2020 Şubat Anneleri

Sancim az çıkıyor açıklık da yok hala böyle giderse suni vericez dedi 😫😫
Sezaryen olmuştum dimi canım benimde bikaç gün öyle olmuştu içtiğim su miktarını arttırdım biraz geçti ama sen yine de takipmet düzelmezse mutlaka doktora git derim

Gözün aydın canım sende şubat annesi oldun yani hemde 29 şubat🙈
Canım Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah🤲🏻
Benim dün akşamdan bu yana 1 cm açılmamı oldu sadece nst de sancim bazen yükseliyor ama düzensiz
Allah analı babalı büyütsun inşallah cnm
gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün 🥰
sende şubat annesi oldun hemde 29 şubat 😍
Hayirli olsun canim gozun aydin 🙂 mart annesi olmayi beklerken 29 subat annesi oldun 😃
hayirli olsun canim allah anali babali büyütsün😍😍

Allahim korusun ya 6 ay kustum kabus gibiydi rabbim gercekden olmayana versin ikisinede.uzun omur versin 🤲
Kızlar hepinize çok teşekkür ederim aynen mart annesi olucam derken yaramaz kızımm tutamadı totosunu 😁🙈 olsun ona sağlıkla kavuşmak dünyalara bedel 🥰 sütüm gelmedi hala karnı doymuyor birde o işi halledersek rahatlıcam 😊

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim aynen mart annesi olucam derken yaramaz kızımm tutamadı totosunu 😁🙈 olsun ona sağlıkla kavuşmak dünyalara bedel 🥰 sütüm gelmedi hala karnı doymuyor birde o işi halledersek rahatlıcam 😊
Sağlıkla büyüt canım sütte geliyor bir kaç güne rahat ol emzirmeye devam 😌

Ayy insaAllah o kadarda uzun surmez ya. Nette bir yazi okudum tembel bebekler kolik olur yaziyodu hareketli bebeklerde gaz daha az olurmus cunku her hareketinde gaz cikarma ihtimalleri daha yuksekmis 🤔
Bende aksamlari altini soyuyorum ustune battaniye ortuyorum o sekilde bacaklarini daha rahat hareket ettirebiliyo biraz ben bacak hareketi yaptiriyorum sonra o kendisi yapiyo arada pirt pirt gidiyo 😆
Bizim sorunumuz sanirsam 2 haftalikken falan baslamisti yanlis hatirlamiyosam
Benim kızım karnımda da tepinirdi şimdi de öyle ama kolik oldu sanırım. Oğlum tembeldi karnımda ama çok rahat bir bebekti. Emer uyurdu öyle gazla hiç uğraşmadım. Bu kız bana çektirecek gibi 😩

Valla ben çok etkilendim kuzum ya resmen 1 hafta ağrı çektim boynum omzum koptu hastahaneye kontrole gittik ama resmen kızın muaynesşn de yanında olamadım acilde serum taktırdım çok şükür şu ara daha iyiyim arada baş ağrısı oluyor ama baştakiler gibi değil bende hep ağladım resmen 1 hafta boyunca nasıl büyütücem ben bebeğimi yetemezsem ona ne yaparım dedim kendime hala diyorum ne zormuş bu lohusalık 🙈
Lohusalık😢😢😢 Hala ağlıyorum...
Çok çektim...
Anneme bu çocuğu yurda bırakalım ya da ben intihar edeyim dedim...
Ayy neler neler düşündüm...
Neler yaşadım...

Senin iğneni vuran kişi demek ki işinin ehli değilmiş. Benim iğnemi vuran kişiyi doktorum ve doğum yapanlar çok övmüşlerdi. Eli hafif iş maşallah. Olur böyle şeyler. Allah sağlık versin, Allah daha kötüsünü göstermesin.

Bak cumartesi günü bizim 40ımız çıkıyor bile. Ne çabuk geçti anlamadım. Halbuki bu büyümeyecek der ağlardım.

