- 23 Mayıs 2014
- 8.576
- 9.942
bahsettiğin nifty adlı testi hiç duymadım. yani evet mantıklı aslında kesin sonuç veren tek bir test yapılması.Benim anladığım tarama testlerinden örneğin 2li test %60 oranında, üçlü test %69 oranında, dörtlü test %85 oranında, ultrasonla birlikte değerlendirilirse daha yüksek oranda doğru sonuç veriyor(rakamlar internette daha detaylı yazıyor ben aklımda kaldığı kadarıyla yazdım, tam doğru olmayabilir). Kesin sonuç amniyosentez(%100) ile veriliyor ve bu testler verdikleri oran ile amniyosenteze gerek olup olmadığına karar vermede yardımcı oluyor. Yurtdışına gönderilen test (mesela nifty) ise %99 oranında doğru sonuç veriyor. Testten teste sürüklenmektense sanki sadece Nifty testi yaptırmak daha mı mantıklı acaba diye düşünüyorum, ama doktorum önce 2li teste bakalım dedi Bu arada ilk hamileliğimi yurt dışında yaşamıştım ve bu testlerin hiçbiri yapılmamıştı, 2 kez detaylı ultrason dışında ultrasona girmemiş, kan tahlili hiç yaptırmamıştım. Sadece bebeğime odaklandığım, hiç kaygı yaşamadığım hayatımın en güzel dönemiydi. Şimdi ise çok kaygılıyım inşallah geçici bir dönemdir...
mesela ikili testin sonucu yüksek risk de çıksa kesin değil asla. sonrasında kesinliğini öğrenmek için amniyosentez yapıyorlar istersen vs. yani yıpratıcı bir süreç. sonuçta ben çocuğumu yine doğurucam, ve kötü sonuç da olsa bunun bi çaresi yok.
yurtdışında bazı ülkelerde öyleymiş evet, bence mantıklı da. orada insanlar bu sisteme alışık. biz iki hafta görmeden duramıyoruz baksana
endişelenme allahın izniyle bir şey olmaz, kendini üzüp bebeğini de üzme. her şey çok güzel olacak inşallah hepimiz için