2020 Şubat Anneleri

Hadi gözün Aydın. İnş zamanla oda artar. Emzirmek büyük kolaylık
Bir ay önce sütüm üzüntüden kesildi. Ertesi gün yine gelmeye başladı ama eskisi gibi olmadı. Yine uğraşıyorum peşini bırakmadım.
Senin kızda da oğlundaki durum var herhalde, oğlunun doktoruna mı ulaşsan? Kıza da aynı damlayı kullansan düzelir belki.
Bence gelişimi iyi diye umursamıyorlar.

bosver yapsinda cocuk rahatlasin.yapmamasi cok kotu oluyor.
senin yediklerinle de alakali olabilir.mesela kabak yedigim gunun ertedi gunu 2 kere yapiyor,veya kuru kayisi salatalik .bu gibi seyleri cok tuketiyosan cocukta sık yapabilir

selam kizlar , bu atak donemimidir nedir ece meme istemiyor ,meme reddi denilen seyi yasiyoruz galiba ,kriz gecirir gibi agliyor ya mama veriyorum likir likir iciyor ,siz yasadinizmi boyle bisey bu atak doneminde?
birde bebisleriniz en fazla saat uyanik durabiliyor ? ece 2 saat zor dayaniyor surekli mizmiz uyku istiyor,18 haftalik oldu ,uykuyuda ayakta sallanmaya fena alisti,
6 ayinin dolmasini bekliyorum ,benim bu kizlarin uykusundan cektigimi bir ben bilirim bi Allah

Beni de üzüntü direkt etkiliyor. Yada iyi beslenmediğimde bol su içmediğimde azalıyor. Bu ara şükür ki iyi. O doktorumuz Ankara’da. Relaktaz vermişti denize. Gelecek hafta izinde olacağız gittiğim yerlerde götürmeyi düşünüyorum. Evet gelişimi iyi diyor. Kilo alması kıstasları galiba

Kızlar kızım emmeye başladı şimdi de sütüm azaldı artsın diye sağıyorum bir türlü kurtulamadım
Ayy nasıl sevindimm senin adına gözün aydın artar artar sen başarırsın aylardır sağmakla uğraşıyosun zor gerçekten ilk zamanlarda diyodum nasıl uğraşıyo nasıl zor o pompayı temizle kurula vs şuan ben o durumdayım 60 çıkarmaya başlamıştım 1 hafta sağamadım 30 danda az şuan anneme gidince bende üzerine düşücem kızdan fırsat bulamıyorum

bosver yapsinda cocuk rahatlasin.yapmamasi cok kotu oluyor.
senin yediklerinle de alakali olabilir.mesela kabak yedigim gunun ertedi gunu 2 kere yapiyor,veya kuru kayisi salatalik .bu gibi seyleri cok tuketiyosan cocukta sık yapabilir
Yapmaması daha kötü diye avutuyorum kendimi benim bağırsaklarda çok duygusal üzüntü stres direk oraya vuruyor. Salatalık çok tüketiyorum. Denizde ben kabız olunca oda olurdu. Bağırsak hareketlerimiz aynı olurdu. Öykü için farketmiyor her şekilde yapıyor Halbuki kız benim kan grubum oğlan babasının.

Meme emmeyi bıraktı mı? Aaa ben onu bilmiyordum.
Benimki şuan uyku aralarında güzel emiyor gün içinde istemeyebiliyor buna da şükür.

Ayyy benimde %100 mevlüt zamanı azaldı temizlik o şubu çok stresli zamanlarımdı ondan önce gögüs pedi dolardı sabaha, hatta kuran günü yumuşıktı bende kızımda doymamıştı stok sütten vermiştim o günden beride öyle aman aman bi dokuluk olmadı ama inanılmaz stresli ve yorgundum kendinü helak etmek gibi bişeydi bide 3 4 gün önce korona çıkmıştı ayy ondan kesinn şuan üzüldüm ne kendimi helak ettiysem

