2020 Şubat Anneleri

Dün gece bizimkiler 12 olmadan uyudu çok şükür ama o saate kadar perişan oldum. Ablamı aradım bize iyi kızdı annemi niye yolladın diye. Kız ağladıkça Deniz paçama yapıştıkça ağladım. Ablamla konuşmak motive etti beni. Eşimle konuştum oyalanmadan geliriz inş. dedi. Kız kardeşim fazla ders çalışamıyor bir kaç gün idare edecek artık. Deniz teknolojik aletlere sardı iyice . Saflaştı karşısında. Oğlum için üzülüyorum kızla zaten ilgileniyorum. Kız kucakçı oldu iyi kol kası yapıyorum. Bütün bunlara rağmen iyiki doğurmuşum. Çocuklar benim sorumluluğum kimse yardım etsin diye beklemicem. Moralimi yüksek tutucam. Anne stresli olursa gazı daha çok olurmuş.

selozy selozy canım aklıma takıldı bir şey merak ediyorum anne sütü güçlendirici var ya sen kullanmıştın. Sağarak veriyoruz ya içine katsak sütümüzün şimdi versek olur mu benim kızımın kilo alımı ilk zamanlardaki gibi hızlı değil. Şükür ayda 1 kilo koydu ama küçük doğduğu için açığı kapatmamız lazım hem kilo hem boy olarak. Etki eder mi sence. Bir zararı olur mu prematureler veriyorlardı. Benim kızım 3 saatte bir 60 65 i zor içiyor. Sagdigim sütler buzluğa gidiyor içmediği için. En azından 60 65 içse bile kilo aldırsa o anne sütü zenginlestiricisi olmaz mı ki?
Yok yok amaan sakın diyim!
Böbrekleriine yük biniyor. Kızım hastanede 3 gün aldı o kadar. Düşük kilolulara veriyolar. 3kg olana kadar kullanılıyo. 2kilo bebeğe bile düzenli kilo alımı varsa verilmiyo.
Kilosunda problem olsa doktorun bişeyler önerirdi. Bence ek bişeye ihtiyacın yok. Olursa da 4.ayda mama başlar . Protein tozuna vs hiç gerek yok.

Kızlar bende bazen çocuk ağladığı zaman kendimi çok çaresiz hissediyorum hele benden hariç başkası susturamayinca dahada sinirleniyorum 5.5 senelik evliyim çocuk çok istiyorduk ama çok zormus gerçekten hele 2 cocuklularin mesajlarını okuyunca biz diyorum bı taneyle zor uğraşıyoruz 2tane olsa napardik Allah kolaylik versin herkese gerçekten
Biz bugün 18gunluguz küçük odada yatiyoduk sezeryan acimdan dolayı yatağa kolay inip cikamiyodum yatak odasına girince böyle eşimle dertsiz tasasiz tvnin kapama tuşuna basıp yatağa yattigimiz günleri özlediğimi farkettim hiç yatağa gidesimde gelmiyo artık bı daha asla deliksiz uyuyamicak olmak çok koyuyo valla 🤣
Ay bı tek benmi boyle düşünüyorum yaa hayır deyin lütfen kendimi cok suçlu hissediyorum rabbim sağlıklı bı evlat nasip etti çok şükür yokluğunu göstermesin ama bu dusuncelerimde normalmi acaba benim ya
tek sen bole düşünmüyorsun canim inan herkesin suan bocaladigi bir zaman herkes uykusuzluktan ve ağlayan bebekden yana dertli evet bu gunler geciyor ve sonrs bebek ozlemi duyuyorsun o ikincinin cesareti ordan gelio ama 3 . Cesareti yok bende allah da o cesareti vermesin :KK70: :KK70:
Kış günü ne kadarda bi yıkıyosunuz kızlar?
vala haftada bir hastalandircam diye korkuyorum🙄
Canım çıktığıbı sanıyoruz çok az çıkarıyolar zorlanarak bide rahatça çıkarmak var ben emziyorum çıkarıyorum yatırıyorum bi süre sonra kıvranıyo anlıyorum alıyorum bidaha çıkarıyorum önceden hiç dikkat etmezdim ben direk yatırırdım yanlış yapıyomuşum kaka durumu nasıl sizde 12 saatte bir yapıyo benim kız ya neden az bu kadar 😞
Vala canim sanirom ole cikiyo ama bi sure sonra gene ikiniyor aliyorym ama cikaramiyor ve cok kiziyor uykusu aciliyo bir daha dalana kadar da acikiyo felan hersey sil bastan oluyor ve sabaha kadar bu bole oluyo bende uykusuzlukdan çıldırıyorum artik sonra boncuk gibi bakincada cok suclu hissediyorym kendimi ve oglanda uyanio bizim kiz cok aglarsa ikisyle bir ugrasmak cok yipratio beni😐😕

Cnm naptın gittin mi doktora merak ettim
Suyum geldi canım evde baya yeşilli bi şekilde hemen geldik kakasını yapmış kızım normal için takip etti doktorum kalp atışları düşmeye başladı açılmam da çok azdı sezeryan oldum dün akşm 8 de doğdu kızım ikimizde iyiyiz çok şükür 🥰🙏 sen ne yaptın oldu mu doğumun ?

