2020 Şubat Anneleri

Öykü gece gece beni güldürdü. Emdi uyumadı bende yatağına koydum sessizce uzandım söylendi kızdı sonra kendi kendine eee diyor fış fış diyor (fış fış kayıkçıyı söylerim bazen) aklında kalmış. Ne tatlılar ya. Uyumadı kalktı tabi gidicem diyor.

Deniz bu ara sürekli yaralanıyor çocuğu gören bu çocuğa bişey yapıyorlar diye düşünebilir. İki kez kuzeni ile çarpıştı bir kere scooterdan düştü. Çocuğun yüzü morluk ve şişlikle doldu özellikle gözünün etrafı ve dudakları. Nazar oldu diye bile düşündüm. Scooteru bir sürüşü var rallici mübarek sonra kaza oluyor tabi. Bacaklar morluk ve çizik dolu. Çok gözü kara kuzenlerinin üzerine zıplıyor. Çocuk büyütmek ne zor biri yanımdayken sürekli diğerini düşünüyorum iyi mi emniyette mi yetişkin biri ilgileniyorsa rahatlıyorum. Burda da bir iş mi var eşim koşturuyor. Bugün kızdım bir işe başlarken önce bizi düşün dedim. Sonuçta en küçük çocuk burda bizimkiler. Haklısın dedi yarın yine aynısını yapıcak yapısı bu

Kaan Alp artik biz ne yersek onlari yemek istiyor.
Kahvaltida seviyo diye krep yaptim yemedi bizim sucuklu yumurtamizin sucuklarini yedi. Oglen corbasini icmedi, esim midem kazindi demisti ayak ustu atistirmalik nuget kizartti kaan gitti ondan yedi bugun yemedigi seyleri tatti ve bayilarak yedi. Buyudukce damak tadi farklilasiyo sanirim. Makarna, pilav, kofte yemeye bayiliyo tek severek ve isteyerek yedigi seyler onlarin haricinde savas veriyoruz bugun bir de sucuk ve nuget eklendi sevdigi seyler listesine he bir de kahvaltida kusburnu marmelati mincikladi yaladi parmaklarini surekli

Aynı öykü, nugget ve sucuk sever çıktı bizimki de. Turşuya bayılıyor. Pasta börek menüsünde salatalardan da severek yiyor. Çay ve kahve içersek muhakkak istiyor. Tam ortamcısın öykü, seni günlere rahatlıkla götürebilirim diyorum. Deniz nuget seviyor ama sucukmuş, turşuymuş, kısırmış, Rus salatasıymış çok kötü kokuyor deyip yemiyor. Oda börek ve tatlıyı yiyor. Öykü benim Deniz eşimin gözetiminde oluyor. Bak benim çocuk herşeyi yiyor diyorum.

Ben kaana bu zamana kadar sekerli paketli ve zararli seyleri hic vermemistim hep saglikli besledim ama baktim yemiyo ben deliriyorum saldim cayira bugun yine corba icmedi 2 nuget yedi afiyet olsun en azindan bir seyler yedin dedim ne yapayim
Bu arada bizim ustten cikan on azi disiymis bu aralar hepten diretmeleri ondanmis ama anamdan emdigim sutu burnumdan getirdi eve geldigimizden beri gece ustumde meme agzinda uyuyo gunduz 5 dk da bir emiyo en sonunda dun belim tutuldu
Simdi alttaki azilari patlatmaya calisiyo durdu durdu birden hepsini cikarmaya basladi hemde yanlar bosken azilara gecti

