2020 Şubat Anneleri

Emzirememe annenin memesindeki bi yapısal bozukluk ya da yaralar vs nedeniyle değilse zamanla çözülüyor.
Biberon kullanımına bağlı meme reddini genellikle bebek büyüdükçe kendiliğinden bırakıyor. Hatta bi daha biberonu almayan çok var. Hiç almayan da çok var. Aslında bu da ayrı bir sorun. Çalışacak olanlar için kabus.
Meme reddi şüpheniz varsa sakin olun. Bebek isteksizse zorlamamak çok önemli. Kız bebeklerin reddetme potansiyeli her zaman daha fazla. Annenin ruhsal, hormonal durumu bile süte etki edip redde sebep olabiliyor.
Denilene göre ilk 2-3 ay süt gitmediyse gitmezmiş. Hepimiz o sınırı aştık sanırım. Bir yolu bulunup anne sütü verilebilir.
Anne sütü ilk 6 ay temel besin,sonrasında antikorlar için vereceğiz, besleyiciliği pek kalmıyor. Beslenmedeki etkisi de her ay biraz daha azalacak. 1ya da 2 yıl verilebilir,size kalmış. Tabi şuan önümüze ne çıkacak bilemeyiz.
Her annenin sütü yeter gibi yaklaşımları abartılı buluyorum. Az sütü olan da olur, sütü kesilen de olur. Ve var da. Hiç sütü gelmeyen de var. Vücudumuz bu kadar muhteşem değil. Her konuda nasıl sağlık sorunu yaşayabiliyorsak süt üretiminde de sorun yaşayabiliriz. İnat edip bebeği yarı aç büyütmeyi doğru bulmuyorum.
Benim kız bi dahaki ay tadımlara, sonraki ay da ek gıdaya başlayacak. Zaman çabucak geçti :)
Su süreçte muayenelere gidemediğimizden bebeğinizi arada bir kendi imkanlarınızla tartın derim. Tabiki evdeki tartı pediatrik tartı gibi olmaz ama aşağı yukarı bi fikriniz olur.
Selozy yazın çok güzel teşekkür ederiz 😊
Her insanın süt durumu da Farklı kimisi bir lokma yese sütü dolar taşar kimisi de benim gibi dünya kadar takviye vitamin tatlılarla vs anca süt üretir 😀
Geçen kızımın kilosunun farklı olduğunh söylemiştim
65 günlük kızım evde 4900 gelirken doktorun tartısında 4680 geldi çok üzüldüm hayal kırıklığı yaşadım ve dün inanılmaz sütüm etkilendi
Yazmak istedim ☺️ Bu arada kızım 1 martta doğdu aslında mart annesiyim ama burayı hep takip edip arada yazıyorum 🙈

Selozy yazın çok güzel teşekkür ederiz 😊
Her insanın süt durumu da Farklı kimisi bir lokma yese sütü dolar taşar kimisi de benim gibi dünya kadar takviye vitamin tatlılarla vs anca süt üretir 😀
Geçen kızımın kilosunun farklı olduğunh söylemiştim
65 günlük kızım evde 4900 gelirken doktorun tartısında 4680 geldi çok üzüldüm hayal kırıklığı yaşadım ve dün inanılmaz sütüm etkilendi
Yazmak istedim ☺ Bu arada kızım 1 martta doğdu aslında mart annesiyim ama burayı hep takip edip arada yazıyorum 🙈

Az mı almış? Doktorunuz ne dedi?

Bizim de birinci ay çekildi doktor birinci ay istedi
Yine doktorların hemfikir olamadığı başka bir konu sanırım. Biz de 1.ay yaptırdık. Hiç de üzerine düşünmemiştim. Burda ikidir konu oluyor.
alihan ve ben alihan ve ben umarım iyi gelişmeler vardır. Bunun tedavisi var kendini üzme.
askzor askzor , kocan neden kendisi bakıp farketmemiş? Ah benim elime geçecekti ki :KK70:

Yine doktorların hemfikir olamadığı başka bir konu sanırım. Biz de 1.ay yaptırdık. Hiç de üzerine düşünmemiştim. Burda ikidir konu oluyor.
alihan ve ben alihan ve ben umarım iyi gelişmeler vardır. Bunun tedavisi var kendini üzme.
askzor askzor , kocan neden kendisi bakıp farketmemiş? Ah benim elime geçecekti ki :KK70:
Aynen, bence hiç üstüne düşüp canımızı sıkmayalim bir şey cikmadiysa yoktur bir sıkıntı

