2020 Şubat Anneleri

Ahh Zeyfcim bugünler geçicek ama nasıl geçicek inan artık bende bilmiyorum. Sanırım tükenmişlik yaşıyoruz. İnan bende eşimin beni anlamasını çok isterdim. Akşam işten geliyor ki benim eşim masa başı çalışıyor yorgunum falan deyince kan beynime sıçrıyor. Ben bütün gün 11 kilo cocuğu kucağımda taşıyorum. O kucağımdayken yemek yapmaya çamaşır asmaya çalışıyorum. Uyku desnien zaten deliksiz uyumak nasıl bişey unuttum. Ama anlamıyorlar maalesef. Geçen bende ağlamak istiyorum dedim ağla rahatla diyo annem. Ağla da çocukla onu bile yapamıyorum ki. Allah yardımcımız olsun 🙏
Esimden yana bir sıkıntım yok sukur yardimci olur elinden geldigince hem bebege hem eve ama asla yasadigim zorlugu ve psikolojiyi anlayamaz sadece haklisin hayatim yoruluyosun der ama derinine inemez ne boyutta yoruldugumu anlayamaz ki bu her erkek icin gecerli. Annelik boyle bir seymis iste o sozu kim dediyse cok dogru soylemis.

Hakkınızı arayın,kimse istemeyene zorla haklarını vermiyor. Eşler de bebek bakımını bölüşecekler. Bunun adı da asla anneye yardım değil,bu bir görev. Bu şekilde hissedecek ve çocuklarıyla vakit geçirecekler.
Evde yalnız olduğum anlarda ev işi yemek vs yapmam,sadece Denizle ilgilenirim,babası evdeyken onlar beraber vakit geçirir ben aklımdaki işi yaparım. Veya ben bebekle kalmak zorundaysam baba bir şeyler yapar. Normali budur. Ben bi süredir yalnız bakmak zorunda kaldım ama normal düzen buydu,şimdi yine eskiye dönücez..
Uykusuzluğa bir şey diyemem. Kalkıp emzirecek değiller ama gün içinde pekala sizi dinlendirebilirler. Çalışmakta ne var. Milyonlarca kadın hem çalışıp hem bebeğine bakıyor.
Eşim benim akranlarım iş yapmıyor ben yine iyiyim hadi yine iyisin der 🤣🤣🤣
Ben eşime direk sen bana yardım etmiyorsun bunlar seninde görevin diyorum. Halbuki iç Anadolu erkeği az buçuk maço olur. Benden fazlasını da yapıyor Allah için. Kıçını devirip bir bardak suyu almaktan aciz insanları görünce öpüp başımın üstüne koyasım geliyor. O fıtrat olarak böyle ben yaparken duramıyor bazısı istese de beceremiyor. Onları ayrı tutuyorum ama evliliği eşinin kendisine ,çocuklarına hizmet şeklinde algılayan erkek çok maalesef. O yüzden iş bize düşüyor erkek çocuklarımızı sağduyulu yardımsever yetiştirmek ve kız çocuklarımızı hakkını arayan evliliğin diğer cinse hizmet için yapılmadığını küçük yaşlardan aşılamalıyız. Oğlum ve kocam muhtemelen ben uyuyor numarası yaparken kek yapıyorlar sesleri geliyor 🤣👏

Benim esim bana yardimci oluyor hakkini yiyemem evdeyken ya ben kaanla ilgileniyorum o temizlik yemek yapiyo ya da ben yapiyorum bana degisiklik olsun diye o kaanla ilgileniyo benim anlatmaya calistigim konu bir erkegin asla annelerin degerini ne zorluklara katlandigini tam manasiyla anlayamamasi. Yoruluyosun hayatim biliyorum cok haklisin der ama yorulma boyutunu bir annenin hissettigi kadar anlayamaz hissedemez, anne olunca anlarsin cumlesini erkekler yaratilis itibariyle anlayamaz o yuzden de tam olarak biz kendi icimizde ne kadar yorulduk yiprandik bilemezler kendi adima anlatmak istedigim buydu ve tam olarak benim hissettiklerimi hissetmesini isterdim ama bu mumkun degil cunku onlar hic bir zaman anne olamazlar :)
Tabi ki öyle, ben tüm konuşulanlara cevap verdim tek tek alıntılamadım. Sen eşinin işleri bölüştüğünü hep söylüyordun.
Ben de biraz boş vaktim olacağı günlerin hayaliyle yaşıyorum. Şuan Deniz benle değilse bile ya alışverişteyim ya ev işi yapıyorum, tabi koştura koştura..
Oturup keyifle yemek yemek ya da uzun uzun banyo yapabilmek gibi hayallerim var :)

Eşim benim akranlarım iş yapmıyor ben yine iyiyim hadi yine iyisin der 🤣🤣🤣
Ben eşime direk sen bana yardım etmiyorsun bunlar seninde görevin diyorum. Halbuki iç Anadolu erkeği az buçuk maço olur. Benden fazlasını da yapıyor Allah için. Kıçını devirip bir bardak suyu almaktan aciz insanları görünce öpüp başımın üstüne koyasım geliyor. O fıtrat olarak böyle ben yaparken duramıyor bazısı istese de beceremiyor. Onları ayrı tutuyorum ama evliliği eşinin kendisine ,çocuklarına hizmet şeklinde algılayan erkek çok maalesef. O yüzden iş bize düşüyor erkek çocuklarımızı sağduyulu yardımsever yetiştirmek ve kız çocuklarımızı hakkını arayan evliliğin diğer cinse hizmet için yapılmadığını küçük yaşlardan aşılamalıyız. Oğlum ve kocam muhtemelenben uyuyor numarası yaparken kek yapıyorlar sesleri geliyor 🤣👏
Senin eşin çocuklarıyla da senle de çok ilgileniyor. Maşallah size ailecek hep mutlu olun :)
Çok haklısın her şey bizim gelecek nesli nasıl yetiştirdiğimize göre şekillenecek.

