2020 Şubat Anneleri

Bu kız geceleri niye kalkıyor anlamıyorum. Yine 2-5-7 uyanıyor sonra uyumuyorda neyi yanlış yapıyorum ben . Eşim geldi uyutmaya uyuyor yerine koyunca hop bir daha. Birde öyle bir ağlıyor ki herkes uyanmıştır.! Yorgunluktan perişan oldum 😩

Biz sarılık geçirdik o yüzden istediler ana gidemedik pamdemiden şimdi de bulunduğumuz ilde üniversite hastanesi yok sanırım götüremicem:KK43:
Bence gayet sağlıklı duyuyor 🤣
Tabi. Zaten artık duymasa anlarız. Hiçbirinde sağırlık yoktur Allah korusun.
İşitme kaybı var mı diye kontrol ediyorlardır. Benim kız ismine de tepki veriyor. Kelime benzetmeler başladı su isteyince buuvv diyor. O konuda da sorun olduğunu sanmam. Su süreçte özellikle bunun için götürmem. En geç 1 yaş gibi sorun varsa belli edeceklerdir. Doktoruna bir ara danışırım

Bizim abiden baya materyal var. Şu hışırtılı kitaplarda ilgilerini çekiyor. Adım adım setinden de baya ilgisini çeken şeyler çıktı. Kutuya top attırmaya çalıştırıyoruz. Dokununca hissettiği sert yumuşak tüylü şeyler var. Daha atmadı tabi topu 🥴 çünkü 9 aydan sonra başlıyor biz erken aldık. Bence ahşap ürün almaya gayret edin hem sağlıklı hemde uzun ömürlü. Eğitici köpekçiği çok seviyor dokunuyor sürekli ama bizim çoğu uzuvları çalışmıyor. Kızıma bayan versiyonunu almayı düşünüyorum.o süpürgeyi bizde düşündük denizden çekindik ne yapardı kim bilir ona 🤣
Ahşap oyuncaklarda inanılmaz pahalı ya görmüşsündür belki gökkuşağı şeklinde iç içe geçen tahtalar vardı 250 lira dediler fiyatına ben şok😂😂 hışırtılı oyuncaklardan var evet onları çok seviyor birde evdeki kapaklar çok hoşuna gidiyor😂
deniz robot süpürgenin üstüne fln çıkabilir tabi🙈 bizimki bile çalılırken bir izliyor dünyayla ilişkisini kesiyor resmen
Bu aralar çok karşıma çıkıyor supurgeler canım acaba abartılıyor mu diye düşünmedim değil. 2 binden aşağı yok çünkü bir ton para verip kenarda beklerse de eşim bir ton laf eder 😃 valla yıllardır her gün ev süpürmekten gına geldi
Vallahi bu güne kadar aldığımız en iyi şey diyebilirim canım temmuz ayından beri kullanıyorum birkere normal süpürge açma ihityacı duymadık gece biz uyurken çalışıyor tüm evi süpürüyor hergece çalıştığı için raflar fln de tozlanmıyor çok fazla eğer ayırabilecek bütçen varsa al derim🙈
Bu kız geceleri niye kalkıyor anlamıyorum. Yine 2-5-7 uyanıyor sonra uyumuyorda neyi yanlış yapıyorum ben . Eşim geldi uyutmaya uyuyor yerine koyunca hop bir daha. Birde öyle bir ağlıyor ki herkes uyanmıştır.! Yorgunluktan perişan oldum 😩
Canım Hogg diye bir uyku eğitmeni varya onun kitabında diyorki her gece aynı saatte kalkıyorsa alışkanlık uyanmasıymış bunu yenmek için uyandığı saatten 1 saat önce siz uyandırın daha sonra tekrar uyutun. Yaman da geceleri uyanıyor 2-3 saatte bir ama uyandığı saateler farklı farklı o yüzden emzirip uyutuyorum tekrar uyumaya devam ediyor