Ultrason çekilmiş sorun olduğunu sanmıyorum.
Biz de 1.ay çektirdik.
askzor askzor belki birşey yoktur doktorla görüüşmeden kendini üzme . Eşinde bi alem insan böyle bi durumu neden saklasın ki
KAlça usg 2. Ayda çektirmediniz mi ? Benim oğlum 2.5 aylık bizde kalça gelişim geriliği tanısı konuldu aslında ben yazmıştım bu konu ile ilgili görmediniz sanırım . Bende çok sıkıntıdayım . Öğrendiğimden beri hiç mutlu olamıyorum
Ortapedi doktoruna gösterdim bir sıkıntı yok kız çocuklarında böyle olabilir normal 5,5 aylık olunca getir dedi
İçim rahatladı gerçekten
Bide 1 ay rapor aldım. 1 ay daha kafam rahat sonrası Allah Kerim 😂

Merhaba arkadaşlar umarım hepiniz iyisinizdir ☺️
En son süt arttırmak için yemediğim şey kalmamıştı olmuyo artmıyo kabullendim artık ve kızımın gazını çıkarmak için kucağıma aldığımda boynumda aranması beni çok üzdü doymuyo demekki gece evet doluyo sabaha ama gün içinde çok zor doluyo ve öyle yapınca içim acıdı ve mamaya başladık, günde 1 2 bazen 3 kez veriyorum gündüz huysuzluğu gitti gerçekten demekki doymuyomuş geç farketmiş olmam dahada üzdü de vs mamaya başlamış olduk bazen meme reddi yapıyo buda ayrı bi durum gece uyku sersemi alıyo ama gündüz zorluyo biraz,
Benim bi sorum var doğduğundan beri burnu tıkanıyo hıçır hıçır doktor çok normal demişti bende açıyodum rahatlasın diye son günlerde daha farklı otribebenin aspiratörü ve suyunu kullanıyorum bi kaç gündür açılmıyo fayda etmiyo buda onu çok rahatsız ediyo eli hep burnunda doktora götürsem mi ciğerlerine iner falan diye korkuyorum, öksürük vs yok şuanlık çok şükür ama bilemedim napsam yanlış mı açıyorum bide enjektörle fizyolojik su sıkıyomuşsun sanırım bunu kullannan varmı çekmeden oluyomuş 😒

Merhaba arkadaşlar umarım hepiniz iyisinizdir ☺
En son süt arttırmak için yemediğim şey kalmamıştı olmuyo artmıyo kabullendim artık ve kızımın gazını çıkarmak için kucağıma aldığımda boynumda aranması beni çok üzdü doymuyo demekki gece evet doluyo sabaha ama gün içinde çok zor doluyo ve öyle yapınca içim acıdı ve mamaya başladık, günde 1 2 bazen 3 kez veriyorum gündüz huysuzluğu gitti gerçekten demekki doymuyomuş geç farketmiş olmam dahada üzdü de vs mamaya başlamış olduk bazen meme reddi yapıyo buda ayrı bi durum gece uyku sersemi alıyo ama gündüz zorluyo biraz,
Benim bi sorum var doğduğundan beri burnu tıkanıyo hıçır hıçır doktor çok normal demişti bende açıyodum rahatlasın diye son günlerde daha farklı otribebenin aspiratörü ve suyunu kullanıyorum bi kaç gündür açılmıyo fayda etmiyo buda onu çok rahatsız ediyo eli hep burnunda doktora götürsem mi ciğerlerine iner falan diye korkuyorum, öksürük vs yok şuanlık çok şükür ama bilemedim napsam yanlış mı açıyorum bide enjektörle fizyolojik su sıkıyomuşsun sanırım bunu kullannan varmı çekmeden oluyomuş 😒
Kızım da aynı. Ciğerlere inecek ciddiyette olsa başka belirtiler de olur diye düşünüyorum. Ben de otribebe kullanıyorum. Enjektör denemedim.
Kuru hava sebep oluyor. Bi iki gün hava güzeldi daha sık havalandırdım burnu da daha iyiydi

Kızım da aynı. Ciğerlere inecek ciddiyette olsa başka belirtiler de olur diye düşünüyorum. Ben de otribebe kullanıyorum. Enjektör denemedim.
Kuru hava sebep oluyor. Bi iki gün hava güzeldi daha sık havalandırdım burnu da daha iyiydi
Benim evimde çok sıcak bi ev peteği açıyorum hala bide ayarı merkezi istem en sona alınca ısınıyo petek ve oda aşırı sıcak oluyo el değmiyo bugün birini açtım salonda 2 tane var havalanfırıyorum ama mutfaktan anca,
sulukta var peteklerde aslında sen nasıl kullanıyosun peki ne kadar sıkıyosun suyu çektiğinde geliyomu bişeyler benim damlattığım su bile gelmiyo bazen 😒

