2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar 32. Haftada çalışmaz raporu alıyoruz ya.ayni zamanda çalışabilmek için de mi rapor almamız gerekiyor?.birde yaz tatili doğum iznine ekleniyor mu ya boşu boşuna çalışmayım.ogretmen arkadaşlar sizler ne yaptınız?idarecileriniz bununla ilgili bir bilgi verdi mi?

kızlar önemli bişey soracagım . 32 de çalışabilir raporu alacagım.32 i tam bu cumaya denk geliyor.
diyorum ki pwzartesi 32+3 te alayım adet tarihimi de 3 gün sonradan söylerim hafta sonu aradan kaynamasın boşu boşuna rapor diye düşündüm.
ama elinizde 32. hafta çalışabilir raporu alan var mı? nelere belirtiyorlar onda birde tahmini dogum tarihini ne zamana veriyorlar? bir de 37 de tam izne cıkacak mı yazıyorlar. alıp örneği olan var mı ? tc falan gözükmeden atsa bi incelesem 🙈
Screenshot_20210621-155148.png

bunu hastaneden o gün aldın dimi?
32+3 de gitsem girişteki sekreterden alabilirsin dediler. adet tarihimi sorarsa 32 e göre söylesem olur mu ki? iznim cuma degil de pazartesi başlasa . cünkü işleri bitirmek içi cuma gidecegim biliyorum 😂😂
Valla cnm 32+0 iken aldım ki benim idere im hangi gün 32 haftalık olduğumu biliyor çünkü daha önceden 24 haftalık olduğuna dair belgeyi götürünce hangi ayın hangi gününde 32 haftalık olacagım belliydi zaten 😂 Sende ona göre davran bilgin olsun
Hastaneden alırsın 2 gün gecikmeyle ama idaren takip ediyorsa gününü ona bişey diyemem

Valla cnm 32+0 iken aldım ki benim idere im hangi gün 32 haftalık olduğumu biliyor çünkü daha önceden 24 haftalık olduğuna dair belgeyi götürünce hangi ayın hangi gününde 32 haftalık olacagım belliydi zaten 😂 Sende ona göre davran bilgin olsun
Hastaneden alırsın 2 gün gecikmeyle ama idaren takip ediyorsa gününü ona bişey diyemem
yok cnm benim günğmü idare bilmiyor özel sektörüm ben .
ünideki sekreterlerin bilmesindem korkuyorım :)

Kızlar 32. Haftada çalışmaz raporu alıyoruz ya.ayni zamanda çalışabilmek için de mi rapor almamız gerekiyor?.birde yaz tatili doğum iznine ekleniyor mu ya boşu boşuna çalışmayım.ogretmen arkadaşlar sizler ne yaptınız?idarecileriniz bununla ilgili bir bilgi verdi mi?
Cnm her halükarda o raporu istiyorlar ister çalışmaya karar ver ister çalışmamaya o raporu alacaksın Haa Ögretmenlerin yaz tatilinden dolayı farklı oluyor ondan bilgim

yok cnm benim günğmü idare bilmiyor özel sektörüm ben .
ünideki sekreterlerin bilmesindem korkuyorım :)
Cnm sende sekretere dilinin ucuyla söyle oldu da çakarsa ayy yanlış söyledim dersin olur biter😂 zaten başları çok kalabalık oluyor ona mı bakacaklar

Cnm sende sekretere dilinin ucuyla söyle oldu da çakarsa ayy yanlış söyledim dersin olur biter😂 zaten başları çok kalabalık oluyor ona mı bakacaklar
he ya :)
aslında hesaplamak istemiyorum böyle seyleri ama işmyerindeki arkadşım aklıma düşürdü 😂😂😂
sekreterler muayene olurken bile bir kere sat ı yanlış kaydetmişler bizde böyle degilmdiyip düzeltmişti :)
aman napalım 2-3 gün olmazsa hiç ugrasmazdım

Kızlar tuhaf ağrılarım var ara ara adet olacak gibi hissediyorum bebeğin neresi bilmiyorum vajina bölgemde hareketlerini hissediyorum salı günü randevum varda alttan falan bakar mı acaba hazırlıklı gideyim
Ben cumartesi günü gittim agrım var diye, alttan baktı canım.

İnsallah önemsiz kasilmalardır, magnzeyum falan kullaniyor musun? Rahim agzi uzunluguna baktilar mi? Kasilma hala yaşamadım sanırım ya da yaşıyorum da anlamıyorum nasil bisey oldugunu bilmedigimden. Geçmiş olsun 😊
Canım herkeste farklı oluyor, ben kasilmayi adet sancısı gibi hissediyorum, bazılarında sertlik şeklinde ağrısız oliyormus, sertlik bende de oluyor ama o sertliğini gaz olduğunu biliyorum. Ağrısız olunca hissetmek daha zor sanırım.

