Aah gurbette hemşehrimi görmüş gibi oldum. Selam ! :)ilk işitme testinden geçtiği halde sarılık için fototerapi aldığından hemen arkasına tekrar test istediler,ondan da geçtiği halde 6.ayda detaylı işitme testi yaptırın dediler bize de Bera testi oluyor istedikleri,gereklimi bende bilmiyorum şu ortamda
Kapsamlidan kastin ne bilmiyorum ama kaan a da o sekilde yapildi yanindaydim uyurken kulagina cihaz sokup bas bolgesine 3er top yerlestirip ses dalgalarini takip ettiler pc ye bagli olarak bende yaptirmak istemedim su durumda ama hemsiremiz yaptirmami istediSadece işittiğini anlayabiliriz. İşitme kaybı ciddi değilse anlayamayız. Göz için de aynı şeyler geçerli. Biz daha göz muayenesi de olamadık.
Test tekrarı bizden fototerapi almadığımız için istenmemiş diye düşünüyorum. Küvözde kaldı ama özel bi tedavi olmadı. Solunum cihazında da kalmadı.
Denize direkt kapsamlı olan abr test yapılmış. Kulağa giden dalgaların takibini yapan bir testmiş. Sağlık ocağı da hiçbişey demedi.
Zaten sağlık ocağı yaptırın dediyse mecburiymiş.ZincirKirma haberin olsun.
Dosyada bulunması şartmış
Evet sağlık ocağı yaptırın dedi aradı biz detaylı test yaptıramadık ildışına çıkmamız lazım aslında ama şuna mümkün değil ilk kulak testimiz başarısızdı bence kadın yapamadı hastanede yeniydi ve bilgisayr sürekli ağrıza yapıyorduSadece işittiğini anlayabiliriz. İşitme kaybı ciddi değilse anlayamayız. Göz için de aynı şeyler geçerli. Biz daha göz muayenesi de olamadık.
Test tekrarı bizden fototerapi almadığımız için istenmemiş diye düşünüyorum. Küvözde kaldı ama özel bi tedavi olmadı. Solunum cihazında da kalmadı.
Denize direkt kapsamlı olan abr test yapılmış. Kulağa giden dalgaların takibini yapan bir testmiş. Sağlık ocağı da hiçbişey demedi.
Kapsamlı şu; her bebeğe yapılan tarama testi var, bir de özel gruba yapılan abr test var. Bize zaten abr yapılmış.Kapsamlidan kastin ne bilmiyorum ama kaan a da o sekilde yapildi yanindaydim uyurken kulagina cihaz sokup bas bolgesine 3er top yerlestirip ses dalgalarini takip ettiler pc ye bagli olarak bende yaptirmak istemedim su durumda ama hemsiremiz yaptirmami istedien azindan aklimda soru isareti kalmaz diye avutuyorum bende suan kendimi varsa bir sorun bizim anlayamadigimiz erkenden ogreniriz
Aa sizin durumunuz farklı, testte sorun çıkmışsa şimdi olamasa da ilk fırsatta götürürseniz çok iyi olur tedbirli olmak lazım Allah korusun :)Evet sağlık ocağı yaptırın dedi aradı biz detaylı test yaptıramadık ildışına çıkmamız lazım aslında ama şuna mümkün değil ilk kulak testimiz başarısızdı bence kadın yapamadı hastanede yeniydi ve bilgisayr sürekli ağrıza yapıyordu
selam selozy cimAah gurbette hemşehrimi görmüş gibi oldum. Selam ! :)
Sanırım sadece devlete bağlı kurumlarda yapılıyor. Eğer öyleyse güvenli bulmuyorum. Muayeneye gittiğiniz hastanede oluyorsa yaptırın derim. Aklında kalmasın.
Acele etme, şu ortamda erteleyebilirsin. Usulen 6.ay deniyor. Rop gibi zamanı belirli olan bir test değil.
Doktorun nasıl önerecek konuşursun Özgürcüm.
Çok geçmş olsun doktorunuz bexsero aşıdan snra 6 saatte 1 , 4 defa olmak üzere calpol kullandırtmadı mı? Evet o aşı nimenrix e gre daha ağırBatuhanın gece 4 den beri ateşi var. Bexsero bize ateş yaptı. Daha hiç 37 nin altına inmedi. Az önce alından 38.6 yı gördük hemen calpol verdim. İnşallah bişey olmadan atlatırız
Denizin derin uyuduğu anı yakalamak için gece yarısı gitmek zorundayımselam selozy cim
bende sadece üniversite hastanelerinde yapıldığını duymuştum fakat doğum yaptığım medical park odyolojiyle görüştüğümde yapıyoruz dediler,ben Başkent Üniversitesinde takibini yaptırıyorum,doktorumuz odyoloji gerekiyor dediyse yaptırın dedi,takipte olduğumuz hastanede de yapılıyor ama derin uykuya dalmalıymış yapılırken,bunu bu ortamda hastanede beklemek ürkütücü geliyor,göz kontrolüne de götürmedim,kalbinde üfürüm ve ufak delik var kardiyoloji 6.ayda çağırdı ona da gidemedim,Ankara da virüs durumları malum,
ne 6.aymış ya hastaneden çıkamayacaz şu ortamda
Kagida baktim simdi bize yapilan testte tarama abr diye geciyor.Kapsamlı şu; her bebeğe yapılan tarama testi var, bir de özel gruba yapılan abr test var. Bize zaten abr yapılmış.
