2020 Şubat Anneleri

Bizde öyle kızım da emmeyi çok seviyodu emziğe alıştı bu kadar sık olmamaya başladı gaz sancıları oluyodu bu yüzden sürekli, ama artık atlattık çok şükür,
Uyku sersemi az emiyolar evet bizde aynı şey oluyo dalıyo bu sefer çabuk açıyo uyanıyo, gece sağmayıda bi deneyim o zaman

Canim keske emzik vermeseydin. Her emmek istediginde emzirseydin sütün cok olurdu. Banada emzik ver rahatla diyen cok oldu hala daha diyorlar. Ama ben vermiyorum. Her istediginde meme veriyorum sırf sütüm cogalsin diye. Çünkü süt talep oldukca artar. Bebek emdikce vucut daha cok süt uretir. Ben buna inaniyorum

Canim benimkiside emzik emiyo ama beni emmesi hala eskisi gibi yalanci meme yuzunden olcagini sanmam

2 Ay vermedim denemedim üzerine düşmedim ama çok ağlıyodu ve beni emmek isyodu sürekli gaz sancısı oluyodu 2. Aydan sonra verdim ve aldı rahatlattımı evet ama gazı olduğunda açıktığında emmek istemiyo atıyo bilincinde ikisini ayırt edebiliyolar kucağıma aldığımdada emzirir pozisyona geldiğinde anlıyo meme olduğunu ağzını açıyo meme arıyo ondan olucağını sanmıyorum pek ama etkilemişte olabilir tabi

Bebek emdikçe memeye süt üretimi için uyarı gidiyor. Bebek aç olmasa sadece oyalanmak için de emse vücudun süte ihtiyaç olduğu mesajı alıyor.
Ama bebek düzenli ve yeterli emdiği müddetçe sadece emzik kullanıldı diye sütte azalma olmaz. Çoğu kişi emzik kullanıyor.
Benim kızım hiç bi zaman memede uyumak ya da memede sakinleşmek gibi bi şey yapmadı meme emmeyi sevmiyor hatta ama azalma yaşamadık.

Tıkanmamıştır ama duş çok iyi gelir. Fark eder yani. Kanallar uyarılıyor.
Ben süt sıkışması yaşıyorum, sıcak suyla masaj yapınca daha rahat dağılıyor. Sıkışma olsa ağrılı şişlikler ve ateş olur. Allah korusun

Aynen öyle iyi yanları da var kötü yanları da var tabi
Ama insanın kendi evi gibisi yok
İlk başta tabiki zorlanıyorsun ama rayına oturtunca çok güzel oluyor herşey
Ben ilk geldiğimde ne ağlamıştım Ya

Ah o süt herşeyden etkileniyo ya

sen neden annende kalıyorsun ?

Stres o kadar etkili ki gerçekten, ben normalde çok gezen biriydim 40 gün lohusalık sonrası bir de pandemi olunca tıkıldık kaldık evde, nerdeyse 1 ay sonra dışarı çıktım ve o gün işk göğüslerim sertleşti. Ama inan canını sıkma, Tek göğsünden 60 cc çıkıyorsa harika bence
Ben de kuzunun 40’ı çıktığındam beri ilk kez anneme geldim şimdi. Annem bizden giderken ne çok ağlamıştımşimdi de gelip gelmeme konusunda tereddüt yaşadım çocuğun düzeni bozulur mu diyr inşallah sıkıntı yaşamaylz anneler can yaa can, Allah eksikliklerini göstermesin
Kızlar yarın 2. Ay kontrolümüz var hastanemiz özel bi hastane ve bu dönemde hiç yoğunluk yok gitmelimiyim sizce
Ben tam pandeminin zirve yaptığı zamanlarda gitmiştim bomboştu hastane, sen bilirsin ama ihmal etme, aşılar önemli

Aşı için değilde rutin kontrol için gidicez öyle olsa bile gitmek istiyorum ne kadar kilo almış boyu baş çevresi merak ediyorum özellikle kilo alımı önemli ilk zamnlar öğreneyim içim rahat etsin. Bizde gitmiştik 20 gün önce önlemimizi alıp temizliğe mesafeye dikkat edince bişey olmuyo aşı içinde ayın 8inde gidicez sağlık ocağına ona da yine sabh erken gidip gelicem kimse yokken 2. Ay aşılarını olacak koronodan değilde aşıların yan etkilerinden çok korkuyorum

Maşallah kaç günlük seninki bizimki daha dönmüyor çabalıyor arada sırada kafasını da tam tutamıyor bazen atıyor kendini ellerinden tutup kaldırınca kafası geride kalıyor hiç çabasınyokmtembel

Tereddüt etmene gerek yok bunu yapmak için beklemen gerekmiyor. Zaten yatrınca başını kaldıracak. Tehlikeli bişey değil :)
Evet bugün denedim başını kaldırıyor ama çok kısa süre arada böyle tutayım ama çok zor duramıyor o şekilde

Allah kolaylık versin birde babalık dersi vermek varmak

Bugüne kadar hep 80 cc vermiştim 2,5 3 saat kadar durabiliyordu,birde sürekli kusuyor,80 cc nin bile fazla geldiğini düşünüyordum ben,yavaş yavaş miktarı arttırayım öyleyse,birde emdiği zaman sizde ne kadar duruyor?emdiği zaman 2 saat ancak durabiliyor benim bebeğim.

Artık öğün aralarının açılması daha iyi olur. 4 saat acıkmıyorsa 4 saat bekleyebilirsin.
Kızım gece uyuyor ama gündüz sık acıkır. Hiç 4 saat olmadı. En fazla 3.
Biberonun tamamını bitirdikçe sen miktarı arttır. 80 içiyorsa 90, 90 içmeye başlayınca 100 vermelisin. Sürekli arttıracaktır. Kusması hiç önemli değil. Bazı bebekler çok kusarmış. Fazlasını kusuyor diye düşünme.

sabine sonuçta anne sütü içiyor, bir üst sınır yok. Doyduğu zaman zaten bırakacaktır :)
Ben gündüz biberonla besliyorum,geceleri emziriyorum,siz nasıl sağdığınız sütü veriyorsunuz?
Ya benim bebeğim her dakika versen süt içer o derece obur yani,biberon bitince sütüm bitti diye her defasında ağlıyor:)
Birde oyuncak tavsiyeleriniz var mı? Ben oyun halısı piyanolu,dönence,zeka kartı ve çıngırak kullanıyorum

Biberonla veriyorum. Ağlar tabi bebeğim ya annesi 80 cc sınırı koymuş daha vermiyor :)
Daha çok içmek istiyordur.
Benim kızım en çok dönenceyi seviyor. Çıngıraklı top,normal çıngırak,zeka kartı kullanıyoruz. Oyun halısı yok. Odada pek alanım yok , diğer odalarda da bebeği yere bırakmıyorum çünkü kedilerim var. Bize uymadı yani :) yoksa bu dönemde çok verimli.

Ya başından ayrılamıyorum gündüzleri evle çok zor oluyo eşiminde aklı bizde kalıyo bi kere gece geç yattı sabahta birlikte uyuya kalmışız kızla eşim aramış sessizdeydi telefon merak edip gelmiş gözleri falan doldu hatta aklına neler getirmiş ay ne kötüydü hatırladım da gündüzleri yemek bile yemiyodum eşim geliyo hazırla falan zor oluyodu, bide virüs çıktı en azından burda birinin gözü üzerinde oluyo yemek derdi yok süt açısından geldiğimde baya fark etmişti ama birden ne oldu bende anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…