Kızlar 32 haftada çalışabilir raporunu 33+1 de alsam sorun olur mu? Yani bir hak kaybım felan, doktorum 32. Haftamda izinli öbür hafta veririz dedi ama bir hak kaybı olacaksa başka doktordan alırım. 33 de 32 diye rapor alsam 38 de 37 diye rapor alırım 1 hafta daha doğum sonrasına kalır diye düşündüm ama tam da anlamıyorum bu izni.

Canım herkeste farklı oluyor, ben kasilmayi adet sancısı gibi hissediyorum, bazılarında sertlik şeklinde ağrısız oliyormus, sertlik bende de oluyor ama o sertliğini gaz olduğunu biliyorum. Ağrısız olunca hissetmek daha zor sanırım.
Evet sertlesme bende de gaz yuzunden oluyor anliyorum, bazen sivrilme de oluyor ama o da gercekten bebis poposuyla falan yapiyor onu da anliyorum elimle dokununca balik gibi kayiyor baska tarafa😊 Adet agrisi gibi agrilarim oluyor arada ama hiç kasılma diye dusunmemistim normal heralde 😊

Kızlar 32 haftada çalışabilir raporunu 33+1 de alsam sorun olur mu? Yani bir hak kaybım felan, doktorum 32. Haftamda izinli öbür hafta veririz dedi ama bir hak kaybı olacaksa başka doktordan alırım. 33 de 32 diye rapor alsam 38 de 37 diye rapor alırım 1 hafta daha doğum sonrasına kalır diye düşündüm ama tam da anlamıyorum bu izni.
Kanunen 32. haftada bildirimde bulunmak zorundayız. 24. Hafta idari izin rapor verdiyseniz onunla da tutarsızlık ortaya çıkabilir.

kızlar önemli bişey soracagım . 32 de çalışabilir raporu alacagım.32 i tam bu cumaya denk geliyor.
diyorum ki pwzartesi 32+3 te alayım adet tarihimi de 3 gün sonradan söylerim hafta sonu aradan kaynamasın boşu boşuna rapor diye düşündüm.
ama elinizde 32. hafta çalışabilir raporu alan var mı? nelere belirtiyorlar onda birde tahmini dogum tarihini ne zamana veriyorlar? bir de 37 de tam izne cıkacak mı yazıyorlar. alıp örneği olan var mı ? tc falan gözükmeden atsa bi incelesem 🙈
32+0’da bugün aldım, idareye teslim ettim ben raporu. Son adet tarihinin ilk gününe göre yazdı raporu, ultrasonla da baktı. Kendi doktorum Muayenehanesinde hizmet verdiği için özel bir hastaneden aldım raporu. 32+3 de çok geç değilmiş, sorun olmaz herhalde.

Aa geçmiş olsun. :KK43:( insüline başlatmadılar mı ya? Bu durumda sanki riski azaltmak için düşük doz insüline başlamak gerekiyor diye görüyorum hep. Ayrıca bir endokrin doktoru takip ediyor mu? Eğer etmiyorsa bence mutlaka gidin ben çok faydasını gördüm. 2 hafta çok aşırı ileri değil ama zamanında yakalamış. Hemen dengelersin.
Yok endokrin doktoorum yok yonlendirmedi de...benim yegenim dahiliye uzamani o da onermedi..doktorum da perinatolog hani git dese gidicem sadece ilac baslatti...sabah aksam 1tane olmak uzere 2hafta sonraya da gun verdi hani durum duzelmemisse insuline baslariz dedi bana

Tedirginlik yaşama bir doktora daha gorun bana da birndoktorum suyun 17 cm cok fazla 10 cm olması gerek dedi beni strese soktu ondan sonra 5 doktor bakti evet suyun 16/17cm ama senin için uygun bazi kadinlar için 10 cm bazı kadinlar icin 15 cm uygundur dedi o yuzden bir doktora daha gorun kac cm suyun soyledimi bana doktorum 22 cm dan sonrasi riskli soylemisti
Acikcasi baska doktora gorunmek istemiyorum cunku doktorum perinatolog zaten yani ancak baska bir perinatologa gorunursem denk olur gozumde...bir de suyumun cm sini soylemedi..yani dusunuyorum hani cok riskli olsaydi demezmiydi hemen endikrine git veya hemen insuline baslayalim diye of sabahtandir sinirim bozuk🙄ben mi cok evham yapiyorum bilemiyirum...1750gr dedi bebek 32 haftayla uyumlu dedi..suyun ust sinirin biraz yukqrisinda dedi..bu da sekeri yeterince kontrol altina almadigimizi gosteriyor dedi...karbonhidrati minimuma cekip ,gunluk 1500 kalorili bir liste ile devam edecegiz dedi...1ilac yazdi sabah aksam birer tane icelim olmzsa 2hafta sonra gelirsin insulin baslatacagiz dedi

X