2020 Şubat Anneleri

Usg de yuzu net gorunmuyorsa plasenta bebegin ust konumundadir benim oglumda da oyleydi ve yuzunu dogana kadar gormedik baska bir sorun teskil etmedi doktorun onde demesinden kasit odur diye dusunuyorum
Evet biz de göremedik net olarak yüzünü plesanta önde dedi doktorumuz. Diğer durum daha Farklı bir şey sanırım ben de biraz netten baktım . Cevabınız için çok teşekkür ederim umarım benim bebeğimde sağlıkla gelir.

Kızllar dua edin ben corona olmuşum o kadar da dikkat ediyorum sürekli maske eve gelince tüm üst değiştiriyodum:///
Ali eymen de bana yapışık emerek uyumaya falan çok zor işe gidiyodum bebeğe annrm bakıyordu hastalıkları var onun için endişeleniyorum geçirdim mi acaba onlara diye ://
Çok dikkat edin ya çok kötü bir durum Allah kimseye vermesin
İnşallah çok etkisini görmeden kolayca atlatırsınız , bir çok insan evde atlatıyor kendinize stres yapmayın . Tez zamanda şifa diliyorum size.

Arkadaşlar merhaba , benim detaylı ultrasonumda plesanta önde dedi doktor ama başka bir şey söylemedi. İnternette tehlikeli bir durum olduğu yazıyor ama benim doktorum sadece ultrasonda yüzü net görünmediğini söyledi . Başka aynı durumla karşılaşan var mı acaba ?
Kaç haftalık gebesiniz?

Kızllar dua edin ben corona olmuşum o kadar da dikkat ediyorum sürekli maske eve gelince tüm üst değiştiriyodum:///
Ali eymen de bana yapışık emerek uyumaya falan çok zor işe gidiyodum bebeğe annrm bakıyordu hastalıkları var onun için endişeleniyorum geçirdim mi acaba onlara diye ://
Çok geçmiş olsun. Biz maalesef ailecek bu hastalıkla uğraşıyoruz. Annem hasta. Anneannemi kaybettik. Ablamın mesai arkadaşında çıkmış. Şimdi oda kendinde var mı yok mu onun endişesini yaşıyor. Ben geçirmişim. Daha bir çok yakınım uğraşıyor bununla. Gerçekten çok zor. Başına gelmeyince insan anlamıyor. Allah yardımcın olsun. Bende emzirmeye devam ettim. İnş. Sıkıntısız atlatırsınız, beslenmeye özen gösterin.

Cok gecmis olsun tez zamanda atlatirsiniz ins
Evet biz de göremedik net olarak yüzünü plesanta önde dedi doktorumuz. Diğer durum daha Farklı bir şey sanırım ben de biraz netten baktım . Cevabınız için çok teşekkür ederim umarım benim bebeğimde sağlıkla gelir.
Rica ederim eger benimkisi gibi bir olaysa saglik acisindan hic bir sorun teskil etmiyor saglicakla kavusun miniginize :)

İyi geceler anneler, sizlere bi sorum olacak.
Benim kızımn başta kilo alımı çok güzeldi her ay 1 kilo alıyordu fakat son aylarda sadece 50 gram almaya başladı, tartıldık 2.5 ayda 200 gram almış hemşire beslenmesi yetersiz dedi.Beslenmesini arttırdım doyuyor. Günde 4 kez dolu dolu çişli bi kez de kakalı bez alıyorum ama yine de kilo alımı çok yavaş napmaliyim doktora götürmeyi düşünüyorum. Bu durum beni çok üzüyor 😔 mama+meme+ek gıda alıyor ve 7.5 aylık

Benim kızımn başta kilo alımı çok güzeldi her ay 1 kilo alıyordu fakat son aylarda sadece 50 gram almaya başladı, tartıldık 2.5 ayda 200 gram almış hemşire beslenmesi yetersiz dedi.Beslenmesini arttırdım doyuyor. Günde 4 kez dolu dolu çişli bi kez de kakalı bez alıyorum ama yine de kilo alımı çok yavaş napmaliyim doktora götürmeyi düşünüyorum. Bu durum beni çok üzüyor 😔 mama+meme+ek gıda alıyor ve 7.5 aylık
Mamayı arttırınca kilo alımı normale dönmedi mi?

Buyume duraklamasi denen bir olay var bebeklerde doktor kontrolunde arastirilmasi gerek nedeni gec kalmadan gotur derim ayda 50 gr cok az simdi bir de ek gida aliyolar yani almasi gerek bir nedeni olmali alamamasinin

Buyume duraklamasi denen bir olay var bebeklerde doktor kontrolunde arastirilmasi gerek nedeni gec kalmadan gotur derim ayda 50 gr cok az simdi bir de ek gida aliyolar yani almasi gerek bir nedeni olmali alamamasinin
Evet kansızlık olabilir diyor etrafimdakiler kan damlası düzenli olarak kullanıyorum. Başka bi sebebi vardır

Doktora götür bir an evvel canım çok az almış araştırılıp nedeni bulunur ona göre önlemler alınır düzelir kilo alımı da

Kızlar doktorumuz başka ile gitmiş Malesef . Yeni bir doktora gittik. Kan tahlili yapılmasını istedim.diğer doktorumuzla öyle konuşmuştuk.

b12 düşük çıkmış. Sprey verdi dil altına sık 1 ay sonra gel dedi.

kullanan var mı içinizde?

kanı iyi çıktı demiri Hafif düşük
Kan damlasını arada bi ver dedi.