Bir de risk grubundakilere yapılan 3.bi test varmış. Şimdi gittiğinizde o yapılacak.
kardiyoloji ile görüştük,sadece kapanıp kapanmadığı kontrol edilecek dedi doktor,zaten kendi dr üfürümü azalmış çok az duyuyorum dedi şükür,ileri ki bir tarihte gelebilirsiniz dedi,kaldı işitme ve göz ,birinden kurtulduk bari :)Denizin derin uyuduğu anı yakalamak için gece yarısı gitmek zorundayım
Sorma ya, her şey 6. ay.
Tek gidişte hepsini halletmek lazım ama dediğin de doğru, uzun süre hastanede olmak gerekecek.
Biraz gecikmeli yapılacak ne yapalım. Göz için ben de götüremedim
Goz icin hastaneye degil de bebekler icinde goz takibi yapan bir tip merkezi varsa yakinlarinizda oraya goturebilirsiniz biz o sekilde yaptik gittigimizde de goz bolumunde sadece 1 yetiskin ve 1 bebek vardi bizden once ortam cok sakindi tip merkezlerinde hastanelere oranla daha az insan oluyorDenizin derin uyuduğu anı yakalamak için gece yarısı gitmek zorundayım
Sorma ya, her şey 6. ay.
Tek gidişte hepsini halletmek lazım ama dediğin de doğru, uzun süre hastanede olmak gerekecek.
Biraz gecikmeli yapılacak ne yapalım. Göz için ben de götüremedim
Ben gözlerini bugün siz konuşunca takip ettim iki tren çalıştırdım ikisini ayrı ayrı takip etti . Yerdeki küçük şeyleri eline alıp inceliyor. Sesleniyoruz gel deyince sesi takip ediyor. Biz göz yordamı ile ölçüyoruz ama bir sıkıntı varsa anlamamız imkansız. Zeyf’inki konuşuyorda duymayan çocuk konuşamaz diye biliyorum.Sadece işittiğini anlayabiliriz. İşitme kaybı ciddi değilse anlayamayız. Göz için de aynı şeyler geçerli. Biz daha göz muayenesi de olamadık.
merhabaGoz icin hastaneye degil de bebekler icinde goz takibi yapan bir tip merkezi varsa yakinlarinizda oraya goturebilirsiniz biz o sekilde yaptik gittigimizde de goz bolumunde sadece 1 yetiskin ve 1 bebek vardi bizden once ortam cok sakindi tip merkezlerinde hastanelere oranla daha az insan oluyor
Gözünüz aydın :)kardiyoloji ile görüştük,sadece kapanıp kapanmadığı kontrol edilecek dedi doktor,zaten kendi dr üfürümü azalmış çok az duyuyorum dedi şükür,ileri ki bir tarihte gelebilirsiniz dedi,kaldı işitme ve göz ,birinden kurtulduk bari :)
Evet en iyisi öyle yapalım, eve gidince gideriz artık.Goz icin hastaneye degil de bebekler icinde goz takibi yapan bir tip merkezi varsa yakinlarinizda oraya goturebilirsiniz biz o sekilde yaptik gittigimizde de goz bolumunde sadece 1 yetiskin ve 1 bebek vardi bizden once ortam cok sakindi tip merkezlerinde hastanelere oranla daha az insan oluyor
O rop Özgürcüm. Normal muayene öyle değil merak etme :)merhaba
zor oldu mu muayene,bir yakınım çok zor olduğunu bebeklerin gözlerini bi aletle açtıklarını çok ağladıklarını söyledi
Sonrakinde bişey çıkmadı ama sarılık geçirdiği için ABr testi herhalde istediler inşallah götürebiliriz hep aklımda ama önemsemedik açıkçası gözde sıkıntı çıkmadı çok şükür ama işitme hala aklımdaAa sizin durumunuz farklı, testte sorun çıkmışsa şimdi olamasa da ilk fırsatta götürürseniz çok iyi olur tedbirli olmak lazım Allah korusun :)
merhaba
zor oldu mu muayene,bir yakınım çok zor olduğunu bebeklerin gözlerini bi aletle açtıklarını çok ağladıklarını söyledi
Selozy nin dedigi gibi o rop muayenesinde oluyo.O rop Özgürcüm. Normal muayene öyle değil merak etme :)
Cookk sevindim. Rop u hangi durumlarda yapiyorlar selozycimO rop Özgürcüm. Normal muayene öyle değil merak etme :)
Teşekkür ederim.gözünüz aydin darısı bizim yavrulara :)Selozy nin dedigi gibi o rop muayenesinde oluyo.
Gayet guzel gecti kucagimda oturdu dr karsimiza gecti 2 3 farkli aletle gozlerine bakti en son isikli bir cihazla goz takibi yapti ve bitti :)