2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Calpol verdim ben de gunde 2-3 kez 1 cay kaşığı şeklinde verebilirsin dedi doktor. Tabi cok huysuzlasinca ve hafif ateşi cikinca verdim.bence verin zarari olsa doktor onermezdi. Iki doz arası en az 4 saat gecmeli bu arada
Sun gece verdim bir çay kaşığı kadar rahatladı biraz.

benim kızımda çok huysuzlanıyor bazen dün akşam o kadar ağladı ki sebepsiz elini ağzına götüre götüre verdim mecburen yazık dilleri de yok ki söylesinler bence verin yatmadan bir çay kaşığı calpol biz de ağrımız olunca alıyoruz sonuçta gebelikte bile arada parol kullandım ben ... eskiler ilaç vermiyormuş ama onun yerine ayına uygun olmayan bir sürü şey veriyorlarmış sütünüz de ağrı kesici etki yapan maddeler vardır ama yine de o kadar huysuzlanıyorsa sağlıklı huzurlu olması için uykuya da ihtiyacı var çok ağladığında verilebilir
Sütüm bir süre sonra bitiyor sadece ağzında oynuyor rahatlıyor herhalde. Dün gece verdim artık rahatladı. Belli ağrısı var ondan bu kadar huzursuzluk. Uykuyu da almayınca perişan oldu

Biz de haftaya İstanbul’a ablama gideceğiz. Ters istikamet olacak seninle 😊 benim oğlum da 10 kg yaklaşık. Kollarım ağrıyor dinlenirken. Ablamda iki kedi var. Maceralarını bekliyorum 😁
Kediler bebekleri sahiplenirler genelde😁 akşamları eşime omuz kollar masajı yaptırıyorum 😜 tüm gün on kilo kucakta çok zor. Allah hepimize güç kuvvet versin

Hanımlar diş ağrısı için bir öneriniz var mı. Kazım Kaç gündür Gece uyumuyor anca memem agzindaysa dalıyor. artık göğüslerim dokununca acıyor ne yapsam alt disi gelecek gibi
Canım daha önceden de yazdım ben Ağrı kesici diş jeli kullanıyorum. Beslenme öncesi özellikle anlık etki ediyor. Akşam da bir çay kaşığı calpol o da çocuk çok çok rahatsız ise.

Canım daha önceden de yazdım ben Ağrı kesici diş jeli kullanıyorum. Beslenme öncesi özellikle anlık etki ediyor. Akşam da bir çay kaşığı calpol o da çocuk çok çok rahatsız ise.
Ismi var mı yazar mısın ? Yoksa eczaneden böyle deyince veriliyor mu

Benimki 8 aylık ne sürünüyor ne de emekliyor. Sinav pozisyonu falan da yok.
Ama uzun süre desteksiz oturabiliyor
Aynı benim kız da böyle. 27 mayıs doğumluyuz. Bir sorun olduğunu düşünmüyorum . Bazı çocuk çok hareketli olur bazısı kucak sever bireysel farkliliklardir karsilastirmamamk lazım. Ben de emwklemeden yürümüşum bebekken😊

Aynı benim kız da böyle. 27 mayıs doğumluyuz. Bir sorun olduğunu düşünmüyorum . Bazı çocuk çok hareketli olur bazısı kucak sever bireysel farkliliklardir karsilastirmamamk lazım. Ben de emwklemeden yürümüşum bebekken😊
Babasi 1,5 yil desteksiz oturmamış 2 yaşında yürümüş. Belki bizimkinin rahatlığı ona çekmiştir:))istese fir fir donuyor ama resmen istemiyor mecbur kalmadıkça yapmiyor.
Bence de karsilastirmamak lazim benim yeğenim de pek rahatti ve emeklemeden kalkti yurudu. Cocuk doktoru normal diyorsa tamamdir bence de

Oğlum 7 ay 20 günlük desteksiz oturamıyor ve emeklemiyor bir sorun olabilir mi sizce? Sizin bebişler ne alemde? Yuvarlanarak odayı turluyor ama sürünme çabası yok. Şınav pozisyonu alıyor, popoyu ileri geri oynatıyor, hatta geri geri gitmeye başladı ama ileriye doğru ne emekleme ne de sürünme var. Desteksiz 10 saniye kadar oturuyor sonra kendini arkaya doğru atıyor normal mi acaba yoksa geriden mi geliyor
Bizimki emekliyor, tutunup kalkmaya çabalıyor ama hala desteksiz oturamıyor.

