- 24 Eylül 2014
- 1.151
- 1.566
Bence ikisine de bulanmıştır sonuçta dipdibesiniz bulaşmama imkanı yok ama çocukar hem hafif atlatıyorlar hem de anne sütündeki antikorlar virüse etki edip etkinliğini düşürüyormuş o yüzden çok fatketmemiştir onlarda. Annen nasıl oldu canım yanlış hatırlamıyorsam baban da rahatsızdı ona bulaşmamıştır inşallahBen öykünün geçirdiğini düşünüyorum çünkü çocuk acayip huysuzdu. Sürekli emzirdim ayrıca vitamin takviyesi aldığım için sütten geçip onu da koruduğunu düşünüyorum. Deniz hiç etkilenmedi . Ona da çocuklar için olan emilen formda takviyeler veriyoruz. Ayrıca D vitamini,kan ilacı ve balık yağını her gün alıyor.
Evet çocuklar etkilenmiş olabilir ama deniz o dönem son derece uyumluydu. Deniz önceden de düzenli takviye alıyordu. O yüzden o daha az etkilenmiş olabilir. Annem tam toparlamadı hala karantinada ağır geçiriyor maalesef. Ama eskiye göre iyi olduğunu söylüyor. Babam anneme temas etmiyor. Annemin yemeği tek kullanımlık ürünlerde kapısına bırakılıyor ordan yiyince çöpe kendi atıyor. Evimiz müsait annem giriş katta bahçeye kapısı olan dairede yaşıyor babam ikinci katta. Allah kimsenin başına vermesin gidip ilgilenemiyorsun bile.Bence ikisine de bulanmıştır sonuçta dipdibesiniz bulaşmama imkanı yok ama çocukar hem hafif atlatıyorlar hem de anne sütündeki antikorlar virüse etki edip etkinliğini düşürüyormuş o yüzden çok fatketmemiştir onlarda. Annen nasıl oldu canım yanlış hatırlamıyorsam baban da rahatsızdı ona bulaşmamıştır inşallah
Aynen inş olmayız ama o kadar yakınımızda ki korkuyorum olursam diyeCanım korona da ilaç kullanırsan emzirme kestirmek gerekiyormuş oda 2 tane ilaç var isimlerini tam hatırlayamadım şimdi onlardan bitanesinde kesiliyor diğerinde emzirmeye devam ediyorsun. Eğee ilaçsız atlatırsan emzirmede hiç bir problem yok sütle geçmiyor corona. Bende en çok ondan korkuyorum inşallah yakalanmayız
Anladım canım çok teşekkür ederim. Uzun zamandır kan tahlili yaptırıp takviyeye başlıyayım diyorum erteliyorum hep ptesi ilk iş sağlık ocağına gidip kan vericem. Çok geçmiş olsun size de bebişlerin etkilenmeden geçirmişsiniz çok şükürBen doktora gitmedim. Çünkü burda ateş olmayınca o dönem test yapılmıyordu. Ablam Ankara’da gitti çünkü aynı şeyleri yaşıyorduk. Tomoğrafi covit ama sürüntü testi negatif çıktı. Ama covit olarak değerlendirdiler. Ona evinizde dinlenin dediler. Ailede doktor yakınlarımız var verilen ilacı içmeyin dediler. İçmedi ablam. Ben yıllardır amway’ın vitamin takviyesi alırım. Ablamda alır. Onlara devam ettik bir iki bitkisel ilaç aldık beslenmeye dikkat ettik protein ve C vitamini ağırlıklı beslendik. Sonra sırt ağrım başladı,geçmeyince özel hastaneye gittim orda ciğerlerim temiz çıktı ama ağrım geçmiyordu antikor testi yapalım dediler. Orda bu hastalığı geçirdiğimi söylediler, yapılacak birşey yokmuş hayatıma dikkat ederek devam edecekmişim. Muhtemelen takviye aldığımız için hafif atlattık. Ama o hafif bile bence ağırdı.
Evinizin öyle olması şans olmuş inşallah bi an önce geçsin gitsinEvet çocuklar etkilenmiş olabilir ama deniz o dönem son derece uyumluydu. Deniz önceden de düzenli takviye alıyordu. O yüzden o daha az etkilenmiş olabilir. Annem tam toparlamadı hala karantinada ağır geçiriyor maalesef. Ama eskiye göre iyi olduğunu söylüyor. Babam anneme temas etmiyor. Annemin yemeği tek kullanımlık ürünlerde kapısına bırakılıyor ordan yiyince çöpe kendi atıyor. Evimiz müsait annem giriş katta bahçeye kapısı olan dairede yaşıyor babam ikinci katta. Allah kimsenin başına vermesin gidip ilgilenemiyorsun bile.
