- 23 Mayıs 2014
- 8.576
- 9.942
bende çok rahat etmiştim, sürekli sallanmak için uyanıyordu Begüm uyku eğitiminden önce. ilk günler ağlamasına dayandın mı gerisi kolay. ilk gece çok ağlamıştı Begüm, yatır kaldır yöntemi yapmıştım ben. ikinci gece çok korktum yine öyle ağlarsa diye ama hiç ağlamamıştı dönüp totosunu uyumuştucocugun odasinda hicbir uyarici olmamasi gerekiyor oncelikle ,tamamen karanlik olmasi gerekiyor,
her uyku oncesi uyku rutini olusturuyorsun mesela 10 dk once odaya giriyorsun hep ayni muzigi aciyorsun tercihe gore kitap okuyabilirsin mesela kucagina alip konusuyosun biraz sakinlestiriyorsun ,her uyku oncesi ayni rutini uygulamak cocuga uyku vaktinin geldigi mesajini veriyor,
ilk 3 gun cocugun yanina oturup elini tutuyorsun ,sonraki 3 gun biraz uzaklasiyosun yataktan ama cocuk seni goruyor,sonraki 3 gun kapiya dogru oturuyorsun ,sonraki gunler cocugu yataga koyup odadan cikiyosun ,
ilk zamanlarda biraz agliyor tabi ama ilk gun 15 dk agladiysa 10 _5 ..diye azaliyor,,normalde uyutmaya calistigim zaman daha cok agliyordu mesela ,
kendi kendine sallanmadan veya memedd uyumadigi icin daha uzun uyuyor.kisaca boyle