Denizde çok direndim ama eşim bir şekilde paketli gıdalarla tanıştırdı. Öykü de illa ki görüyor. sen organik bir anne olmaya çalıştıkça da çevrence yadırganıyorsun öyle bir durumda var. Şimdi çocuklar yesin büyüsün diye dert ediyoruz. Büyüyünce ayrı sorunlar çıkıyor. Deniz tükürme işini abarttı. Çıldırmak üzereyim bıraksak sıradan herkese tükürecek. Klasik anne moduna girip terliği elime almama çok az kaldı Ablamın büyük oğlu Ankara’da fen lisesi kazanmıştı hemde çok istekliydi. Bugün okulun açılacağını öğrendiler çocuk gitmek istemiyorum okumak hayat anlamsız boş deyip duruyormuş. Bilgisayar başında bağımlı olmuşlar. Ablam da ondan dert yanıyor. Ankaradan diğer ablam gelmişti ilkokul öğretmeni yarın okul açılacakmış sabah erkenden apar topar gidecekler. İzin vermedi müdürü. Bu sefer de İyiki çocuklarım küçük diyorum bu dönemi evde geçiriyorlar.
Öykü köpek dişlerini çıkarıyor azıların bir kısmı çıkmış. Zaten ne bulursa kaşımaya çalışıyor. En iyisi öykü şu an herkesin sevgilisi pozisyonunda

Yesinde nasıl ne yerse yesin moduna giriyor insan bir süre sonra Gerçi yamanın ğek yeme problemi yok ama bizdedd karışan çok olduğu için çocuk herşeyden yedi valla 1 yaşına kadar bende çok direndim şekerli paketli hiç bişey vermedim ama sonra etraftakilere karşı çıkmak zor oldu şimdide çok kilo aldı birde emiyor hala emzirmeyi mi bıraksan demeye başladılar
Diş çıkış sırası öyle zaten canım üst alt 4 er diş çıkıyo arada boşluk kalıp arkadaki azılar çıkıyo sonra arası doluyo yamanında patladı azıları oda sürekli emiyor hatta kızdan daha çok emiyor diş ağrısına iyi geliyor ama süt ya olsun emsin seninki de napcan az daha dayan geçecek bu günlerde

Çocuklar büyüdükçe dertleri azalcığına artıyor desene ahh şu ekranlar valla ben bile bi ara tel bağımlısı olmak üzereydim çocuklar yokken tabi küçüklerin olması normal bizde baya azalttık ama ekranı inşalaşh annem ve babam dayanabilir izletmemeye

A Alisdendef Zeyf kızlar sizin bebişlerde hala ağızlarına buldukları şeyi atıyorlarmı?? Deliricem artık yamanı parka çıkarıyoruz kumla taşla oynarken pat ağzına taş atıveriyo şimdi yerlerde ağçlrdan düşen şeyler var geçen gün onu attı dün akşam halının üstünde ip buldu pat onu attı hayır yenmez onlar diyorum kızıyorum gülmüyorum da hiç o sinsi sinsi gülüyor valla korkuyorum bigün farketmicem taş fln yutucak diye

Aynen öyle. Her çocuğun elinde ya tablet ya telefon yapışık geziyorlar. Herkes bu dönemden şikayetçi. Deniz sadece televizyon izliyor oda aşırı değil. Çocuk etkinlik yapalım diye sürekli ısrar ediyor benim kağıt kesip yapıştıracak zamanım ve kafam olmuyor ki. Ayrıca ben yapıyorum hep. Deniz de biri bitiyor bir daha diye diye beni bırakmıyor. Okul istiyor aslında bu çocuk hiç çevrede akranı da yok. Büyüklerle de olmuyor.

Öykü için yakın zamanda bende öyle düşünüyordum bunun bu dönemi ne zaman bitecek diye. Ne bulursa ağzındaydı. Yemek değil o diyerek çok anlattık. Şimdi baya azalttı oyuncakları yada yerde bulduklarını azına atmıyor. Bana veriyor. Yiyeceklerle o işleri hallediyor. Dişleri için salatalık ekmek gibi sert gıdalar yerken özellikle diş çıkan yerlere götürüp ısırıyor cidden sıkıntı ya insan gözümden kaçarsa diye endişe ediyor. Meyveleri ve zeytini tüm yemek istiyor ikiye açınca biraz nazlanıyor. Birde boğazında kalmış gibi öksürüyor sırtını işaret ediyor. Tam oyuncu çıktı. Aman dikkati elden bırakmayın ne emekler veriyoruz.

