2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Bugun bizdede basladi meme reddi sabah sag gogsum mastit oldu acidan.dokunamiyorum o memeyi hic emmkyor suan diger normal olanida tepine tepine emiyor gogsum duzelsin diye sicak kompres masaj.ilik dus herseyi denedim duzelmiyor ates yapti sanki gripmisim.gibi dokuluyorum suan
Geçmiş olsun, sütün iyice artmış demek ki. Ne güzel 👍
Tıkanmış bölgeye krem veya zeytinyağ sür ve meme ucuna doğru iyice ittirerek, bastırarak sütün ordan çıkmasını sağla. Biraz acı veriyor ama Tıkanıklık en güzel öyle açılıyor. Kızımda memeler şelaleydi sürekli tıkanırdı bu şekilde açardım. Oğlumun o kadar kısmeti yok. Bugün iki öğün mama verdim. Buna da çok şükür 🙏

Geçmiş olsun, sütün iyice artmış demek ki. Ne güzel 👍
Tıkanmış bölgeye krem veya zeytinyağ sür ve meme ucuna doğru iyice ittirerek, bastırarak sütün ordan çıkmasını sağla. Biraz acı veriyor ama Tıkanıklık en güzel öyle açılıyor. Kızımda memeler şelaleydi sürekli tıkanırdı bu şekilde açardım. Oğlumun o kadar kısmeti yok. Bugün iki öğün mama verdim. Buna da çok şükür 🙏
Yo aslinda o mememde dogumdan beri cok az sut var saginca 20 ml zor cikariyorum bebek o memeyi dogdugundan beri reddediyor tikanmasinin sebebi artan sutten degil de dun canim tatli cekti almadim sanirim ondan 😂😂 canin bisey cekerde yemezsen memende sut durur der eskiler :)))

Herkesi ayni anda nasıl alintilayacagimi bilemedim. Kitap fikirleri için teşekkür ederim.ilerde benimle birlikte okuyan ,okuduğumuz kitapları tartışabileceğim karaktere sahip bir evlat yetistirmeyi umuyorum. O yüzden şimdiden okumaya başlamak istiyorum.

bu tarz kitaplar alirsan ilerde de okuyabilirsiniz birlikte.benim ilk kizimdan kalan cok kitap var ,hala okutur bahaneyle bebise de okumus oluyorum.
ben Dünya klasiklerini asla okumuyorum, kreşteki pedagogumuz çocuklarınızı hansel&gratel / kulkedisi /Rapunzel vs.. bunlardan mümkün olduğunca uzak tutun demişti.Gercekten de korkunç hikayeler..

Eki Görüntüle 2681426 Eki Görüntüle 2681427
Bu tür kitaplarin hansel ve gratel okunmaması gerektiği konusuna gerçekten katılıyorum

Hanımlar merhaba benim oğlum 4. Ayını 2 Eylül'de bitiriyor. Bir süredir gündüz uykuları çok az genelde yarım saat, 45 dakika uyuyunca şükrediyorum. Uykuya yatıracağım zaman da çok ağlıyor. Acaba ben mi yanlış bir şey yapıyorum anlamadım. Bu arada kucağımda gezinerek pışpışlıyorum ama bu ara memede uyuyor ısrarla. Sizlerde durum nedir

merhaba kızlar
salı rota aşısı olmuştuk, herhangi bir yan etkisi olmamıştı.
bu gece sabaha karşı "sadece kafa ateşi" çıktı, ölçtüm 37.3 de sabit duruyor.
doktoru aradım aşı salı oldu bugün cuma,farkli bi sebebi olabilir takip et ,calpol ver dedi.. yarın öğlene kdr inmez ve devam ederse getir boğaz enfeksiyonu ya da farkli mikrobik bisiy olabilir dedi:KK43:
İstanbul'da değilim, bulunduğum yer doktora 1.5 saat uzaklıkta.. inşallah devam etmez ve gerek kalmaz..
bu kadar salya tükürük, üstüne sabit 38 i geçmeyen ates eklendi, iyice dişten şüphe etmeye başladım.

merhaba kızlar
doktoru aradım aşı salı oldu bugün cuma,farkli bi sebebi olabilir takip et ,calpol ver dedi.. yarın öğlene kdr inmez ve devam ederse getir boğaz enfeksiyonu ya da farkli mikrobik bisiy olabilir dedi:KK43:
İstanbul'da değilim, bulunduğum yer doktora 1.5 saat uzaklıkta.. inşallah devam etmez ve gerek kalmaz..
bu kadar salya tükürük, üstüne sabit 38 i geçmeyen ates eklendi, iyice dişten şüphe etmeye başladım.
Merhaba sen mi sormuştun kis icin hangi meyveleri buzluga atabilirim diiye?

