Merhaba günde 1 tane oksapar kullanıyorum geçen kontrolde doktora sordum.normal doğum için sakınca var mı diye hayır hayır dedi hicbir sorun olmaz.asprin kullansan sorun olur ama oksapar etkilemiyormuş normal doğumu öyle çok fazla da kan kaybı olmazmış.
Teşekkürler canım, 2 hafta sonra tekrar kontrolüm var detaylı tekrar konuşayım konuyu.Asprini bu hafta bıraktık zaten. Biraz yoğun bir doktor sanırım kolayına geliyor planlı sezaryen 😬

İnsallah önemsiz kasilmalardır, magnzeyum falan kullaniyor musun? Rahim agzi uzunluguna baktilar mi? Kasilma hala yaşamadım sanırım ya da yaşıyorum da anlamıyorum nasil bisey oldugunu bilmedigimden. Geçmiş olsun 😊
Rahim ağzı uzunluğu iyiydi geçen hafta 35 ten 39a çıkmıştı hatta ama bu hafta bakmadılar. Magnezyum epeydir kullanıyorum ama sanırım pek faydası yok 🤷🏻‍♀️ Kasılma ağrılı olmuyor bende daha çok basınç gibi. Rahim sertleşiyor ve öne doğru sivriliyor. Bazıları hissetmiyormus ama inşallah zaten olmadığı icin hissetmiyorsunuzdur😊

Tedirginlik yaşama bir doktora daha gorun bana da birndoktorum suyun 17 cm cok fazla 10 cm olması gerek dedi beni strese soktu ondan sonra 5 doktor bakti evet suyun 16/17cm ama senin için uygun bazi kadinlar için 10 cm bazı kadinlar icin 15 cm uygundur dedi o yuzden bir doktora daha gorun kac cm suyun soyledimi bana doktorum 22 cm dan sonrasi riskli soylemisti

Eve erken doğum olabilir önlem amaçlı yapalım dedi
Ben 2 ay hastanede yattım doktorum hemen vurmadı tam geleceği zaman vurmasi lazimmiş ki etkisini gostersin şimdi vursakta 1 hafta 2 hafta sonra dunyaya gelse etkisi kaybediyormus tam dogacagini anladiklari zaman vurmak istediler ki sonra 26/27 haftalıkken çok fazla riskle girdim her anndogum oldu olacakti oyuzden hemen vurdular ama sonuc gelmedi doktorunuza bi sorun bence benimki boyle soylemisti peki neden erken dogum riskiniz var ?

Ben 2 ay hastanede yattım doktorum hemen vurmadı tam geleceği zaman vurmasi lazimmiş ki etkisini gostersin şimdi vursakta 1 hafta 2 hafta sonra dunyaya gelse etkisi kaybediyormus tam dogacagini anladiklari zaman vurmak istediler ki sonra 26/27 haftalıkken çok fazla riskle girdim her anndogum oldu olacakti oyuzden hemen vurdular ama sonuc gelmedi doktorunuza bi sorun bence benimki boyle soylemisti peki neden erken dogum riskiniz var ?
Benim doktorum da etkisi bir ay kadar sürüyor demişti ama bana 4 doz yapıldı. Sana 2 doz mu yapılmıştı?

X