Aynen canım ek gıdaya geçince emmesi çok iyi olur nereye kadar böyle bazen umudum kalmıyor emmez diyorum az önce uyandı aç aglıyor gögüsler şiş kucagıma alıyorum bakmıyor gögsüme geri atıyor kendini sinirden emmedi bekledi sagmamı etrafımdakilerde beni şuçluyor ben getirmişim bu haleKızım kilo kaybı nedeniyle 15 gün küvözde kaldı çıktığında da meme emerek yeterince beslenemediğinden sağıp biberonla verdim. Alıştı ve memeyi bıraktı, dediğin gibi görünce ağlıyordu bi de kendini geri atıyordu istemediğini anlatıyor yani. Hiç zorlamadım sağdım sürekli. Daha sonra ara ara denemeye başladım. Bazen memeyi almaya bi kaç kez çekip ağlamaya başladı yine ısrar etmeyip sağıp takviye ettim. Sonra uykulu mutlu olduğu anlarda denemeye başladım arada emdi arada emmedi. Kendi de keyifli olduğunu anlıyor ve emiyor zamanla,bebek büyüdükçe keyif amaçlı da olsa memeye dönüyor sen inancını yitirme. Yine çok açsa asla emmiyordu. Özellikle uykuluyken güzel emdiğini farkettim ve o anlara yoğunlaştım. Deneyerek yanılarak bebeği anlamaya çalışarak çözdük. Hala emmediği olur sağarım. Son öğünü yine biberondan içti mesela. Ama gece uyanınca meme verebilmek bile büyük lüks sen de beni anlarsın.. Şuan gece yarısı uyandığında ve sabah verdiğimde memeyi kesin emiyor. Gün içinde canı nasıl isterse öyle yapıyor.
Arada istemememsi çok normal bu aylarda her bebek yapıyor, ısrar etmiyorum.
Umarım atlatırsınz çünkü hadi ilk 6 ay tamam ama bu şekilde ne kqdar devam edebilir..
Sırf istediği sürece anne sütü almaya devam edebilsin diye alışmasını çok istedim. Bari az da olsa emiyor ek gıda oranı bikaç aya iyice artacak günde iki kez emse yeter bize :)
Emmesi hem iyi bişey hemde anne için hayatını kısıtlayan birşey keşke ikisiyle de içseler. Açıkınca ağzına direk vermek bulunmaz bir nimet özellikle geceleri. Bazende dışarı çıkıyorum süt bırakıyorum doğru düzgün içmiyor ve sürekli ağlıyormuş. Artık yabancıları tanıyor sürekli beni istiyor. Seninki Hiç mi emmiyor.Nasıl imreniyorum emzirmenize ya maşallah benimki emmiyor hep sagmak zorundayım keşke emse çok özledim dogdugundaki gibi emmesini artık ikinci çoçuk ta inşallah
Etrafındakilere neymiş . Senin bebeğin . Kimse senden daha çok iyiliini istemez onun . Tıka kulaklarını . Herkes konuşur işteAynen canım ek gıdaya geçince emmesi çok iyi olur nereye kadar böyle bazen umudum kalmıyor emmez diyorum az önce uyandı aç aglıyor gögüsler şiş kucagıma alıyorum bakmıyor gögsüme geri atıyor kendini sinirden emmedi bekledi sagmamı etrafımdakilerde beni şuçluyor ben getirmişim bu hale
Yok canım hiç emmiyor bir ay önce ara ara emerdi onuda bıraktı benim için zor olsada napıyım katlanacam artık gittigi yere kadar yeterki anne sütü alsınEmmesi hem iyi bişey hemde anne için hayatını kısıtlayan birşey keşke ikisiyle de içseler. Açıkınca ağzına direk vermek bulunmaz bir nimet özellikle geceleri. Bazende dışarı çıkıyorum süt bırakıyorum doğru düzgün içmiyor ve sürekli ağlıyormuş. Artık yabancıları tanıyor sürekli beni istiyor. Seninki Hiç mi emmiyor.
