2020 Şubat Anneleri

Katı olur. Bu iki sebzeden sonra versen daha iyi. Ben de üçüncü olarak patates verdim. Kabız yapabiliyor. Bizde sorun çıkarmadı ama genel olarak kabız yapma etkisi var.
Evet 9.aya kızamık aşısı koymuşlar sanırım çoğu doktor gerek görmüyor. Vakti gelimce doktorlarımıza sorup karar vericez.
Doktordan geldim bende sordum ben öneriyorum dedi önceden kızamık yaygın değildi ama şuan yaygın dedi yapılması iyi olur dedi

Hemogram için kan aldılar ve arya ağlamadı 😒 ben şok neler kurup gitmiştim bu kız beni öldürücek valla durmadı doktor kontrol ederken döndü hemen çok haraketli dedi 😂
İlk 3 ay anne sütü aldı benimde b 12 düşüktü muhtemelen bi sorun olmuşmudur dedim şuan çok iyi çok haraketli oturuyo vs belli ederdi dedi rahatladım
Sonuçlar için arıcam rengi iyi görünüyo dedi sanırım kan ilacını kullanma taraftarı değil çok üzerine düşmedi gibi geldi bana 7.400 olmuş 64 cm uzamamış 🙄 yada bi önceki ölçümde bi hata var banada uzadı geliyo nedense 😒

Hemogram için kan aldılar ve arya ağlamadı 😒 ben şok neler kurup gitmiştim bu kız beni öldürücek valla durmadı doktor kontrol ederken döndü hemen çok haraketli dedi 😂
İlk 3 ay anne sütü aldı benimde b 12 düşüktü muhtemelen bi sorun olmuşmudur dedim şuan çok iyi çok haraketli oturuyo vs belli ederdi dedi rahatladım
Sonuçlar için arıcam rengi iyi görünüyo dedi sanırım kan ilacını kullanma taraftarı değil çok üzerine düşmedi gibi geldi bana 7.400 olmuş 64 cm uzamamış 🙄 yada bi önceki ölçümde bi hata var banada uzadı geliyo nedense 😒
Denize kan tahlili yapılmadı 7. ay gittiğimizde hatırlatayım. Biz şehir dışındayız kendi doktorumuza gitmiyoruz. İşler karıştı tabii.
Kızım da oturuyor ama hala öne eğiliyor biraz, dimdik oturmuyor. Pek de alıştırma yapamadık tüm gün yüz üstü debeleniyor oturma pozisyonunu sevmiyor. Araba ve mama sandalyesinde de durmuyor artık.

Denize kan tahlili yapılmadı 7. ay gittiğimizde hatırlatayım. Biz şehir dışındayız kendi doktorumuza gitmiyoruz. İşler karıştı tabii.
Kızım da oturuyor ama hala öne eğiliyor biraz, dimdik oturmuyor. Pek de alıştırma yapamadık tüm gün yüz üstü debeleniyor oturma pozisyonunu sevmiyor. Araba ve mama sandalyesinde de durmuyor artık.
Aryada henüz oturmuyo tam bıraktığımızda bi elinden estek alıp önündeki şeyleri almak istiyo öne doğru baya eğiliyo arya hiç sevmiyo gibi arkası destekliyse direk geri atıp yatar pozisyona geçiyo o yüzden oturması zaman alır gibi
Arya pusetten atıyo kendini kemer takmak şart evde bile, dışarıda zorlamıyo seviyo hastane dönüşünde arabada uyudu hatta mama sandalyesi evde bayadır kullanmıyo onu ki bizim işlerde karışık annem köyden dönmedi anne annem ameliyat olmadı daha bu hafta olucak haber bekliyoruz 3 haftadır annemdeyim ayın 2 sindede teyzemin yanına gidicem 1 bucuk ay kalıcam mama sandalyesini unutucak muhtemelen

Aryada henüz oturmuyo tam bıraktığımızda bi elinden estek alıp önündeki şeyleri almak istiyo öne doğru baya eğiliyo arya hiç sevmiyo gibi arkası destekliyse direk geri atıp yatar pozisyona geçiyo o yüzden oturması zaman alır gibi
Arya pusetten atıyo kendini kemer takmak şart evde bile, dışarıda zorlamıyo seviyo hastane dönüşünde arabada uyudu hatta mama sandalyesi evde bayadır kullanmıyo onu ki bizim işlerde karışık annem köyden dönmedi anne annem ameliyat olmadı daha bu hafta olucak haber bekliyoruz 3 haftadır annemdeyim ayın 2 sindede teyzemin yanına gidicem 1 bucuk ay kalıcam mama sandalyesini unutucak muhtemelen
Ben annemdeyim. Beşik mama sandalyesi araba gibi olmazsa olmazlardan bir tane de burası için aldım, ucuz yollu.
Çünkü bikaç yıl kullanılacak şeyler. Hep getir götür yapamam.
Aynı Deniz de dediğin gibi. Desteksiz oturuyor ama öne eğiliyor. Çok hızlı gelişiyorlar yakında o da olur.

