2020 Şubat Anneleri

Benimki her yerde kızın üstünde bile oluyor. Banyoyu tuvaleti geçtim en büyük korkum yemeklerden de çıkacak diye sürekli de bağlıyorum çok uzun değiller omuzumdalar. Benim evlenene kadar belime kadardı iki güne bir kuaföre giderdim. Evlenince taşındım gidemedim. Kendim yaptım saçlarımı artık pes edip küt kestirmiştim. Hala da uzatmayı düşünmüyorum. Niye pişman olasın yine uzar.
Çok haklısın bi kere bende bebeğimin elinde gördüm en iyisi kestirip kurtulmak

evet Deniz için artık başlayabilirsin uyku düzenine bence de. Mete 2 buçuk aylık. o yüzden biraz daha bekliyorum.
Deniz akşam kaçta uykuya geçiyor? Mete 11-12 en az :KK43: çok düzensiz bizim uykular.

evet yakındı tarihlerimiz, biri erkenci çıktı biri tembel :)
Deniz de 10dan önce uyumuyor malesef. Umarım zorlanmadan alışırlar.
Kendi kendine ve kendi yatağında uyuyor. Doğduğundan beri hiç yanımda yatırmadım. Bu gece için geçerli tabi. Gündüz nerede olursa uyusun istiyorum :)
Mete bir de memede kalmak istiyordu dimi? Onu aştınız mı?

Kızlar saolun 🤗 🤗 Yuusf efe 30 ocak doğumlu kaka tahlili verdik enfeksiyon varmış ilaç verdi doktor ilaç kullandığımdan beri kakada kan yok sesli gürültülü kaka yok günde 8 kere kaka yapardı 4 e indi
Geçmiş olsun canım sorun çözülmüş ne güzel bi daha olmaz inşallahh🙏🙏 bizim bebiş de baya sesli kaka yapıyo ben onu normal sanıyordum değilmiymiş😱😱

Geçmiş olsun canım sorun çözülmüş ne güzel bi daha olmaz inşallahh🙏🙏 bizim bebiş de baya sesli kaka yapıyo ben onu normal sanıyordum değilmiymiş😱😱
Bende normal sanıyordum canım ama değilmiş anlamadım buraya yazdım 5 dk sonra nokta şeklinde kan lı kaka yaptı, 😞🥺

Deniz de 10dan önce uyumuyor malesef. Umarım zorlanmadan alışırlar.
Kendi kendine ve kendi yatağında uyuyor. Doğduğundan beri hiç yanımda yatırmadım. Bu gece için geçerli tabi. Gündüz nerede olursa uyusun istiyorum :)
Mete bir de memede kalmak istiyordu dimi? Onu aştınız mı?
kendi kendine uyuması harika. bence zamanla saatleri de erkene çekersiniz. büyüdükçe daha düzenli olacak uykular çünkü.

Mete de hep beşiğinde yatıyor, gece yanıma almaya asla cesaret edemem korkarım.
memede uyumak isteme problemini aştık şükür. kurtarıcımız emzik oldu :) o kadar akıllı ki bu bebekler, eğer açsa emziği asla almıyor, eğer uykusu varsa da mememi asla almıyor :) emzik çok işime yarıyor.

ama bizim problemimiz sallanmak. kolik olduğu için yeter ki sussun ağrısı dinsin diye salladık. şimdi bazen sallamanın şiddeti bile yetmiyor ona. derin uykuya sallanarak geçiyor. ama gece emmeye kalkınca mememde uyuyor yerine koyuyorum, o zaman sallanmak istemiyor şükür.

ama gündüz çok fenayız. uykular hep şekerleme şeklinde. 15-20-30 dk hep düzensiz. şöyle bir saat usanmadan sallayacaksın ki 1 buçuk saat uyusun o da şansımız varsa :) o yüzden benim uyku eğitimi vermem çok önemli.

6 şubat doğumlu mu, bizimki de 7 Şubat😇

Ocak doğumlu o zaman sizin bıdık😇 diş çıkarma evresi nasıl geçiyor zorluyor mu
Bizim bıdık 37.haftada doğdu. Benim ilki sezaryendı normal doğmaya çalıştı. Baya heyecanlı aceleci anlayacağın. Ağzımız köpürüyor huysuzluk yapıyor biraz onun dışında memeyi ezmeye çalışıyor.