Sen onun annesisin ve ona neredeyse büyük bir aşkla bağlısın. Sakın yetmiyor muyum deme. Ona en çok sen yetersin. O sana muhtaç❤️❤️

Valla ben çok etkilendim kuzum ya resmen 1 hafta ağrı çektim boynum omzum koptu hastahaneye kontrole gittik ama resmen kızın muaynesşn de yanında olamadım acilde serum taktırdım çok şükür şu ara daha iyiyim arada baş ağrısı oluyor ama baştakiler gibi değil bende hep ağladım resmen 1 hafta boyunca nasıl büyütücem ben bebeğimi yetemezsem ona ne yaparım dedim kendime hala diyorum ne zormuş bu lohusalık 🙈
Ben de sütüm yok diye oğluma yetemiyor muyum der ağlardım. Anne değilim, anne olsaydım sütüm olurdu diyordum. Kendimden nefret ediyordum. Ama sonra bunun ne kadar önemsiz olduğunu fark ettim. Ben emzirsem de emzirmesem de annesiyim ve oğluma aşığım. O her şeyim. Bu beni rahatlatmıştı.

Son bi aydır göğsümden aşağısı karnım midem semsertti. Bu sabaha kadar öyleydi hatta. Şuan midem bom boş sanki yumuşacık. İçine bastırılıyo resmen öyle yumuşak. Aşağısı sert ama baya. Nişanım da geldi 3 gün önce ama hala sancı yok😔 Karnımın yumuşaklığı doğum belirtisi olabilir mi bide midem bomboş yumuşacık

Son bi aydır göğsümden aşağısı karnım midem semsertti. Bu sabaha kadar öyleydi hatta. Şuan midem bom boş sanki yumuşacık. İçine bastırılıyo resmen öyle yumuşak. Aşağısı sert ama baya. Nişanım da geldi 3 gün önce ama hala sancı yok😔 Karnımın yumuşaklığı doğum belirtisi olabilir mi bide midem bomboş yumuşacık
Ben o yumuşaklığın doğum belirtisi olduğunu duymuştum artık bebeğin yolda bence allah bi avazda kurtarsın sağlıkla inşallah

Lohusalık😢😢😢 Hala ağlıyorum...
Çok çektim...
Anneme bu çocuğu yurda bırakalım ya da ben intihar edeyim dedim...
Ayy neler neler düşündüm...
Neler yaşadım...

Senin iğneni vuran kişi demek ki işinin ehli değilmiş. Benim iğnemi vuran kişiyi doktorum ve doğum yapanlar çok övmüşlerdi. Eli hafif iş maşallah. Olur böyle şeyler. Allah sağlık versin, Allah daha kötüsünü göstermesin.

Bak cumartesi günü bizim 40ımız çıkıyor bile. Ne çabuk geçti anlamadım. Halbuki bu büyümeyecek der ağlardım.

Sen onun annesisin ve ona neredeyse büyük bir aşkla bağlısın. Sakın yetmiyor muyum deme. Ona en çok sen yetersin. O sana muhtaç❤❤
Valla aniden sezeryanla girince kuzum benimde beynim yanmıştı 🙈Ya kuzum sende çok ağır atlatmışsın gerçekten Rabbim kötü düşünceleri silsin aklımızdan evlatlarımıza sağlık versin inşallah gerçekten zor

Yediklerime çok dikkat ediyorum.
Her gün rezene, kimyon çayı, hummananın süt çayını içiyorum. her sabah kayısı yiyip sıcak su içiyorum. gün içinde en az 2 litre su içiyorum.

özellikle o iğrenç şeyleri içmeme rağmen yine oğlumun gazı var ve ben yine kabızım :mad:

şeytan diyor zaten işe yaramıyor bari ne istiyosam yiyeyim :kızgın:
Kan için verilen ilaçlar kabız yapıyor ben içmedim kabız yine oldum orası ayrı. Şimdi daha çok sıvı alıyorum. Senin yaptıklarını bende yapıyorum. Bu geceki gaz sancısı için önden hazırlık yaptım çayını ve gaz ilacını verdim karnını zeytinyağı ile ovdum sıcak havlu koydum. İnş. Bizimkiler dönene kadar bu şekilde idare edebilirim.