Senin eşin çocuklarıyla da senle de çok ilgileniyor. Maşallah size ailecek hep mutlu olun :)
Çok haklısın her şey bizim gelecek nesli nasıl yetiştirdiğimize göre şekillenecek.
Teşekkür ederiz inş 🥰
eşini bilmiyorum ama bence sen ayakları yere sağlam basan kendi doğruları olan ve bundan taviz vermeyen, okuyan, araştıran bir insan ve anne olduğunu düşünüyorum kızını da bu doğrultuda yetiştireceğinden şüphem yok 👍

Teşekkür ederiz inş 🥰
eşini bilmiyorum ama bence sen ayakları yere sağlam basan kendi doğruları olan ve bundan taviz vermeyen, okuyan, araştıran bir insan ve anne olduğunu düşünüyorum kızını da bu doğrultuda yetiştireceğinden şüphem yok 👍
İnşallah çok teşekkür ederim :)

Bende eşimden çok memnunum Allah razı olsun. Babam hiç öyle değildir mesela Annemi çok sever çok değer verir bir dediğini iki etmez ama hiçbir şeyine yardım etmez ev işi olarak
Bir kere sofrayı topladığını yemek yaptığını bulaşık Yıkadığını bilmem. Aniden misafir gelcek olur orta yere dikilir sen şunu al sen burayı süpür diye emir verirdi sadece bize 😃

eşim uyanınca hadi yat sen ben bakabildiğim kadar bakayım der. Bunu demesi benim ben yatayım dememden daha güzel oluyor.
Dün Gece 12 de işten gelirken Çikolata alıp gelmiş en sevdiklerimden o kadar hoşuma gitti ki 😍

Küçücük şeylerle mutlu oluyoruz işte 😃♥️ Bide zor derler bize 😂

Tabi ki öyle, ben tüm konuşulanlara cevap verdim tek tek alıntılamadım. Sen eşinin işleri bölüştüğünü hep söylüyordun.
Ben de biraz boş vaktim olacağı günlerin hayaliyle yaşıyorum. Şuan Deniz benle değilse bile ya alışverişteyim ya ev işi yapıyorum, tabi koştura koştura..
Oturup keyifle yemek yemek ya da uzun uzun banyo yapabilmek gibi hayallerim var :)
Tek hayalim 1 gunlugune evde yalniz kalip kahvemi ve cikolatalarimi alip uzanmak ve bol bol dinlenmek gecesinde de guzel deliksiz bir uyku ohh miss 😆

Bizim kız üşüyor akşamları uzun kollu giydirmeye başladım ısısı 35.3 😔 siz nasıl yapıyorsunuz üstünü örtüyormusunuZ ben geç farkettim üşüdüpünü:KK43:

Bizim kız üşüyor akşamları uzun kollu giydirmeye başladım ısısı 35.3 😔 siz nasıl yapıyorsunuz üstünü örtüyormusunuZ ben geç farkettim üşüdüpünü:KK43:
Canım ben uyku tulumu giydiriyorum üstünü açıyor hep. bayadir uzun kollu olanı giydiriyorum akşamları serinledi artık

Canım ben uyku tulumu giydiriyorum üstünü açıyor hep. bayadir uzun kollu olanı giydiriyorum akşamları serinledi artık
Aynen akşamları serin artık bende bu kadar etkileneceğini bilmiyordum :KK43:
İçine ne giydiriyorsun tulumun evet bizimkide üstünü açıyor hep uykuda bile durmuyor 🤣
Ve aşırı terliyor yatağı su sizinde öyle mi

Saatlerce avazim ciktigi kadar aglamak istiyorum :KK61:
Sinirler yıpranıyor gerçekten annelik çok zor keşke biberonla araştıra verebilsen belki rahatlarsın Allah sabır versin anneliğin yarısı sabır yarısı emek tabi en başı koşulsuz sevgi 😍🙏

Aynen akşamları serin artık bende bu kadar etkileneceğini bilmiyordum :KK43:
İçine ne giydiriyorsun tulumun evet bizimkide üstünü açıyor hep uykuda bile durmuyor 🤣
Ve aşırı terliyor yatağı su sizinde öyle mi
İçine zibinini giydiriyorum canım aynen uykuda bile kıpır kıpırlar 😃bizimki de çok terliyor sorma

Ben tulum giydiriyordum ama çocuklar çok terledi uzun kollu pijama giydiriyorum onda bile deniz terliyor. Ama üzerlerini açtığı için uzun kollu pijama devam. Benim iki çocukta gece yatakta dört dönüyor işim var benim bunlarla 😍

Tulum olarak hangi marka tercih ediyorsunuz kızlar?? 500 liraya uyku tulumu var o nedir öyle nasıl bir tulumdur merak ettim açıkçası kullanan varmı?? Bizimki de hiç örtünmek istemiyor hele kollar buz gibi bende uyku tulumu alayım diyorum ama marka konısunda kararsız kaldım tavsiyelere açığım☺️

X