2020 Şubat Anneleri

Geçmiş olsun ikisinde de vardı bir yaşından sonra geçti bizdr çok şükür takılmayın bence geçer inşallah iki yaşına kadsr bekliyorlar geçiyo genelde
Takılmamam elde değil canım sonuçta önemli bi orgnın hele ordan amlyt olma düşüncesi bile korkuyo beni çocuk cerrhına gitcem inşallh içimi rahatlatan bie şey söyler sizin adınıza d çok sevindim inşallah bizimkide geçici bir şeydir

En temizi boşver kendi düzenini kur bazen arkadaşlara nazın ailenden daha çok geçiyo ben de onu anladım insan uzaktayken yakın olsalar hayatını kolaylaştıracaklar sanıyp ama öylr olmuyormuş bazen ben de anlamıyorum kardeşlerim kendilerine gelince anneme herşeyi yaptırıyorlar peşlerinden koşturuyolar benim bebeğine bakmaya gelince kadın yaşlı hasta nasıl bakıcak senin bebeğin zor oluyo

Yeni gördüm ben bu mesajını canım Ben hala yiyebileceği büyüklükte veriyorum yoksa hepsini birden ağzına sokuyor Gerçi soktuğunu çiğniyor bi şekilde ama malum bizim anane dede de yanımızda onlar çok müdahale ediyorlar bana “ çok büyük aldı boğulcak, öyle verme, üstü kirlendi, elleri yağ oldu, bak saçına sürdü bitlencek, nimetle oyun olmaz, ziyan oldu köfte, dışarda da böyle yicek utandırcak seni” vs vs birsürü laf bende bıktım artık duymaktan o yüzden tek lokmalık haline getiriyorum bazen tabağına koyuyorum tek tek kendi yesin diye bazende ben veriyorum.
Birde sütüm de iyice arttı yemek yemektense meme emmeyi tercih ediyor bu aralar bakalım eski yemek düzenine geçer inşallah

O durum bizde de var. Ablamın iki oğlu var biri 15 diğeri 9 yaşında hala çocuklarım ortada kaldı diyor. Halbuki yıllarca çocuklarına bakıldı. Kayınvalidesi aynı şehirde bir kere gelip bakmıyor. Annem buradayken yemeğini yapıyor vakti varsa temizlik yapıyor. Ablam nedense akşamdan yemeğini yapmıyor. Diğer ablamda keza öyle baktırdı çoçuklarına. Ücretsiz izne ayrılmıştı. İki çocuğu vardı. Psikolojisi bozuldu diye işe başlattı annem, çocuklarına baktı. Bana gelince annem iyi değilmiş kafası yerinde değilmiş. Bana sen iki çocukla iyi misin diyen yok. Bende istemiyorum kimsenin yardımını yalnız onlar bu sefer sürekli bizden yardım istiyorlar. şunu anladım sen sustukça yükleniyorlar. Ne dolmuşum

Hanımlar bugün öykü az kalsın annemlerin merdivenlerinden düşecekti. Zaten Deniz her fırsatta balkona gitmeyi öykü de giriş kapısının açılmasını tetikte bekliyor. Denizle balkondaydık onu yalnız bırakmıyordum. Deniz kuzenin oğlunu bahçede gördü kapıyı açıp koşarak indi. Öykü de eşimin yanındaydı eşim kanepeye uzanmış onun yanında sanıyorum. Birden eşimin takip etmeyeceği aklıma geldi öykü diye aniden fırladım eşimde sesimi duyup fırlamış öyküyü merdivenin başında yakaladık. Küçücük bir ihmal ne büyük işler açacaktı başımıza. Artık çok hareketliler. Çok dikkatli olmak gerekiyor.

Merhaba anneler. Aranızda bebeği yürümeye başlayanlar vardır. Benimki temmuz bebeği. Sıralıyor ve oyuncağını iterek yürüyor. Böyle yürürken bi ayağı dışarı yönde basıyor yani yana doğru. Aranızda böyle yürümeye başlayıp da düzelen oldu mu?

Geçmiş olsun bizimki de merdivenlere sardı yeni favorisi çıkıp inmek istiyo sürekli merdivenlere koşuyor öğrenmek istiyorlar ama her dk dikkat etmek gereken şey sayısı artıyor:/

Ahh canım çok dikkat etmek lazım heran tetikte olmak lazım babalar bu konularda biraz ihmalkar oluyorlar maalesef Neyseki bişey olmamış ama eşine ders olmuştur bu inşallah birdaha öyle bırakmaz

Geçmiş olsun bizimki de merdivenlere sardı yeni favorisi çıkıp inmek istiyo sürekli merdivenlere koşuyor öğrenmek istiyorlar ama her dk dikkat etmek gereken şey sayısı artıyor:/

Ahh canım çok dikkat etmek lazım heran tetikte olmak lazım babalar bu konularda biraz ihmalkar oluyorlar maalesef Neyseki bişey olmamış ama eşine ders olmuştur bu inşallah birdaha öyle bırakmaz
Aynen çok çok dikkat etmek gerekiyor. Ben sürekli peşlerinde olmama rağmen birşey buluyorlar. Eşim maalesef kanepeye uzanıp kalıyor çalışınca bu husus hep kafamı kurcalayacak.
Eşim bugün şehir dışına gitti erkenden, hangi çocuğumun yanına gidip yatacağıma karar veremedim. Koridorda bir sağa bir sola gittim. Benim iki çocukta aklım kalbim ikiye bölünüyor daha fazla çocuğu olanlar ne yapıyor ki. Öyküyü seçtim emmek isterse diye asıl mesele eşim işini bitirip gece dönemezse çocukları nasıl uyutacağım

