2020 Şubat Anneleri

Kızlar yavrucuklarınıza herhangi bir damla vb kullanıyor musunuz?
Canım d vitamini kullanıyorum. Prebiyotikte kullandım ama doktorumu değiştirince yeni doktorum almayın tekrardan dedi. O vermediği için artık kullanmıyorum. Bir de d vitamini yerine multitabs diye başka vitaminlerinde olduğu birşey verdi ama almakta kararsızım hala evdeki d vitaminini kullanıyorum.

Facebookta emzirme akademisi var sende takip ediyordun sanırım Orda emziğin meme reddi sebebi olduğu söyleniyor bende ilk başlarda veriyordum meme çokta güzel alıyordu onları okudukça tırstım vermiyorum artık ama dediğin gibi uykuya geçişi kolaylaştırıyordu verip vermemekte çok kararsızım ben🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Biberon meme reddi sebebidir,biz de yaşadık. Emzikten süt gelmediği için ikisi çok farklı,sadece bebekte şaşkınlığa neden olabiliyor. Onu emip memeyi tekrar alınca afallıyormuş ama bu yüzden meme reddi yaşayan çok nadirdir diye düşünüyorum.
Zaten bu afallama ilk bi iki ay olabilir,sonra farkı kavrıyorlar. Biberona alışan bebek bile çoğunlukla memeye dönüyor. Benim kızım 4 aylık, yeni emzik verdim. Parmak emmeyi alışkanlık haline getirmesini istemiyorum. Ama şuan yine emziği atıp parmağını emiyor :)
Şu dönem ellerini tanıma dönemi ve ellerini ağzına götürmesinden doğal bir şey yok ama bizimki uykuya dalmak için bunu kullanmaya başladı. Hiç sevmem. Kabusum oldu :)
Elini ağzından çekmek de çok yanlış bir davranışmış. Bunu da yeni öğrendim. Tek yol emzikti :)
Şu dönem oluşan uyku alışkanlkları kalıcı oluyor.

Biberon meme reddi sebebidir,biz de yaşadık. Emzikten süt gelmediği için ikisi çok farklı,sadece bebekte şaşkınlığa neden olabiliyor. Onu emip memeyi tekrar alınca afallıyormuş ama bu yüzden meme reddi yaşayan çok nadirdir diye düşünüyorum.
Zaten bu afallama ilk bi iki ay olabilir,sonra farkı kavrıyorlar. Biberona alışan bebek bile çoğunlukla memeye dönüyor. Benim kızım 4 aylık, yeni emzik verdim. Parmak emmeyi alışkanlık haline getirmesini istemiyorum. Ama şuan yine emziği atıp parmağını emiyor :)
Şu dönem ellerini tanıma dönemi ve ellerini ağzına götürmesinden doğal bir şey yok ama bizimki uykuya dalmak için bunu kullanmaya başladı. Hiç sevmem. Kabusum oldu :)
Elini ağzından çekmek de çok yanlış bir davranışmış. Bunu da yeni öğrendim. Tek yol emzikti :)
verince hemen Aldı mı emziği bizimki hiç emmedi emmiyor çok istiyorum aslında

Kizlar gun icinde bebislerinizin uyudugu ve uyanik kaldigi saatleri takip ediyor musunuz ? Gunduz toplam kac saat uyuyolar mesela ?

İnsan zaten neyi istemiyorsa aman olmasın diyosa çocukta o oluyor🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
dediğin gibi emzikten süt gelmediği için çok etkilemeyebilir tüm gün değil ama belirli zamanlarda kendimizin de rahatlaması için verilebilir.
Ahh o eller sürekli ağıza götürme çabaları bide sokamayınca ağlıyo bizimki 😂😂 baş parmağını da boğazına kadar sokuyo midesi bulanıyo sonra kusacak gibi oluyor.
Çocuk yetiştirmek gerçekten zor ya biz karambole büyümüşüz sadece büyütmüşler psikolojimizi düşünen olmamış 😭😭

Aman diyim çabucak vazgeçirin. Ağladığında hafif şekilde sallanabilir, sakinleştirici etkisi var ama hızlı sallama sonucu uyumuyor aslında bayılıyorlar.
Ben emzik kullanmıyordum,benim kız memeyi bile zor emiyor pek emesi yok. Ama uykuya dalmak için parmak emmeye başlayınca emzik verdim. Uyku açısından çok verimli oldu. Daha rahat geçiş yapıyor.
kızım da kolikti, o da sallanmaya alışmıştı, 10 aylıkken uyku eğitimiyle kesmiştik sallamayı ama geç kalmışım, oğlumda aksilik olmazsa bir dahaki aydan sonra başlayacağım. alıştım ben bu sallanma durumlarına yani :)