Kızllar dua edin ben corona olmuşum o kadar da dikkat ediyorum sürekli maske eve gelince tüm üst değiştiriyodum:///
Ali eymen de bana yapışık emerek uyumaya falan çok zor işe gidiyodum bebeğe annrm bakıyordu hastalıkları var onun için endişeleniyorum geçirdim mi acaba onlara diye ://
Çok dikkat edin ya çok kötü bir durum Allah kimseye vermesin
Geçmiş olsunKızllar dua edin ben corona olmuşum o kadar da dikkat ediyorum sürekli maske eve gelince tüm üst değiştiriyodum:///
Ali eymen de bana yapışık emerek uyumaya falan çok zor işe gidiyodum bebeğe annrm bakıyordu hastalıkları var onun için endişeleniyorum geçirdim mi acaba onlara diye ://
Çok dikkat edin ya çok kötü bir durum Allah kimseye vermesin
Bizimkininde Totosu yer görmüyor. Şimdilik güvenli tutunuyor. Yengeç gibi yana gidiyor tek el tutunuyor. Yere koyunca ayaklarını diretiyor oturmamak için. Çok acelesi var. Azıcık oturur bende rahat ederim diyordum. Birde bugün gaga baba dedi tabi babamız havalara uçtu. Ben onca sıkıntıyı çekiyim çocuk baba desinGunaydinlaarr
Kaan Alp artik tek bacak olarak emeklemeye basladi onceden kurbaga gibi emeklemeye calisiyodu 2 bacakla gidiyodu
Şu emekleme tutunarak ayağa kalkma tutunarak yürüme ve en sonunda yürüme işleri çok hızlı olmuyor mu yaBizimkininde Totosu yer görmüyor. Şimdilik güvenli tutunuyor. Yengeç gibi yana gidiyor tek el tutunuyor. Yere koyunca ayaklarını diretiyor oturmamak için. Çok acelesi var. Azıcık oturur bende rahat ederim diyordum. Birde bugün gaga baba dedi tabi babamız havalara uçtu. Ben onca sıkıntıyı çekiyim çocuk baba desinçok moralim bozuldu
Bende hiç beklemiyorum 1 bucuk aydır baba diyodu şimdi dedeye başladıŞu emekleme tutunarak ayağa kalkma tutunarak yürüme ve en sonunda yürüme işleri çok hızlı olmuyor mu yabizimki daha anca emekleme pozisyonu alıyor öne gitmeyi beceremeyip hoopp arkaya kayıyor
Canım ilk anne diyen çok nadirdir bence ya ben hiç beklemiyorum anne demesini
Kaan ilk anne dedi sonra babaŞu emekleme tutunarak ayağa kalkma tutunarak yürüme ve en sonunda yürüme işleri çok hızlı olmuyor mu yabizimki daha anca emekleme pozisyonu alıyor öne gitmeyi beceremeyip hoopp arkaya kayıyor
Zaten dede baba demek anneye göre nispeten daha kolay aman ben diyom baba dedi seni istiyo dede dedi dedesini istiyoBende hiç beklemiyorum 1 bucuk aydır baba diyodu şimdi dedeye başladı
Banda 1 ay sonrada yürür diyorum ama erken gibide geliyo çocuktan çocuğa değişir düşüncesinede kapılıyorum bilemedim koltuk kenarlarında yürümeye başladı ama yeni tabi 15 20 güne onda da baya yol alır bakalım ne zaman yürücek
Yaa bizimkine anne nerde diye soruyoz bana bile bakmıyoKaan ilk anne dedi sonra baba
Kaan da her zaman degil zor durumlarda soyluyo kucaga almazsam ya da uyuturken anneee babayla oynamak isterse baba almazsa babaa topu gorunce goooYaa bizimkine anne nerde diye soruyoz bana bile bakmıyoama evdeki robot süpürgeye katya diyoz onu soruyoz hemen süpürgeye bakıyo
Bizimki de dede baba diyo ama bence çokta bilinçi demiyo rastgele söylüyo o heceleri çıkarmak kolay geliyo ona
BEnde eşime diyorum seni istiyo diye oda anneyi öğretmeye çalışıyoZaten dede baba demek anneye göre nispeten daha kolay aman ben diyom baba dedi seni istiyo dede dedi dedesini istiyosatıyom çocuğu
Benim kuzenim 9 aylıkken baya baya yürümüş ben 1 yaşını geçince anca yürümüşüm dediğin gibi çocuktan çocuğa değişiyo bende bebekken kiloluymuşum biraz hatta annemler doktora götürmüş kalça çıkığımı var diye paytak paytak yürüyomuşum doktorda kilodan demiş
Öykü de önce arkaya kaymıştı sonra çok çabuk emekledi, bir anda ayağa kalktı bizde beklemiyorduk biraz yerde takılır diye düşünüyorduk. Şimdi kanepeye tutunuyor tek elini bırakıyor yerden oyuncak alıyor. Çekmece kurcalıyor.Denizden dolayı yere geç koydum erken koysam kimbilir ne yapacaktı. Çevremdeki herkes kızların gelişiminin erken olabileceğini söylüyor. Ama ablamın oğlu 9aylıkken yürümüştü. Her çocuğun gelişimi farklı kiloda önemli bir faktör öykü dişten dolayı iştahsız zayıfladı o yüzden hızlandı sanırım.Şu emekleme tutunarak ayağa kalkma tutunarak yürüme ve en sonunda yürüme işleri çok hızlı olmuyor mu yabizimki daha anca emekleme pozisyonu alıyor öne gitmeyi beceremeyip hoopp arkaya kayıyor
Ayy allah korumuş yaaAntredeki buyuk aynami kaldirmak zorunda kaldik kaan yurutec ile gidip 2 eliyle tutup kendine dogru cekti ve birakti duvara carpti aklim cikti Allah korusun ustune dusse ezilirdi cok agir camlari falan kirilsa dusunemiyorum bilecok tehlikeliler artik kaşla göz arasi hallediyolar her seyi
Biz denizde yapmıştık her yere. bütün pencerelerde kilit var. Fırına da iki tane aldık biri olmadı diğeri de tutmadı. Özellikle banyo dolabı, içi deterjan dolu oraları ihmal etmeyin. Sivri köşeler için koruyucu yapıştırdık. Şu an onlar duruyor. Yapışkan kalitesi önemli çocuklar asılınca çıkmasın.Ayy allah korumuş yaabizimde var ayna bizde kaldıralım bari
Siz çekmecelere dolaplara fln kilit aldınız mı canım