Evet sekerli seyler vermiyorum diye benide burda yadirgayanlar var ya da tv izletmedigim icin

Annemde uzulme kizim seni emiyo ac kalmiyo kardesinden bende cok cektim kendimi yiyip bitirirdim hatirlamiyo musun diyo. Kardesimde yemegi saatlerce agzinda tutardi yutmazdi simdi butun butun yiyo o yuzden hic stres yapip kendini uzme buyuyunce cokta guzel yer diyo

Diş çıkış sırası öyle zaten canım üst alt 4 er diş çıkıyo arada boşluk kalıp arkadaki azılar çıkıyo sonra arası doluyo
İste bizim ustte 2 dis altta 3 dis var sonra ust 2 taraf azisi cikti alt ust 4 dis yok yani
Atmaz mi kac kere oyle sert cisim atti agzina 2 kere bogulmaktan kurtardik cok fena bazende bana inat olsun diye yerde bir sey yokken hayali egilip alip agzina atiyo bana bakarak hamm yapiyo guluyo beni huyluyo cocuk korktugumu bildigi icin.

Valla etkinlik yapabilecek yaşa gelsin artık yaman evde yapacak bişey bulamıyoruz artık 2-3 saat parka çıkartıyoz ama haşat ediyor dışarda da hep tetikteyiz. Önceden kağıt fln yerdi o zaman ne korkardım şimdi ne bulursa Valla yanlız 30 saniye bırakmıyoruz yamanı hep peşindeyiz elime telefonu anca uyurken alıyorum oda melisa da uyursa o da uyumuyor illa kucakta olacak bide gezcez oturunca basıyor çığlığı doğumdan sonra 13 kilo vermişim zaten 80 kiloydum hamile kaldığımda melisaya şimdi 83 kiloyum bu gidişle yamana hamile kaldığım kilolara düşücem bişey yapmadan
Sizin dişlerde pek şaşmış canım ya

Aynenn yamanda öyle sanki bişey varmış gibi alıyo hamm diyo bide Valla çok korkuyom gözden kaçırcaz diye hani kağıt fln olsa tamam da taş nedir yaniii

Aynenn yamanda öyle sanki bişey varmış gibi alıyo hamm diyo bide Valla çok korkuyom gözden kaçırcaz diye hani kağıt fln olsa tamam da taş nedir yaniii
Oral donem 2 yastan sonra sona erdigi icin umarim bu huylarindanda 2 yasindan sonra vazgecerler gercekten hic yalniz birakilmiyolar.

Kaan bugun bir de dis kapinin kilidini acip kapiyi acti şok oldum o an yaninda olmasaydim Allah korusun merdivenlerden asagi dusmustu

Bir gun kalpten gidecegim gibi hissediyorum

Bende hızlı kilo vermiştim. Yemek yemeyi bile unuturdum. Denizin şu ara tüm etkinliği etrafa tükürmek ve inatlaşmak. Çocuğu biraz izole edeceğiz uyarmadan dikkatini başka yöne çekmeye çalışacağız. Çünkü diğer insanlar bu durumdan baya rahatsız olmaya başladı. Yağmur yağınca da bahçede oturuyor çağırıyorum eve girmiyor sonra çamura girip eve geliyor sonra da kızdın mı diyor taş değilim tabi ki her yer çamur olunca kızıyorum
Kızlar hep mi böyle. Öykü de oturmamı istemezdi. Çok tiz bir ağlaması vardı yeterki sussun diye kucağımda gezdirdim. Ama şimdi çok tatlı etrafa Neşe saçıyor. Onunla konuşmak kelimeleri çıkarışını izlemek çok keyifli.

