2020 Şubat Anneleri

Biz de aynıyız. 6.ay kontrolünde doktor dişler bugün yarın çıkar dedi 7 ay 10 günlük olduk.
Bazen de genel huysuzluğunu diş sanıyoruz

Oturmuyor derken desteksiz dik şekilde oturmasından mı bahsediyor yoksa destekle mi?
Destekli olarak oturuyor hatta 1, 5 ay önce destekliye başlamıştı. Ama sağa sola kaydırıyor kendini poposunu attırıyor. Yani sevmedi herhalde. Sevmesi lazımmış. Oturtucakmışız zorla ki 15 gün sonra desteksiz oturuyor olması gerekiyormuş.

Oturmayı sever. Ama düzeltilmişe göre 5 aylıksa henüz geç değil. Zaten kendi doktorun da vakit var demiş

Oturmayı sever. Ama düzeltilmişe göre 5 aylıksa henüz geç değil. Zaten kendi doktorun da vakit var demiş
Şu her doktorun farklı bişey söylemesi ve birde anneliği izi eleştirir gibi oturu ak oturması gerekiyor demesi insanın canını sıkıyor. Ne zaman oturtmak istesem ya ayaklarına takılıyor onlara uzanmak için öne eğiliyor. Ne biliyim yani burda konuşuluyor oturmayı istiyor diye bizimkinin hiç öyle Bi hali olmadı. Bizimki sürekli kucakta gezmek istiyor. Mesela kucağıma alıp oturuyorum oyuncak falan veriyorum hemen mızmızşanıyor ayağa kalkıyoruz hiç bişey yok

Kucak istiyorlar kucak dönemi biraz daha gidecek. Biz anneler olumsuz bir şey duymaya dayanamıyoruz ama doktorlar profesyonel yaklaşıyor. 5 aylık bir bebeğin oturtulunca öne eğilip ayaklarından destek almaya çalışması çok normal. Kendi dengesini kurmaya çalışıyor. Bu desteksiz oturmadan bir önceki aşama zaten. Her şey yolunda gibi yani bilemedim ki.
Doktor oturtup baktı ve öyle mi yorum yaptı. Benimki hiç oturtmadı bile. Bu aylarda yapmıyorsa araştırmamız gereken şey ellerinden tutup kaldırınca ayağa kalkmıyor oluşu diyor..
Oturmak emeklemek yürümek her bebekte farklı zamanlarda olabilir. Dediği gibi 8 aylık olunca hala yapmıyorsa araştırılır ki eliyle ayaklarına tutunuyorsa 15 güne oturur o. Kızım öyle yaptı. Şuan emeklerken durup kendi kendine oturuyor. Ama bazen denge kuramayıp düşüyor.
Erken doğan bebeklerin gelişimi özenle takip ediliyor bence doktor ondan böyle söyledi. Hatta biz normalde çocuk nörolojisine gidecektik. Gelişimini uzman takip etmeli denilmişti de salgın nedeniyle kaldı.

Oturma egzersizleri yapiyo musun canim ? Ben Kaan i 4. Ayindan beri kucagimda oturtuyodum ya da bazen mutfaga gidip geleceksem yastiklarla destekleyip hafif yatar pozisyonda oturtuyodum suanda yere birakinca kendisi oturabiliyo onunde bir sey varsa uzanip alabiliyo ama bence suan icin oturmamasi bu ayda sorun teskil etmez ki kendi dr un da ayni seyi soylemis.

Bir de bir sey soracagim azi disi demissin yandaki kesici disler mi yoksa arkadaki azi disi mi cikti ?