Bizim bıdık 37.haftada doğdu. Benim ilki sezaryendı normal doğmaya çalıştı. Baya heyecanlı aceleci anlayacağın. Ağzımız köpürüyor huysuzluk yapıyor biraz onun dışında memeyi ezmeye çalışıyor.
Allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda çıkarır da ikiniz de rahatlarsınız😇 gerçi biraz moladan sonra diğerleri çıkmaya başlıyor patır patır🙈

Benim bebegiminde agzi hep baloncuk dolu salyalari akiyor bazen. Ve mememi damaklariyla ısırıyor. Bazen parmagini agzina koyup ısırıyor. Hatta denemek icin kendi serce parmagimi verdim ve gercekten ısırıyor emmiyor elini. Bunlar dis belirtisi mi acaba ? Ama disinde kabarma yok

Allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda çıkarır da ikiniz de rahatlarsınız😇 gerçi biraz moladan sonra diğerleri çıkmaya başlıyor patır patır🙈
Amin canım inş. Bir taraftan da korkuyorum dişler çıktıkça memeyi ısırmaya başlıyorlar. 🤣

Benim bebegiminde agzi hep baloncuk dolu salyalari akiyor bazen. Ve mememi damaklariyla ısırıyor. Bazen parmagini agzina koyup ısırıyor. Hatta denemek icin kendi serce parmagimi verdim ve gercekten ısırıyor emmiyor elini. Bunlar dis belirtisi mi acaba ? Ama disinde kabarma yok
Olabilir. Bizimki sürekli bir yerleri ısırmaya çalışıyor. Bizimkinin direk dişlerinin ucu göründü. Memeyi ısırıyordu ben damakları kuvvetlendi sanıyordum.

.

Eklentiler

• Screenshot_20200502-230044982_1.jpg
    Screenshot_20200502-230044982_1.jpg
    76,8 KB · Görüntüleme: 32
kendi kendine uyuması harika. bence zamanla saatleri de erkene çekersiniz. büyüdükçe daha düzenli olacak uykular çünkü.

Mete de hep beşiğinde yatıyor, gece yanıma almaya asla cesaret edemem korkarım.
memede uyumak isteme problemini aştık şükür. kurtarıcımız emzik oldu :) o kadar akıllı ki bu bebekler, eğer açsa emziği asla almıyor, eğer uykusu varsa da mememi asla almıyor :) emzik çok işime yarıyor.

ama bizim problemimiz sallanmak. kolik olduğu için yeter ki sussun ağrısı dinsin diye salladık. şimdi bazen sallamanın şiddeti bile yetmiyor ona. derin uykuya sallanarak geçiyor. ama gece emmeye kalkınca mememde uyuyor yerine koyuyorum, o zaman sallanmak istemiyor şükür.

ama gündüz çok fenayız. uykular hep şekerleme şeklinde. 15-20-30 dk hep düzensiz. şöyle bir saat usanmadan sallayacaksın ki 1 buçuk saat uyusun o da şansımız varsa :) o yüzden benim uyku eğitimi vermem çok önemli.
Aman diyim çabucak vazgeçirin. Ağladığında hafif şekilde sallanabilir, sakinleştirici etkisi var ama hızlı sallama sonucu uyumuyor aslında bayılıyorlar.
Ben emzik kullanmıyordum,benim kız memeyi bile zor emiyor pek emesi yok. Ama uykuya dalmak için parmak emmeye başlayınca emzik verdim. Uyku açısından çok verimli oldu. Daha rahat geçiş yapıyor.

Canım 4. Ayda kilo alımınız ne şekilde? 4. Ayda yavaşlama oluyor diyorlar ya o sebeple soruyorum🌸

Kızlar yavrucuklarınıza herhangi bir damla vb kullanıyor musunuz?

Aman diyim çabucak vazgeçirin. Ağladığında hafif şekilde sallanabilir, sakinleştirici etkisi var ama hızlı sallama sonucu uyumuyor aslında bayılıyorlar.
Ben emzik kullanmıyordum,benim kız memeyi bile zor emiyor pek emesi yok. Ama uykuya dalmak için parmak emmeye başlayınca emzik verdim. Uyku açısından çok verimli oldu. Daha rahat geçiş yapıyor.
Facebookta emzirme akademisi var sende takip ediyordun sanırım Orda emziğin meme reddi sebebi olduğu söyleniyor bende ilk başlarda veriyordum meme çokta güzel alıyordu onları okudukça tırstım vermiyorum artık ama dediğin gibi uykuya geçişi kolaylaştırıyordu verip vermemekte çok kararsızım ben🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

X