Geçenlerde tv konusu geçmişti. Çocuk hastalıkları uzmanı bir profesörden alıntı, şimdi okudum:
Yaramış, ailelerin 2 yaşından önce çocuklarına kesinlikle televizyon izlettirmemeleri gerektiğini belirterek, "Televizyonun bu yaştaki çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerini olumsuz etkilediği, dil gelişimlerini geciktirdiği, sosyal iletişim ve becerilerini bozduğu ile ilgili bir çok bilimsel çalışma ve gözleme dayalı deneyimler var. Bundan dolayıdır ki Amerikan Pediatri Akademisi önlem olarak 0-2 yaş çocuklarının televizyon ekranlarından uzak durmaları gerektiğini önemle vurguluyor. Kliniğimizde her ay bir iki çocukta bu rahatsızlığın olduğunu tespit ediyoruz.
3 yaş altında olan ve uzun süre televizyon izlettirilen çocuklarda otizm benzeri belirtiler görülmektedir. Bunlar genelde daha az göz teması kurar ve kucaklanmayı sevmezler. Dil gelişimi açısından kelime hazineleri zayıf ve konuşulanları anlamakta güçlük çekerler. Sosyal iletişimleri ve sosyal becerileri zayıftır." dedi.

Dönemseldir sürekli hale gelirse mermerin bahsettiği yöntemi dene derim :)

Biz sarılık geçirdik o yüzden istediler ana gidemedik pamdemiden şimdi de bulunduğumuz ilde üniversite hastanesi yok sanırım götüremicem:KK43:
Bence gayet sağlıklı duyuyor 🤣
Bu arada Deniz fototerapi almadı. 15 gün kaldı. Alsa illaki bilgi verilirdi diye düşünüyorum. İşitme testi de yoğun bakım sürecinde yapılmış ben yanında yoktum. Tekrarlanması gerekse söylerlerdi sanırım. :)
Abr test yapılmış bize. Galiba direkt ayrıntılı olan yapılmış. İnceliyorum şimdi

Ahşap oyuncaklarda inanılmaz pahalı ya görmüşsündür belki gökkuşağı şeklinde iç içe geçen tahtalar vardı 250 lira dediler fiyatına ben şok😂😂 hışırtılı oyuncaklardan var evet onları çok seviyor birde evdeki kapaklar çok hoşuna gidiyor😂
deniz robot süpürgenin üstüne fln çıkabilir tabi🙈 bizimki bile çalılırken bir izliyor dünyayla ilişkisini kesiyor resmen

Vallahi bu güne kadar aldığımız en iyi şey diyebilirim canım temmuz ayından beri kullanıyorum birkere normal süpürge açma ihityacı duymadık gece biz uyurken çalışıyor tüm evi süpürüyor hergece çalıştığı için raflar fln de tozlanmıyor çok fazla eğer ayırabilecek bütçen varsa al derim🙈

Canım Hogg diye bir uyku eğitmeni varya onun kitabında diyorki her gece aynı saatte kalkıyorsa alışkanlık uyanmasıymış bunu yenmek için uyandığı saatten 1 saat önce siz uyandırın daha sonra tekrar uyutun. Yaman da geceleri uyanıyor 2-3 saatte bir ama uyandığı saateler farklı farklı o yüzden emzirip uyutuyorum tekrar uyumaya devam ediyor
Canım süpürgeyi bende almak çok istiyorum ama kafama takılan konular var sana sorsam olur mu 😊 sizin ki silmeli mi mesela silerken halıları topluyormusun ? Birde masa altı süpürürken sandalyeleri kaldırıyor musun oralardan nasıl geçiyor ?

