2020 Şubat Anneleri

Blw macerasını sevdim. Öykü de sevdi bence. Özgür takılmayı seviyor müdahale edince kızıyor. Önüne koydum herşeyi çorbayı biraz katı yaptım 10 parmağı da soktu. Ama kaşıkta tutup tabağın içinden almaya çalıştı. Ben verince ağzına almadığı şeylerin tadına baktı. Giyilebilir önlük giydirdim üzerini korumuş oldum. İnstagramda’ki anneler gibi sürekli duş aldıramam 🤣

Tuzsuz salça oluyor. Domates için bir yaşı beklemek gerekmiyor ki yani ben öyle bilmiyorum. Bize doktor pişmişi 8. Aydan sonra çiği de 10.ay gibi verirsin demişti ben mevsimi bitti diye vermedm bir de çiğ domates bende egzama yapıyor. Genetik durumlar varsa ona da dikkat etmek lazım tabii. Ama Denizin cildi şükür hassas değil.

Blw macerasını sevdim. Öykü de sevdi bence. Özgür takılmayı seviyor müdahale edince kızıyor. Önüne koydum herşeyi çorbayı biraz katı yaptım 10 parmağı da soktu. Ama kaşıkta tutup tabağın içinden almaya çalıştı. Ben verince ağzına almadığı şeylerin tadına baktı. Giyilebilir önlük giydirdim üzerini korumuş oldum. İnstagramda’ki anneler gibi sürekli duş aldıramam 🤣
Birazdan duş alacağız gözümde büyüyor 🤣

Tuzsuz salça oluyor. Domates için bir yaşı beklemek gerekmiyor ki yani ben öyle bilmiyorum. Bize doktor pişmişi 8. Aydan sonra çiği de 10.ay gibi verirsin demişti ben mevsimi bitti diye vermedm bir de çiğ domates bende egzama yapıyor. Genetik durumlar varsa ona da dikkat etmek lazım tabii. Ama Denizin cildi şükür hassas değil.
Bende domates allerjisi vardi kaaninda kışın egzamasi cikiyo bunlar birlesince korkuyorum vermeye aslinda kalp icinde cok faydali bir besin domates ama korkumu yenersem verecegim ins 😀

Ben gebelikte de bol bol domates yedim ikiye bölüp tuzlayıp. Kesin benim kız da bayılır🙂

Kaan arabasini surmek yerine surekli oyuncaklariyla oynuyo ya da ters cevirip tekerleklerini döndürüyo bi turlu yurume kismina gecemedi 🤣🤣
ay bizimki hiç yürüme heveslisi değil sürekli emekliyor gerçi Kaandan biraz daha küçük ama bilemiyorum ilerleyen zamanlarda yürüme isteği gelirmi😂

Kaan benimle birlikte kuru kayisi ve kuru uzum yiyo ve cok seviyo vermeyince kiziyo. Kuru incir hic denemedim aranizda veren var mi ?
kuru incirin iç kısmını verdim canım ben baya severek yedi. Hergün 3 tane günkurusu kayısı veriyorum ama suda haşlıyorum yumuşak oluyor. 3 tane fazla gelmiyordur inşallah🙈🙈

İcerisinde tuz var mi canim kv bana getirdigide ev yapimi ama tuzlu o olmaz 👀
Canım benim kv kırmızı közlenmiş kapya biber yapıp dondurmuş ben onları Yamanın yemeklerinde kullanmaya başladım çok güzel oldu blendırdan geçirip yemeklerine koyuyorum sizde varsa kullanırsın belki diye yazayım dedim
Bende eliyle yiyebileceği şeyleri küçük küçük koparıp önüne koyuyorum çok seviyor öyle yemeyi sulu şeyleri de ben yediriyorum valla dediğin gibi günde 3 kere banyo yapmak lazım blw için bikere yoğurdu önüne koyma gafletinde bulundum saçı başı heryeri yoğurt oldu bide etrafta oldu dedim çokta şaapmamak lazım😂

Birazdan duş alacağız gözümde büyüyor 🤣
Bizim duş,giyinme, soyunma, alt değiştirme hep bir efor. O yüzden sık yıkayamıyorum . Komik gelecek ama altını değiştirmek bende fobi haline dönüştü 🤣 deniz de ayrı telden çalıyor bornozu çıkarıp çıplak koşuyor evin içinde nerde yakalarsak orda giyiniyor 🤪

ay bizimki hiç yürüme heveslisi değil sürekli emekliyor gerçi Kaandan biraz daha küçük ama bilemiyorum ilerleyen zamanlarda yürüme isteği gelirmi😂

kuru incirin iç kısmını verdim canım ben baya severek yedi. Hergün 3 tane günkurusu kayısı veriyorum ama suda haşlıyorum yumuşak oluyor. 3 tane fazla gelmiyordur inşallah🙈🙈