Biz hergün bir maraton yaşıyoruz. Evin kapısı açılınca bir hücum başlıyor Deniz ya yukarı ya bahçeye öykü de öyle kim nereye gitmek istiyor kestirmek zor. Deniz siz tuvaletteyken kapıyı açmışsa öykü de peşindedir. Apar topar çıkarsınız. Onları sokup tekrar kapatırsınız sonra ağlamalar isyanlar. Öykünün merdivenleri bir çıkışı var tazı gibi. annemlerin kapısını da açıyor biri olmazsa düşer kesin. Deniz de balkona çıkıyor sarkmaya çalışıyor. Geçen gün teyzem eşin seni çok mu üzüyor hep düşüncelisin üzgünsün çok zayıflamışsın dedi. Bazen oda üzüyor ama daha çok çocukları düşünmek beni yıpratıyor. Yok teyze çocukların peşinde koşmaktandır dedim.

Ya bu çocuklardaki bu heycan heves ne zamsn bitecek bence 2 yaştan sonra daha beter olacaklar
Ben artık kapılara sürgülü kilitler varya onlardan takıcam Allah korusun gece kalkar bişey yapar diye ödüm kopuyor bilmiyorum doğru mu yanlış mı ama başına bişey gelmesinden iyidir

Valla canım senin yazdıklarını okudukça gözüm korkuyor geleceğimi görüyorum sende. 2 çocuk çok güzel müthiş bundan 5 sene sınrasını düşününce ama şimdi yaşlandım resmen
Bende böyle bi mutsuzum enerjim düşük kendimi çılgınca alışverişe vermek istiyorum ama ne bedenim uygun ne bütçem Allahtan bende çalışıyorum yoksa 2 çocuklu hayat tek maaş çok zor ki maaşlarımız gayet iyi bide eşimde sağolsun pek karışır harcamalarıma ona ayrı sinir oluyorum bende zaten işe gidiyorum ayağına 2 saat anca ilgileniyo çocukla annemler desen ayrı alem valla yoruldum ya işte buraya yazıp yazıp rahatlamaya çalışıyorum

Ben artık kapılara sürgülü kilitler varya onlardan takıcam Allah korusun gece kalkar bişey yapar diye ödüm kopuyor bilmiyorum doğru mu yanlış mı ama başına bişey gelmesinden iyidir
Bende dusunuyorum almayi ama suan erken mi diye dusunuyodum.
Ben kaanla evde tekim surekli yanindayim gecede besiginden cikip bir yere gidemez o yuzden rahatim ama biraz daha buyudukten, tek takilmaya basladiktan sonra guvenlik tedbirleri artacak o kesin zaten
Bir de benim evimde 3 tane balkon var 1 taneside kaan in odasinda kapilar kitlenmiyoda
Ustten klipsli guvenlik kilidi tek secenek yani

İnan bende buraya yazıyorum biraz rahatlamak için. Asla çocuklardan şikayet edip sizlerin gözünü korkutmak istemiyorum. Eşim maalesef derdimi paylaşacağım biri değil. Yatıştırmak yerine beni eleştirir. Onun bir yanlışını düzeltmek istersem bunu hakaret olarak algılar. Ona zaaflarımı üzüntülerimi anlatamıyorum. Gerçekten çok yardımcı olur iyi de bir insandır.
Beni çok iyi manipüle etti. Ona sormadan bir çöp bile alamıyorum illaki fikrine başvururum. Oda beni bu hale getirmesine rağmen yardımcı olmaz. Kararsızlığım onu rahatsız eder. Yaptığı işlerin reklamını iyi yapar ben ona göre iş yapmıyorumdur. Kafasına göre iş bulur dışarı çıkar gelir birşey söyleyince bizim için yapıyor olur. Annemlerin bahçesine düzenleme yapıyor yoruluyor. Yapma enerjini çocuklar için kullan zaten burda kalıcı değiliz deyince ben nasıl evlat oluyorum. Alışveriş işi ayrıca bir komedi. Çorap almak için çıktıysak başka birşey bakınca ama bunun için gelmedik diyor. Sürekli ona kadınların aradıkları kıyafetler bir yerde olmaz bakmak lazım diye uzun uzun anlatıyorum. Dışarı çıkmak isteyince kıymetli arabasını kullanmamı istemiyor o bırakmak istiyor yahu ben biraz sizden uzaklaşsam rahatlayacam zaten. Erzurum’u özledim valla. Orda en azından çıkabiliyordum. Çocuklar kafama yüzüme oyuncak atıyorlar inan acıdan değil de psikolojik olarak yıprandığım için ağlıyorum. Bazen evlilik çocuk bana göre değilmiş gibi hissediyorum bütün sorumluluklardan kaçmak istiyorum. Annemde köyüne iyice yerleşti içten içe ona kızgınım buraya onun verdiği sözler nedeniyle gelmiştik.

