Biz de aynıyız. 6.ay kontrolünde doktor dişler bugün yarın çıkar dedi 7 ay 10 günlük olduk.Cikmiyo 3 aydir cocugumun disleri cikmiyo o da bende cok yorulduk artikbu gece hepten kotuydu aksam uykusuna yatmak istemedi 11e dogru zorla uyudu gece saat basi kalkti ama her kalkisinda ortaligi yikti sakinlestiremedik ne yaptiysak oofff emzigini oyle bir isiriyo ki parcalayacak disleri olsa, yumrugunun hepsini agzina sokmaya calisiyo
Destekli olarak oturuyor hatta 1, 5 ay önce destekliye başlamıştı. Ama sağa sola kaydırıyor kendini poposunu attırıyor. Yani sevmedi herhalde. Sevmesi lazımmış. Oturtucakmışız zorla ki 15 gün sonra desteksiz oturuyor olması gerekiyormuş.Oturmuyor derken desteksiz dik şekilde oturmasından mı bahsediyor yoksa destekle mi?
Oturmayı sever. Ama düzeltilmişe göre 5 aylıksa henüz geç değil. Zaten kendi doktorun da vakit var demişDestekli olarak oturuyor hatta 1, 5 ay önce destekliye başlamıştı. Ama sağa sola kaydırıyor kendini poposunu attırıyor. Yani sevmedi herhalde. Sevmesi lazımmış. Oturtucakmışız zorla ki 15 gün sonra desteksiz oturuyor olması gerekiyormuş.
Şu her doktorun farklı bişey söylemesi ve birde anneliği izi eleştirir gibi oturu ak oturması gerekiyor demesi insanın canını sıkıyor. Ne zaman oturtmak istesem ya ayaklarına takılıyor onlara uzanmak için öne eğiliyor. Ne biliyim yani burda konuşuluyor oturmayı istiyor diye bizimkinin hiç öyle Bi hali olmadı. Bizimki sürekli kucakta gezmek istiyor. Mesela kucağıma alıp oturuyorum oyuncak falan veriyorum hemen mızmızşanıyor ayağa kalkıyoruz hiç bişey yokOturmayı sever. Ama düzeltilmişe göre 5 aylıksa henüz geç değil. Zaten kendi doktorun da vakit var demiş
Kucak istiyorlar kucak dönemi biraz daha gidecek. Biz anneler olumsuz bir şey duymaya dayanamıyoruz ama doktorlar profesyonel yaklaşıyor. 5 aylık bir bebeğin oturtulunca öne eğilip ayaklarından destek almaya çalışması çok normal. Kendi dengesini kurmaya çalışıyor. Bu desteksiz oturmadan bir önceki aşama zaten. Her şey yolunda gibi yani bilemedim ki.Şu her doktorun farklı bişey söylemesi ve birde anneliği izi eleştirir gibi oturu ak oturması gerekiyor demesi insanın canını sıkıyor. Ne zaman oturtmak istesem ya ayaklarına takılıyor onlara uzanmak için öne eğiliyor. Ne biliyim yani burda konuşuluyor oturmayı istiyor diye bizimkinin hiç öyle Bi hali olmadı. Bizimki sürekli kucakta gezmek istiyor. Mesela kucağıma alıp oturuyorum oyuncak falan veriyorum hemen mızmızşanıyor ayağa kalkıyoruz hiç bişey yok
Oturma egzersizleri yapiyo musun canim ? Ben Kaan i 4. Ayindan beri kucagimda oturtuyodum ya da bazen mutfaga gidip geleceksem yastiklarla destekleyip hafif yatar pozisyonda oturtuyodum suanda yere birakinca kendisi oturabiliyo onunde bir sey varsa uzanip alabiliyo ama bence suan icin oturmamasi bu ayda sorun teskil etmez ki kendi dr un da ayni seyi soylemis.Kızlar Batuhan 1 ay içinde 3 diş çıkarttı. 2 alttan 1 azı diş. 4. De yolda diğer azı dişinde bugün yarın patlar. Oda bende perişan olduk. Hayır yani bu cocuk herşeyi aceleci yapıyor.Gece yarım saatte bir ağlayarak uyanıyor jel sürüyorum tetagil veriyorum ama bana mısın demiyor. Birde geçen hafta kendi doktorumuz tatilde diye çok övülen başka bir doktora gittim hala oturmuyor olması problem olabilir dedi. Ama bu cocuk prematüre zamanında doğsa daha 5 aylık olucaktı dedim işte oyüzden daha önemli gelişim geriliği olmasın diyo. Çok moralim bozuldu. Kendi doktoruma sordum yok öyle bişey zamanında doğan çocuklarda bile 8 aya kadar bekliyoruz ondan sonra oturmazsa Bi problem ararız dedi her çocuğun gelişimi farklı sonuçta bizimki oturma konusunda tembel cıktı ben çok kucakcı olmasına bağlıyorum. Ama yinede içime kurt düştü sizde durumlar ne
Hemsire bize 4. Ayinda 2 3 aya cikarir dislerini damaklari cok kabarmis demisti 6.5 aylik olduk hala gelen giden yok sadece agrisi acisi var aylardirBiz de aynıyız. 6.ay kontrolünde doktor dişler bugün yarın çıkar dedi 7 ay 10 günlük olduk.
