Kilolu değil en son 2 ay önce kontrolümüz vardı herşeyi iyi demişti. Basar bugün yarın kuvvetli artıkKilolu mu? Doktoru en son ne zaman gördü? O kontrol ediyordur problem olsa görür
Sorma canım çok şükür birşey olmadı bana ders oldu çok dikkat edeceğim artık çok teşekkür ederim SelozyAhh canım konuşmuştuk da bu konuyu çok geçmiş olsun ya iyiymiş çok şükür.
Oturtmayı denedi tabii ama bizim ki öne doğru gitti sonuçta henüz desteksiz dik duramıyor oradan yola çıkarak yaptı yorumları. İçime su serpildi umarım Bi sıkıntı yaşamayızKucak istiyorlar kucak dönemi biraz daha gidecek. Biz anneler olumsuz bir şey duymaya dayanamıyoruz ama doktorlar profesyonel yaklaşıyor. 5 aylık bir bebeğin oturtulunca öne eğilip ayaklarından destek almaya çalışması çok normal. Kendi dengesini kurmaya çalışıyor. Bu desteksiz oturmadan bir önceki aşama zaten. Her şey yolunda gibi yani bilemedim ki.
Doktor oturtup baktı ve öyle mi yorum yaptı. Benimki hiç oturtmadı bile. Bu aylarda yapmıyorsa araştırmamız gereken şey ellerinden tutup kaldırınca ayağa kalkmıyor oluşu diyor..
Oturmak emeklemek yürümek her bebekte farklı zamanlarda olabilir. Dediği gibi 8 aylık olunca hala yapmıyorsa araştırılır ki eliyle ayaklarına tutunuyorsa 15 güne oturur o. Kızım öyle yaptı. Şuan emeklerken durup kendi kendine oturuyor. Ama bazen denge kuramayıp düşüyor.
Erken doğan bebeklerin gelişimi özenle takip ediliyor bence doktor ondan böyle söyledi. Hatta biz normalde çocuk nörolojisine gidecektik. Gelişimini uzman takip etmeli denilmişti de salgın nedeniyle kaldı.
Deniyorum hatta şu bebeyatmazlardan aldım ama sıkılıyor beyefendi 10 dakika sonra çıkmak istiyor.Oturma egzersizleri yapiyo musun canim ? Ben Kaan i 4. Ayindan beri kucagimda oturtuyodum ya da bazen mutfaga gidip geleceksem yastiklarla destekleyip hafif yatar pozisyonda oturtuyodum suanda yere birakinca kendisi oturabiliyo onunde bir sey varsa uzanip alabiliyo ama bence suan icin oturmamasi bu ayda sorun teskil etmez ki kendi dr un da ayni seyi soylemis.
Bir de bir sey soracagim azi disi demissin yandaki kesici disler mi yoksa arkadaki azi disi mi cikti ?
Buna çok sevindim canım. Bizimkide günün de doğsa 5 aylık olucaktı. Henüz mama sandalyesinde dengeli duramıyor. İnşallah bizde biran evvel bu süreçleri atlatırız
Benimkide aynı çok şükür inşallah Bi sorun çıkmadan bu sürede geçicekBenimde şimdi eşim kanz alalım demeye başladı antilop çok dar geldi ona acaba bikaç aya zayıflarmı bebiş bilemeyorum
Bizimkide oturuyor ama yanlara düşüyor öyle çok iyi oturamıyor daha ama bence normal yani ilk altı ay nerdeyse çok az oturup bi anda oturmalarını bekleyemeyiz bence
Sivri olan dis kopek disi azi disi en arkada kalan genis olan disler. Bizimkisinin de ilk kopek disi şişti ama hala patlamadiDeniyorum hatta şu bebeyatmazlardan aldım ama sıkılıyor beyefendi 10 dakika sonra çıkmak istiyor.