Benim evimde çok sıcak bi ev peteği açıyorum hala bide ayarı merkezi istem en sona alınca ısınıyo petek ve oda aşırı sıcak oluyo el değmiyo bugün birini açtım salonda 2 tane var havalanfırıyorum ama mutfaktan anca,
sulukta var peteklerde aslında sen nasıl kullanıyosun peki ne kadar sıkıyosun suyu çektiğinde geliyomu bişeyler benim damlattığım su bile gelmiyo bazen 😒
İçerde bişeyler görmezsem çekmiyorum. Dediğin gibi pek bir şey gelmiyor.
4 damla damlatıyorum. Üzerinde öyle yazıyordu. Doktoru 2 damla demişti ama o zaman 20 günlüktü diye az söylemişti. Sabah öğle akşam düzenli damlatıyor musun? Devamlı açarsan daha çok fayda görebilirsin.
Deniz gündüz gayet iyi sabah tıkanmış olarak uyanıyor.
Düşük doğum ağırlıklı bebeklerde bu sorun daha sıkmış. Senin bebeğin de 2.5 kilo altındaydı sanırım dimi?

İçerde bişeyler görmezsem çekmiyorum. Dediğin gibi pek bir şey gelmiyor.
4 damla damlatıyorum. Üzerinde öyle yazıyordu. Doktoru 2 damla demişti ama o zaman 20 günlüktü diye az söylemişti. Sabah öğle akşam düzenli damlatıyor musun? Devamlı açarsan daha çok fayda görebilirsin.
Deniz gündüz gayet iyi sabah tıkanmış olarak uyanıyor.
Düşük doğum ağırlıklı bebeklerde bu sorun daha sıkmış. Senin bebeğin de 2.5 kilo altındaydı sanırım dimi?
Evet altında, sadece akşamları yapıyodum bu sabahta yaptık öğlen yapıyım tekrar akşm yatmadan bidaha yapıyım o zaman, ama doktorlar çekilmesini tavsiye etmiyo pek bi doktoru dinlemiştim youtubeden fizyolojik su ile sıkın bırakın diyodu oda kafamı karıştırdı biraz 😒

Merhaba arkadaşlar umarım hepiniz iyisinizdir ☺
Bizim bebişte de var aynı durum bebeklerin solunum yolları dar olduğu için daha çabuk tıkanırmış zaten. Bizim 20 günlükken başladı diyebilirim enjektörle serum fizyolojik sıkıyoruz sürekli ilk zamanlar günde 3-4 defa sıkıyorduk anca açılıyordu şimdi günde 1 defa sıkıp çekiyoruz. İlk başta şu ağızla çekilen şeylerden almıştık ama çekerken Yaman çok rahatsız oluyordu bizimde nefesimiz yetmiyordu sonra baby-vac diye bişey varmış elektrik süpürgesine takılıyor onu aldım ve çok rahat ettik Yamanda hiç ağlamadan izin veriyor artık çekmemize☺️☺️ İnternetten bi araştır istersen hatta youtube da videoları var. Eczaneden 1 tane izotonik serum aldık bide enjektör, enjektör ucuna da kulakların kulağa takılan kısmı varya onu çıkartıp ucuna taktık burnu acımasın diye 1cc çekip burnuna sıkıyoruz bi kısmı geri geliyo bi kısmını da yutuyo sonra çekiyoruz baya uzun yazdım ama bende çok stres olmuştum ilk başlarda o yüzden yazmak istedim. Burunu tılanıksa da emmek istemeyebilir aklında olsun . Bu arada meme aranması aç olduğunu göstermiyor bizimkini de kim kucağına alıp göğsüne yaklaştırsa hemen ağzını açıyo meme arıyo kolum yanağına değse ağzını çevirip emmeye çalışıyo kilo alımı büyümesi fln iyi olduğu için aç olduğunu düşünmüyorum mesela. Birde oral dönemdeler bizimkinin de eli sürekli yüzünde burnunda ağzında bence tıkandığı için değil ellerini keşfediyorlar artık o yüzden ama için rahat etsin dersen tabi doktora götür