Bazen de genel huysuzluğunu diş sanıyoruz
Tek tek üçer gün verileceği için öğün yemeye geç geçebilceği için mi erken başlanırmış? 10 günden bir şey olmaz başlayın isterseniz. İkisinin ortası olur :)Merhaba pekçe çoğunuz bu aşamaları geçtiniz fakat bizim gibi yolun başında birkaç anne olduğunu düşünüyorm. BİZe yardım eder misiniz ? Oğlum alerjik bir bebek . Eskişehir’de doktor Koray harmancı alerjik bebeklerin 5 aylıkken katı beslenmeye geçtiklerimin söyledi. Kendi doktorum ise kesinlikle altı ay bitmesini bekle dedi. Biz 5 ay 20 günlüğüz geç mi kaldık ?
Once sekerli seylerden baslarsan sebzeleri yemek istemez.Takip ettiğim kadarı ile çoğunuz kabak Havuç vs ile başladınız doktorum meyve suları ile başlat dedi bugün ilk tadımımız olacak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çok karışığım yardım lütfennnnn
Bugünden itibaren kabakla başlayabilirsin. İlk gün mercimek tanesi kadar ver ki sorun yaşamazsanız yarın bi iki kaşık verirsin. Stres yapma :)Takip ettiğim kadarı ile çoğunuz kabak Havuç vs ile başladınız doktorum meyve suları ile başlat dedi bugün ilk tadımımız olacak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çok karışığım yardım lütfennnnn
Benim oğlum da aynı öyle canımCikmiyo 3 aydir cocugumun disleri cikmiyo o da bende cok yorulduk artikbu gece hepten kotuydu aksam uykusuna yatmak istemedi 11e dogru zorla uyudu gece saat basi kalkti ama her kalkisinda ortaligi yikti sakinlestiremedik ne yaptiysak oofff emzigini oyle bir isiriyo ki parcalayacak disleri olsa, yumrugunun hepsini agzina sokmaya calisiyo
Cerrahi işlem yapıldı cnm pipi ucu da dardı dikişleri var sanırım o yzden şişti dr da olur demişti ama insan gene de endişeleniyor.Yakildi mi kesildi mi ? Lazerle yapilip yakildiysa eger 2 3 gun su toplamis gibi sisiyo sonradan iniyo.
Gozunuz aydin bu arada cok gecmis olsun minik adama
Uykusuzluk cok zor gercekten. Gun icerisinde zaten fazlasiyla yoruluyoruz gece de uyuyamayinca gunduze enerji kalmiyoBenim oğlum da aynı öyle canımçıkmıyor dişleri anlamadım gece on bir de uyudu on iki de kalktı sonra gece dörde kadar uyumadı artık uykusuzluktan iyice sersemledim yorgunum kafam bişey almıyor Sabah altı buçukta da uyandı şuan ayağımda sallıyorum uyursa bende yarım saat bile olsa uyumak istiyorum.
