2020 Şubat Anneleri

Kizlar doktordan ciktikkk ben 7+4 sanarken tam 8 haftalik ciktik yani yarin 8+1 oluyomusum onden gidiyomus bebek gayet iyi dedi keseyi cok yukarda buldu doktor normalde 12.haftadan sonra buraya cikar seninki cok iyi dedi cok sukur kalp atisinida cok derinden duyduk net degildi ama iyiymis kelebegim cok rahatladim :)
Gozun aydin canim.
Darisi tum bekleyenlere olsun.
Cuma gunu de benim randevum var.

Kizlar doktordan ciktikkk ben 7+4 sanarken tam 8 haftalik ciktik yani yarin 8+1 oluyomusum onden gidiyomus bebek gayet iyi dedi keseyi cok yukarda buldu doktor normalde 12.haftadan sonra buraya cikar seninki cok iyi dedi cok sukur kalp atisinida cok derinden duyduk net degildi ama iyiymis kelebegim cok rahatladim :)
hadi gözünaydın ☺️

Erkek kardeşe ben de çok özeniyorum sahip olmadigim için ama kız kardeş dostta oluyor insana bilmiyorum belki erkek kardeşte de öyle oluyordur ben bilmiyorum 😊
Hala senden daha sabirsizmis 😄 hayırlısıyla sağlıkla gelsinler de inşallah 😍 Bu arada internette bebek ürünlerinde çok güzel indirimli şeyler buldum ama hala almaya cesaret edemiyorum 😐 Dayanamıyorum da çok güzeller 😍
bende kız kardeşlere çok özeniyorum :)
ben erkek kardeşlerimle de iyi anlaşıyorum, biriyle 5, diğeriyle 8 yaş var aramda. çocukken didişiyoduk ama şimdi iyiyiz. ama tabiiki hemcinsin olması çok daha farklı olurdu.

azcık daha sabret cinsiyetini öğrenince alırsın ☺️ insan görünce dayanamıyor ama cidden 😍

Ya onun ben de genetik olduğunu düşünüyorum.Kremler, jeller işin daha cok ticari boyutu. Onun yerine zeytinyağı sürmek çok daha mantıklı. Ne annemde ne anneannemde ne de babaannemde hiç öyle çatlaklar yok. Inşallah benim de öyle olur 😖
evet saf zeytinyağ en iyisi.
umarım ailenin kadınlarına benzersin hiç çatlağın olmaz inşallah :) çok kilo alanlarda daha çok olabiliyor ama.

İlk hamileliğimde 30 kilodan fazla almış olabilirim, son haftalarda tartılmadım moralim bozuluyor diye... ama hiç çatlağım oluşmadı, doktor genetik demişti. Ama bence karın kaslarının kuvvetli olmasıyla da ilgili olabilir diye düşünüyorum artık 🤷‍♀️

İlk hamileliğimde 30 kilodan fazla almış olabilirim, son haftalarda tartılmadım moralim bozuluyor diye... ama hiç çatlağım oluşmadı, doktor genetik demişti. Ama bence karın kaslarının kuvvetli olmasıyla da ilgili olabilir diye düşünüyorum artık 🤷‍♀️
Ben hamilelik boyunca 4 kg aldim.
Karin kaslarim da cok zayif, yani spor yapan biri degilim. Genetik de değil bizde ama benim hic catlagim olmadi. Bakalim bunda olacak mi paylasirim burda. 😊

Kızlar merhabalar. Benim de randevum 22 temmuzda. 2 li testi de yaparız demişti doktorumuz. Şuan 10+0 ız. Bulantılarım da eskiye oranla daha azaldı. Sizler ne durumdasınız? Ikili test zamanı gelen var mi?

Kızlar merhabalar. Benim de randevum 22 temmuzda. 2 li testi de yaparız demişti doktorumuz. Şuan 10+0 ız. Bulantılarım da eskiye oranla daha azaldı. Sizler ne durumdasınız? Ikili test zamanı gelen var mi?
Bende 22 temmuzda gidicem ikili test için de karar vericez birlikte ense kalınlığına bakarız dedi, şuanda 10+3 çüz zamanda geçmez çok var 😒😫

benim de bulantılarım ilk haftalara göre çok iyi.
bende ayın sonunda gidicem ikili test için. aslında ben yaptırmak istemiyorum ama benim doktor kesin yaptırır. özel hastaneler öyle oluyo ne yazıkki.

Bende 22 temmuzda gidicem ikili test için de karar vericez birlikte ense kalınlığına bakarız dedi, şuanda 10+3 çüz zamanda geçmez çok var 😒😫

Aynı tarihlerde gideceğiz o zaman. Inşallah güzel sonuçlar alırız. Evet zaman var ama eminim hemen geçicektir. Bilmem bana mı sadece öyle geliyor çok hizli ilerliyor sanki süreç.

benim de bulantılarım ilk haftalara göre çok iyi.
bende ayın sonunda gidicem ikili test için. aslında ben yaptırmak istemiyorum ama benim doktor kesin yaptırır. özel hastaneler öyle oluyo ne yazıkki.