Biz de aynıyız. 6.ay kontrolünde doktor dişler bugün yarın çıkar dedi 7 ay 10 günlük olduk.
Bazen de genel huysuzluğunu diş sanıyoruz
Hemsire bize 4. Ayinda 2 3 aya cikarir dislerini damaklari cok kabarmis demisti 6.5 aylik olduk hala gelen giden yok sadece agrisi acisi var aylardir butun damaklari tumsek gibi kabarmis ama cikamiyolar bazi bebeklerin damaklari daha sert olurmus o zamanda disler ya gec cikarmis ya da cikarken zorlanirmis sanirim bizde de boyle bir durum var. Bugunde 2 kere kakasini ishal olarak yapti butun belirtiler var ama dis hala yok

Merhaba pekçe çoğunuz bu aşamaları geçtiniz fakat bizim gibi yolun başında birkaç anne olduğunu düşünüyorm. BİZe yardım eder misiniz ? Oğlum alerjik bir bebek . Eskişehir’de doktor Koray harmancı alerjik bebeklerin 5 aylıkken katı beslenmeye geçtiklerimin söyledi. Kendi doktorum ise kesinlikle altı ay bitmesini bekle dedi. Biz 5 ay 20 günlüğüz geç mi kaldık ?

Takip ettiğim kadarı ile çoğunuz kabak Havuç vs ile başladınız doktorum meyve suları ile başlat dedi bugün ilk tadımımız olacak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çok karışığım yardım lütfennnnn

Tek tek üçer gün verileceği için öğün yemeye geç geçebilceği için mi erken başlanırmış? 10 günden bir şey olmaz başlayın isterseniz. İkisinin ortası olur :)

Once sekerli seylerden baslarsan sebzeleri yemek istemez.
Oncelikle ya sebze ya da yogurtla baslanir ki meyvelerdeki sekeri alinca digerlerini begenmemezlik yapmasin diye

Bugünden itibaren kabakla başlayabilirsin. İlk gün mercimek tanesi kadar ver ki sorun yaşamazsanız yarın bi iki kaşık verirsin. Stres yapma :)

B BsraGkhn bu arada sen söyleyince aklıma geldi benim kız düzeltilmiş beş aylıktı mama sandalyesinde yemek yiyemiyor iyi denge kuramıyordu. Doktorumuz asla sorun görmedi. Bir ay geçti şuan kendi kendine oturuyor..

Benim oğlum da aynı öyle canım çıkmıyor dişleri anlamadımgece on bir de uyudu on iki de kalktı sonra gece dörde kadar uyumadı artık uykusuzluktan iyice sersemledim yorgunum kafam bişey almıyor Sabah altı buçukta da uyandı şuan ayağımda sallıyorum uyursa bende yarım saat bile olsa uyumak istiyorum.

Yakildi mi kesildi mi ? Lazerle yapilip yakildiysa eger 2 3 gun su toplamis gibi sisiyo sonradan iniyo.
Gozunuz aydin bu arada cok gecmis olsun minik adama
Cerrahi işlem yapıldı cnm pipi ucu da dardı dikişleri var sanırım o yzden şişti dr da olur demişti ama insan gene de endişeleniyor.
Çok teşekkür ederim canım çok şükür atlattı minik adam

Uykusuzluk cok zor gercekten. Gun icerisinde zaten fazlasiyla yoruluyoruz gece de uyuyamayinca gunduze enerji kalmiyo

Hımm dediklerin çok mantıklı şeyler cnm ya. Ayaklık meselesi özellikle. Bende antilopa karar verdim gibi. Sen yinede foto atarsan çok sevinirim
Benimde şimdi eşim kanz alalım demeye başladı antilop çok dar geldi ona acaba bikaç aya zayıflarmı bebiş bilemeyorum
Bizimkide oturuyor ama yanlara düşüyor öyle çok iyi oturamıyor daha ama bence normal yani ilk altı ay nerdeyse çok az oturup bi anda oturmalarını bekleyemeyiz bence

Eklentiler

• 5C4692C5-911C-414A-B659-A38D46606464.jpeg
    122,8 KB · Görüntüleme: 27
  • BAF98644-454C-4519-9975-886BC2595859.jpeg
    109,5 KB · Görüntüleme: 27
Ya seni yerim kıvırcık oğluş maşallah sana

Benimkide 1 hafta sonra 6 ay dolucak. Destekle az az oturtuyorum günlük dediğin gibi selozy öne ayaklarını ellemek için eğiliyor. Bide tam basamıyor daha bacakları gövdesini taşımıyor kırıyor hemen bacaklarını. Ne zaman basarki acep yada basmalımı bu ayda

Kilolu mu? Doktoru en son ne zaman gördü? O kontrol ediyordur problem olsa görür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…