Benimde şimdi eşim kanz alalım demeye başladı antilop çok dar geldi ona acaba bikaç aya zayıflarmı bebiş bilemeyorumHımm dediklerin çok mantıklı şeyler cnm ya. Ayaklık meselesi özellikle. Bende antilopa karar verdim gibi. Sen yinede foto atarsan çok sevinirim
Bizimkide oturuyor ama yanlara düşüyor öyle çok iyi oturamıyor daha ama bence normal yani ilk altı ay nerdeyse çok az oturup bi anda oturmalarını bekleyemeyiz benceKızlar Batuhan 1 ay içinde 3 diş çıkarttı. 2 alttan 1 azı diş. 4. De yolda diğer azı dişinde bugün yarın patlar. Oda bende perişan olduk. Hayır yani bu cocuk herşeyi aceleci yapıyor.Gece yarım saatte bir ağlayarak uyanıyor jel sürüyorum tetagil veriyorum ama bana mısın demiyor. Birde geçen hafta kendi doktorumuz tatilde diye çok övülen başka bir doktora gittim hala oturmuyor olması problem olabilir dedi. Ama bu cocuk prematüre zamanında doğsa daha 5 aylık olucaktı dedim işte oyüzden daha önemli gelişim geriliği olmasın diyo. Çok moralim bozuldu. Kendi doktoruma sordum yok öyle bişey zamanında doğan çocuklarda bile 8 aya kadar bekliyoruz ondan sonra oturmazsa Bi problem ararız dedi her çocuğun gelişimi farklı sonuçta bizimki oturma konusunda tembel cıktı ben çok kucakcı olmasına bağlıyorum. Ama yinede içime kurt düştü sizde durumlar ne
Ya seni yerim kıvırcık oğluş maşallah sanaBenimde şimdi eşim kanz alalım demeye başladı antilop çok dar geldi ona acaba bikaç aya zayıflarmı bebiş bilemeyorum
Bizimkide oturuyor ama yanlara düşüyor öyle çok iyi oturamıyor daha ama bence normal yani ilk altı ay nerdeyse çok az oturup bi anda oturmalarını bekleyemeyiz bence
Benimkide 1 hafta sonra 6 ay dolucak. Destekle az az oturtuyorum günlük dediğin gibi selozy öne ayaklarını ellemek için eğiliyor. Bide tam basamıyor daha bacakları gövdesini taşımıyor kırıyor hemen bacaklarını. Ne zaman basarki acep yada basmalımı bu aydaKucak istiyorlar kucak dönemi biraz daha gidecek. Biz anneler olumsuz bir şey duymaya dayanamıyoruz ama doktorlar profesyonel yaklaşıyor. 5 aylık bir bebeğin oturtulunca öne eğilip ayaklarından destek almaya çalışması çok normal. Kendi dengesini kurmaya çalışıyor. Bu desteksiz oturmadan bir önceki aşama zaten. Her şey yolunda gibi yani bilemedim ki.
Doktor oturtup baktı ve öyle mi yorum yaptı. Benimki hiç oturtmadı bile. Bu aylarda yapmıyorsa araştırmamız gereken şey ellerinden tutup kaldırınca ayağa kalkmıyor oluşu diyor..
Oturmak emeklemek yürümek her bebekte farklı zamanlarda olabilir. Dediği gibi 8 aylık olunca hala yapmıyorsa araştırılır ki eliyle ayaklarına tutunuyorsa 15 güne oturur o. Kızım öyle yaptı. Şuan emeklerken durup kendi kendine oturuyor. Ama bazen denge kuramayıp düşüyor.
Erken doğan bebeklerin gelişimi özenle takip ediliyor bence doktor ondan böyle söyledi. Hatta biz normalde çocuk nörolojisine gidecektik. Gelişimini uzman takip etmeli denilmişti de salgın nedeniyle kaldı.
Kilolu mu? Doktoru en son ne zaman gördü? O kontrol ediyordur problem olsa görürBenimkide 1 hafta sonra 6 ay dolucak. Destekle az az oturtuyorum günlük dediğin gibi selozy öne ayaklarını ellemek için eğiliyor. Bide tam basamıyor daha bacakları gövdesini taşımıyor kırıyor hemen bacaklarını. Ne zaman basarki acep yada basmalımı bu ayda