2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Arkadaşlar merhaba demir damlası olarak ne kullanıyorsunuz?
Temiz içerikli ve dişleri boyamamasini istiyorum..
bizim doktorumuz 7. ayda kan tahlili yapalım depoları boşsa ona göre yazarım boşuna kullanmaya gerek yok dedi. sağlık ocağına kalsa çok erken vermişti, başlamadık hiç

Kızlar ek gıda konusunda deneyimi olan annelere bişey sormak istiyorum. Benim bebeğim 7 aylık olmak üzere şimdilik ek gıda olarak evde püre yaptığım meyveleri veriyorum. İşte elmadır muzdur. 2 haftadır hero baby organik bebek bisküvisi ve kendi yaptığım yoğurt da veriyorum, baya sevdi. Bi de organik ya içim rahat yani. Ama şimdi diğer ek gıdaları da deniycem sebze falan. Kayınvalidem haşla dedi ama ben buharda pişireyim diyorum, bir de sebze olarak ne verebilirim, nasıl vermeliyim ki daha çok sevsin???

Havuç bezelye önerilir genelde ilk brokoli kabak bal kabağı vs ama şimdi malum yok havuçu buharda pişirip sonra püre yapıp üzerine az zeytinyağı dök karıştır sever bence çoğu bebek havuçu seviyo benimki de sevdi

aslında ek gıdaya sebzeler ile başlamak meyveyi sona bırakmak en doğrusudur. inşallah sebzeleri tatsız bulup reddetmez. buharda haşlayarak verebilirsin. alerjik bebek değilse karışım yapıp çorba gibi de verebilirsin. taze fasülye, bezelye, kabak, engünar, yer elması gibi mevsime uygun sebzelerden seçebilirsin.

Sebze olarak patates, havuç , balkabağı, kabak şeklinde ilerleyebilirsiniz. Buharda haşlayıp, yoğurtla da verirsiniz sonra. Önce sebze verseniz daha rahat ederdiniz aslında tad olarak.

Merhaba anneler 2020 kasım annelerinde gebelik takip ettik ama sonrasın da kimse grubu kullanmıyor diye buraya bakıyordum paylaşım yapıldıgını görünce sevindim.

Ek gıda paylaşımları yapılmış maşallah
@_seastar_ @0hatu0 @gunes0101 @35yagmur35 @ugurbocuuu ilk haftalardan sizi hatırladım çok mutlu oldum hamilelik arkadaşlarım olmuşsunuz. Daha sık gireceğim topige hal hatırda soralım

7.ayimiz bitti bugün.Dr. kontrolumuzu ve aşılarimizi olduk.9.650 kilomuz boyumuz 73 cm.Dr kahvaltida sadece 1 yumurta sarisi labne yada lor yiyecek dedi baska birsey vermiyoruz dedi.ihlamur icebilir dedi.ara ogun meyve oglen sebze corbasi kuzu kiymali ikindi yogurt aksamda oglenden kalan corba dedi.kuzu kiymayi yagsiz cift cektirip pisirip buzluga at.sebze yemeklerinin icine kat dedi.sizlerin dr u da mi boyle soyledi.kahvalti ozellikle

Hımm birde dr. Patates havuc sogan domates sebze yemeginin olmassa olmazi bunlara ek hergun yanina ilave ana sebze ekliceksin dedi.işte kereviz diger gun ispanak,brokoli.haslicaksin ezeceksin blendir suzgec yok biraz puturlu kalacak dedi

Hımm birde dr. Patates havuc sogan domates sebze yemeginin olmassa olmazi bunlara ek hergun yanina ilave ana sebze ekliceksin dedi.işte kereviz diger gun ispanak,brokoli.haslicaksin ezeceksin blendir suzgec yok biraz puturlu kalacak dedi
Bizim doktorumuz domates yumurta akı balı kesinlikle yasak dedi bugün kontrolümüz vardı. Zaten 2 yasa kadar hiç bir şekilde önerilmiyor.
Yumurtanın sarısı iki çay kaşığı olacak şekilde verebilirsin dedi.

