Bizde öyle kızım da emmeyi çok seviyodu emziğe alıştı bu kadar sık olmamaya başladıBenimkisi aksam uzun uykuya dalisinda 4 saat uyuyo onun haricinde 2 saatte bir emmeye kalkiyo cunku uyku sersemine emerken uyuya kaliyo surekli. Gunduz 3 saat kuralina hicbir zaman uyamadik dogdugundan beri ne zaman isterse o zaman veriyorum bi kere gazdan acillik olmustuk lavman yapildi o zaman 2 saat zar zor bekletiyodum ama simdi yine ne zaman isterse o zaman veriyorum kendini memede mutlu hissediyo orada rahatliyo bende ona ayak uyduruyorum napayim isteyincede vermezsem kendimi suclu hissediyorum. Gece o kadar cok uyudugu icin belkide sutunde azalma olabilir cunku gece emzirmesi sut uretimini daha da arttiriyomus bi yazida denk gelmistim. Gece emmeye kalkmasa bile sen 3 saat sonra sagmak icin uyan dolaba at 1 hafta dene bakalim bu sekilde belki artmasina fayda saglar
Canim keske emzik vermeseydin. Her emmek istediginde emzirseydin sütün cok olurdu. Banada emzik ver rahatla diyen cok oldu hala daha diyorlar. Ama ben vermiyorum. Her istediginde meme veriyorum sırf sütüm cogalsin diye. Çünkü süt talep oldukca artar. Bebek emdikce vucut daha cok süt uretir. Ben buna inaniyorumBizde öyle kızım da emmeyi çok seviyodu emziğe alıştı bu kadar sık olmamaya başladıgaz sancıları oluyodu bu yüzden sürekli, ama artık atlattık çok şükür,
Uyku sersemi az emiyolar evet bizde aynı şey oluyo dalıyo bu sefer çabuk açıyo uyanıyo, gece sağmayıda bi deneyim o zaman
Canim benimkiside emzik emiyo ama beni emmesi hala eskisi gibi yalanci meme yuzunden olcagini sanmamBizde öyle kızım da emmeyi çok seviyodu emziğe alıştı bu kadar sık olmamaya başladıgaz sancıları oluyodu bu yüzden sürekli, ama artık atlattık çok şükür,
Uyku sersemi az emiyolar evet bizde aynı şey oluyo dalıyo bu sefer çabuk açıyo uyanıyo, gece sağmayıda bi deneyim o zaman
2 Ay vermedim denemedim üzerine düşmedim ama çok ağlıyodu ve beni emmek isyodu sürekli gaz sancısı oluyodu 2. Aydan sonra verdim ve aldı rahatlattımı evet ama gazı olduğunda açıktığında emmek istemiyo atıyo bilincinde ikisini ayırt edebiliyolar kucağıma aldığımdada emzirir pozisyona geldiğinde anlıyo meme olduğunu ağzını açıyo meme arıyo ondan olucağını sanmıyorum pek ama etkilemişte olabilir tabiCanim keske emzik vermeseydin. Her emmek istediginde emzirseydin sütün cok olurdu. Banada emzik ver rahatla diyen cok oldu hala daha diyorlar. Ama ben vermiyorum. Her istediginde meme veriyorum sırf sütüm cogalsin diye. Çünkü süt talep oldukca artar. Bebek emdikce vucut daha cok süt uretir. Ben buna inaniyorum
Tıkanmamıştır ama duş çok iyi gelir. Fark eder yani. Kanallar uyarılıyor.E bebekteki maltlardan ve still tee sipariş vericem canım, denemekte yarar var
Duşta şey fark ettim yada kafayı yedim gögüsün başladığı yer ve koltuk altından masaj yapıyım dedim ağrı oluştu yaparken aşağıya doğru hareketler yaptım acaba tıkanmamı yaptı diye düşündüm çıktığımda damarlar daha belirgindi olabilirmi acaba
