2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
8 cocuk annesi mi 😳
kadin cocuk da yaparım kariyerde demiş resmen.Çoğul gebelik falandir heralde.
Allah güç kuvvet versin, çocuk çok güzel elbet ama bir o kadar zor..
İlk çocuğumu 30umda doğurdum 2.yi 34 de.2.de resmen 65 yaşında gibi hissediyorum 👵 Allah bağışlasın hepsini 🤲
Benim ilk 24 yaşımda ikinci 36🤦‍♀️ Dağlar kadar fark var tabi. Dediğin gibi yaş geçtikçe hamilelik daha zor geliyor. Ama daha sabırlıyım daha bilinçliyim şuan çocuk konusunda.

Hayalim 😊🥰🤲
Anneme diyorum Masal'ın eline süpürgeyi, Melis'in eline tencereyi vericem, uzaticam ayaklarımı..Sen ne süpürge tuttun ne tencere çok heveslenme diyor bana 🙈
Valla bazen oyalansinlar hemde alissinlar diye veriyorum toz bezini ellerine beceremiyolar tabi ama evde bunaldi cocuklar oyalaniyorlar bazen de koltukta yatak hazirliyorlar bana anne gel masaj yapicaz diyorlar ama buyuyunce degisiyorlar gencler ins oyle olmazlar😂😂 bazen diyorum 3 4 sene sonra benle kislik yiyecekleri hazirlamaya yardim ediceksiniz diye 😃

8 cocuk annesi mi 😳
kadin cocuk da yaparım kariyerde demiş resmen.Çoğul gebelik falandir heralde.
Allah güç kuvvet versin, çocuk çok güzel elbet ama bir o kadar zor..
İlk çocuğumu 30umda doğurdum 2.yi 34 de.2.de resmen 65 yaşında gibi hissediyorum 👵 Allah bağışlasın hepsini 🤲
8 cocuk mu😒😒 aman allahim benim 3 taneyle beyin zembereğim boşaldi 😀😀😀

bizimki sürünüyor, emeklemiyor.
kendi oturma pozisyonuna geçmiyor.(çabalıyor ama düşüyor)
alkış var, kelime yok.
adım atmıyor.
bana normal geliyor, kimi bebek tembel oluyor.algisini takip etmeli,sizi dinliyor mu mesela?
Dinliyor. Gülücükler şarkılar. Oyun oynamaları kitap okumaları seviyor.

Göz teması kuruyor mu gerçi her bebek farklı gene de gösterin isterseniz içiniz rahat olur müziklere tepki filan veriyor mu ya da size
Göz teması kuruyor. Anneyi babayı tanıyor. Babaya bitiyor hatta. Bizimkinin kilosu fazla. Ondan olabilir ama yine de geri kalmış gibi hissediyorum.

Normal doğum mu sizin. Benim eski ağrılarım kayboldu çok şükür. Hastanelik olurdum şimdi ilaçsız anlatıyorum
Ben de hastanelik olurdum. Benim de kistlerim vardı. Laporoskopi oldum hatta gebelik öncesi. Alındı kistlerim ama yine de regl ağrım devam etmişti. İsyan etmiştim. Boşuna mı ameliyat oldum diye. Boşuna değilmiş hamile kaldım :) Doğum sezaryen oldum. Şimdi ağrım çok az. Maşallah diyim de tahtalara vurayım ya nazar değmesin 🧿 🧿 🧿🧿 o kadar korkuyorum ağrım olcak diye düşünün kaç tane nazar boncuğu dizdim 😂 hastanelik olurdum iğneler yapılırdı. En iyi ihtimalle 5-6 saatte bir majezik içerdim 😩 başka türlü doğrulamıyordum bile. Kırkımdan sonra çat diye regl olunca oha dedim şansa bak emzirenler regl olmaz diyorlardı. Çevremde emzirmediği halde olmayan var ben niye oldum diye baya da isyan etmiştim. Sırf ağrılardan korktuğum için.

Göz teması kuruyor. Anneyi babayı tanıyor. Babaya bitiyor hatta. Bizimkinin kilosu fazla. Ondan olabilir ama yine de geri kalmış gibi hissediyorum.
Bizim ibre 10 kg a dayandi surunmuyor.emeklemiyor sadece emekleme pozisyonuna gelip dusuyor tutunup kalkmak yok yattigi yerden kalkip oturamiyor.ama elinden tutunca yürüyor ben biryere tutturursam ayakta kaliyor. Alkis bay bay bagirirken agzina avucuyla vurup kesik sesler cikarma yapiyor birde evimizde akvaryum var baliklar nerde diye sorunca baa baaaa diye isaret parmagiyla göstermeyi öğrendi anne baba aba ve birkac kelime daha diyor okadar yani ceneye vurmuş bizim fiziki.icraat yok:))) ilk.2 kizim 6 aylik.emekledi 10 aylik.hem.yurudu hem konustu mesela ama ada hanim tembel