Cok sukur bir sey olmamis. Gercekten her an tetikte yasiyoruz diken ustunde iyice paronayak oldum aklima hep kotu dusunceler geliyo surekli felaket senaryolari dolasiyo kafamda kaanla ilgili ya oyle olursa ya boyle olursa diye

Kaanda dun sabaha karsi bizim yataktaydi babasiyla aramizda yatiyodu beyefendi duzgun yatip emmedigi icin ustume cikip emmis oylede uyumus ustumde sonra uykusunda donerken benim sag tarafimdan asagi dustu yere sese uyandik
Allahtan 2 elinin uzerine dustu kafasini falan vurmadi ama yuregimiz agzimiza geldi

Geçmiş olsun. Allah korumuş. O felaket senaryolarını iyi bilirim. Hep Deniz balkondan düşecek diye korkuyorum. İnsanlar çocuklarını büyütmüş senin çocuğuna göre düzen alamıyor işte. Ablamın pencereler büyük balkonda kanepeler filan var cam balkonlar kolayca açılıyor. Denizi oraya göndermemek için kırk dereden su getiriyorum. Beraber gittiğimizde onları takip etmekten oturup sohbet edemiyorum. Annemler de keza öyle. Şimdi öykü başladı aksiyonlara. Oda çok fena taburelere çıkmaya başladı. Artık merdiven inme çalışmaları yapmanın zamanı geldi. Bu aşırı dikkat beni gergin yapıyor eşim rahat davrandıkça ben sinirli oluyorum herkes sakin ol diyor bana. Ama ben onları takip etmekten oturamıyorum yemek yiyemiyorum. O zaman daha çok sinirleniyorum bu durum çocuklara dahi yansıyor. Valla ne zormuş bu işler öyle başkasının çocuğuna bakmak gibi değilmiş.

Benim eşimde öyle salonun ortasına uzanıyor çocuğa öyle bakıyır Allahtan bıgüne kadar sıkıntı yaşamadık inşallahta yaşamayı

Biz Melisa doğduğundan beri yamanı dedesiyle yatırıyorduk eşim tek yatak odasında bende salonda annem ve melisayla yatıyordum. Artık yaman yatmak istemiyor dedesiyle bizde eski düzeni aldık melisa anne yanı park yatakta yaman ortamızda 3 gündür gayet iyi geçiyor inşalah hep böyle devam eder Yaman bir mutlu bir mutlu anlatmam bu akşam babasıyla beraber uyutmak için yattık ortamızda bi bana bakıyo anne anne bi babasına baba baba yavrum kıyamam o mutluluğu görmek yetti
Ayy canım geçmiş olsun neyseki sıkınto yaşamamışsınız kaan korkmuştur
Kaan beye balkona salincak aldik parka gidemedigimiz zamanlar evde sallansin diye benide tasir mi acaba
Oyy kuzu çok tatlı benimde eve salıncak alasım var sen bi dene bakalım sağlamsa bnde alayım

Ayy canım geçmiş olsun neyseki sıkınto yaşamamışsınız kaan korkmuştur
Evet canim zaten korktugu icin agladi daha cok uyurken birden yerde buldu o da kendini
Oyy kuzu çok tatlı benimde eve salıncak alasım var sen bi dene bakalım sağlamsa bnde alayım
Suanlik saglam gozukuyo hemde baya kullanisli 3 pozisyondada kullanilabiliyor yemek yedirirkende sabitliyosun mama sandalyesi olarakta kullanabiliyosun bugun baya sallandi kaan ama yarin yuzune bakar mi bilmem cok cabuk sıkılıyo cunku her seyden

Eşimde dün aylar sonra benimle uyudu Deniz de küçük teyzesiyle uyudu. öykü onu görünce çok mutlu oldu nasıl sarılıyor öpüyor babam diyor. Yanına sokulup yatıyor. Babam diyerek adamı uyandırdı kendini sevdirdi.

Deniz BiZim yatağa kendi başına çıkıyordu. Öykünün beşiğinin hastası olmuştu yataktan beşiğe atlayıp içinde zıplıyordu. Doğumdan önce de bu hareketliliği öngörüp babasıyla kendi odasına geçişini yapmıştık. Eşim yer yatağı yapıyor yanına. Halen yalnız bırakmadık ben bile yetişkin halimle tek başıma uyuyamam. Gece teyzesinin yanından kalkmış saat 3’te çişim var dedi. İlk defa odama geldi. Onu yine de yabancılamış nadiren çişini üstüne yapıyor çok yorulunca kalkamıyor yada uyumadan gizlice çok su içince Hemen götürdüm aferinler tebrikler oda mutlu oldu.

Kaan beye balkona salincak aldik parka gidemedigimiz zamanlar evde sallansin diye benide tasir mi acaba
Güle güle sallansın. Kullanışlı olmuş ön tarafı. Ama kemersiz bırakma derim içinden çıkmak isterse . Ablamında vardı oğlunu bazen onda uyuturdu hatta orda uykusunu tamamlardı. Yatıyor mu arkası. Biz tavana monte etmiştik bizimki salıncaktı sadece. Burda etmedik.

Tesekkurler. Bindirince tek birakmiyorum hep yanindayim o yuzden takmadim kemerini. Kaan oyun amacli kullaniyo uyumaz bunda bebekkende salincak besigi vardi ondada uyumazdi. Evet 3 kademeli ayarlanabiliyor. Dik oturma, 45 derece egik ve yatis pozisyonlu.

Merhabalar.bebeklerinizin boy kilo durumu nedir acaba? Evde olcuyorum 'bir iki aydır değişim yok gibi bizim.cok hareketli belki ondan kilo almiyordur ama boyu da az uzuyor gibi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…