Aynen öyle iyi yanları da var kötü yanları da var tabiBende annemdeyim 1 aydan fazladır 1 kere eve gidip geldim oda 4. Günlük yasakta sütün varmı yok mu diyen yokta ağladıkça babam huzursuz oluyo oda kıyamadığından neden ağlıyo neyi var neresi ağrıyo ki falan buda yoruyo bazen gazını alıcam sırtına vurucam vurma ciğerlerini çıkardın çocuğun falan diyo , bide kendi evimde daha rahatım tabi ev işi yapmasamda oluyo ama burda öyle değil bi maraton devam ediyo nefes alabiliyorum ama kötü yanlarıda var bazen, hem annem yıkıyo ben hala korkuyorum yıkamaya belki bunlarda etkilemiştir süte
4. Eve gittiğimde küveti doldurup köpük banyosu bile yaptım mutluluğu anlatamamotelde gibi hissettim kendimi eşim sağolsun herşeyle ilgilendi falan birbirimize ayırıcak vakitte bulduk iyi gelmişti eve gitsem gündüzleri zor geçiyo eşiminde aklı kalıyo annemde güzel ilgileniyo yemek derdi olmuyo sütüm olması için, öyle yani ne çok yazdım
Stres o kadar etkili ki gerçekten, ben normalde çok gezen biriydimHemşireyle görüştüm ben ek mamaya başlama şuan tamamen kesilirse dedişuan azalması çok normal stres altındayız moralini yüksek tut falan dedi
Milk plus diye içecek varmış onu önerdi buda güzel süt yapıyo dedibide onu denicem
Ben de kuzunun 40’ı çıktığındam beri ilk kez anneme geldim şimdi. Annem bizden giderken ne çok ağlamıştımBende annemdeyim 1 aydan fazladır 1 kere eve gidip geldim oda 4. Günlük yasakta sütün varmı yok mu diyen yokta ağladıkça babam huzursuz oluyo oda kıyamadığından neden ağlıyo neyi var neresi ağrıyo ki falan buda yoruyo bazen gazını alıcam sırtına vurucam vurma ciğerlerini çıkardın çocuğun falan diyo , bide kendi evimde daha rahatım tabi ev işi yapmasamda oluyo ama burda öyle değil bi maraton devam ediyo nefes alabiliyorum ama kötü yanlarıda var bazen, hem annem yıkıyo ben hala korkuyorum yıkamaya belki bunlarda etkilemiştir süte
4. Eve gittiğimde küveti doldurup köpük banyosu bile yaptım mutluluğu anlatamamotelde gibi hissettim kendimi eşim sağolsun herşeyle ilgilendi falan birbirimize ayırıcak vakitte bulduk iyi gelmişti eve gitsem gündüzleri zor geçiyo eşiminde aklı kalıyo annemde güzel ilgileniyo yemek derdi olmuyo sütüm olması için, öyle yani ne çok yazdım
Ben tam pandeminin zirve yaptığı zamanlarda gitmiştim bomboştu hastane, sen bilirsin ama ihmal etme, aşılar önemliKızlar yarın 2. Ay kontrolümüz var hastanemiz özel bi hastane ve bu dönemde hiç yoğunluk yok gitmelimiyim sizce
Aşı için değilde rutin kontrol için gidicez öyle olsa bile gitmek istiyorum ne kadar kilo almış boyu baş çevresi merak ediyorum özellikle kilo alımı önemli ilk zamnlar öğreneyim içim rahat etsin. Bizde gitmiştik 20 gün önce önlemimizi alıp temizliğe mesafeye dikkat edince bişey olmuyoStres o kadar etkili ki gerçekten, ben normalde çok gezen biriydim40 gün lohusalık sonrası bir de pandemi olunca tıkıldık kaldık evde, nerdeyse 1 ay sonra dışarı çıktım ve o gün işk göğüslerim sertleşti. Ama inan canını sıkma, Tek göğsünden 60 cc çıkıyorsa harika bence
Ben de kuzunun 40’ı çıktığındam beri ilk kez anneme geldim şimdi. Annem bizden giderken ne çok ağlamıştımşimdi de gelip gelmeme konusunda tereddüt yaşadım çocuğun düzeni bozulur mu diyr inşallah sıkıntı yaşamaylz anneler can yaa can, Allah eksikliklerini göstermesin
Ben tam pandeminin zirve yaptığı zamanlarda gitmiştim bomboştu hastane, sen bilirsin ama ihmal etme, aşılar önemli
Maşallah kaç günlük seninki bizimki daha dönmüyor çabalıyor arada sırada kafasını da tam tutamıyor bazen atıyor kendini ellerinden tutup kaldırınca kafası geride kalıyor hiç çabasınyokmtembelTutuyo 1 haftadır daha iyi tutuyo kalkmaya çalışıyo 1 ay 10 gündür ondada ilerledi tabi yastıkta sallarken falan yapıyo bunu,