Canım benim kv kırmızı közlenmiş kapya biber yapıp dondurmuş ben onları Yamanın yemeklerinde kullanmaya başladım çok güzel oldu blendırdan geçirip yemeklerine koyuyorum sizde varsa kullanırsın belki diye yazayım dedim

Bende eliyle yiyebileceği şeyleri küçük küçük koparıp önüne koyuyorum çok seviyor öyle yemeyi sulu şeyleri de ben yediriyorum valla dediğin gibi günde 3 kere banyo yapmak lazım blw için bikere yoğurdu önüne koyma gafletinde bulundum saçı başı heryeri yoğurt oldu bide etrafta oldu dedim çokta şaapmamak lazım😂
Önüne koyuyorum dökecek diye peçete elimde bekliyorum. Giyilen önlüğü iyi oldu denizde kıskanmış bende istiyorum diyor. Oğlum onlar senindi zaten sen büyüdün sana küçük geliyor diye anlatıyoruz. Küçük geliyor lafına bayılıyor.
Bu ara baya oynuyorlar Yanyana olunca bizi aramıyorlar salonun bir köşesi onlara ait dağıtıyorlar hemen topluyoruz baya kolaylık oldu. Kardeşlik iki çocuğu da geliştiriyor.

Eklentiler

• EBBEE28D-161D-4525-A623-1973665E2BC5.jpeg
    EBBEE28D-161D-4525-A623-1973665E2BC5.jpeg
    125,7 KB · Görüntüleme: 67
  • 9D83F784-42FB-4A4E-A7A7-E9A383355FF2.jpeg
    9D83F784-42FB-4A4E-A7A7-E9A383355FF2.jpeg
    158,4 KB · Görüntüleme: 62
Bende blw yapmak çok istiyorum ama sadece üzerinin batacağını bilsem deneyeceğim ben yedirirken bile ağzından eliyle kulağına gözüne saçına her yerine bulaştırıyor kendi yerken düşünemiyorum bile 😂 duş almadan mümkün değil temizlenmez o yüzden vazgeçiyorum birde kışa denk geldi yaz olsaydı yıka hergün 😏

Yani, boğazda enfeksiyon ateş falan varsa belki antibiyotik gerekebilir ama sanmam kötü değilsin galiba.
Yok canım boğazımda 1 hafta önce vardı ağrı hatta ateşte yaptı o korona sanıp test yaptırdım çıkmadı çok şükür bu kez öyle bi ağrı yok üşüttüm sanırım burun akıntısı tıkanıklığı var sadece

Bende blw yapmak çok istiyorum ama sadece üzerinin batacağını bilsem deneyeceğim ben yedirirken bile ağzından eliyle kulağına gözüne saçına her yerine bulaştırıyor kendi yerken düşünemiyorum bile 😂 duş almadan mümkün değil temizlenmez o yüzden vazgeçiyorum birde kışa denk geldi yaz olsaydı yıka hergün 😏
Aynen elini her yere değiyor burun göz kulak kafa, bi ekmeği bırakıyorum önüne😀
Yoğurda çorbaya el sokuyor eli her yerde zaten 🙃 bazen kucağımda iş yapmaya çalışıyorum ordan bişiy yakalayıveriyor😆

Yok canım boğazımda 1 hafta önce vardı ağrı hatta ateşte yaptı o korona sanıp test yaptırdım çıkmadı çok şükür bu kez öyle bi ağrı yok üşüttüm sanırım burun akıntısı tıkanıklığı var sadece
İyi aman negatifmiş.
Geçmiş olsun geçer bi kaç güne. Tuzlu su ile gargara yapsan açılır burun. Ya da viks işe yarar.

Kahvaltıda ve sıvı olmayan ürünlerde denenebilir diye düşünüyorum. Çocuğun kendi yemesi ebeveynler için büyük rahatlık. Deniz kendi yiyebiliyor ama bazı ürünleri bizim vermemizi istiyor. O bile bize bakıyor. Yapabildiğim kadar yapıcam.