Bizde işitme testini 2 ayın sonunda yaptırdık bir kez travma yoğun bakım faln olursa tekarlanması gerek dediler. Göz kontrolünü de 6 aylıkken yaptırın dedi doktorumuz onu da yaptırdık 1 ve 3 yaşında tekrar çağırdı göz doktoru

Şu an herşeyin fiyatı uçmuş durumda. 70-80 lira olan oyuncaklar 200 lira olmuş. Biz denize temel bazı oyuncakları ahşap almıştık şimdi öyküye geçecek. Bu ara deli gibi kitap okuyoruz öykü de dinliyor elimizden almaya çalışıyor alamazsa bağırıp başını önüne eğiyor. Uyku yöntemlerini artık araştırmayı düşünüyorum. Böyle olmayacak. Biz evlenirken dyson almıştık kablolu bizimki o bozulmadan yenisini şu an düşünmüyorum. Burda bir arkadaş sizin süpürgeden aldı Kadın halıları toplamış rahat süpürsün diye.🤣 ben halısız duramam. Sonra tekrar dyson kablosuz almış buharlı yer silmek için birşey almış çol yok çocuk yok neyin temizlik kafası bu anlamadım 🤷‍♀️ Eşimde arabasına süpürge almış . Kıymetlimiz arabamız için herşey feda olsun 🥴

Kızlar emekleyen çocuklara dikkat etmek lazım ayaklarınıza dolaşabiliyor. Daha bu sabah deniz çocuğun kafasına düştü. Bir anda ayağı takıldı . Ben çığlık attım tabi . Denizde korktu oda bağırmaya başladı. Eşim evdeydi hemen kızı aldı sakinleştirmek için. kaşları çatmış geliyordu onu kovaladım gözlerimle 🤣 Neyse hemen denizi aldım kucağıma konuştum ona bağırmadığımı kardeşine birşey olursa diye endişe ettiğim için böyle yaptığımı anlattım. anam çocukların psikolojisi bozulmasın diye göbeğim çatlayacak 🤣

Şu an herşeyin fiyatı uçmuş durumda. 70-80 lira olan oyuncaklar 200 lira olmuş. Biz denize temel bazı oyuncakları ahşap almıştık şimdi öyküye geçecek. Bu ara deli gibi kitap okuyoruz öykü de dinliyor elimizden almaya çalışıyor alamazsa bağırıp başını önüne eğiyor. Uyku yöntemlerini artık araştırmayı düşünüyorum. Böyle olmayacak. Biz evlenirken dyson almıştık kablolu bizimki o bozulmadan yenisini şu an düşünmüyorum. Burda bir arkadaş sizin süpürgeden aldı Kadın halıları toplamış rahat süpürsün diye.🤣 ben halısız duramam. Sonra tekrar dyson kablosuz almış buharlı yer silmek için birşey almış çol yok çocuk yok neyin temizlik kafası bu anlamadım 🤷‍♀️ Eşimde arabasına süpürge almış . Kıymetlimiz arabamız için herşey feda olsun 🥴
Herhalde alt modeldir. Çünkü halı süpürmede başarılılar. Zemin süpürecekse anlamı yok tabii.
Ben de düşünmüyorum ev süpürmek bence kolay ve zevkli bir şey. İki popo yağım erir.
Hayalimdeki alet istediğim yemeği yapacak bir robot :KK70:

Biz 2.5 hatta neredeyse 3 aydir o sekildeyiz 😵 sen dua et araliklarla uyaniyo bir de saat basi kalktigini dusun

Herhalde alt modeldir. Çünkü halı süpürmede başarılılar. Zemin süpürecekse anlamı yok tabii.
Ben de düşünmüyorum ev süpürmek bence kolay ve zevkli bir şey. İki popo yağım erir.
Evet alt model muhtemelen biz aldığımızda yoktu yoksa eşim onu alırdı. 🤣 yemek konusunda bir sıkıntım yok eşim benden önce mutfağa girer çok seviyorum onu 🤣🤣🤣