Bizim bebişte de var aynı durum bebeklerin solunum yolları dar olduğu için daha çabuk tıkanırmış zaten. Bizim 20 günlükken başladı diyebilirim enjektörle serum fizyolojik sıkıyoruz sürekli ilk zamanlar günde 3-4 defa sıkıyorduk anca açılıyordu şimdi günde 1 defa sıkıp çekiyoruz. İlk başta şu ağızla çekilen şeylerden almıştık ama çekerken Yaman çok rahatsız oluyordu bizimde nefesimiz yetmiyordu sonra baby-vac diye bişey varmış elektrik süpürgesine takılıyor onu aldım ve çok rahat ettik Yamanda hiç ağlamadan izin veriyor artık çekmemize☺☺ İnternetten bi araştır istersen hatta youtube da videoları var. Eczaneden 1 tane izotonik serum aldık bide enjektör, enjektör ucuna da kulakların kulağa takılan kısmı varya onu çıkartıp ucuna taktık burnu acımasın diye 1cc çekip burnuna sıkıyoruz bi kısmı geri geliyo bi kısmını da yutuyo sonra çekiyoruz baya uzun yazdım ama bende çok stres olmuştum ilk başlarda o yüzden yazmak istedim. Burunu tılanıksa da emmek istemeyebilir aklında olsun . Bu arada meme aranması aç olduğunu göstermiyor bizimkini de kim kucağına alıp göğsüne yaklaştırsa hemen ağzını açıyo meme arıyo kolum yanağına değse ağzını çevirip emmeye çalışıyo kilo alımı büyümesi fln iyi olduğu için aç olduğunu düşünmüyorum mesela. Birde oral dönemdeler bizimkinin de eli sürekli yüzünde burnunda ağzında bence tıkandığı için değil ellerini keşfediyorlar artık o yüzden ama için rahat etsin dersen tabi doktora götür
Teşekkür ederim canım bende öyle doğduğundan beri dert ediyorum resmen ve iyiydi açılıyodu son zamanlarda biraz farklı olmaya başladı burun sesi o korkuttu beni Aryada öyle bazen sessiz bazen istemiyo çekme işleminde söylediklerne bakıcam ben ilk serum fizyolojik almıştım ama damlalı olanlarından o bitti otribebeyle devam etmiştim sanki o daha iyiydi farkı ne bakmadım ama tam🙄 araştırıcam söylediğini ☺️
Emmeyi etkilediğine katılıyorum canım ama malesef sütüm yeterli değil 3 saat beklemeden sonra sağdığımda 2 gögüstende 60 cc çıkıyo ve kilo alımı azdı mamayla memeyle toparladı ve çiş sayımızda arttı sütüm az emmeyle bitiyo hemen sinirleniyo haliyle

Evet altında, sadece akşamları yapıyodum bu sabahta yaptık öğlen yapıyım tekrar akşm yatmadan bidaha yapıyım o zaman, ama doktorlar çekilmesini tavsiye etmiyo pek bi doktoru dinlemiştim youtubeden fizyolojik su ile sıkın bırakın diyodu oda kafamı karıştırdı biraz 😒
Evet çekmek gerekmiyorsa çekmiyorum. Sadece damlatıyorum. Fazlası zararlı ama okyanus suyunun zararı yok, o an tıkalı olmasa da düzenli damlatıyorum.

Teşekkür ederim canım bende öyle doğduğundan beri dert ediyorum resmen ve iyiydi açılıyodu son zamanlarda biraz farklı olmaya başladı burun sesi o korkuttu beni Aryada öyle bazen sessiz bazen istemiyo çekme işleminde söylediklerne bakıcam ben ilk serum fizyolojik almıştım ama damlalı olanlarından o bitti otribebeyle devam etmiştim sanki o daha iyiydi farkı ne bakmadım ama tam🙄 araştırıcam söylediğini ☺
Emmeyi etkilediğine katılıyorum canım ama malesef sütüm yeterli değil 3 saat beklemeden sonra sağdığımda 2 gögüstende 60 cc çıkıyo ve kilo alımı azdı mamayla memeyle toparladı ve çiş sayımızda arttı sütüm az emmeyle bitiyo hemen sinirleniyo haliyle
Serum baya ucuza geliyo🙈🙈 bi bakarsın.
İyi yapmışsın canım mamaya başlamakla yetmiyosa zorlamanın anlamı yok hem böyle karnı iyice doyunca bebişte daha mutlu olur sende daha mutlu olursun☺️☺️

Cok iyi yapmışsın herkesin sütü çok olacak diye bir şey yok süt gelecek diye çocuğu aç birakmanin da anlamı yok. Kuzucuk beslensin sağlıkla büyüsün 😍

X