Bi b grubu var “bexero” uygulama ayına göre 2 yada 3 doz yapılıyor ( bizim doktorumuz 8. Ve 10. Aylarda yaptırdı normalde 13. Ayda 3. Dozu uygulanması gerekiyor ama uygulanmasads %95 koruma sağlıyor dedi aşı fiyatı yüksek olduğu için yaptırmasanız da olur demişti) birde a grubu var biz “nimenrix” i yaptırdık onu da 9. Ayda tek doz yaptırdık onunda 13. Ayda 2. Dozu yapılmalı ama doktorumuz aynı nedenden yaptırmasanız da olur dedi. Büyük ihtimalle 13. Ayda yaptırıcam ben aşıları. Bexero tek dozu 450 tl nimenrix tek dozu 290 tl idi tabi değişmediyse
Çok teşekkür ederim

Yoğurda çorbaya el sokuyor eli her yerde zaten 🙃 bazen kucağımda iş yapmaya çalışıyorum ordan bişiy yakalayıveriyor😆
Benim çocuklar mutfağa geçer geçmez soluğu orda alıyorlar öykü sürekli fırına tutunup kalkıyor korkuyorum üzerine birşey dökülecek diye çekmeceye parmakları sıkıştı bugün. Deniz oyuncakları masaya taşıyor. Kovalıyorum gitmiyorlar denizi ikna ediyorum kardeşinle salonda oyna burası sizin için tehlikeli diye anlatıyorum artık anlıyor gidiyorlar. Ama biz kahve yapmaya başlayalım çay içelim yine geliyorlar. Etrafımızda dönüyorlar korkuyorum. Geçen gün yandım zaten denizde unutmuyor onu sürekli anne, baba seni yaktı ah baba diyor 🤣🤣🤣

Fakat bizim doktor hiç böyle birseyden bahsetmedi bu dozu yapmazsak olmaz diye
Bi b grubu var “bexero” uygulama ayına göre 2 yada 3 doz yapılıyor ( bizim doktorumuz 8. Ve 10. Aylarda yaptırdı normalde 13. Ayda 3. Dozu uygulanması gerekiyor ama uygulanmasads %95 koruma sağlıyor dedi aşı fiyatı yüksek olduğu için yaptırmasanız da olur demişti) birde a grubu var biz “nimenrix” i yaptırdık onu da 9. Ayda tek doz yaptırdık onunda 13. Ayda 2. Dozu yapılmalı ama doktorumuz aynı nedenden yaptırmasanız da olur dedi. Büyük ihtimalle 13. Ayda yaptırıcam ben aşıları. Bexero tek dozu 450 tl nimenrix tek dozu 290 tl idi tabi değişmediyse

Aynen kucaktayken özellikle ocakta iş yapmak çok tehlikeli bi anda atıyor kendini öne geçen üst komşum bebeğinin elini yakmış o şekilde 😔

Kahvaltıda ve sıvı olmayan ürünlerde denenebilir diye düşünüyorum. Çocuğun kendi yemesi ebeveynler için büyük rahatlık. Deniz kendi yiyebiliyor ama bazı ürünleri bizim vermemizi istiyor. O bile bize bakıyor. Yapabildiğim kadar yapıcam.
Kahvaltıda omlet yapıyorum verdim bir kaç kez eline ama ağzına bir lokma gidiyorsa yere 5 lokma düşüyor 😂 sabırlı olmak lazım onun içinde hergün duş lazım bi süre daha erteledim o yüzden zaten daha yeni 9 aylık oldu nisan mayıs gibi havalar ısınınca başlıcam 😊

Önüne koyuyorum dökecek diye peçete elimde bekliyorum. Giyilen önlüğü iyi oldu denizde kıskanmış bende istiyorum diyor. Oğlum onlar senindi zaten sen büyüdün sana küçük geliyor diye anlatıyoruz. Küçük geliyor lafına bayılıyor.
Bu ara baya oynuyorlar Yanyana olunca bizi aramıyorlar salonun bir köşesi onlara ait dağıtıyorlar hemen topluyoruz baya kolaylık oldu. Kardeşlik iki çocuğu da geliştiriyor.
Maşallah ne güzel oynuyorlar öyle🥰🥰 salonun bir köşesini çocuklara ayırmak çok mantıklı bende inşallah izmire taşınınca öyle yapmayı planlıyorum burdaki salonda pek mümkün değil accık küçük😂 zaten 1.5 seneye anca bu kıvama gelir bizimkilerde☺️ Bu arada bizim bebişin cinsiyeti de kız☺️ Senin yolundan ilerliyoruz bakalım
Fakat bizim doktor hiç böyle birseyden bahsetmedi bu dozu yapmazsak olmaz diye
Bizim doktorumuzda başta bişey demedi bexeroya 2 doz nimenrix e 1 doz yazınca ben sordum asm de bunların birer dozu daha olduğunu söylediler dedim o da o zaman söyledi pahalı aşılar olduğu için böyle de uygulama yapılıyor o yüzden ben böyle tavsiye ediyorum dedi isterseniz yaptırabilirsiniz ama dedi sizde bi doktorunuza danışın isterseniz belki onunda bilgisi vardır 🤷🏻‍♀️

X