- 11 Haziran 2019
- 404
- 512
- 29
Bencede salcali daha guzel oluyorBen tarhana yaparken içine biraz koyuyorum bir sıkıntı yaşamadım daha güzel yiyor hatta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bencede salcali daha guzel oluyorBen tarhana yaparken içine biraz koyuyorum bir sıkıntı yaşamadım daha güzel yiyor hatta
Ben ev yapimi salca kullaniyorum ali eymen icinde onu kullanirim galiba. Yedigimiz yemeklerden yiyebilseler ne rahat olacak ya surekli mutfakta biseyler hazirlamak zor oluyorSalçam çok tuzlu olduğu için kullanmıyorum. Tuzsuz alınca kullanmayı düşünüyorum zeytin de çok seviyor onu tuzsuz almam lazım.
İste eger 3 gun sonunda dusmezse sanirim bizim dr da ondan suphelenecek umarim degildir ama. Senin bebis nasil oldu ? Sonra tekrarladi mi ? Atesle gelen deri dokuntusu hastaligi diye biliyorum 6. Hastaligi dogru mu, iyilesince tekrardan tekrarlama ihtimali oluyo mu ?Canim benim bebegimde bi kac ay once oyle olmustu. Aniden atesi cikmisti. 39 dan asagi zor düşüyordu. 4 saatte bir ilac veriyorduk surekli islak havlu birakiyorduk. 4 gün bu sekilde atesi devam etti. Ve su bile icmiyordu meme emmiyordu. Ac susuz duruyordu. 4 gün sonra vucudu disari atinca anlasildiki 6. Hastalik diye bi hastaliga yakalanmis. Belki kaanda öyle olmus olabilir.
Reflusu var diye salca konusunda acele etmek istemedim aslinda. O yuzden hic doktorada danismadim acikcasi. Salca refluyu arttirir diye biliyorum. Su an bugday deniyoruz. 4 ay sonra ilk defa ekmek yedim bugday diyetini açabilirsek sonrada salca denemeyi düşünüyorumSalça kullanıyorum.
Çiğ domates vermenin bile zamanı geldi ama mevsimi bitti diye vermedim, artık bir dahaki yaza kaldı.
Salça artık verilebilir diye biliyorum ya sizin doktorlarınız mı önermiyor?
Doktor sana antibiyotik verdi mi? Bu hastalikta yanlislikla antibiyotik kullanimi cok fazla oluyor. Eger kaninda veya idrarinda enfeksiyon yoksa antibiyotik kullanma bence. Benim bebegimde aniden ates basladi baska hic bir belirti yoktu. Bide asiri derecede istahsizdi. Sadece kuru atesle 4 gün gecirdik. Cok zordu. Atesi asla düşmüyordu. Basinda nobet tutuyorduk geceleri bile. Sonra tam atesi düştü iyilesti dedim. 24 saat gecmeden bu defa vücudu dışarı atti. Karnindan basladi döküntüler. Sonra tüm vucuduna yayıldı. 6. Hastalikta döküntü ates bittikten sonra basliyor. Hatta ben ilaclar alerji yaptı sanmistim.İste eger 3 gun sonunda dusmezse sanirim bizim dr da ondan suphelenecek umarim degildir ama. Senin bebis nasil oldu ? Sonra tekrarladi mi ? Atesle gelen deri dokuntusu hastaligi diye biliyorum 6. Hastaligi dogru mu, iyilesince tekrardan tekrarlama ihtimali oluyo mu ?
Alerjiden dolayi bizde pisik cok oluyor. Bize zeytinyagi yaramamisti daha cok pisirmisti. Size iyi gelir mi bilmiyorum ama bence sende kullanma. Her kaka yaptiginda bebek sabunuyla sabunlayip poposunu yikamalisin. Yikayip kurula ve hemetan mavi renkli bir krem var. Onu sürüp öyle bezini bagla cok iyi geliyor. Hemetanla travazolu karistiripta sür arada. Ama mutlaka her kaka yaptiginda sabunla yikamalisin yoksa gecmiyor pisikKızlar bizim kız bu ara pişik oluyor. Ama öyle böyle değil. Altını değiştirmeyi azıcık geçiktirelim kıpkırmızı oluyor. Burnumda kokuları hemen almıyor. Önceden yaklaşmadan alırdım kokuyu. Denizde hiç görmediğim şeyler bu hatunda oluyor. Dişle ilgili midir. Artık zeytinyağını ısıtıp sürdüm. Kremler fayda etmedi.