Ablamlar bile konuşuyor akıl veriyor benim sütüm çoçugun yüzünü yıkardı falan filan başlarda çok takılırdım üzülürdüm şimdi duymaz geliyorumEtrafındakilere neymiş . Senin bebeğin . Kimse senden daha çok iyiliini istemez onun . Tıka kulaklarını . Herkes konuşur işte
Bizimki de bu ara emmeye direniyor oğlumda tam 5 aylıkken emmek istemedi zorla da olsa verdim sonra pes ettilerYok canım hiç emmiyor bir ay önce ara ara emerdi onuda bıraktı benim için zor olsada napıyım katlanacam artık gittigi yere kadar yeterki anne sütü alsın
Etraftakiler hep konuşur. Annemde biberondan öcü görmüş gibi korkardı. Canım ya Sanki çok kötü birşeymiş gibi aman kızım sakın kızım küser sana derdi. Onun söyledikleri üzmüyordu beni sonuçta annem ama bazıları sırf üzmek için konuşuyor eleştiriyor insanları niyetlerine göre değerlendiriyorum kötü niyetliyse hiç umursamıyorum hiçbir anne durup dururken çocuğuna biberon vermez. Ya çaresiz kalmıştır yada çalışmak zorunda kalmıştır.Aynen canım ek gıdaya geçince emmesi çok iyi olur nereye kadar böyle bazen umudum kalmıyor emmez diyorum az önce uyandı aç aglıyor gögüsler şiş kucagıma alıyorum bakmıyor gögsüme geri atıyor kendini sinirden emmedi bekledi sagmamı etrafımdakilerde beni şuçluyor ben getirmişim bu hale
İcerisine kac cc su koyuyosun peki ?görür tabii
Bıraksınlar allah aşkına. Zorluğu sen çekiyorsun, senin bebeğin. Hiç takma sen.Aynen canım ek gıdaya geçince emmesi çok iyi olur nereye kadar böyle bazen umudum kalmıyor emmez diyorum az önce uyandı aç aglıyor gögüsler şiş kucagıma alıyorum bakmıyor gögsüme geri atıyor kendini sinirden emmedi bekledi sagmamı etrafımdakilerde beni şuçluyor ben getirmişim bu hale
Kendi içebilsin diye çok koyuyorum. Çünkü az koyarsam ağzına akması için dikleştirmesi gerekiyor. Dikleştirmediği için hava çekiyor. Anlatabildim mi bilmiyorum :)İcerisine kac cc su koyuyosun peki ?
30 cc mi ouuvv suyla baya baya tanisiyolar o zaman :) gun icinde de veriyor musun yoksa sadece tadimdan sonra mi ?Kendi içebilsin diye çok koyuyorum. Çünkü az koyarsam ağzına akması için dikleştirmesi gerekiyor. Dikleştirmediği için hava çekiyor. Anlatabildim mi bilmiyorum :)
Kendin içereceğin zaman çok az koyabilirsin. 30 cc yeter.
Hepsini içmez. Ek gıdaya tam anlamıyla geçince günde 100 cc kadar içmeliymiş diye duymuştum. Şimdi ne kadar içerse.30 cc mi ouuvv suyla baya baya tanisiyolar o zaman :) gun icinde de veriyor musun yoksa sadece tadimdan sonra mi ?
Evet 2 bacaktan yapılıyor. Gitmeden calpol vermeni öneririm genelde ateş yapıyor çünkü4. ayda kac tane aşi oldu bebekleriniz? bacaktanmi yaptilar hepsini
asi takviminde de 2 aşi diye yaziyor ama sanki ebe 3 tane olacak demisti.aklimda oyle kalmisEvet 2 bacaktan yapılıyor. Gitmeden calpol vermeni öneririm genelde ateş yapıyor çünkü
2. Ayda ateş filan olmamıştı ama 4. Aydaki çok zor oldu☹