Inşallah ilerleyen günlerde hiç yaşamayız bulantıları. Allah tüm arkadaşlarımıza bu konuda yardim etsin zor oluyormuş. Ben yaptırmadan duramam herhalde. Hatta şu yurtdışına gönderilen kan testi var ya onu da yaptrsam mi diye düşünüyorum ama önce bi ikili sunucumuzu görelim. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

Inşallah ilerleyen günlerde hiç yaşamayız bulantıları. Allah tüm arkadaşlarımıza bu konuda yardim etsin zor oluyormuş. Ben yaptırmadan duramam herhalde. Hatta şu yurtdışına gönderilen kan testi var ya onu da yaptrsam mi diye düşünüyorum ama önce bi ikili sunucumuzu görelim. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?
bu sonuç sadece risk yüksek mi düşük mü onu veriyor, ve risk yüksek de çıksa benim için bir şey değişmeyecek sonuçta, sadece aylarca endişeli olacağım. doktorun risk yüksek deyip, normal bir bebek dünyaya getiren bir kaç tanıdığım var. yani testler kesin sonuç vermiyor ya, yaptırmaya gerek duymazdım ama doktorum yapalım dicek yaptırıcam yine mecbur.

inşallah hepimizin güzel sonuçlar çıkar her testi 🙏

Bende kesinlikle yaptıracam 2.li testi doktorum da 2 li test zamanın geliyor dedi insan çok merak ediyor Rabbim bütün bebeklerimizi sağlıklı doğmayı nasip etsin en büyük duam

ben yine iyiymişim akşam 10’da uyuyorum 🙈 kızım benden geç yatıyor bazen 😀

bir şey olmaz canım rahat olmaya çalış, bir sonraki kontrolünde görünce rahatlarsın iyice. ben şu an çok rahatım gerçekten, tabii bir de hareketlerini hissetsek daha güzel olurdu. o günler de çabucak gelir inşallah ❤
İnşallah canım 🧿☺️
Sana ve bu vesileyle diğer arkadaşlara da sormak isterim benim sarıya çalan bir akıntım var gebeliğimi ilk öğrendiğimde dr a belirtmiştim normal dedi bu haftaya kadar kesildi olmadı ama bugün miktarı artmış bir şekilde geri geldi
Sizlerde akıntı durumu nasıl?
Koku yok kaşıntı yok ama bembeyaz bir akıntı da yok sarımsı 😒

İnşallah canım 🧿
Sana ve bu vesileyle diğer arkadaşlara da sormak isterim benim sarıya çalan bir akıntım var gebeliğimi ilk öğrendiğimde dr a belirtmiştim normal dedi bu haftaya kadar kesildi olmadı ama bugün miktarı artmış bir şekilde geri geldi
tam da bana denk geldi sorun çünkü ilk haftalardan beri bu sorunu yaşıyorum. hatta bazen açık yeşil bile oluyo ama genelde sarı ve kokusuz akıntım oluyor ara ara.

iki ayrı doktora da sordum, eğer kötü koku yoksa, kaşıntı yoksa önemli değilmiş normal bir durummuş.

İnşallah canım 🧿☺️
Bende hareket edince oluyo yürüyünce falan yani, şimdi yürüyüşten geldik çok fazla beyaz katı gibi akıntı gelmiş sarı kuruyunca oluyo diye düşünüyorum, ama böyle fazla gelmeside tedirgin etti birden 🙄

bu sonuç sadece risk yüksek mi düşük mü onu veriyor, ve risk yüksek de çıksa benim için bir şey değişmeyecek sonuçta, sadece aylarca endişeli olacağım. doktorun risk yüksek deyip, normal bir bebek dünyaya getiren bir kaç tanıdığım var. yani testler kesin sonuç vermiyor ya, yaptırmaya gerek duymazdım ama doktorum yapalım dicek yaptırıcam yine mecbur.

inşallah hepimizin güzel sonuçlar çıkar her testi 🙏
Benim anladığım tarama testlerinden örneğin 2li test %60 oranında, üçlü test %69 oranında, dörtlü test %85 oranında, ultrasonla birlikte değerlendirilirse daha yüksek oranda doğru sonuç veriyor(rakamlar internette daha detaylı yazıyor ben aklımda kaldığı kadarıyla yazdım, tam doğru olmayabilir). Kesin sonuç amniyosentez(%100) ile veriliyor ve bu testler verdikleri oran ile amniyosenteze gerek olup olmadığına karar vermede yardımcı oluyor. Yurtdışına gönderilen test (mesela nifty) ise %99 oranında doğru sonuç veriyor. Testten teste sürüklenmektense sanki sadece Nifty testi yaptırmak daha mı mantıklı acaba diye düşünüyorum, ama doktorum önce 2li teste bakalım dedi 🤷‍♀️ Bu arada ilk hamileliğimi yurt dışında yaşamıştım ve bu testlerin hiçbiri yapılmamıştı, 2 kez detaylı ultrason dışında ultrasona girmemiş, kan tahlili hiç yaptırmamıştım. Sadece bebeğime odaklandığım, hiç kaygı yaşamadığım hayatımın en güzel dönemiydi. Şimdi ise çok kaygılıyım 😞 inşallah geçici bir dönemdir...

İnşallah canım 🧿
Bende bu hamile kalmadan önce başladı 😞 doktoruma sorduğumda hamilelikte akıntı kıvamı koyulaşır, normal.. koku ve yanma yoksa, idrar yolu iltihabın yoksa şimdilik bir şey yapmayacağız dedi.

nasıl 4 kilo aldın sadece yav 🙄
+7 ile hamile kaldigim icin.
158 boy
55 kilo idim hep.
Evlenince kilo aldim.
62 ile hamile oldugumu ogrendim.
Gebelik sekeri cikti.
Sadece tatliyi haftada 1 yedim.
Normal beslenmeme devam ettim.
Hamileyim deyip herseyden yemedim
(Gebelik sekeri oto kontrollü olmama vesile oldu)
Bunda 60 ile hamile kaldim simdilik kilo almadim ama bunda da mecburen dikkat edecegim tatli konusuna malum tekrar edebilir gebelik sekeri.

X