Canım aynı bizimkisi gibi olmuş birkaç güne geçer antibiyotik fayda ediyor ben de çok üzülmüştüm aynı sen gibi ama Allah beterinden korusun bizde de belirti yoktu öksürme burun akıntısı yoktu doktor 6 hastalık dedi geçecek eski nesesime kavuşacak bir kaç güne inşallah çok çok geçmiş olsunBugun sabah kendi dr muza gittik direkt antibiyotik baslatti virus kaynakli degil bakteri kaynakli atesi dedi 3 gun icecek 3 gun atesi dusmezse kontrol tekrar tahlil verilecek 3 gunde duserse 1 hafta sonra kontrole cagirdi.
Kaan in da atesi cok inatci 4 saatte bir calpol dolven donusumlu iciyo 1 saat sonra atesi tekrar cikiyo 39.5 a surekli ilik suyla dus aldiriyoruz basini boynunu islatiyoruz sirkeli corap giydiriyorum bezle geziyo ona ragmen yukseliyo surekli atesi en son dun ikindide 2 yemek kasigi yogurt yedi onun haricinde bu saate kadar hic bir sey yemedi biraz uzum suyu icti zorla onun disinda emiyo surekli ama bende de suan uykusuzluk ve yorgunluktan dolayi fazla sut olmuyo umarim cok fazla besinsiz kalmaz moralim cok bozuk atesi yuksek oldugunda cok kotu oluyo elleri ayaklari buz kesiyo umarim antibiyotik biran once fayda eder.
Alt 2 disi de geliyo iyice yuzeye ciktilar 2 kere ishal seklinde kaka yapti hemde birincisinde bezi yoktu uzerime yapti dedim yeter ki iyi ol da kafamada yapabilirsin atesi yukselince istemsizce basinda aglayip duruyorum hic hasta olmamisti oluncada tam oldu hem diş hem bu enfeksiyon 2si birlesince cok zorladi hic bir belirtiside yok nasilda oldu anlam veremedim ne bi oksuruk ne bi burun akintisi hic bir seyi yok
Kaninda enfeksiyon var canim crp si yuksek o yuzden antibiyotik baslandiDoktor sana antibiyotik verdi mi? Bu hastalikta yanlislikla antibiyotik kullanimi cok fazla oluyor. Eger kaninda veya idrarinda enfeksiyon yoksa antibiyotik kullanma bence. Benim bebegimde aniden ates basladi baska hic bir belirti yoktu. Bide asiri derecede istahsizdi. Sadece kuru atesle 4 gün gecirdik. Cok zordu. Atesi asla düşmüyordu. Basinda nobet tutuyorduk geceleri bile. Sonra tam atesi düştü iyilesti dedim. 24 saat gecmeden bu defa vücudu dışarı atti. Karnindan basladi döküntüler. Sonra tüm vucuduna yayıldı. 6. Hastalikta döküntü ates bittikten sonra basliyor. Hatta ben ilaclar alerji yaptı sanmistim.
