Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar size de bir sürü vitamin verdiler mi ya doktorum 17+5de kalsiyum d vitamini demir ve omega 3 takviyeleri verdi bı de bu ilaçların içinde ekstra farklı vitamin mineral de var gün içinde 3-4 tane vitamin icer halde buldum birden kendimi 😅

Kızlar size de bir sürü vitamin verdiler mi ya doktorum 17+5de kalsiyum d vitamini demir ve omega 3 takviyeleri verdi bı de bu ilaçların içinde ekstra farklı vitamin mineral de var gün içinde 3-4 tane vitamin icer halde buldum birden kendimi 😅
Bizde aynıyız demir d vitamini imom birde tiroid hapım var kramplarda başladı bir de magnezyum yazdıracağım kimi aç kimi tok kimi sabah tiroid hapı ve demir ilacı süt ve süt ürünleriyle 2 saat arası olsun derken yoruyor

Arkadaşlar tetanoz aşısı yaptırdınız mı?
1. hamileliğim de 2 doz olup emzirirken de belli aralıklarla 3 doz olmuştum son dozdan itibaren 10 yıl korkuyormuş doktoruma sordum zaten hastanede doğum yapacaksın tetanoz olmazsın hem koruyucu devam ediyor gerek yok dedi bu sefer yaptırmayacağım sağlık bakanlığı önerdiği için öneriyorlarmış
Bana ilk aradiklarında 18. Haftada tetanoz aşısı olman lazim yaklasinca tekrar arayacagim dedi normalde bu hafta aramasi lazim ama aramadi hala
Bizim sağlık ocağı 20.hafta demişti (ben yaptırmayacağım) 32ye kadar 2 dozu tamamlayınca 1 ay aralıklı sorun olmuyor

Bizde aynıyız demir d vitamini imom birde tiroid hapım var kramplarda başladı bir de magnezyum yazdıracağım kimi aç kimi tok kimi sabah tiroid hapı ve demir ilacı süt ve süt ürünleriyle 2 saat arası olsun derken yoruyor
Benim de öyle ya bende de tiroid var gebelikten önce de alışıktim zaten içmeye şimdi vitaminler eklendi gün içinde şunu içtim mi kaç saat geçti bakım falan oluyorum 😅

Benim gebelikle birlikte çıktı en önemlisi o bazı günler karıştırıyorum diye uygulama indirdim
Benim de öyle ya bende de tiroid var gebelikten önce de alışıktim zaten içmeye şimdi vitaminler eklendi gün içinde şunu içtim mi kaç saat geçti bakım falan oluyorum 😅

Instagram da bir doktordan duydum 3lü boğmaca yapıldığını sağlık ocaklarında hiç bahsetmediler 2 gebeliğimde de özel mi yapılıyor acaba
Tetanozu saglık ocagı yapıyor ona eminim fakat ası problemi oldugu icin yoksa gel burada (ozel hastane) yapalım dedi doktor. Bogmaca icin de aynını der muhtemelen.

Cinsiyeti erkek. Ben Pars, kızım Alp, eşim Özgür istiyor. Can ve Deniz i bizde düşünmüştük. Melina çok güzel isim. Kızımın adı Aden yazayım belki düşünen olur.
Özgür ismi sanki kişiliği baya etkiliyor ben de düşünmüştüm erkek olsaydi koyarim bu ismi diye 🥰 ama diğerleri de gayet güzel

Vitamin bana da bir sürü verdi doktor ilk çocuğumda da kullanmamistim bunda da kullanmadim sadece magnezyumu alicam bacak agrilarim basladi onun haricinde kullanmam muhtemelen takviye seyler bana gore degil😁 bide kışın c vitamini alırım yeterli

Instagram da bir doktordan duydum 3lü boğmaca yapıldığını sağlık ocaklarında hiç bahsetmediler 2 gebeliğimde de özel mi yapılıyor acaba
Bana sağlık ocağı sigorta boğmacayı karşılamıyor ama önemli bir aşı diye önerdiler galiba kendimiz alıp götürüyoruz boğmaca ve tetanozu aynı anda yapabiliyorlarmis. Doğru hatırlıyorsam böyle olması lazım

Tiroid hapınız kaç mg acaba ben de kullanıyorum 7. Haftadan beri. 25 mg asla yükseltmiyor doktor ama değerlerim hep 2.7-3

Benimde 25 mg günde 1
Tsh değerim 2 ila 3.5 arasında değişiyor

Hamilelikte ise TSH değeri sürekli olarak dalgalanma gösterebilir. Hamilelikte normal kabul edilen TSH değerleri ise şu şekildedir:
  • Birinci trimester (ilk 12 hafta): 0,18 – 2,99 uIU/mL.
  • İkinci trimester (13 ile 27 hafta arası): 0,11 – 3,98 uIU/mL.
  • Üçüncü trimester (28.haftadan doğuma kadar): 0,48 – 4,71 uIU/mL.
Tiroid hapınız kaç mg acaba ben de kullanıyorum 7. Haftadan beri. 25 mg asla yükseltmiyor doktor ama değerlerim hep 2.7-3

Kaç haftalık oldu? İlk gebelikte 22 haftaya kadar hissettirmeyebilirmiş.
Ben 16 haftalık hamileyim ilk gebeliğim bu gün sırt üstü uzanmış telefonumla oynuyordum ve bebek tekme attı telefonuma sarılıp videosunu çektim ilk kez böyle kuvvetli hissettim benim gibi olan var mı 🥲🤍 ve böyle yumurta gibi duruyordu 😂😂

Eklentiler

• IMG-20241112-WA0004.jpeg
    IMG-20241112-WA0004.jpeg
    103,4 KB · Görüntüleme: 49
Ben 16 haftalık hamileyim ilk gebeliğim bu gün sırt üstü uzanmış telefonumla oynuyordum ve bebek tekme attı telefonuma sarılıp videosunu çektim ilk kez böyle kuvvetli hissettim benim gibi olan var mı 🥲🤍 ve böyle yumurta gibi duruyordu 😂😂
ben de sizinle ayni haftada boyleydim, bebis yumru gibi olabiliyor evet ben de 14-15le beraber hissetmeye baslamistim :) simdi 20deyiz ara ara hafiflese de ilk zamanlardaki kadar cok olmasa da hissediyorum gun icinde ozellikle yemeklerden sonra ya da aksam uzanirken pit pit tekmeleri, masallah :nazar:

Ya bende hareket hissettiğimde göbeğimi açıyorum görür müyüm diye ama öyle yaptığımda hemen kesiyor hareket etmeyi 🤣🤣

X