2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Kızlar oğlum doğduğundan beri çok güzel emiyordu. Son zamanlarda sadece uyanınca emiyor. Önceden emerken uykuya dalardi. Smdi ellerini yiyecek gibi emiyor ama ne zaman kucağıma alsam emzirmek için kafasını arkaya doğru atıp istemiyor ağlıyor ısrar edince. Omuzumda pis pislayarak hafif zıplayarak uyutuyorum. Napacagimi sasirdim. Bu zamana kadar hep anne sütü aldi. Biberonu nadiren vermiştim. Bı kaç kez. Philips avent almıştım geçen emmeyince sutumu vereyim dedim Zaten onu da unutmus zor emdi. O kadar korkuyorum ki beni bırakacak die. Su an 2.5 aylık. Evde kendim tartiyorum çok az almis. Kızım emmemisti. En büyük isteğim oğlumun emmesiydi :KK43: emziği bile tutmadı. Kilo nasıl aldirabilirim mamaya da başlamak istemiyorum sütüm çok şükür var. Bana bir çıkar yol gösterin kızlar. Annem de bugün gördükçe sinir etti beni bu çocuk zayıf karnı aç nie emmio die
Uzulmenizi istemem ama kafasininarkaya dogru itmesi malesef meme birakma asamasi cok kritik bir an cok israrci olsaniz igrenir enzirmeseniz tamamen birakir iyisi mi siz sutunuzu sagin once z miktar emzirin sonra biberondan devam edin benimkide emmiyordu ben tam tersi once biberon sonra meme verdim simdi biberonu birakti memeye dondu

Uzulmenizi istemem ama kafasininarkaya dogru itmesi malesef meme birakma asamasi cok kritik bir an cok israrci olsaniz igrenir enzirmeseniz tamamen birakir iyisi mi siz sutunuzu sagin once z miktar emzirin sonra biberondan devam edin benimkide emmiyordu ben tam tersi once biberon sonra meme verdim simdi biberonu birakti memeye dondu
İns beni bırakmaz. Uykudan uyanınca güzel emiyor ama sonrasında emmiyor. Hiç böyle değildi. Sutum tazyikli geliyor acaba ondan mı ki diyorum. Hatta çok dolu olursa göğsum önce az sagip öyle veriyorum. Biberonu verirsem iyice beni bırakırsa die korkuyorum. Kaşık biberon bile aldım ama onu da sevmedi bende veremedim.

İns beni bırakmaz. Uykudan uyanınca güzel emiyor ama sonrasında emmiyor. Hiç böyle değildi. Sutum tazyikli geliyor acaba ondan mı ki diyorum. Hatta çok dolu olursa göğsum önce az sagip öyle veriyorum. Biberonu verirsem iyice beni bırakırsa die korkuyorum. Kaşık biberon bile aldım ama onu da sevmedi bende veremedim.
Benimki de ara ara kafasını arkaya doğru atıyor emerken ozaman hafif sallıyorum emzirirken
Yatarak emdirmeyi denedin mi? Emerken terliyor bebeğim kucağımda olduğu için daha çok bunaliyor yatarken daha rahat ediyoruz ikimizde.
Meme reddindede takip ettim emzirme danışmanlari kucağınıza alın yürürken ayrıca hafif sallayarak emzirin diyorlar.
Birde yediklerinde sütun tadını bozucak seyleri çok abartmadan yemeyi öneriyorlar.
Birde birde herşey psikolojik olduğu için emzirirken kendine güven endişelerini geri plana birakmayi dene.
Kilo içinde geçen ay tecrübe ettim 15 günde 400 gram alan bebegim diğer 15 günde 1 kiloya yakın almıştı bebeklerin büyüme eğrileri günlük aynı olmuyor 😊 bende ilk üzüldüm eyvah dedim ki emzirmede ve bebeğimde birşey degismemisken kilosu farklı artimis 😊 uzun yazdım kusura bakma ins motivasyon olmuştur :)

Kızlar oğlum doğduğundan beri çok güzel emiyordu. Son zamanlarda sadece uyanınca emiyor. Önceden emerken uykuya dalardi. Smdi ellerini yiyecek gibi emiyor ama ne zaman kucağıma alsam emzirmek için kafasını arkaya doğru atıp istemiyor ağlıyor ısrar edince. Omuzumda pis pislayarak hafif zıplayarak uyutuyorum. Napacagimi sasirdim. Bu zamana kadar hep anne sütü aldi. Biberonu nadiren vermiştim. Bı kaç kez. Philips avent almıştım geçen emmeyince sutumu vereyim dedim Zaten onu da unutmus zor emdi. O kadar korkuyorum ki beni bırakacak die. Su an 2.5 aylık. Evde kendim tartiyorum çok az almis. Kızım emmemisti. En büyük isteğim oğlumun emmesiydi :KK43: emziği bile tutmadı. Kilo nasıl aldirabilirim mamaya da başlamak istemiyorum sütüm çok şükür var. Bana bir çıkar yol gösterin kızlar. Annem de bugün gördükçe sinir etti beni bu çocuk zayıf karnı aç nie emmio die
Bu dönemlerde 3 aydan sonra özellikle bebeklerde geçici meme reddi olabiliyor sakın kalın onun neşeli sakın olduğu zamanlarda vermeye çalışın veya uykuluyken bebeğinize göre hareket edin biberon verirseniz işi arttırabilir uzatabilir mümkün olduğunca vermemeye çalışın benim ilk oğlumda da olmuştu 3 3 buçuk aylıkken o ay az kilo almıştı ama sonra atlatmistik