Merhaba hanımlar nasılsınız? inşallah bebisleriniz de iyidir. Uyku düzeni var mı sizde benimki Bugün çok uyudu da normalde pek uyumaz

merhaba kızlar
Merhaba, rotadan sonra ateş olmuyor benimki biraz ishal olmuştu yaklaşık 2 gün kadar.
Yaz ayları klima da açılıyor belki usutmustur

benimkide geceden beri huysuz,normalde gündüz uyurdu..atak haftasi sandım ama ateşi var hafiften ondan keyfi kaçık..
Bizde çektik Geçen hafta iki gün ateş artı kabızlık çok fenaydı. Bu aralar geceleri sık uyanıyor gündüz uykusu olmazdı Bugün çok uyudu. Huyları mi değişiyor yoksa başka bir şeylerin belirtisi mi bilmiyorum

evet canım
şeftali, kayısı,erik,elma attım.
bunlarin haricinde meyve/sebze önerisine ihtiyacım var..
Ben gecen hafta 3 kilo bogurtlen aldim hepsini yikayip buzluga koydum kisin donone meyveli yogurt almak yerine kendi yaptigim yogurdun icine rondodan gecirdigim bogurtlenkn sosunu koyucam icine 1 cay kasigi pekmezle de tatlandiricam bunu yapabilirsin

Ben gecen hafta 3 kilo bogurtlen aldim hepsini yikayip buzluga koydum kisin donone meyveli yogurt almak yerine kendi yaptigim yogurdun icine rondodan gecirdigim bogurtlenkn sosunu koyucam icine 1 cay kasigi pekmezle de tatlandiricam bunu yapabilirsin

böğürtlen alerjik bi meyve olabilir sanki🤔
cilek gibi, gerçi büyük kız yer bayıla bayıla 😘

Kizlar yardım ❗yaklaşık bir haftadır hastaneye gidip geldim canım oğlum çiş yapmıyor 3 bez değiştirmiyorum nerdeyse bezinde 2 defa pembelik oluştu kan testi idrar testi idrar kültürü derken çok şükür hepsi temiz ama durumu hala aynı araştırma Hastanesi'ne de gittim normal hastaneye de sağ böbreğin de 4mm genişleme olmuş bu yüzden böbrek bölümüne de gittim çok şükür sınır da sıkıntı yok dediler cerrahi de gittim sünnet olması gerekiyor sanırım ucu kapalıydı doktor biraz açtı o da çatlaklara neden olmuş krem kullaniyorum aile ziyaretine gelmiştim sünnet yapmiyorlar ne özel ne devlet ya Ekim e kadar dolu ya da covid nedeniyle yok 3 kere denk geldim ıkınarak çiş yaptı ne yapacağımı şaşırdım İstanbul a gittiğimde özelde acilen sünnet yaptırmam lazım çünkü başka neden bulamadılar tetkitleri iyi çıktı cerrahi çiş yaparken acıyordu o yüzden tutuyordu dedi sütüm az desem yok iyi kilo alımı temmuz un sonlarında 6400 du şimdi 7 kilo olmuş sütüm de yetiyor su da veriyorum yok yapmıyor ins sünnet yapınca geçer ins yapabiliriz de ne yapacağımı şaşırdım ne derdi var bilemiyorum başına böyle bir şey gelen duyan var mı bir haftadır doktor doktor hastane hastane gezdim bir tanı koymadılar Allah a emanet ins düzelir

Dün gece yatmadan bi kase aşure yedim 😱 bi taraftan vicdan yaptım tabii. Çok kalorili diye. İyi ki yemişim. Gece sütüm doldu taştı, çarşafa kadar sızıp ıslatmıştı.

Burda komşular, tanıdıklar çok getirir sağolsunlar. Geçen senelerde kilo yapar diye hiç yemezdim, şimdi haber saldım eşe dosta aşure isterim diye 😋

Dün gece yatmadan bi kase aşure yedim 😱 bi taraftan vicdan yaptım tabii. Çok kalorili diye. İyi ki yemişim. Gece sütüm doldu taştı, çarşafa kadar sızıp ıslatmıştı.

Burda komşular, tanıdıklar çok getirir sağolsunlar. Geçen senelerde kilo yapar diye hiç yemezdim, şimdi haber saldım eşe dosta aşure isterim diye 😋

bir yanım zayiflamalisin artık diyor..
bir yanım ya sütün azalırsa diyor..

X