Sagol canim insaAllah gececek bu daCanım aynı bizimkisi gibi olmuş birkaç güne geçer antibiyotik fayda ediyor ben de çok üzülmüştüm aynı sen gibi ama Allah beterinden korusun bizde de belirti yoktu öksürme burun akıntısı yoktu doktor 6 hastalık dedi geçecek eski nesesime kavuşacak bir kaç güne inşallah çok çok geçmiş olsun
Biz annemlerden ve kayınvalideden aldık ama ikisi de tuzu basıyor salçaya. Yemeklere ekstra tuz bile atmıyorum. O yüzden tuzsuz almam lazım. Zaten birşey yemek istemiyor. Eşim oğlum yesin diye onun sevdiği köfteden almış öğüre öğüre yedi. İştahlı bir çocuğum olmadıBen ev yapimi salca kullaniyorum ali eymen icinde onu kullanirim galiba. Yedigimiz yemeklerden yiyebilseler ne rahat olacak ya surekli mutfakta biseyler hazirlamak zor oluyor
Ya işte düğün cenaze bunlardan kesin bulaşıyor maalesef eşimin kardeşi de oldu ona da cenazeden bulaşmış Psikoloji çok önemli tüm hastalıklarda biraz moralini yüksek tutması lazım aslında yaşı da genç inşallah toparlar bir an önceSağol canım. Yakında düğün yaptı oğluna. Kendisi de imam. 55 yaşında. Beyninden rahatsızmış geçmişte kaza yapmış. Karı koca baya perişan olmuşlar. Yemek yapamamışlar biraz bakımsız kalmışlar. Verilen ilaçlar tesir etmemiş. Şimdi başka takviye gönderdik. Durumu sürekli değişiyor. Dün kötüydü bugün iyiymiş. Anneannemin vefatını unutamıyormuş. Muhtemelen kendini suçluyor. Beraber yaşıyorlardı vefat etmeden önce diğer dayımın yanına gelmişti. çok iyi anne-oğul ilişkisi vardı. Bu hastalık insanı depresyona sokuyor kişi öleceğini sanıp karamsar oluyor. Dayımda sanırım psikolojik olarak kendini bırakmış. Annemde de bizde de böyleydi. Benim koku olayı halen tam gelmiş değil. Bıraktığı hasar çabucak geçmiyor.
Bizimki de 10 gündür kabız 4 günde bir kakasını yapıyor gerçi öyle ağlamıyor çok sertte yapmıyor ama 4 gün uzun bence ben de ek gıdayı fazla almasına bağlamıştım suyun kabız yapabileceği hayatta aklıma gelmezdi bende değiştireyim bakalım teşekkürler tavsiye içinGeçmiş olsun inşallah düzelir.
Evet her su herkese iyi gelmiyor. Değiştirip denemek lazım. Su sert geliyorsa kabız olur. Ben Erikli içiyim kabız oluyorum binlerce kez denendi onaylandı :)
Canım daha önce duydunmu bilmiyorum ama kantoron yağı diye bişey var zeytinyağının içine kantoron otu konulup bekletiliyor zeytin yağının rengi kırmızıya dönüyor fln neyse işte çok uzattım burayı bizim oğlanda kefiri fazla içince poposu baya pişik olmuştu ben o yağdan sürdüm baya iyi gelmişti her alt açmasında da sürdüm 2 günde geçti pişiği resmenKızlar bizim kız bu ara pişik oluyor. Ama öyle böyle değil. Altını değiştirmeyi azıcık geçiktirelim kıpkırmızı oluyor. Burnumda kokuları hemen almıyor. Önceden yaklaşmadan alırdım kokuyu. Denizde hiç görmediğim şeyler bu hatunda oluyor. Dişle ilgili midir. Artık zeytinyağını ısıtıp sürdüm. Kremler fayda etmedi.
Ay kıyamam ya çocuklar hasta olmasın çom üzülüyorum ben böyle neşesiz mutsuz hallerini görünce kahroluyorum resmen. İnşallah ilaç işe yarar da hemencicik iyileşirBugun sabah kendi dr muza gittik direkt antibiyotik baslatti virus kaynakli degil bakteri kaynakli atesi dedi 3 gun icecek 3 gun atesi dusmezse kontrol tekrar tahlil verilecek 3 gunde duserse 1 hafta sonra kontrole cagirdi.