Öne doğru ilerlemesi için önüne sevdiği bir oyuncağı koyup arkadan ayaklarına destek vererek öne doğru ittirebilirsin. Oyuncağa ulaştığında sevinip hareketi tekrarlayabilir. Her çocuğun gelişimi farklıdır, asla kıyas yapılmamalı. ama destek ve cesaretlendirmemize ihtiyaçları oluyor bence. Kas gelişimi için de destek gerekli. Ben bebişin hazır olduğunu farkedince alıştırma yapıyorum. Mesela şimdi ayakta tutunarak durmaya çabalıyor. Gündüzleri beş on dakika o hareketi yaptırıyorum.

Kediler bebekleri sahiplenirler genelde😁 akşamları eşime omuz kollar masajı yaptırıyorum 😜 tüm gün on kilo kucakta çok zor. Allah hepimize güç kuvvet versin
Ohhhh iyiymiş masaj valla 😊 ben ayak masajını çok severim ama eşim yapmaktan hiç hoşlanmıyor 🤭

Bizim oğlan coştu bu aralar. TutAbilene aşk olsun. Hep bir yere saldırma halinde. O yüzden çoook yoruluyorum. Gündüz onu uyutur uyutmaz olduğum yerde sızmaya başladım. Bugün nasıl olduysa 2 buçuk saat uyumuşuz. Büyüğün sabah dersleri bitmiş, öğle tatili bitmek üzereyken uyandım. Kız yemek yemeden tekrar derse başladı. Teneffüste yedirdim yemeğini 😬 Günler nasıl geçiyor hiç anlamıyorum çok şükür 🙌

Bizimki emekliyor, tutunup kalkmaya çabalıyor ama hala desteksiz oturamıyor.

Öne doğru ilerlemesi için önüne sevdiği bir oyuncağı koyup arkadan ayaklarına destek vererek öne doğru ittirebilirsin. Oyuncağa ulaştığında sevinip hareketi tekrarlayabilir. Her çocuğun gelişimi farklıdır, asla kıyas yapılmamalı. ama destek ve cesaretlendirmemize ihtiyaçları oluyor bence. Kas gelişimi için de destek gerekli. Ben bebişin hazır olduğunu farkedince alıştırma yapıyorum. Mesela şimdi ayakta tutunarak durmaya çabalıyor. Gündüzleri beş on dakika o hareketi yaptırıyorum.
Kıyaslamak için sormadım. Her bebeğin gelişimi farklı tabiki. Çok kalabalık bir ailede büyüdüğüm için ve çok sayıda bebek gelişimi gördüğüm için kıyaslamanın anneyi üzmekten öteye gitmediğini biliyorum. Ben sadece acaba aynı ayda doğan bebekler ile aşağı yukarı aynı durumda mı yoksa çok mu geride diye anlamaya çalıştım. Eğer çok geride olmuş olsaydı destek vermeli miyim? Ya da sizler desteklediniz mi diye soracaktım. Aslında bebelikleri değil annelerle kendimi kıyaslamış olacaktım. Oynanan oyunlar yapılan her tür etkinlik bilişsel ve duyusal olarak gelişimini etkiliyor. Gördüm ki aşağı yukarı gelişim özellikleri aynı. Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