Selamlar. Herkesin bebekler sürünüyor ya da emekliyor mu? Kendi kendine yatış poizsyonunda oturma pozisyonuna falan geçebiliyorlar mı? Bizimki yapamıyor bunları. Alkış yok. Bay bay yok. Sürekli konuşuyoruz ama kelimesi yok. Baba baba diye diye geziyoruz ama yok. Söylemiyor. Diş de yok. Yok yok yok.
Dişe de cok.takmayin buyuk kizim.9 aylikken ustten cikardi 1 yasinda alttakini cikardi tavsan gibi geziyordu benimkide fiziksel cogu aktiviteyi yapmiyor.ama cin gibi masallah bende takardim artik kendi haline biraktim o gunden beri dil gelişimi artti bizi gozlemliyor surekli yurumeyen cocuk var mi?bosverin tadini cikarin sonra bugunleri aarayacaksiniz bakin mesela ada daha yurumeden dun 1 kova suyu haliya devirdi:)) birdaha bebek olmayacaklar.ben yurudukten sonra emeklemeyi ogrenen cocuk duydum.

Dişe de cok.takmayin buyuk kizim.9 aylikken ustten cikardi 1 yasinda alttakini cikardi tavsan gibi geziyordu benimkide fiziksel cogu aktiviteyi yapmiyor.ama cin gibi masallah bende takardim artik kendi haline biraktim o gunden beri dil gelişimi artti bizi gozlemliyor surekli yurumeyen cocuk var mi?bosverin tadini cikarin sonra bugunleri aarayacaksiniz bakin mesela ada daha yurumeden dun 1 kova suyu haliya devirdi:)) birdaha bebek olmayacaklar.ben yurudukten sonra emeklemeyi ogrenen cocuk duydum.
Çok haklısınız. Ve de içim rahatladı. Bizimki 11 kiloyu aştı. Bugün de bebeği biraz tontik olan bir arkadaşım da benzer şeyler söyledi. Geç emekleme geç yürüme vb. Diş konusu da çıksa da rahatlasak diye aklıma takılıyordu. Ama çıkınca da bir rahatlama olmuyor hep bir sonraki dişin ağrısı başlıyor bu sefer de diyorlar 🙈

Çok haklısınız. Ve de içim rahatladı. Bizimki 11 kiloyu aştı. Bugün de bebeği biraz tontik olan bir arkadaşım da benzer şeyler söyledi. Geç emekleme geç yürüme vb. Diş konusu da çıksa da rahatlasak diye aklıma takılıyordu. Ama çıkınca da bir rahatlama olmuyor hep bir sonraki dişin ağrısı başlıyor bu sefer de diyorlar 🙈
Bakin dis tamamen genetik.bir olay mesela ben 1 yasimda cikarmisim ama bebegim 1 ayda 5 dis cikardi tamamen nirmal.hepsi normal musterih olun 1.5 yasinda yuruyup arkasindan emekleyen bebekler var

Ben de hastanelik olurdum. Benim de kistlerim vardı. Laporoskopi oldum hatta gebelik öncesi. Alındı kistlerim ama yine de regl ağrım devam etmişti. İsyan etmiştim. Boşuna mı ameliyat oldum diye. Boşuna değilmiş hamile kaldım :) Doğum sezaryen oldum. Şimdi ağrım çok az. Maşallah diyim de tahtalara vurayım ya nazar değmesin 🧿 🧿 🧿🧿 o kadar korkuyorum ağrım olcak diye düşünün kaç tane nazar boncuğu dizdim 😂 hastanelik olurdum iğneler yapılırdı. En iyi ihtimalle 5-6 saatte bir majezik içerdim 😩 başka türlü doğrulamıyordum bile. Kırkımdan sonra çat diye regl olunca oha dedim şansa bak emzirenler regl olmaz diyorlardı. Çevremde emzirmediği halde olmayan var ben niye oldum diye baya da isyan etmiştim. Sırf ağrılardan korktuğum için.
Ünlü bir doktor aktardan nane yağı alın bir su bardağına 10 damla damlatın o suyu için.Sancıyı kesiyormuş.isterseniz bi deneyin

Maşallah 😃 o ağrıları çekmeyen anlamıyor. Benimde aynı idi durumum. Bende görüyor 6 ay regl olmuyordu doguranlar. Her bünye aynı değil. Ama regl olunca da rahatlıyorum. Karnım sismiyor biraz kilom kaldı bir de karnım sisince iyi hissetmiyorum.

Kac dk da bir kalkıyorsunuz

ben 4 saate bir doyuruyorum, çünkü uyanıyor ve uyumuyor aç aç pöykürüyor..

az önce acilden geldik,
pazartesiden beri günde 5-6 kez kaka yapıyor, ve bu kakalarin 1 tanesi sıvı ve mukuslu oluyor.Takip ettim 4 gün falan sürdü bu şekilde,9.ay aşısına bağladım, dişe bağladım.. çünkü ne ates,ne halsizlik,ne kusma ya da iştahsızlık hicbirsey yok.sadece yiyor alttan cikariyor çocuk 😵
bugün tüm kakalar mukuslu olunca götürdüm..gaita testi istediler orda yapmadı minnoş eve geldik daha ayakkabimi çıkarmadan mıçtı , babamız suan hastaneye yetiştiriyor kakamizi inşallah birşey çıkmaz 🙏
totomuz yara oldu kaka yapmaktan pisik merhemleri kullanıyoruz ama ne mümkün toto hic boş kalmıyor ki 😞

X