Olsun ne dedik beslensin de nasıl olduğunun önemi yok.
Zor olmalı tüm gün sağım ama.
Rezene denedin mi? Etkisi var mı? günde 1 yeterli mi?
Kızıma vermeyi mi? Yok hiç vermedim
Sezaryen sonrası gaz ve kabızlık için kendim uzun süre içtim ama sonradan boşladım.
Aslında emziren herkes içmeli. Gaz giderici etkisi bebeğe de geçiyor,süt de yapıyor.

Kızlar idrar yaparken 2 gündür çok zorlanıyorum ağrı yapıyo sürekli idrarım var gibi oluyo ve biraz yanma var böyle olan varmı doktora gitmek istemiyorum ama çok rahatsızım
Sezaryen olmuştum dimi canım benimde bikaç gün öyle olmuştu içtiğim su miktarını arttırdım biraz geçti ama sen yine de takipmet düzelmezse mutlaka doktora git derim
Suyum geldi canım evde baya yeşilli bi şekilde hemen geldik kakasını yapmış kızım normal için takip etti doktorum kalp atışları düşmeye başladı açılmam da çok azdı sezeryan oldum dün akşm 8 de doğdu kızım ikimizde iyiyiz çok şükür 🥰🙏 sen ne yaptın oldu mu doğumun ?
Gözün aydın canım sende şubat annesi oldun yani hemde 29 şubat🙈

selozy selozy canım aklıma takıldı bir şey merak ediyorum anne sütü güçlendirici var ya sen kullanmıştın. Sağarak veriyoruz ya içine katsak sütümüzün şimdi versek olur mu benim kızımın kilo alımı ilk zamanlardaki gibi hızlı değil. Şükür ayda 1 kilo koydu ama küçük doğduğu için açığı kapatmamız lazım hem kilo hem boy olarak. Etki eder mi sence. Bir zararı olur mu prematureler veriyorlardı. Benim kızım 3 saatte bir 60 65 i zor içiyor. Sagdigim sütler buzluğa gidiyor içmediği için. En azından 60 65 içse bile kilo aldırsa o anne sütü zenginlestiricisi olmaz mı ki?
Kilosunu 15le çarparsan günde içmesi gereken ortalama cc çıkıyor. 4100 kg bebek için günde 10 defa 60 cc ideal.
Seni anlıyorum küçük doğdğu için kilosu takıntı oldu. Yoksa içtiği süt de kilosu da normal. Gel de anlat tabi. Biz de sürekli tartıdayız :)
İlk 2 numara bez kullandığımda ne kadar büyümüş diye mutluluktan ağlamıştım :)

Canım Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah🤲🏻

Benim dün akşamdan bu yana 1 cm açılmamı oldu sadece nst de sancim bazen yükseliyor ama düzensiz
Allah analı babalı büyütsun inşallah cnm

gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün 🥰
sende şubat annesi oldun hemde 29 şubat 😍

tek sen bole düşünmüyorsun canim inan herkesin suan bocaladigi bir zaman herkes uykusuzluktan ve ağlayan bebekden yana dertli evet bu gunler geciyor ve sonrs bebek ozlemi duyuyorsun o ikincinin cesareti ordan gelio ama 3 . Cesareti yok bende allah da o cesareti vermesin :KK70: :KK70:
vala haftada bir hastalandircam diye korkuyorum🙄

Vala canim sanirom ole cikiyo ama bi sure sonra gene ikiniyor aliyorym ama cikaramiyor ve cok kiziyor uykusu aciliyo bir daha dalana kadar da acikiyo felan hersey sil bastan oluyor ve sabaha kadar bu bole oluyo bende uykusuzlukdan çıldırıyorum artik sonra boncuk gibi bakincada cok suclu hissediyorym kendimi ve oglanda uyanio bizim kiz cok aglarsa ikisyle bir ugrasmak cok yipratio beni😐😕
3. Olur korkusuyla eşimden uzak duruyorum. 🤪 hiç aklıma bile gelmiyor sanki bu çocukları leylekler getirdi 🤣 Eşim erkek olursa Ali olur adı diyor. Bende o tren kaçtı dedim. sen iyi misin 3. Felan yok ben sürekli iğne olamam 5 ay bulantı çekemem artık dedim. Allah olmayana versin.🙏

