2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Benim oğlum hep memede kalmak istiyor aglıyor 10 dk sonra memeden ayrılınca okadar yorduki bu durum beni kusuyor hala meme istiyor doymuyo desem kusmaz fazlasını bezleri hep kaka çiş dolu 19. Gündeyiz 5. Paketimiz bezde emzik alışmıyor hep memem hep memem napıcam ben

Kızlar benim bebiş karnı tok olmasına rağmen ağlıyor sürekli gazıda yok.. kucakta gezmek durmak istiyor buda beni yoruyor.. çatlıcak gibi oluyor almasam kucagıma sizlerde böyle mi ya
Benimkide bazen böyle neden böyle anlamadım . Ama bazen gazı çıkmadı heralde diye okşayarak gezdiriyorum omzumda gazı minicikte olsa çıkıyor yatırıp sallıyorum sakinleşiyor . Ama bu dediğin çok sık oluyor

Bende sabahtan beri uğraşıyorum cnm hem masaj hem banyo yaptım birde poposuna az bebek yapı sürdüm pamukla onu yapınca az daha yaptı kaka ama tamamen yapması banyodan sonra oldu cnm bugun mama veremicem denemek için

Benimkide aynısı sürekli emmek istiyor emzikte almıyor yara oldu heo göğüslerim doyuyorda bugun kilosuna baktırdım 6 günde 300 gram almış yani

Aynen ya bu aylarda oluyor galiba inşallah geçer bu huylarıda çok yorucu oluyor hiçbir iş yapamıyorum

Kizlar mesajlar birikti okumaya calisacagim insallah.
Sanirim herkeste ayni problem benim kizimda emmek istiyor emdikce kusuyor. Uyumuyor sebebi yok uyumamasinin aglamiyor ama ıhlıyor salladikca korkuyor bildiginiz uyumuyor. Aksam ezanindan itibaren basliyo gece 1e kadar beni yoruyo bende dinlenemeyince sutum yetmiyo gibi oluyo vs. Bazi gunler 3lere kadar suruyor bu sure.
Bu arada 2 gundur akintim cogaldi rengi acildi sanirim adet goruyorum ne cabuk oldu anlamadim daha 1 aylik olduk oysa

Birde kizima asi yaptircaz p.tesi gunu. Ates dusurucu agri kesici hangisinden verdiniz kizlar?

Bende cok dikkat etmiyorum sadece nohut fasulye cig sogan ve sarimsakli seyler yemiyorum onun disinda herseyi yiyorum. İlk aylarda kilo aldi aldi sonraki aylarda almasi azaliyor ve zorlasiyor canim. Bol bol emzir doydugundan emin ol. Doymuyorsa mamada vermeyi dene iciyorsa doymuyordur.

Bu arada ben lavabodan cikamadim bugun ya karin agrisindan kendime sut yapsin diye karisik komposto yapmistim icine kayisida koydum yarin kizimin karni ne olacak diye kara kara dusunuyorum

Damla ver sen bebegin aglamasini bekleme yazik

Calpol verdi bana doktor canım bide fitil

Komposto çık gaz yapıyor bir kere bende içtim baya gazı olmustu çocugun

Yani 17gunde 550grm mi almis? Eger oyleyse gunlugu 32gr ediyo
Buda gayet iyi bi kilo alimi
Aylık olarak bakınca az oluyo dr için. 550 gr aldığı buraya yazarken aklıma geldi
Ama o açıdan bakınca da 1 kilo üzeri alanlar var belki de benim dediğim günden sonra, o zaman onlar baya baya almış oluyo
Valla ben herşeyi yiyorum açıkcası gazlı oldugunu düşününce hemen gaz damlası veriyorum ☺ Gaz yapıcak psikolojiside insanı gerer olumsuz etkiler bence
Bize de dr damla yazdı, reçeteye bağlı olmayan minicik bi şişe, biraz da pahalıymış. İyi olsun da napalım. Doğal şeyler de kullanmaya çalışcam evde.
Bence de kısıtlama cnm ye herşeyi ben hiç ayırt etmeden baştan beri yiyorum herşeyi alışması lazim
Sende gaz yok ama galiba değil mi? Ne şanslısın
Bizm de 600 gramdan fazla almıştı yine de mama dedi..
Bazı dr lar mamada hiç sakınca görmüyo sanırsam.
Kusması yettiğini gösteren bi kriter değil galiba. Çünkü kusuyo genelde emzirmelerden sonra. Yiycem artık ne varsa, gözü kararttım :)
Ben benim yüzümden ishalle kaka yapsa sevinecek durumdayım Seyrek yapıyo çünkü. Kendim de kabızım çok zor

Bu arada kortizonlu iğne yaptırdığım için ilk gün mama vericem. Kendi sütümü de 2 saatte bir sağıp dökücem. Ama şöyle bişey var. Dün başladım sağmaya. Sanki her sağışta daha da az gelmeye başladı Deminki mesela 2 meme birden 30 cc anca çıktı
En son 1-2 hafta kadar önce dışarı gidip geleceğim için sağarak verdirmek zorunda kalmıştım. O zaman 2 öğünlük çıkmıştı nerdeyse. Şimdi niye böyle oldu İğne mi etkiledi, yoksa dr da moralim mi bozuldu stres mi yaptım. Tekrar emzirmeye döndüğümde düzelir mi acaba ya?

Bazi kusmalar doymaktan ziyade gazdan oluyor ve ya bebek reflusunden. Kilo almiyorsa yeterli degil demek ki. Birde dun ogrendim bebeklerin kopuklu ve yesil kaka yapmasi sadece on sutle beslendigi anlamina gelirmis. Eger hep oyleyse baska sebeplerden olabilirmis vs vs. Sadece on sut ile beslenme buyutmuyor kisaca en son hangi gogsu emdiyse 2.de o gogusten baslamak yagli kisimlarinda emilmesini sagliyor.
Kabizliga hosaf iyi geliyor bebege gaz yapiyo ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…