ben artık o cırta razıyım ya 😭
ferrum yüzünden kabızım fena. içmeyeceğim artık şu ilacı bıktım.
her gün iki ölçekle rezene çayı yapıyorum. bakalım fena bi patlama yaşayacağım ama görücez artık 😀
Bende bitek feramat kabızlık yapmıyor. Şikayetini söylersen muadilini verebilirler.
Ben de şuan ferrum içiyorum. Doktorum onu yazmış sorgusuz içtim,hiç gidip başka almaya halim yoktu. Öyle bitik öyle kaderine razı.. :KK14::KK61:

Valla aniden sezeryanla girince kuzum benimde beynim yanmıştı 🙈Ya kuzum sende çok ağır atlatmışsın gerçekten Rabbim kötü düşünceleri silsin aklımızdan evlatlarımıza sağlık versin inşallah gerçekten zor
Sen etkilenme diye daha anlatamadığım çook şey var. Ama geçecek, geçiyor kuzum. Hala arada ağlıyorum, çok zor diyorum ama kendimi o psikolojide bırakmıyorum. Oğlumun yüzüne bakıp o düşünceleri unutuyorum.

Ben kontrole diye gittim, 3 saat sonra doğum yapmıştım bile😀 Ama maalesef bebeğim su yuttuğu için doğumdan neredeyse 2 buçuk saat sonra odaya geldi. O ara bebeğime bir şey mi oldu korkusu beni öldürecekti. Çok şükür şimdi iyi, atlattı.

Yani demek istediğim aklına gelmeyen başına gelebiliyor. Anne olmak çok zor. Ben anneliği daha yeni yeni hissediyorum. Çok tuhaf bir duygu. Kadının biri 'sen anne olsaydın bebeğini emzirirdin' dedi. Mama yiyen çocuk gerizekalı olurmuş, annesini sevmezmiş, hep hasta olurmuş... Halbuki göğüs ucum parçalandı ve koptu, ben ne acılar çekerek ağlayarak oğlumu emzirmeye çalışıyordum. Ama sonra sütüm neredeyse bitti. Sanki keyfimden mama veriyormuşum gibi milletin bir tek beni dövmediği kaldı. Ama onu da atlattım. Her şey geçiyor. Yeter ki sabret, kimseyi dinleme, kafana takma ve bebeğini bol bol öp kucakla kokla😍🧿🤲

Son düzenleme:
Kan için verilen ilaçlar kabız yapıyor ben içmedim kabız yine oldum orası ayrı. Şimdi daha çok sıvı alıyorum. Senin yaptıklarını bende yapıyorum. Bu geceki gaz sancısı için önden hazırlık yaptım çayını ve gaz ilacını verdim karnını zeytinyağı ile ovdum sıcak havlu koydum. İnş. Bizimkiler dönene kadar bu şekilde idare edebilirim.
evet mahvetti beni o ilaç. yarın asm’de kanıma baktırırım belki. kan değerlerim iyiyse kullanmak istemiyorum artık.
göbeği henüz düşmediği için karnına masaj yapamıyorum. göbeği düşünce aslında ben banyosunu gece uykusundan önce yaptırma niyetindeyim. çok rahatlayıp çok güzel uyuyorlar banyodan sonra.

inşallah annenler gelene kadar çok zorlanmazsın. kardeşin de biraz derse ara verecek fedakarlık edecek yapacak bişey yok.

annen de olsa evin sorumluluğu hep sende oluyor. bizde de durumlar aynı. sağolsun annem her şeyi yapar ama her şeyi de bana sorar. sorulmaya değmeyecek şeyleri bile. insan cevap verene kadar bazen kalkıp kendi yapası geliyor.