Oo balkon kötü olmuş canım onun için kesin iyi bir çözüm bul hatta pimapene vidayla tutturulanlar var onlardan al mutlaka yapıştırılanlar bana hiç güvenli gelmiyor kaan biraz güçlü çekse kesin açılır.
Bizde şimdi yerde yatıyor yaman geçen babasıyla yatıyordu bende kızla salonda yatıyordum bi baktım pıtır pıtır kalkmış gelmiş 5 dk sonra da babası geldi duymamışım diyor kalktığını allahtan direkt yanıma geldi çok korktum ama
Yok canım anlıyorum ben seni ben başıma neler gelebileceğini bilmeyi severim en azından süpriz olmaz ona göre alıştırıyorum kendimi
Benim eşim biraz kincidir benim annem seninki gibi yapsa eşim konuşmaz resmen annemlerle Kayınvalideme doğumdan önce gelin dedik yanımıza kv binbir bahane uydurdu yok baban düşüyor hiç gelmeyelim fln dedi sonra 3 hafta köye gitti eşim de hani babam düşüyordu niye gittin dedi annesine oda kıvırdı tabi şimdi haftada 1 zor arıyor annesini benim zor zamanımda yanımda olmadılar ilerde bizide yanlarında zor bulurlar diyo
Evlilikte zor çocukta zor ama biraz daha büyüdülermi daha keyifli olacak eminim ben

Benim eşimde kincidir. Aynı zamanda açık sözlü herkesin yüzüne konuşur. İnsanlar ondan çekinir biraz. Anneme de söyledi tabi. Ama annem sessiz kalıp biraz safa yattı. Çok Zeki bir kadındır. Bize evin bir dairesini yaptırdı. Biz gidince onlara kalacak. Eşime çok söyledim illa gideceksek ev tutalım diye. Annemi tanıyorum çünkü. Bahçe muhabbetine buraya bağladı kendini. Şimdi evin etrafını yapıyor yazın rahat oturacakmış. Ameleliğini biz çekeceğiz sefasını başkaları sürecek. Bana sende çalışma diyor Kayınvalidem hep bakamadığı için mahcup oluyormuş öyle diyor anneme teşekkür ediyor. Ama bu yaz eşime Konya’ya gitmek istemiyorum sen denizle git dedim. Bakalım lafımda durabilecek miyim. Eşim hiç hoş karşılamadı çünkü.
Güvenlik çok önemli. En ufak ihmali kaldırmaz. Evin giriş kapısı daima kilitli oluyor. Gece kalkıp açar diye hep düşünmüşümdür. Erzurum’da pencerelerde dahi kilit vardı çünkü kanepeye çıkıyorlar artık. Burda giriş Allahtan ama annemler öyle değil. Deniz oraya gittikçe aklım kalıyor.

Kızlar 15 inde işe başlamayı düşünüyorum çok alışmışız birbirimize nasıl olucak bilmiyorum bugün yinr sabaha kadar memedeydi düzelecek uykusu umutlarım gittikçe tükeniyo
Annem geldiğinde gideceğimi bildiği için annem gelince peşimden ayrılmıyor huysuzluk çıkartıyo nasıl olucak bilmiyorum:/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…