2020 Şubat Anneleri

Cookk sevindim. Rop u hangi durumlarda yapiyorlar selozycim
Belli bir haftadan önce doğan bebeklere muhakkak yapılıyor. Göz damarlarının gelişiminde problem varsa körlüğe kadar gidebilen ilerleyici bir rahatsızlık oluyor. Onun tespiti için.
Biz 1.ay yaptırdık. Deniz çok fazla ağlamamıştı. Korktuğum kadar değildi.

Gözün aydin canım :)

Kızlar oğlum öksürmeye başladı ne verebilirim sizce doğal bişiy. Ihlamur verebiliyormuyuz
Canımm ben ıhlamur düzenli veriyorum. Doktorumuz verebilirsin dedi. Kahvaltıda 30, 40 cc kadar ıhlamur yapıyorum içine yarım çay kaşığı pekmez iki damla limon mis gibi içiyor ve çok seviyor maşallah sadece ıhlamur un çiçeklerini veriyorum ama ben yapraklarından ayırıyorum bilgin olsun.

Evde şu anda kriz var. Psikolojim bozulmak üzere. Öykü azıcık uyudu ağlayarak kalktı deniz dersen yanımdan bir dakika ayrılmıyor bize kızarsa bas bas bağırıyor. Kocaya trip atıyorum. Gençliğim heba oldu felan filan isyan etmek istemiyorum ama kendi hayatım diye bir şey kalmadı.

Al benden de o kadar. Batuhan saniye durmadan sürekli ağlıyor. Artık kucakta onu mutlu etmiyor. Duş almak, saç toplamak hatta diş fırçalamak gibi insani seyleri bile unutmuş durumdayım. Gündüz uyuduğunda da sadece ben yanında yatarsam uyuyor. Çünkü sürekli yüzüstü dönüyor kendini uyandırıyor ben 10 dakika dabir onu çeviriyorum. Zombiden hallice şuan durumum. Eşime de söyledim artık yaşamak gibi bir umudum kalmadı diye.

Bizimki de odadan adımımı atıyorum başlıyor ağlamaya. Denizde tam bir küçük ergen bu ara bağırıyor sürekli inatçı dediklerimi yapmıyor. Babası bu ara evde ve üslup olarak sert ve yüksek sesle konuşuyor çocuk tabi benim narin konuşmama alışkın ayarları bozuldu beni paylaşamıyorlar ikisi de kucağa çıkma derdinde, emekleyince işler daha zorlaştı. Artık her yere girip çıkıyor nereyi bulursa tırmanıyor dengesini sağlayamıyor henüz. korkuyorum düşecek diye. Sürekli öykü nerde ne yapıyor tırmanıyor mu acaba diye bakınıyorum. Valla bende kişisel bakımı unutalı çok oldu arada krem sürüyorum

Öykü hanım beni bırakıp tek başına gezintiye çıkıyor. Gel diyorum aksi yöne gidiyor tuvaletin girişinde buldum geri getirdim şimdi yine gidiyor. Anneciğimde iyileşemedi ağır geçiriyor. Artık sıkıştım gel diyeceğim annemde gelemiyor çok zor bir durum

Kızlar kızım süreli 35-36.1 arasında vücûd ısısı neden sizce çok terliyor bu arada

Ben böyleysem seni iki çocukla hiç düşünemiyorum Allahım yardımcın olsun canım walla bende artık Bi emeklese diyorum çünkü hareket etmek istiyor ama yapamıyor sinirlenince de vurun anneye oluyor sanki gidebiliyor da ben tutuyorum zorla bu cocuk büyümenin her evresi ayrı bir meşakkat gerçekten

Uykusuzluktan onumu goremiyorum artik kafam calismiyo durdu. Dun makinaya camasir attim deterjani koydum sonra banyodan ciktim kv ile de konusuyoduk o sirada yanimdaydi ee calistirmadin makinayi dedi mal mal yuzune baktim evet dedim iceri girdim calistirdim artik bitmis durumdayim bende gittikce daha da cok yapisiyo bana iyice meme bagimlisi bir sey oldu cikti ortaya pes ettim belimden hareket edemedigim geceler yanima yatiriyorum agzinada veriyorum memeyi uyuyo oyle 2 saat falan. Hani hep derler ya anne olunca anlarsin diye hakikaten anne olmayan anlamiyomus bu zorlugu cok isterdim ki esimde anlasin ayni seyleri hissettin zorlugunu vs ama anlayamazlar cunku onlar anne olamiyo

Ahh Zeyfcim bugünler geçicek ama nasıl geçicek inan artık bende bilmiyorum. Sanırım tükenmişlik yaşıyoruz. İnan bende eşimin beni anlamasını çok isterdim. Akşam işten geliyor ki benim eşim masa başı çalışıyor yorgunum falan deyince kan beynime sıçrıyor. Ben bütün gün 11 kilo cocuğu kucağımda taşıyorum. O kucağımdayken yemek yapmaya çamaşır asmaya çalışıyorum. Uyku desnien zaten deliksiz uyumak nasıl bişey unuttum. Ama anlamıyorlar maalesef. Geçen bende ağlamak istiyorum dedim ağla rahatla diyo annem. Ağla da çocukla onu bile yapamıyorum ki. Allah yardımcımız olsun

Hakkınızı arayın,kimse istemeyene zorla haklarını vermiyor. Eşler de bebek bakımını bölüşecekler. Bunun adı da asla anneye yardım değil,bu bir görev. Bu şekilde hissedecek ve çocuklarıyla vakit geçirecekler.
Evde yalnız olduğum anlarda ev işi yemek vs yapmam,sadece Denizle ilgilenirim,babası evdeyken onlar beraber vakit geçirir ben aklımdaki işi yaparım. Veya ben bebekle kalmak zorundaysam baba bir şeyler yapar. Normali budur. Ben bi süredir yalnız bakmak zorunda kaldım ama normal düzen buydu,şimdi yine eskiye dönücez..
Uykusuzluğa bir şey diyemem. Kalkıp emzirecek değiller ama gün içinde pekala sizi dinlendirebilirler. Çalışmakta ne var. Milyonlarca kadın hem çalışıp hem bebeğine bakıyor.

Benim esim bana yardimci oluyor hakkini yiyemem evdeyken ya ben kaanla ilgileniyorum o temizlik yemek yapiyo ya da ben yapiyorum bana degisiklik olsun diye o kaanla ilgileniyo benim anlatmaya calistigim konu bir erkegin asla annelerin degerini ne zorluklara katlandigini tam manasiyla anlayamamasi. Yoruluyosun hayatim biliyorum cok haklisin der ama yorulma boyutunu bir annenin hissettigi kadar anlayamaz hissedemez, anne olunca anlarsin cumlesini erkekler yaratilis itibariyle anlayamaz o yuzden de tam olarak biz kendi icimizde ne kadar yorulduk yiprandik bilemezler kendi adima anlatmak istedigim buydu ve tam olarak benim hissettiklerimi hissetmesini isterdim ama bu mumkun degil cunku onlar hic bir zaman anne olamazlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…