Son düzenleme:
Evet B12 düşük dedin ya emzirme döneminde bir takviye almıyor muydun? Ona rağmen mi düşmüş diye merak ettim. Ben de baktıramadım.
İlk 3 ay kullanmıyodum emzirirken kullanmıyodum yani şuan tam düzenli olmasada solgar kullanıyorum 3 hafta falan oldu heralde onada başlayalı ama sütüm çok azaldı mama ile beslendiği için çok endişelenmiyorum,
Yakın bi sağlık ocağına gitsen baktırsan için rahat eder iğne verirse kullanırsın hem sen sütünle besliyosun ben sütü az aldığı için çok önemsemedim kendimi

selozy selozy eğer takviye almak istersen bunu tavsiye ederim sana 60 cc zamanlarında farkı vardı hem artmıştı hem kendimi iyi hissediyodum hem sütün kalitesini arttırmıştı sulu değilde yağlı olduğu belliydi bunu tavsiye ederim solgarı deniyim dedim ama keşke bununla devam etseymişim hatta doğumdan hemen sonra başlasaymışım 🤷🏻‍♀️
pregnacare breastfeeding araştır ben hep olumlu şeyler okumuştum

selozy selozy eğer takviye almak istersen bunu tavsiye ederim sana 60 cc zamanlarında farkı vardı hem artmıştı hem kendimi iyi hissediyodum hem sütün kalitesini arttırmıştı sulu değilde yağlı olduğu belliydi bunu tavsiye ederim solgarı deniyim dedim ama keşke bununla devam etseymişim hatta doğumdan hemen sonra başlasaymışım 🤷🏻‍♀️
pregnacare breastfeeding araştır ben hep olumlu şeyler okumuştum
Çok teşekkürler benim de takviye önersine ihtiyacm vardı hemen bakayım.

hicbirzaman 😀
anaokuluna baslayinca bir tik nefes aliyosun sadece,ondada evde yemegini fln hazirlayip kisitli bir sure icinde kendine vakit ayirabiliyorsun
Tesekkurler arkadasim icime su serptin moralim tavan yapti :KK52::KK45:
Arkadaşlarla görüşme planı yapabilmen bile baya iyi bir gelişme. Bizim yanımızda kimse beş dakikadan fazla kalmak istemez :KK70:
Gecen gittigimizde kizlar cocugu birak evlenme fikrinden bile sogumustu :KK70:
Ama yine de seviyolar Kaan Alp'i.
Teyzeleri cok burada bulustugumuzda sagolsunlar aglayinca hepsi sirayla ilgileniyo Kaan ile isime geliyo benimde azcik dinleniyorum onlarada simdiden alistirma yapin diyorum :KK70:

Kontrolden geliyoruz. 7820 gr 66 cm olmuşuz 💖 Aşı da olduk çok ağladı yavrum 😔
Ek gıdaya başlayacağım ama neyle başlasam bilemedim
Siz neyle başladınız ilk olarak?

Bu ek gıda işi hem zor hem eğlenceli 😃
Kabak, havuc, patates ile basladim 3 gun kurali ile.
Bizde patates icerisinde zeytinyagi olmasina ragmen kabiz yapti.

Kızlar kendi aracınızla seyahat ederken bebekleri yönü öne bakacak şekilde bağlıyor musunuz. Bizim ilk koltuğumuz ters yöndü ama defne büyüdü ona sığmıyor. Abisininkine bağladık. Oda öne bakıyor. Mecbur böyle gidecek genelde 1.5 yaşına kadar tavsiye edilmese de. Koktukta durmayı pek sevmedi ama alışacak sürekli kucakta geriliyorum. Yarın Erzurum’a dönüyoruz şu yolculuk da bitseydi.

Bende dogumdan sonra hic gidemedim kontrole falan.
Bir tahlil yaptirmam gerek. Kanim dusuk cikacak biliyorum hamileyken cok iyiydi degerim ama sezaryenden sonra kan ilacini 3 ay icmedim malum ameliyattada kan kaybediliyo. Vitaminler desen evde tek basimayken yemek yiyemedigim icin onlarda dusmustur 🤦🏻‍♀️

Tesekkurler arkadasim icime su serptin moralim tavan yapti :KK52::KK45:

Gecen gittigimizde kizlar cocugu birak evlenme fikrinden bile sogumustu :KK70:
Ama yine de seviyolar Kaan Alp'i.
Teyzeleri cok burada bulustugumuzda sagolsunlar aglayinca hepsi sirayla ilgileniyo Kaan ile isime geliyo benimde azcik dinleniyorum onlarada simdiden alistirma yapin diyorum :KK70:
Dün pikniğe gittik. Kardeşimin nişanlısı da geldi. Deniz kıza ve dayısına sardı sürekli kucağına çıktı kendini taşıttı. Dayı diye bağırıyor ellerini tutup geziyor. Muhtemelen gelin bugün sırt ağrısı çekiyordur. 🤣 Alışın dedim hazır yetişmiş çocuk diye dalga geçtik. Denizin bu yönü beni hem sevindiriyor hem düşündürüyor. İnsanlarla bu kadar çabuk kaynaşması normal mi bilmiyorum.

Dün pikniğe gittik. Kardeşimin nişanlısı da geldi. Deniz kıza ve dayısına sardı sürekli kucağına çıktı kendini taşıttı. Dayı diye bağırıyor ellerini tutup geziyor. Muhtemelen gelin bugün sırt ağrısı çekiyordur. 🤣 Alışın dedim hazır yetişmiş çocuk diye dalga geçtik. Denizin bu yönü beni hem sevindiriyor hem düşündürüyor. İnsanlarla bu kadar çabuk kaynaşması normal mi bilmiyorum.
Kaan da suan yabancilamiyo kimseyi. Ozellikle erkekleri cok seviyor. Dayisina aşık. Onu gorunce kendini kaybediyo ziplayip ciglik atmaya basliyo 🤣

X