Meme emmeyi bıraktı mı? Aaa ben onu bilmiyordum.
Benimki şuan uyku aralarında güzel emiyor gün içinde istemeyebiliyor buna da şükür.
2 aydan fazladır böyleyiz gündüz hiç emmiyo geceleri emiyo ama şuan çok azaldı o da doyurmuyo sinirleniyo gecede bırakmasından korkuyorum buna şükür aynen

selozy sağdım sağdım az az çıktı dolaba koydum diyelim sonra onları birleştirip verem bişey olurmu daha önce yaptın mı böyle bişey Ama ayrı ayrı poşetlicem

Bence baska bi cocuk dr na daha gotur kilo alimi gelisimi iyi olabilir ama belki kizi rahatsiz eden bir durum var

Tek memeden 60 cc cikiyo sagdigim zaman ikisinden toplam 120 cc tabi bebegin cekmesiyle belki daha fazla geliyodur ama Kaan Alp tek meme emiyo sagimda gordugum 60 diyelim onun cekmesiyle 80 cc falan geliyo desek Kaan 2. Memeyi emmiyo ve tek memeden sonrada kusuyo 2 corba kasigi falan 7700 kg 60 ya da 80 cc ile doymasi imkansiz ama soyle bir durum var karnini doyurmuyo zaten oyuna vuruyo 1 saat sonra tekrar emmek istiyo saat basi emisiyoruz yani soyle 2 memeyide emse belki 3 saat falan tok kalcak durcak ama yok bir de sanki dolu dolu sut emiyomus gibi kusuyo onada anlam veremiyorum mama denedigimiz zamanlarda da asla 90 cc nin uzerinde icmiyo 5. Ayini bitirecek 2 gun sonra bu zamana kadar zaten toplasan 5 kere anca 90 cc mama icmistir hep 60 icip birakiyo cok ilginc bir olay sanki cocuk buyusede midesi hep 60 cc lik mamayida ben disari cikcagim zamanlar veriyolardi eger sut sagamadiysam onu da icmiyo bile biberonu reddediyo kasikla iciriyolar onda da yarisi dokuluyo

İnşallah benimkide senin gibi emer ya çok sevindim gündüz emmesine. O doyuyordur ondan kusuyordur annelik işte doyuyormu ne kadar içiyor sırf bu yüzden sagıp verdigimi bilirim içim rahat etsin diye şimdide hep sagıyorum malesef benim kız 3 saat arayla 120cc az içmez fazlasınıda içer verince

Bence hiç deneyip riske atma sütünü herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir biraz daha sabret bebiş bi 6. Ayını doldursun ondan sonra dene bence ama sen bilirsin yinede
Benimkide tek meme emip doyuyor canım 2 saatte bir tek meme emziriyorum mama ilk doğduğu zaman haricinde vermedik bilmiyorum ama dışarı çıktığım bigün buzluktan süt verdi annemler 150cc içmiş ağlamış doymamış bi 60cc daha içmiş sağıma alışık olmayan memeden öyle dolu dolu süt gelmezmiş yani arada sağayım nekadar sütüm var diye bakarsak moralimiz bozulur bence eminim sendende bebişin emmesiyle 150-200 cc geliyodur. Bebişlerin günde alması gereken süt miktarı hesabı da şöyleymiş:
Kilo*150=günlük Alması gerekensüt miktarı
Günlük süt mikt/12= tek öğündeki süt miktarı
Bu miktarla doyarlarmış artık fazlasını içmeleride onların oburluğu

MasaAllah sizinkine
Ben surekli sagmiyorum dedigin dogru olabilir
Ama zorda kalip mamada ictigi zamanlar asla 90 cc gecmiyo bende anlamiyorum bu isten bir sey
Cok takmiyorum sonucta goruntusunden kilosundan doydugu belli fazla bile doyuyo bence

Senin bebiş le benimki aynı dogumlular 4. Ay aşılarını yaptırdınmı sorun yaşadınmı kaç kilo oldu seninki diyet konusunda bu kilolar canımı çok sıkıyor dogru diyorsun düşününce kızım daha önemli şimdilik askıda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…