Merhabalar,bir arkadaş vardı uzun zamandır yazmıyor 2 kızı vardı 3.kızıda oldu maşallah buna hepimiz şahidiz😊 çokta sohbetliydi,şimdi hiç yazmıyor,bir şey mi oldu acaba çok merak ettim.Adını tam hatırlıyamıyorum.erym... gibi bir şey miydi neydi

Merhabalar,bir arkadaş vardı uzun zamandır yazmıyor 2 kızı vardı 3.kızıda oldu maşallah buna hepimiz şahidiz😊 çokta sohbetliydi,şimdi hiç yazmıyor,bir şey mi oldu acaba çok merak ettim.Adını tam hatırlıyamıyorum.erym... gibi bir şey miydi neydi
Ahh ahh benim de 3 kızım olaydi da evim kiz öğrenci yurduna döneydi keşke....

Bu aralar bayağı sikintidayim arkadaşlar.o kadar uğraşıyorum değişik tarifler yapıyorum.hergun ne versem diye araştırıyorum.ama bebeğim yemiyor.cok üzülüyorum bugün peşinde nasıl nerde yer ağzını ne kadar açar bı yandan yediriyorum bir yandan ağlıyorum.cocuk 8 aylık oldu ne seviyor tam bilmiyorum.yogurt kefir ve muhallebi yi sadece çözdüm.yumurta, çökelek,zeytin,pekmez sevmiyor sanki çorbalara hiç girmiyorum bile.zaten kilosu düşük.zoruma gidende krize belki girmemdeki sebep emzirirken Dr lar sütün yetmiyor dediler.ek besinde almıyor doğru düzgün sorun hep bende ben beceremiyorum.kusura bakmayın içimi döktüm.esimede bişey söylemiyorum bu çocuğu ben çok istedim.sikayet yok yoksa hemen sen istedin e dönüyor olay.

Bu aralar bayağı sikintidayim arkadaşlar.o kadar uğraşıyorum değişik tarifler yapıyorum.hergun ne versem diye araştırıyorum.ama bebeğim yemiyor.cok üzülüyorum bugün peşinde nasıl nerde yer ağzını ne kadar açar bı yandan yediriyorum bir yandan ağlıyorum.cocuk 8 aylık oldu ne seviyor tam bilmiyorum.yogurt kefir ve muhallebi yi sadece çözdüm.yumurta, çökelek,zeytin,pekmez sevmiyor sanki çorbalara hiç girmiyorum bile.zaten kilosu düşük.zoruma gidende krize belki girmemdeki sebep emzirirken Dr lar sütün yetmiyor dediler.ek besinde almıyor doğru düzgün sorun hep bende ben beceremiyorum.kusura bakmayın içimi döktüm.esimede bişey söylemiyorum bu çocuğu ben çok istedim.sikayet yok yoksa hemen sen istedin e dönüyor olay.
Yumurtayi omlet yapıp kesip onune koyarak, meyve sebzeleri haşlayıp parmak gida olarak sunmayı denediniz mi?
Belki kendi kendine bu tarz besinleri minciklayarak yer

8 aylık bebeğin ek gıdalarla karnını doyurması beklenmemeli. Çünkü 9. Aya kadar tadım yapılır. Eğer sütünüz yetmiyorsa kendinizi de bebeğinizi de üzmeyin. 1 yaşına kadar mama+anne sütü+ek gıda olarak devam edin. Eğer şimdi ek gıda için zorlarsanız 9.aydan sonra gerçekten ihtiyacı olan ek gıdayı tamamen reddeder. Şimdilik en iyi yapacağınız şey farklı besinlerle bebeğinize sunum yapmak. Parmak gıdaları uygun kıvamda yumuşatıp bebeğinizin önüne koyun hem oynasın hem de arada yesin. Belki ona eğlenceli gelir ve zamanla doyacak miktarda yer. Kendinizi asla yetersiz hissetmeyin. Siz beceremiyor değilsiniz sadece bebeğiniz şuan için hazır değil. İkinize de zaman tanıyın

X