Çocuğuma nazar ettim ne güzel uyuyordu 😩 kocayla sabah kim az uyudu yarışması yapıyoruz o diyor hiç uyumadım ben diyorum hiç uyumadım 🤣
Hemsire bir de sey dedi bebekken uyurlar zaten buyudukce bu tur durumlar olur dedi tamam ama uyuyan nasil uyuyo gardaaşşş diye haykirmak geliyo icimden 🤣

Randevu telefonunu aradim isitme testi icin risk durumu ne dediler risk durumumuz yok ilk testi gecti ama kuvozde kalmisti dedim anladim kuvoz icin tekrar istediler o zaman dedi ve 25 eylule randevu verdiler uykulu olsun burada uyutacagiz dediler demek ki kuvozde kalanlar icin daha bi onem arz ediyo bu durum testi gecmis olsalar bile, asm deki hemsirede israrla yaptir dedi cunku

Verdikleri kagidin arkadasinda ay ay yazan belirtilerin hepsine kaan uyuyo suanlik kagida ve normal yasantiya gore kaanda da bir sorun yok isme tepki, baba anne diyo, seslerin nereden geldigini bulmaya calisiyo, muzik acinca hosuna gidiyo dinliyo ama isitme oranlarini bu sekilde anlayamayiz bence belki bir kulagi digerine gore daha az isitiyo vs olabilir sanirim bunu ogrenmek amacli yapiliyodur 2.si de 🙄

Canım süpürgeyi bende almak çok istiyorum ama kafama takılan konular var sana sorsam olur mu 😊 sizin ki silmeli mi mesela silerken halıları topluyormusun ? Birde masa altı süpürürken sandalyeleri kaldırıyor musun oralardan nasıl geçiyor ?
Silmeli canım bizimki de ama halıları kaldırıyorum silme yaptırırken haftada 1 anca sildiriyoz normalde halı olan kısmı işaretleyip oraları sildirmeden de kullanılıyo ama eşim yaptığı için sildirme işlemini kaldırıyo o😂 sandalyelerin ayaklarını karşılıklı getiriyoruz o zaman geçebiliyor aralarından eğer çarpık olursa ayakları giremiyor tabi
Tabi sizin oyuncaklar denizden kalma olunca oyuncak masrafı olmamıştır🙈 Bizde alıcaz artık mecbur yavaş yavaş😂😂
Bizim halılar dururuyor ya baya da iyi süpürüyor valla bende hiç sevmem halısız ev çıplak gibi gelir bana ev😂
Ay bizim üst komşuda öyle manyak hergün süpürge yapıyor ama öyle böyle değil koltukları fln çekiyor hergün hani haftada bir anlarımda hergün neyin temizliği🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Ayyy ben hiç sevmiyorum ne temizlik yapmayı ne yemek yapmayı😂😂😂 tabi mecbur yapıyorum😁😁bide 37. Haftaya kadar çalıştım işten geldiğimde enerjim kalmıyordu hiçbirini yapmaya Yaman da 1 yaşına gelince işe dönecektim o yüzden bari temizlik işi çıksın aradan deyip aldık yokse hem iş hem ev işi mümkünatı yok yapamam bide ben biraz tembelim sanırım bu konularda😂 şimdi hamile olunca işe dönme de iptal oldu tabi süpürge kar kaldı bana😂

Randevu telefonunu aradim isitme testi icin risk durumu ne dediler risk durumumuz yok ilk testi gecti ama kuvozde kalmisti dedim anladim kuvoz icin tekrar istediler o zaman dedi ve 25 eylule randevu verdiler uykulu olsun burada uyutacagiz dediler demek ki kuvozde kalanlar icin daha bi onem arz ediyo bu durum testi gecmis olsalar bile, asm deki hemsirede israrla yaptir dedi cunku