yan dönüyo o kadar tutma çekme ağzına oyuncakları götürme gibi çılgınlıkları varbirde annemin tülbenti bayılıyo siyah ve kırmızı ağırlıklı renkte onunla çok oynattı annem ilgisini çok çekti,
Alt değiştirken yan dönüp koltuk tıtmalıyo en sevdiği
Evet bugün denedim başını kaldırıyor ama çok kısa süreTereddüt etmene gerek yok bunu yapmak için beklemen gerekmiyor. Zaten yatrınca başını kaldıracak. Tehlikeli bişey değil :)
Evet denedim bir iki defa hiç sevmiyor mırıldanıyorCanım geç bile kalmışsın. Ben de yatırıyorum daha küçükken öyle uyuduğu dahi oluyodu. Ama pek sevmiyo şimdi mızırdanınca alıyorum:)
Yatir canim annem burdayken biz 40inin icinde basladik yatirmaya o zaman minnakti bir seyden haberi yoktu gıkı cikmiyodu ama suan 5 dk o pozisyonda zor duruyo sevmiyoesim uyku oncesi yatiriyo bi 5 dk debeleniyo sonra bana veriyo yordum bak nasil uyucak simdi al diyo
Bugüne kadar hep 80 cc vermiştim 2,5 3 saat kadar durabiliyordu,birde sürekli kusuyor,80 cc nin bile fazla geldiğini düşünüyordum ben,yavaş yavaş miktarı arttırayım öyleyse,birde emdiği zaman sizde ne kadar duruyor?emdiği zaman 2 saat ancak durabiliyor benim bebeğim.4 saat duruyor mu? Benim kızım 2-3 saat arayla içiyor. 120 cc anne sütü içiyor. Haftaya 4 aylık olacak. Biberona 150 cc koyuyorum çünkü beni şaşırtıp 140 içtiği de olmuştu. 100 içtiği de oluyor. 4 saatte bir 150 çok fazla değil. Birazını bırakabilir.
Artık öğün aralarının açılması daha iyi olur. 4 saat acıkmıyorsa 4 saat bekleyebilirsin.Bugüne kadar hep 80 cc vermiştim 2,5 3 saat kadar durabiliyordu,birde sürekli kusuyor,80 cc nin bile fazla geldiğini düşünüyordum ben,yavaş yavaş miktarı arttırayım öyleyse,birde emdiği zaman sizde ne kadar duruyor?emdiği zaman 2 saat ancak durabiliyor benim bebeğim.
O pozisyonda ilk defa durduğu için kasları zayıftır. Sık sık egzersiz yaparsanız daha uzun süre durur :)Evet bugün denedim başını kaldırıyor ama çok kısa sürearada böyle tutayım ama çok zor duramıyor o şekilde
Ben gündüz biberonla besliyorum,geceleri emziriyorum,siz nasıl sağdığınız sütü veriyorsunuz?sabine sonuçta anne sütü içiyor, bir üst sınır yok. Doyduğu zaman zaten bırakacaktır :)
Biberonla veriyorum. Ağlar tabi bebeğim ya annesi 80 cc sınırı koymuş daha vermiyor :)Ben gündüz biberonla besliyorum,geceleri emziriyorum,siz nasıl sağdığınız sütü veriyorsunuz?
Ya benim bebeğim her dakika versen süt içer o derece obur yani,biberon bitince sütüm bitti diye her defasında ağlıyor:)
Birde oyuncak tavsiyeleriniz var mı? Ben oyun halısı piyanolu,dönence,zeka kartı ve çıngırak kullanıyorum
Ya başından ayrılamıyorum gündüzleri evle çok zor oluyo eşiminde aklı bizde kalıyo bi kere gece geç yattı sabahta birlikte uyuya kalmışız kızla eşim aramış sessizdeydi telefon merak edip gelmiş gözleri falan doldu hatta aklına neler getirmiş ay ne kötüydü hatırladım daAynen öyle iyi yanları da var kötü yanları da var tabi
Ama insanın kendi evi gibisi yok
İlk başta tabiki zorlanıyorsun ama rayına oturtunca çok güzel oluyor herşey
Ben ilk geldiğimde ne ağlamıştım Ya
Ah o süt herşeyden etkileniyo ya
sen neden annende kalıyorsun ?