Azı dişi köpek dişi de diyorlar üstte sol taraf çıktı şimdi sağ tarafı bekliyoruz bugün yarın
Canım benim kızım da 5 ay 16 günlük şuan ve daha oturmuyor destekli oturuyor ama denge faln kuramıyor daha ve aynı anlattığın gibi sürekli kucak istiyorKızlar Batuhan 1 ay içinde 3 diş çıkarttı. 2 alttan 1 azı diş. 4. De yolda diğer azı dişinde bugün yarın patlar. Oda bende perişan olduk. Hayır yani bu cocuk herşeyi aceleci yapıyor.Gece yarım saatte bir ağlayarak uyanıyor jel sürüyorum tetagil veriyorum ama bana mısın demiyor. Birde geçen hafta kendi doktorumuz tatilde diye çok övülen başka bir doktora gittim hala oturmuyor olması problem olabilir dedi. Ama bu cocuk prematüre zamanında doğsa daha 5 aylık olucaktı dedim işte oyüzden daha önemli gelişim geriliği olmasın diyo. Çok moralim bozuldu. Kendi doktoruma sordum yok öyle bişey zamanında doğan çocuklarda bile 8 aya kadar bekliyoruz ondan sonra oturmazsa Bi problem ararız dedi her çocuğun gelişimi farklı sonuçta bizimki oturma konusunda tembel cıktı ben çok kucakcı olmasına bağlıyorum. Ama yinede içime kurt düştü sizde durumlar ne
Doğru walla doktor azı dişlerine kadar kabarmış deyince bende azı dedim insana bildiğini de unutturuyor bu çocuklarSivri olan dis kopek disi azi disi en arkada kalan genis olan disler. Bizimkisinin de ilk kopek disi şişti ama hala patlamadi
Bizimki 10 kiloya yaklaştı beli sırtımı hissetmiyorum sağol sunCanım benim kızım da 5 ay 16 günlük şuan ve daha oturmuyor destekli oturuyor ama denge faln kuramıyor daha ve aynı anlattığın gibi sürekli kucak istiyorbelim kollarım ayak bileklerim ağrımaya başladı artık 8 kiloya yaklaştı sürekli kucakta taşımaktan eridim bittim resmen biran önce otursun emeklesin yürüsün istiyorum vallahi bende ama geç kaldığını düşünmüyorum anca gelişiyo kemikleri sonuçta
Yani bunlar iyi günlerin diyenler doğru mu söylüyorGelecekten bildiriyorum. Oturmaya emeklemeye başladıktan sonrası daha beter
Öyle deme selozy yaaaGelecekten bildiriyorum. Oturmaya emeklemeye başladıktan sonrası daha beter
Amin ins. Zaten onlar ciksa diger on disler daha kolay cikarDoğru walla doktor azı dişlerine kadar kabarmış deyince bende azı dedim insana bildiğini de unutturuyor bu çocuklar
İnşallah sizinde sağlıkla ağrısız biran önce patlaraltları bişey değilmiş gerçekten bu köpek dişleri mahvetti bizi
Kesinlikle öyle canım yorgunluktan enerji kalmıyor gün içerisinde uyukluyorum resmenUykusuzluk cok zor gercekten. Gun icerisinde zaten fazlasiyla yoruluyoruz gece de uyuyamayinca gunduze enerji kalmiyo
Yok bebeklerin zayıflaması normal bir durum değil her ay 300 gr kadar alırlar.Öyle deme selozy yaaabişey sorucam emekleyince kilo alımı durdu mu yada zayıfladımı bebiş ? Artık kollarımda derman kalmadı bi an önce emekleme levelına geçmemiz lazım kucaktan inmiyo gerçi nasıl emekleyecekse
Eskiden kısa süreli bir iş için bari yerde bırakabiliyordum. Emekleyince her an biyere gidip bişeyler karıştırıyor başaramıyor düşüyor filan bir saniye başından ayrılamıyorum. Tabi iyice kendine hakim olunca biraz rahatlarım.
Yerim ya cok tatliEskiden kısa süreli bir iş için bari yerde bırakabiliyordum. Emekleyince her an biyere gidip bişeyler karıştırıyor başaramıyor düşüyor filan bir saniye başından ayrılamıyorum. Tabi iyice kendine hakim olunca biraz rahatlarım.
Temizleme pamuğunu ıslatmaya gittim baktım arkamdan gelmiş
İyi yerlere işemedi.
Kilo alımı Biraz azalsa da yeter bana ya ayda 1 kilodan az aldığı olmadı hiç 1 yaşında kuzeni var neredeyse ondan iri duruyorYok bebeklerin zayıflaması normal bir durum değil her ay 300 gr kadar alırlar.
Kilo alımı hareketlendikçe azalıyor tabi ki ama hala kilo alıyor. 8buçuk 9 kilo arası şimdi.
Al bizdende okadar ya nasıl öğrencek emeklemeyi bilmiyorum yüz üstü 2 dk durmuyoYerim ya cok tatlibizimkiside ya yere bascak ya kucakta gezcek emeklemek gibi bir niyeti yok
Ne kadardı kilosu boyu?Kilo alımı Biraz azalsa da yeter bana ya ayda 1 kilodan az aldığı olmadı hiç 1 yaşında kuzeni var neredeyse ondan iri duruyor
Al bizdende okadar ya nasıl öğrencek emeklemeyi bilmiyorum yüz üstü 2 dk durmuyo