Hayirli olsun canim gozun aydin 🙂 mart annesi olmayi beklerken 29 subat annesi oldun 😃

Sezaryen olan anneler kanamaniz ne kadar surdu ya da hala sureniniz var mi ? Benim ilk baslarda cok cok az geliyodu o da idrardan sonra rengide acik kahve gibi falandi su son 1.5 haftadir bildiginiz regl rengine dondu ve biraz miktari artti bugun 32. Gunumdeyim bitmesine yakin azalmasi gerekirken tam tersi oldu benim vucudum neden hep boyle tersten isliyo anlamiyorum 🤦🏻‍♀️

3. Olur korkusuyla eşimden uzak duruyorum. 🤪 hiç aklıma bile gelmiyor sanki bu çocukları leylekler getirdi 🤣 Eşim erkek olursa Ali olur adı diyor. Bende o tren kaçtı dedim. sen iyi misin 3. Felan yok ben sürekli iğne olamam 5 ay bulantı çekemem artık dedim. Allah olmayana versin.🙏
Valla benim ilk bebegim ama 2.yi dusunmuyorum artik 🤣🤣

Dun benim adamda mutfaga geldi arkamdan senin sey hala devam ediyo mu diye soruyo evet dedim niye diyo manyak 😆😆 9 ay olmadim birak gelsin dedim 😃

Bende 2. Cocuktan korkuyorum suan es kaza bir sey olur diye annemde diyo hazir vucudun alisti dikkatli ol 2.si hemen olabilir diyo aman dedim Allah korusun sus sus 😂

Sezaryen olan anneler kanamaniz ne kadar surdu ya da hala sureniniz var mi ? Benim ilk baslarda cok cok az geliyodu o da idrardan sonra rengide acik kahve gibi falandi su son 1.5 haftadir bildiginiz regl rengine dondu ve biraz miktari artti bugun 32. Gunumdeyim bitmesine yakin azalmasi gerekirken tam tersi oldu benim vucudum neden hep boyle tersten isliyo anlamiyorum 🤦🏻‍♀️
Benimde.ole cnm ilk hafta geldi sonra sariya döndü sonra kesilir gibi oldu derken benimde 1 haftadir az az kanamam var ped takiom gelmio cikariom ust bas batiyo bikdm yani artik bitsede kurtulsam su lohusaliktan😕daha 2 hafta var bitmesine🙄

Benimde.ole cnm ilk hafta geldi sonra sariya döndü sonra kesilir gibi oldu derken benimde 1 haftadir az az kanamam var ped takiom gelmio cikariom ust bas batiyo bikdm yani artik bitsede kurtulsam su lohusaliktan😕daha 2 hafta var bitmesine🙄
Benim 8 gun kaldi ama bu gidisle bitmeyecek gibi 😩

hayirli olsun canim allah anali babali büyütsün😍😍
Allahim korusun ya 6 ay kustum kabus gibiydi rabbim gercekden olmayana versin ikisinede.uzun omur versin 🤲

Ter varmi.sende de canim gece berbat oluyorum aksam olunca cokuyo resmen ustume kara bulutlar😥
Bi ara uyurken ensem falan bayagi bir terliyordu ama kisa surdu. Mesela ben kisin hayatta isinmam hep usurum uyurken bile kalin hirkayla ayagimda uyku corabimla falan uyurum o derece yani ama suan hic usumuyorum emzirirken bana cok fenalik geliyo sureklide kucagimda boyle vucudumdan ayaklarimdan ates fiskiriyo resmen asiri sinirleniyorum o zaman 😣

Valla benim ilk bebegim ama 2.yi dusunmuyorum artik 🤣🤣

Dun benim adamda mutfaga geldi arkamdan senin sey hala devam ediyo mu diye soruyo evet dedim niye diyo manyak 😆😆 9 ay olmadim birak gelsin dedim 😃

Bende 2. Cocuktan korkuyorum suan es kaza bir sey olur diye annemde diyo hazir vucudun alisti dikkatli ol 2.si hemen olabilir diyo aman dedim Allah korusun sus sus 😂
kızım 3 buçuk 4 yaşlarına gelene kadar bende öyle diyordum 😀 her ay regl olana kadar öyle stres oluyordum ki, bir gün gecikse elim ayağıma dolanıyordu. aslaaa diyordum aslaaa 🙈🙈

sonra Begüm kardeş diye tutturdu, o kadar çok istedi ki bizim de aklımıza soktu. o büyüdükçe küçük bebek özlediğimizi farkettik. insan asla dememeli hayatta 🙈

X