Kaan in da atesi cok inatci 4 saatte bir calpol dolven donusumlu iciyo 1 saat sonra atesi tekrar cikiyo 39.5 a surekli ilik suyla dus aldiriyoruz basini boynunu islatiyoruz sirkeli corap giydiriyorum bezle geziyo ona ragmen yukseliyo surekli atesi en son dun ikindide 2 yemek kasigi yogurt yedi onun haricinde bu saate kadar hic bir sey yemedi biraz uzum suyu icti zorla onun disinda emiyo surekli ama bende de suan uykusuzluk ve yorgunluktan dolayi fazla sut olmuyo umarim cok fazla besinsiz kalmaz moralim cok bozuk atesi yuksek oldugunda cok kotu oluyo elleri ayaklari buz kesiyo umarim antibiyotik biran once fayda eder.
Alt 2 disi de geliyo iyice yuzeye ciktilar 2 kere ishal seklinde kaka yapti hemde birincisinde bezi yoktu uzerime yapti dedim yeter ki iyi ol da kafamada yapabilirsin atesi yukselince istemsizce basinda aglayip duruyorum hic hasta olmamisti oluncada tam oldu hem diş hem bu enfeksiyon 2si birlesince cok zorladi hic bir belirtiside yok nasilda oldu anlam veremedim ne bi oksuruk ne bi burun akintisi hic bir seyi yok
Mavi hametan vazgeçilmezimiz bizim çok iyi geliyo pişik kremlernden daha iyi hattaAlerjiden dolayi bizde pisik cok oluyor. Bize zeytinyagi yaramamisti daha cok pisirmisti. Size iyi gelir mi bilmiyorum ama bence sende kullanma. Her kaka yaptiginda bebek sabunuyla sabunlayip poposunu yikamalisin. Yikayip kurula ve hemetan mavi renkli bir krem var. Onu sürüp öyle bezini bagla cok iyi geliyor. Hemetanla travazolu karistiripta sür arada. Ama mutlaka her kaka yaptiginda sabunla yikamalisin yoksa gecmiyor pisik
İnşallah ilaç işe yarar da hemencicik iyileşir
Tesekkurler kizlarÇok geçmiş olsun zeyfcim
Dogrudur icerigini bilmiyorum. Hemetani cok kullaniyorum. Travazolu arada bir karistirip sürüyorum cok kullanmiyorum onu. Ama karistirinca etkili oluyor. Cok şükür bizim pisik su anlik yok. Bir kac ay once surekli pisikle ugrasiyordukMavi hametan vazgeçilmezimiz bizim çok iyi geliyo pişik kremlernden daha iyi hatta
Ama travazol, kendim için kullandığım mantar kremi var aynı kremden bahsediyosak bi doktor bana içinde kortizon var fazla kullanmamanı öneririm demişti, o zamana kadar bende bilmiyodum tabi, görünce söylemek istedim
Evet ev tipi salcalarin bazıları asiri tuzlu oluyor haklisin. Bende istahli bi cocugum olsun cok isterdim ya. Cocuk ac kalinca insan strese giriyor bide bizde reflu var. Refluden dolayi zaten cok bisey yemek istemiyor.Biz annemlerden ve kayınvalideden aldık ama ikisi de tuzu basıyor salçaya. Yemeklere ekstra tuz bile atmıyorum. O yüzden tuzsuz almam lazım. Zaten birşey yemek istemiyor. Eşim oğlum yesin diye onun sevdiği köfteden almış öğüre öğüre yedi. İştahlı bir çocuğum olmadı
Kanda enfeksiyon varsa 6. Hastalik olmayabilir. Cok gecmis olsun. Tez zamanda sifasini bulur insallah miniginKaninda enfeksiyon var canim crp si yuksek o yuzden antibiyotik baslandi
İnsaAllah canim sagol. Antibiyotigin 2. Dozundan sonra cok sukur gece atesi cikmadi simdide yok ama sabah 3 kere ishal oldu yine. Hicbir sey yemiyo su da iciremiyorum artikKanda enfeksiyon varsa 6. Hastalik olmayabilir. Cok gecmis olsun. Tez zamanda sifasini bulur insallah minigin
Emmiyor mu ?İnsaAllah canim sagol. Antibiyotigin 2. Dozundan sonra cok sukur gece atesi cikmadi simdide yok ama sabah 3 kere ishal oldu yine. Hicbir sey yemiyo su da iciremiyorum artik