Bana da 2/2/2 kuralı ile kabak ,havuç püre halinde yine elma muz püre istersen sebze çorbası şeklinde yapabilirsin icine pirinç ekleyip dedi.
Kıymayı konusmadik oğlumun yanaklarında 4/5 aylıkken kabarma olduğunu bildiği için daha sonraları konuşuruz dedi şimdilik bu ayin sonuna doğru başlayacağız ek gıdaya.

Hoşgeldin canim nerelerdeydin sen , minnoş nasıl? Ne kadarlık oldunuz ? Artık konunuz ek gıdaya dönmeye başladı yavaş yavaş

Çorba da farklı tarif arayan annelerimiz varsa ben bugün şunu yaptım benim minnoş çok sevdi. Bu arada dün (7 Ay 1 haftalıkken) kıymaya başladım. Kıymayı kavurdum,1 tatlı kaşığı olacak şekilde poşetlere ayirdim. Dün de bugün de çorbası pişmeye yakın içine attım. Sevdi kızım.sukur. bu arada çorbaya tatlı patates rendeledim

Pirinc bulgur makarna bunlari vermicez onlar boş kilo aldiran seyler.1 gün sebze corbası ertesi gün tarhana mercimek bugday ruseymi..kahvaltida 1 yumurta sarisi 1 tatli kaş labne veya lor peyniri kuşluk vaktinde 1 meyve kivi vişne haric allerjen oldugu icin öglen sebze corbasi sebzeler haslanacak icine kavrulmus kiyma koyulacak.ikindi sade yogurt aksam oglenden kalan corba gerisi anne sutu oncesi sonrasi istedigi herzaman.pirinc makarna bunlar mideyi bosuna sisirir anne sutu onceligimiz dedi.birde balik kizartmanin disinda bugulama haslama mangalda pisirip verebilirsin dedi.ben kahvaltida birsurusey veriyordum avakado balkabagi yulaf pekmez ceviz yumurta sarisi labne falan veriyordum.dr.un dedigini yapcam emmeyi arttirip verdiklerimi azaltcam

Ya bizim dr pirinc verme dedi sadece sebze corbasi yada tarhana mercimek falan verceksin.princle sisirme emmez dedi anne sutu alsin dedi.birde kiymayi kavur dedi neden kavurup buzluga koyuyoruz patik olsun diyemi.ben cigden kup kup yaptim pisirecegim zaman kavuruyorumda.Drda oyle dedi pratik olsun diye sanirim

Bana da günde verdiklerin 2 çay bardağıni geçmeyecek dedi. 15 gün sonra baslicam bende yavas yavaş bakalım.

Bizimde doktorumuz çok az pirinç ekleyebilirsin dedi sebze corbalarina.

Pirinç bize iyi geliyor bağırsak doluluğu da gerekiyordu çünkü kakasi sadece anne sütü alıyor olunca sulu idi pirinç ve dolma tarzı yedir dedi doktor tabi ki ben öyle çok vermediğimden şişirecek midesini dolduracak şekilde olmuyor anne sütünü sonuna kadar bitiriyor bizle de yemeklerden yiyor yaptıklarımdan ona uygun olanı zaten ben baharatlı çok yoğun salçalı yağlı yemekler yapmam

Bugün oğlumun kuvetini doldurdum bir yandan da daha su akmaya devam etti küvete böyle suda hareket dalgalanma devam etsin diye akıttım suyu oturttum içine Allahım bir seviyor kendini suyun içine tümden sokmak istiyor belim ağrıdı valla kollarım ağrıdı sonrada giydirip yatırdım masaj yapayım diyordum hiç bekleyemedi

Içindeki pirinç bence fazla değil, verilebilir. Kavurup koyunca pratik oluyor, ben pişmesine az kala direkt çorbaya koyuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…