Verdikleri kagidin arkadasinda ay ay yazan belirtilerin hepsine kaan uyuyo suanlik kagida ve normal yasantiya gore kaanda da bir sorun yok isme tepki, baba anne diyo, seslerin nereden geldigini bulmaya calisiyo, muzik acinca hosuna gidiyo dinliyo ama isitme oranlarini bu sekilde anlayamayiz bence belki bir kulagi digerine gore daha az isitiyo vs olabilir sanirim bunu ogrenmek amacli yapiliyodur 2.si de 🙄
Sadece işittiğini anlayabiliriz. İşitme kaybı ciddi değilse anlayamayız. Göz için de aynı şeyler geçerli. Biz daha göz muayenesi de olamadık.
Test tekrarı bizden fototerapi almadığımız için istenmemiş diye düşünüyorum. Küvözde kaldı ama özel bi tedavi olmadı. Solunum cihazında da kalmadı.
Denize direkt kapsamlı olan abr test yapılmış. Kulağa giden dalgaların takibini yapan bir testmiş. Sağlık ocağı da hiçbişey demedi.
Zaten sağlık ocağı yaptırın dediyse mecburiymiş. ZincirKirma ZincirKirma haberin olsun.
Dosyada bulunması şartmış

Hiç duymadım Aciliyeti olduğunu sanmıyorum. Kızlar da söylesin bakalım sizlerden işitme testinin tekrarı istendi mi kızlar?
ilk işitme testinden geçtiği halde sarılık için fototerapi aldığından hemen arkasına tekrar test istediler,ondan da geçtiği halde 6.ayda detaylı işitme testi yaptırın dediler bize de Bera testi oluyor istedikleri,gereklimi bende bilmiyorum şu ortamda

Silmeli canım bizimki de ama halıları kaldırıyorum silme yaptırırken haftada 1 anca sildiriyoz normalde halı olan kısmı işaretleyip oraları sildirmeden de kullanılıyo ama eşim yaptığı için sildirme işlemini kaldırıyo o😂 sandalyelerin ayaklarını karşılıklı getiriyoruz o zaman geçebiliyor aralarından eğer çarpık olursa ayakları giremiyor tabi

Tabi sizin oyuncaklar denizden kalma olunca oyuncak masrafı olmamıştır🙈 Bizde alıcaz artık mecbur yavaş yavaş😂😂
Bizim halılar dururuyor ya baya da iyi süpürüyor valla bende hiç sevmem halısız ev çıplak gibi gelir bana ev😂
Ay bizim üst komşuda öyle manyak hergün süpürge yapıyor ama öyle böyle değil koltukları fln çekiyor hergün hani haftada bir anlarımda hergün neyin temizliği🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Ayyy ben hiç sevmiyorum ne temizlik yapmayı ne yemek yapmayı😂😂😂 tabi mecbur yapıyorum😁😁bide 37. Haftaya kadar çalıştım işten geldiğimde enerjim kalmıyordu hiçbirini yapmaya Yaman da 1 yaşına gelince işe dönecektim o yüzden bari temizlik işi çıksın aradan deyip aldık yokse hem iş hem ev işi mümkünatı yok yapamam bide ben biraz tembelim sanırım bu konularda😂 şimdi hamile olunca işe dönme de iptal oldu tabi süpürge kar kaldı bana😂
Ben severim temizlik yapmayı. Sonrada temiz evde oturup çay kahve içmeyi. Tabi o keyif anında evde mümkünse yalnız olayım 🤣🤣🤣 Ay bizimki öğretmen evde de yoktu. robotu açıyormuş kendi süpürüyormuş. Her gün neyin temizliği anlamadım iki kişilik evde ne kadar kirlenecek. Evi de kuzey cephe halılar da yok buz gibi . Bir de tiril tiril pijama ile geziyor hep hastayım diyor. Birşey demedim artık. Halı çok zararlıymış. Bizim Evde her yerde halı var çocuklar üşümesin diye. Kuru zemine basamam.
Evet baya oyuncak var. Muhtemelen öyküden de kalır. Kardeşimin çocuğu olursa isterse veririm . Eşim satsak mı acaba diyor. Kimse kimsenin pek birşeyini almaz bence.

X