Bende bitek feramat kabızlık yapmıyor. Şikayetini söylersen muadilini verebilirler.
Ben de şuan ferrum içiyorum. Doktorum onu yazmış sorgusuz içtim,hiç gidip başka almaya halim yoktu. Öyle bitik öyle kaderine razı.. :KK14::KK61:
o kadar bitiğim diyorsun 🤦‍♀️ bu aralar hepimiz öyleyiz gerçi 😀
ben hamilelikte de hep ferrum kullandım ama magnezyum da kullanıyordum o yüzden hiç kabız olmamıştım.
şu an fenayım, iki gecedir içmiyorum valla ilacı.

internetten baktım da 1 aya kadar düşmesi gerekirmiş.
yarısı ayrıldı göbekten zaten sanırım az kaldı. yarın asm’de kontrol var orda da sorucam.

sen nasılsın canım? kızlar nasıl? nasıl gidiyor 🥰

göbeğini bir bezle kapatıp o şekilde annem elinde tutuyor, öyle yıkıyoruz. mutlaka kurutuyorum. şu an daha kuru gibi inşallah düşer bir kaç güne ya.

bence de hareketli bebekler daha kolay çıkarır gazını mantıken.
bende altını açınca hava alınca çok güzel yapıyo kakasını fışkırtıyo hatta 😂 arada bir bende açıyorum rahatlasın diye ama üşütmekten de korkuyorum.

evet yıkarken bezle kapatıyoruz göbeğini.
eskiden yıkamama gibi bi durum yoktu aynen. düşüyordu sonuçta göbek. ama işte doktor ne diyorsa onu yapıyoruz ister istemez.
bi düşse de şöyle küvete koyup şapır şapır yıkasam ya çok istiyorum 😍

iyiyiz tatlim cok sukur ,uykusuzluk zorluyor tabi , elada biraz mizmiz ve huysuz ,evde cok sikiliyor , babannesi ananesi parka fln cikariyor arada ama yinede darliyor beni,sen nasilsin canim

Sen etkilenme diye daha anlatamadığım çook şey var. Ama geçecek, geçiyor kuzum. Hala arada ağlıyorum, çok zor diyorum ama kendimi o psikolojide bırakmıyorum. Oğlumun yüzüne bakıp o düşünceleri unutuyorum.

Ben kontrole diye gittim, 3 saat sonra doğum yapmıştım bile😀 Ama maalesef bebeğim su yuttuğu için doğumdan neredeyse 2 buçuk saat sonra odaya geldi. O ara bebeğime bir şey mi oldu korkusu beni öldürecekti. Çok şükür şimdi iyi, atlattı.

Yani demek istediğim aklına gelmeyen başına gelebiliyor. Anne olmak çok zor. Ben anneliği daha yeni yeni hissediyorum. Çok tuhaf bir duygu. Kadının biri 'sen anne olsaydın bebeğini emzirirdin' dedi. Mama yiyen çocuk gerizekalı olurmuş, annesini sevmezmiş, hep hasta olurmuş... Halbuki göğüs ucum parçalandı ve koptu, ben ne acılar çekerek ağlayarak oğlumu emzirmeye çalışıyordum. Ama sonra sütüm neredeyse bitti. Sanki keyfimden mama veriyormuşum gibi milletin bir tek beni dövmediği kaldı. Ama onu da atlattım. Her şey geçiyor. Yeter ki sabret, kimseyi dinleme, kafana takma ve bebeğini bol bol öp kucakla kokla😍🧿🤲
Bence o kadın gerizekalıymış canım ya tahmin edebiliyorum gerçekten anlatmadığın şeyler olduğunu ya gerçekten hep ağlamak geliyor içimden bazen eşimin yüzüne bakıp bile ağlayasım geliyor ama sonra kızıma bakıyorum şükrediyorum Rabbime🤲🏻❤️

Arkadaşlar merhaba buraya yeni katıldım çünkü daha dün hamile olduğumu öğrendim tabi yarın kan verip kesin sonuç alacam sizce çift testlerde yanlış olma ihtimali var mı içinde bir kuşku var birde parol ağrı kesici içtim sizce Bi sıkıntı olur mu

evet mahvetti beni o ilaç. yarın asm’de kanıma baktırırım belki. kan değerlerim iyiyse kullanmak istemiyorum artık.
göbeği henüz düşmediği için karnına masaj yapamıyorum. göbeği düşünce aslında ben banyosunu gece uykusundan önce yaptırma niyetindeyim. çok rahatlayıp çok güzel uyuyorlar banyodan sonra.