Çok geçmiş olsun. Biz maalesef ailecek bu hastalıkla uğraşıyoruz. Annem hasta. Anneannemi kaybettik. Ablamın mesai arkadaşında çıkmış. Şimdi oda kendinde var mı yok mu onun endişesini yaşıyor. Ben geçirmişim. Daha bir çok yakınım uğraşıyor bununla. Gerçekten çok zor. Başına gelmeyince insan anlamıyor. Allah yardımcın olsun. Bende emzirmeye devam ettim. İnş. Sıkıntısız atlatırsınız, beslenmeye özen gösterin.
Ben korona olunca emzirme olayını çok merak ediyorum. Yani neden bebeği sütten kesmek gerekiyor sen emzirmişsin mesela nasıl emzirdin doktor mu söyledi canım emzir diye? İnan ki korona olmaktan korkmuyorum bebeğimi emzirenemekten korkuyorum 😔 bilgin varsa beni biraz aydınlatır mısın ?

Evet kansızlık olabilir diyor etrafimdakiler kan damlası düzenli olarak kullanıyorum. Başka bi sebebi vardır
İdrar yolu enfeksiyınu da kilo alımını engellyormuş canım ama bir doktora git mutlaka kan idrar tahlili idrar kültürü yaptır. Özellikle kızlar idrar yolu enfeksiyonlarına sık yakalanabiliyorlarmış baktırmakta fayda var. Ek gıda dan kilo almasını çok bekleme çünkü daha tam sindiremiyorlar ek gıdayı mama ve anne sütü ana besini ek gıdayı fazla verip mama ve sütü az veryorsan da az olabilir kilo alımı

Ben korona olunca emzirme olayını çok merak ediyorum. Yani neden bebeği sütten kesmek gerekiyor sen emzirmişsin mesela nasıl emzirdin doktor mu söyledi canım emzir diye? İnan ki korona olmaktan korkmuyorum bebeğimi emzirenemekten korkuyorum 😔 bilgin varsa beni biraz aydınlatır mısın ?
Canım korona da ilaç kullanırsan emzirme kestirmek gerekiyormuş oda 2 tane ilaç var isimlerini tam hatırlayamadım şimdi onlardan bitanesinde kesiliyor diğerinde emzirmeye devam ediyorsun. Eğee ilaçsız atlatırsan emzirmede hiç bir problem yok sütle geçmiyor corona. Bende en çok ondan korkuyorum inşallah yakalanmayız🙏

Ben doktora gitmedim. Çünkü burda ateş olmayınca o dönem test yapılmıyordu. Ablam Ankara’da gitti çünkü aynı şeyleri yaşıyorduk. Tomoğrafi covit ama sürüntü testi negatif çıktı. Ama covit olarak değerlendirdiler. Ona evinizde dinlenin dediler. Ailede doktor yakınlarımız var verilen ilacı içmeyin dediler. İçmedi ablam. Ben yıllardır amway’ın vitamin takviyesi alırım. Ablamda alır. Onlara devam ettik bir iki bitkisel ilaç aldık beslenmeye dikkat ettik protein ve C vitamini ağırlıklı beslendik. Sonra sırt ağrım başladı,geçmeyince özel hastaneye gittim orda ciğerlerim temiz çıktı ama ağrım geçmiyordu antikor testi yapalım dediler. Orda bu hastalığı geçirdiğimi söylediler, yapılacak birşey yokmuş hayatıma dikkat ederek devam edecekmişim. Muhtemelen takviye aldığımız için hafif atlattık. Ama o hafif bile bence ağırdı. 😩

Canım korona da ilaç kullanırsan emzirme kestirmek gerekiyormuş oda 2 tane ilaç var isimlerini tam hatırlayamadım şimdi onlardan bitanesinde kesiliyor diğerinde emzirmeye devam ediyorsun. Eğee ilaçsız atlatırsan emzirmede hiç bir problem yok sütle geçmiyor corona. Bende en çok ondan korkuyorum inşallah yakalanmayız🙏
Ben öykünün geçirdiğini düşünüyorum çünkü çocuk acayip huysuzdu. Sürekli emzirdim ayrıca vitamin takviyesi aldığım için sütten geçip onu da koruduğunu düşünüyorum. Deniz hiç etkilenmedi . Ona da çocuklar için olan emilen formda takviyeler veriyoruz. Ayrıca D vitamini,kan ilacı ve balık yağını her gün alıyor.

X