Benimki de ara ara kafasını arkaya doğru atıyor emerken ozaman hafif sallıyorum emzirirken
Yatarak emdirmeyi denedin mi? Emerken terliyor bebeğim kucağımda olduğu için daha çok bunaliyor yatarken daha rahat ediyoruz ikimizde.
Meme reddindede takip ettim emzirme danışmanlari kucağınıza alın yürürken ayrıca hafif sallayarak emzirin diyorlar.
Birde yediklerinde sütun tadını bozucak seyleri çok abartmadan yemeyi öneriyorlar.
Birde birde herşey psikolojik olduğu için emzirirken kendine güven endişelerini geri plana birakmayi dene.
Kilo içinde geçen ay tecrübe ettim 15 günde 400 gram alan bebegim diğer 15 günde 1 kiloya yakın almıştı bebeklerin büyüme eğrileri günlük aynı olmuyor 😊 bende ilk üzüldüm eyvah dedim ki emzirmede ve bebeğimde birşey degismemisken kilosu farklı artimis 😊 uzun yazdım kusura bakma ins motivasyon olmuştur :)
Ne kusuru motive oldum içim rahatladı çok tşk ederim 😊 yatarak emzirmeyi denedim hatta dediğiniz gibi o şekilde alıyor ama kısa sürüyor. En azından alıyor şükür.

Bayramda memlekete gittiğimde benimde oğlum 4 saat aç kalmasına rağmen uyanıkken emmiyordu ben de bırakacak diye çok korktum. Uyutmaya çalışıyordum mayışınca emziriyorum uykulu olduğu için reddetmiyordu. 10 gün böyle devam etti eve gelince tekrar normale döndü inşallah sizinki de geçici bir süredir.

Bak 2 yol daha dene kucakta gezdirirken emzirip poposuna pit pitlamayi 2.si yatarak emzirmeyi belkide.pozisyonu rahatsiz ediyordur

Bi emzirme danışmanına sor istersen. Veya doğum yaptığın hastanede ebeler destek oluyordur bi arayım sormayı dene.
benim bilgim yok maalesef... inşallah bırakmaz memeyi.

Bak 2 yol daha dene kucakta gezdirirken emzirip poposuna pit pitlamayi 2.si yatarak emzirmeyi belkide.pozisyonu rahatsiz ediyordur
Evet büyüdükçe hırçınlaşıyorlar memede. Ben de zaman zaman pozisyon değiştirmek zorunda kalıyorum. Veya memeyi değiştiriyorum. Önceden kuzu kuzu emerdi, büyüdükçe huy değiştiriyorlar. Dördüncü ay meme reddinin en sık görüldüğü dönem. Sabırla atlatalım inşallah...

Burnu tıkalı olabilir mi? Serum fizyolojik ile açıp bi de öyle emzirmeyi dene. Belki emerken nefessiz kaldığı için emmek istemiyordur 🤔

Kızlar bebeğine kitap okuyan var mı? Ben okumays başlamak istiyorum ama hangi kitapla başlayacağımı bilmiyorum.
Okumaya başlayan varsa fikir verebilir mi

Evet büyüdükçe hırçınlaşıyorlar memede. Ben de zaman zaman pozisyon değiştirmek zorunda kalıyorum. Veya memeyi değiştiriyorum. Önceden kuzu kuzu emerdi, büyüdükçe huy değiştiriyorlar. Dördüncü ay meme reddinin en sık görüldüğü dönem. Sabırla atlatalım inşallah...
Bugun bizdede basladi meme reddi sabah sag gogsum mastit oldu acidan.dokunamiyorum o memeyi hic emmkyor suan diger normal olanida tepine tepine emiyor gogsum duzelsin diye sicak kompres masaj.ilik dus herseyi denedim duzelmiyor ates yapti sanki gripmisim.gibi dokuluyorum suan

Kızlar bebeğine kitap okuyan var mı? Ben okumays başlamak istiyorum ama hangi kitapla başlayacağımı bilmiyorum.
Ben başladım. La Fontaine ve Andersen masalları okuyorum. Uyumadan önce emzirdikten sonra okuyorum. Uyku ritüellerimin en başında çok faydası var.

bu tarz kitaplar alirsan ilerde de okuyabilirsiniz birlikte.benim ilk kizimdan kalan cok kitap var ,hala okutur bahaneyle bebise de okumus oluyorum.
ben Dünya klasiklerini asla okumuyorum, kreşteki pedagogumuz çocuklarınızı hansel&gratel / kulkedisi /Rapunzel vs.. bunlardan mümkün olduğunca uzak tutun demişti.Gercekten de korkunç hikayeler..

Screenshot_20200827-215245.png
Screenshot_20200827-215219.png

Merhaba ben kumaş kitaplar aldım bir seri. Hışırtı sesi çıkarıyor ve oldukça renkli dikkat çekici. Onun dışında okumak için Pınar Sibirsky lnin Uyku kitabı isimli kitabini aldım bir bebeğin dilinden uyku öncesi günlük rutin lerini anlatıyor. Oğlumun çok ilgisini çekti resimlerinden dolayı. Henüz hikayeye başlamadim ama onu da istiyorum bir an once

Yok daha başlamadım 🙂 kızıma iki yaşındayken başlayıp aralıksız 5 sene okuyunca pek istek kalmadı 😖 oğluşa okuyacak istek ne zaman gelir bilmiyorum 😃
Ben kızımda Cin Ali serisiyle başlamıştım. Uzun süre severek okuduk. Zaten küçükken bir kaç favori kitapları oluyor hep onları okutturuyorlar. Çevir babam çevir hep aynı şeyler, sen bıkıyorsun onlar bıkmıyor 😂

X