inşallah annenler gelene kadar çok zorlanmazsın. kardeşin de biraz derse ara verecek fedakarlık edecek yapacak bişey yok.

annen de olsa evin sorumluluğu hep sende oluyor. bizde de durumlar aynı. sağolsun annem her şeyi yapar ama her şeyi de bana sorar. sorulmaya değmeyecek şeyleri bile. insan cevap verene kadar bazen kalkıp kendi yapası geliyor.

o kadar bitiğim diyorsun 🤦‍♀️ bu aralar hepimiz öyleyiz gerçi 😀
ben hamilelikte de hep ferrum kullandım ama magnezyum da kullanıyordum o yüzden hiç kabız olmamıştım.
şu an fenayım, iki gecedir içmiyorum valla ilacı.

Göbek için sprey sıktım ben çocuk hemşiresi hastanede öyle yapıyorlarmış tavsiye etti. 10.günde düştü çünkü sulanıp badisine birşeyler bulaşıyordu. Ben hep kabızlık sorunu yaşıyorum bağırsaklarım çok hassas herşey direk onu etkiliyor.
bende sürekli masaj yapıyorum ama hep kasıyor kendini.
kardeşimi yemeğe götüreceğiz bir de sevdiği tatlı var. Bunlara fit oldu dersleri bıraktı gelene kadar. 🤣
Eşimden çekiniyor annem herşeyi bana soruyor . Eşim herşeyi direk söyler çok açık sözlü. Bize gelen herkes mutfakta tedirgin oluyor 🤣 bende eşime kızıyorum kimse gelmez bize böyle yaparsan diyorum. Artık daha yumuşak ama yinede gelenler rahat olamıyor.
kız uyuyor 🤣 gece ayakta kalacak kesin 😩 yaptıklarım işe yaradı galiba 👍

Bizim kız çaylardan (anason,rezene,kimyon tohumu ) sonra iyi uyudu uyanırsa gececiyiz 🤣 tam yazarken kavranmaya başladı. Bugün moralimi de Yüksek tuttum hiçbir şeye takılmadım. Gazı az mi oldu ne 👍

Yediklerime çok dikkat ediyorum.
Her gün rezene, kimyon çayı, hummananın süt çayını içiyorum. her sabah kayısı yiyip sıcak su içiyorum. gün içinde en az 2 litre su içiyorum.

özellikle o iğrenç şeyleri içmeme rağmen yine oğlumun gazı var ve ben yine kabızım :mad:

şeytan diyor zaten işe yaramıyor bari ne istiyosam yiyeyim :kızgın:
vala ben artik o gaz yapar yeme olayini birakdm her türlü gaz var bende biktim istedm seyleri de yiyorum acikcasi hala ayni değişen pek birsey yok
ayy bende oyle ,gunduz vakit oyle boyle geciyorda aksam olunca geliyolar bana
aynen canim ya malesef yaz gelsede disariya atsak kendimizi
Kızlar bebişlerinizin göbeği bizimki gibi 17. gün olmasına rağmen düşmeyen var mı? kızımın 17. günde düşmüştü. ama oğlumunki düşmedi hala, ama bir kenarından koptu, yarısı duruyor. sanırım düşecek ama çok geç oldu ya. kaç günde düşmesi lazım acaba sınır nedir.

4-5 gündür alkolle pansuman yapmıyorum. bazı doktorlar alkol sıkmayı önermiyor tamamen kendi kendine kuruyup düşmesi için. bir de öyle deneyeyim dedim. artık düşse de rahatlasak ya. yıkarken de küvete sokmadan annem elinde tutuyor öyle yıkıyoruz hiç göbeğine su değdirmedik şimdiye kadar.
canim ya baya oldu coktan dusmesi gerekti ben hic bir sey kullanmadm 8. Gun düştü
ben artık o cırta razıyım ya 😭
ferrum yüzünden kabızım fena. içmeyeceğim artık şu ilacı bıktım.
her gün iki ölçekle rezene çayı yapıyorum. bakalım fena bi patlama yaşayacağım ama görücez artık 😀
Ben kan ilacini hic kullanmadm vala canim sezeryan sonrasi o kabizligi asla cekemezdim 😕

X