2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
demir nasıl? ben kanı değil de demiri merak ediyorum daha çok
Merhaba bizim de yeni yapıldı kan testi hemoglobin ve ferritin artı demir bağlama kapasitesi ve depolar b12 kalsiyum fosfor vs hepsine bakıldı demir depolar biraz düşük olsa da gayet iyi çıktı ben kızımda da şimdi oğlumda da hiç kullanmadım

Bu arada yulaf ve kuru meyveler çok iyi demir kaynağı kızlar. Lapa yapıp meyvelerle süsleyincw çok severler

Aynen ya sürekli şu teklif ediyorum her fırsatta uzatiyorum agzina suyu yine de cıs renginde koyuluk vardı bugün sık sık veriyorun
benim oğlanın bezinde de birkaç gün pembelik oldu. çok da terliyor. geceleri falan uyuyamıyor sıcaktan suya abanıyor o zaman. 30cclik minik biberonu var onu doldurup doldurup veriyoruz

Bizden aldılar hemoglobin bakıldı 12.0 çıkmış güzel dedi doktor kan damlasına koruyucu 4 damla şeklinde devam et dedi
Ne güzel maşallah.
Bizim ferritin 8.68 çıkmış alt sınır 12
Demir bağlama 427 çıkmış üst sınır 392
Demir 34 çıkmış alt sınır 35
Plt 445 çıkmış üst sınır 400
Yani böyle hep biraz düşük biraz yüksek
Bakalım ay sonunda tekrar randevumuz var ne diyecek doktorumuz.

Son düzenleme:
yok yaşında yaptırıyor bizim doktor. ama asm de ebe 9.ayda yaparız demişti. bilmiyorum yaptırırmıyım haftaya aşımız var.
Yumurta yi herşeyi ile yemeli demiştin ya sen 9. Aya kadar bende pankek ile başladım şimdi yağda ve haşlanmış yumurta nin sarısı beyazı hep karışık yiyor
Yine de 8 buçuk ayda kontrol de sordu ebe 9 ay aşısını istiyor musun diye istemedim reddettim 1 yaşında yapılacak nasılsa dedi ebe de aynı aşı olduğunu tekrar söyledi şimdi 1 yasa kadar rahatladim

benim oğlanın bezinde de birkaç gün pembelik oldu. çok da terliyor. geceleri falan uyuyamıyor sıcaktan suya abanıyor o zaman. 30cclik minik biberonu var onu doldurup doldurup veriyoruz
Benim oglumda cok terliyor ondan heraldebezinde cok şis olmuyor.Biz ne icersek yersek uzaniyor.limonata ihlamur kızılcık serbeti su bol bol istedigi kadar iciriyprum ev yapimi icinde seker var ama olsun havalar cok sıcak kendim icerken cocuga vermesem olmaz.sulugunu görünce ööö diye ses cikariyor içcem diyor yani.lıkır lıkır iciyor.

Günaydın kızlar, umarım herkeste her şey yolundadır. Bizim kız 4 5 gündür emeklemeye de başladı. ( 1.5 aydır komanda gibi sürünerek ilerliyordu😄) aynı şekilde 3 4 gündür tutunarak kalkmaya da başladı. Iyice hareketlendiler masallah. Gözümüzü ayırmaya gelmeyecek artık.
Size birşey sormak istiyorum. Havalar ısındıkça benim kızın su içme miktarı da arttı. Gündüz hemen hemen 100 ml den fazla ,gece de 150 ml e yakın içiyor. Sizin çocukların su içmesi nasıl?
Benimki lıkır lıkır su limonata kızılcık serbeti ihlamur herseyi iciyor

Merhaba Arkadaşlar iyi bayramlar öncelikle. Birşey sormak istiyorum. Menenjit aşısını yaptirmadim henüz. Yaptırmayı düşünüyorum. Hastanede mi yaptırıyoruz yoksa aile sağlığında ücretli yaptırabiliyor miyiz. Rotayı biz eczaneden alıp aile sağlığında yaptormistikda menenjit de o şekilde mi die merak ettim. Cevap vririseniz sevinirim.

Merhaba Arkadaşlar iyi bayramlar öncelikle. Birşey sormak istiyorum. Menenjit aşısını yaptirmadim henüz. Yaptırmayı düşünüyorum. Hastanede mi yaptırıyoruz yoksa aile sağlığında ücretli yaptırabiliyor miyiz. Rotayı biz eczaneden alıp aile sağlığında yaptormistikda menenjit de o şekilde mi die merak ettim. Cevap vririseniz sevinirim.
Menenjit hangi ayda oluyor

asmdeki ebeye sormak lazım. bizim asm yapmıyordu özel aşı diye. ama yapan yerler de oluyor. kendi doktorumuz hastanede yapacak bizim

X