emme içgüdüsü var bebeklerin, emzik bence bebekler için gerekli bir şey. ilerleyen dönemlerde kontrolünü sağlamak gerek tabii, çok bağımlı olmaması için. parmak emmesi de çok normal, oral dönemdeler şu an. Mete iki elini birden yumruk yapıp aynı anda ağzına sokmaya çalışıyor çok komik 😂

evet valla ela nasil buyudu anlamadim ,oyuzden ikincide tadini cikara cikara yapmaya calisiyorum herseyi☺🌈
aynen Cananım ya öyle doya doya yaşıyorum ki her anını ❤️ bir daha bu hallerine geri dönemeyeceğimizi biliyorum ya içime içime sokasım geliyor severken 🤭

Hiç takip etmiyorum ben ya aslında etmek lazım bir rutini olması lazım bebişlerin ama böyle kolayıma geliyo😭😭
Ben dun ilk defa uyudugu saatleri not aldim gece uykusuna yatana kadar dun aksam 10da yatti o saate kadar gunduz toplam 5 saat 10 dk uyumus 1 hafta bu sekilde takip edecegim. Hangi saatlerde ne kadar sure uyuyo en azindan bunu gormus olurum

Çok küçükken de kısa süreli kullanmıştı. Şimdi de verince hemen aldı ama çıkarıp parmağını emmeyi tercih ediyor.
Evet bazı bebekler hiç almazmış. Yine de bikaç farklı marka-model deneyebilrsin.

Ben dun ilk defa uyudugu saatleri not aldim gece uykusuna yatana kadar dun aksam 10da yatti o saate kadar gunduz toplam 5 saat 10 dk uyumus 1 hafta bu sekilde takip edecegim. Hangi saatlerde ne kadar sure uyuyo en azindan bunu gormus olurum
Şuan bunu not etmeye kalkarsan kafan baya karışacak :)
Daha uyku düzeni oturmadı. 19 haftalıkken uyku gerilemesi olacak. Uyku düzeninden bahsetmek için 4-4.5 aydan sonrasını beklemek gerekiyor.
Bizim uyku gerilemesi dönemimize çok az kaldı deneyimlerimi paylaşırım :)

Son düzenleme:
İnsan zaten neyi istemiyorsa aman olmasın diyosa çocukta o oluyor🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
dediğin gibi emzikten süt gelmediği için çok etkilemeyebilir tüm gün değil ama belirli zamanlarda kendimizin de rahatlaması için verilebilir.
Ahh o eller sürekli ağıza götürme çabaları bide sokamayınca ağlıyo bizimki 😂😂 baş parmağını da boğazına kadar sokuyo midesi bulanıyo sonra kusacak gibi oluyor.
Çocuk yetiştirmek gerçekten zor ya biz karambole büyümüşüz sadece büyütmüşler psikolojimizi düşünen olmamış 😭😭
O yüzden coğrafyamız tımarhane gibi :KK70:

emme içgüdüsü var bebeklerin, emzik bence bebekler için gerekli bir şey. ilerleyen dönemlerde kontrolünü sağlamak gerek tabii, çok bağımlı olmaması için. parmak emmesi de çok normal, oral dönemdeler şu an. Mete iki elini birden yumruk yapıp aynı anda ağzına sokmaya çalışıyor çok komik 😂
Emzik konusunda kimi uzmanlar emmeli diyo kimileri verilmemeli diyo benim gibi tecrübesiz annelerinde kafası allak bullak oluyo işte ama uykuya geçiş konusunda yardımcı olduğu kesin selozy selozy ile konuştuktan sonra verdim emziği yatağına yatırdım 5 dakkada uyudu😁😁
Not alamam ama aşağı yukarı uyuduğu uyanık kaldığı saatleri bilsem iyi olacak. Bide uyuduğu yer önemli kucağımda hiç kıpırdamadan 2 saat uyur ama yatağına yatırdığımda uyanıyo hemen

Ben 4 çeşit emzik aldım ama bizimki ağzına almadı🙈 sakız çiğneyip öğürüyor gibi yapıp fırlatıyor ağzından😜
Not alamam ama aşağı yukarı uyuduğu uyanık kaldığı saatleri bilsem iyi olacak. Bide uyuduğu yer önemli kucağımda hiç kıpırdamadan 2 saat uyur ama yatağına yatırdığımda uyanıyo hemen
Benim de en büyük problemim o😩 kucakta herşey harika yatağa koyduğum an gözler fal taşı🙈 hele şimdi aynı anda emerek pışpışlanarak ve sallanarak uyku modeli eklendi🙈 Ama kucaktaki son keyifli günleri beyfendinin, tadını çıkarsın, 3 hafta sonra yatağa😂

X